Ηχεια για Creek Destiny βοηθεια παρακαλω..

Δημητρης 777

Established Member
29 January 2014
165
Πειραιας
Εχω ενισχυτη creek destiny με ηχεια epos epic 2. Ο συνδυασμος ειναι πολυ καλος αλλα θα ηθελα να κανω καποια στιγμη αναβαθμιση στα ηχεια. Και καπως ετσι λεω να ξεκινησω το ψαξιμο με την βοηθεια σας. Διαβαζοντας και συζητωντας με φιλους εχω εστιασει σε μερικες εταιριες Proac, Harbeth, Usher, Atc, Tannoy.. Το ποσο που μπορω να διαθεσω ειναι μεχρι 1400 το πολυ, και εννοειται πως μιλαμε και για μεταχειρισμενα. Ο χωρος ειναι περιπου 40 τετραγωνικα. Εχω επενδυσει και σε δυο μικρα subwoofer (jamo sub 210) , οποτε δεν ψαχνομαι για ηχεια δαπεδου χωρις ομως να αποκλειω την πιθανοτητα. Δεν παιζω συνηθως πολυ δυνατα, πιο πολυ ακουω μουσικη το βραδυ.. Το διευκρινιζω γιατι διαβαζω πως τα Ατc παιζουν καλυτερα σε μεγαλες εντασεις.. Περιμενω προτασεις, αποψεις, σε συγκεκριμενα μοντελα που ταιριαζουν στον ενισχυτη απο τις εταιριες που προανεφερα η' απο αλλες που δεν εχω βρει. Αποτερος σκοπος να μειωσω τις επιλογες και μετα να προσπαθησω να ακουσω με τον ενισχυτη μερικα για να καταληξω... Ευχαριστω πολυ.

Ωχ που είναι ο Γιάννης (ampalaeos) να σου πει επ' αυτού...... :p Φίλε μου τα πιο πολλά από τα ηχεία που ανέφερες για να αποδώσουν όπως πρέπει ακόμα και σε χαμηλές εντάσεις, χρειάζονται οδήγηση και κάποια απ' αυτά (atc) χρειάζονται και watt καθώς είναι αναίσθητα. Οπότε αν πας σε κάποια τέτοια λύση, το πιο πιθανό είναι ο ενισχυτής σου να αποδειχθεί ανεπαρκής εν καιρώ. Τα 40 m2 και ηχεία βάσης δεν μου κάθονται καλά

Οτι και να κανεις συνδυασε τον Destiny με ηχεια που να μην εχουν μεγαλες απαιτησεις σε ρευματα.

Πιστευω οτι στην κατηγορια τιμης που κινεισαι απλως θα αλλαξεις ηχο αλλα οχι κατηγορια.
Αν θες το πρωτο εχει καλως (αλλα με προσοχη) αν θελεις αναβαθμιση θα σου χρειαστουν πολλα περισοτερα χρημματα και σχεδον σιγουρα και ενισχυτης.

Προσωπικα στην θεση σου θα καθομουν στα αυγα μου δεν εισαι καθολου ασχημα ξερεις..

Για να καταλαβω.. οκ τα Atc τα φοβομουν και εγω... αλλα μου λετε πως ο ενισχυτης δεν μπορει να σηκωσει σωστα κανενα απο τα μονιτορ μοντελα των εταιριων που αναφερω? Αυτο αν ισχυει ειναι μεγαλη απογοητευση... Οκ.. ξερω πως δεν πηρα Krell ενισχυση, και ξερω πως δεν μπορω να ανεβω πολυ ψηλα, αλλα οτι δεν μπορει να οδηγησει ηχεια μεχρι 1500 ευρω και οχι κολωνες δεν το περιμενα... Το ξερω πως δεν ειμαι καθολου ασχημα... ειναι super o ηχος αλλα ειχα την εντυπωση πως ο συγκεκριμενος ενισχυτης ειναι επαρκης και για κατι καλυτερο. Τι να πω..
Αν και για τα 40 τετραγωνικα ειπα πως εχω και δυο μικρα sub για βοηθεια που με σωστη τοποθετηση δουλευουν ικανοποιητικα ποια ηχεια δαπεδου προτεινετε που να κανουν τη δουλεια?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Τα ηχεια βασεις γενικοτερα τα προτιμω γιατι νομιζω πως εχουν καλυτερη αποδοση τιμης επιδοσεων ...

Ειχα διαβασει καπου πως ενας τυπος επαιζε τον συγκεκριμενο ενισχυτη με atc scm40 και οταν αναβαθμισε σε ενισχυση καταλαβε μεγαλη διαφορα.. οκ κατανοητο. Αλλα δεν σηκωνει σωστα ουτε τα atc scm 7 η' τα atc scm 11? Για τα Harbeth (τα μικρα βεβαια) ισχυει το ιδιο? Ειναι δυσκολα στην οδηγηση?

Last edited:
Για τους περισσοτερους απο τους κατασκευαστες που εχω εστιασει ( οχι atc και Tannoy), εχω διαβασει σε διαφορες ιστοσελιδες forum και review's πως παιζουν καλα με creek και αφου εχω τον Destiny που ηταν ο κορυφαιος της εταιριας μεχρι να βγει ο 2 υπεθεσα πως θα ειναι οκ... Επισης λενε πολλοι πως παιζει καλυτερα ηχεια με μεγαλυτερη αντισταση (4ohm). Τα ηχεια της Epos που ειναι ιδια ουσιαστικα εταιρια ειναι τετραωμα. Αυτο τι σημαινει ? Εγω το ειχα ερμηνευσει προφανως λανθασμενα νομιζοντας πως ειναι επαρκης σε οδηγηση. Παρακαλω οι απαντησεις σας με απλους ορους δεν ειμαι δυνατος στα τεχνικα...

Ο ενισχυτή σου είναι καλός,αλλά όχι κατάλληλος για να οδηγεί δύσκολα ηχεία,γιατί άλλο τα βατ και άλλο η επάρκεια ρευμάτων(κάτι που δεν διαθέτει ο ενισχυτή σου)
Τα Harbeth,τα οποία τα έχω,είναι πανεύκολα ηχεία και δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.
Σίγουρα αξίζει η αγορά τους

Αυτά που είχες διαβάσει είναι σωστά, αλλά όχι για 40 μ2 .... ο ενισχυτής είναι ποιοτικός, απλά όχι πολύ ισχυρός, καθώς δεν ήταν αυτές οι βλέψεις του σχεδιαστή του (ήτοι να οδηγεί μεγάλα και αναίσθητα ηχεία για 40 μέτρα) ... Η epos είναι εταιρεία της Creek εδώ και χρόνια, οπότε ίσως θα ήταν καλύτερα να διαλέξεις κάποιο μεγαλύτερο ηχείο και πάλι από την δική της γκάμα ...

Ρε παίδες τι δεν καταλαβαίνετε!Ο άνθρωπος έχει και 2 sub ,έλεος με τα τετραγωνικά και ο ενισχυτής είναι πολύ καλός με αρκετά αποθέματα ισχύος!Μιά χαρά θα τα πάει με ένα ηχείο βάσεως...Προτείνω απλά Usher Mini-X DMD, B&W 685-S2,B&W CM6,Chario Constellation DELPHINUS ή Chario ACADEMY SONNET ανάλογα το διαθέσιμο ποσό........

Harbeth, Spendor, Epos. Θα σε βοηθήσουν να απολαύσεις τις μουσικές σου. Θα συμφωνήσω με τον φίλο ότι στα χρήματα που κινείσαι δεν θα αναβαθμίσεις τον ήχο σου, απλώς θα τον αλλάξεις.

Εγώ αν βελτίωνα κάτι, θα ήταν η πηγή. Με τί πηγή παίζεις;

Αφου σας ευχαριστησω ολους για τις απαντησεις σας να πω κατι ακομα..., δικο μου το λαθος. Το δωματιο ειναι 40 τετραγωνικα αλλα η θεση ακροασης ειναι σχετικα κοντα... απο 2.5 εως 4 μετρα... Οποτε αν μιλαμε για το πεδιο ακροασης μονο και οχι για τις ανακλασεις απο τους τοιχους μιλαμε για τα μισα τετραγωνικα... Δεν ειμαι σιγουρος αν αυτο που λεω τωρα ειναι σημαντικο αλλα ηθελα να το διευκρινησω. Φιλε leo 1964 ειναι καλα νεα για εμενα αυτα που ειπες για τα Harbeth διοτι θελω να τα δοκιμασω οπωσδηποτε.. Τα epos που εχω δεν θα τα αποχωριστω οποτε δεν σκεφτομαι να κανω αγορα παλι απο την ιδια εταιρια. Ο ηχος ειναι ικανοποιητικος, δεν ψαχνω για περισσοτερο ογκο και δυναμη οσο για διαφορετικη εμπειρια. Φιλε Γ.CURE.ΔΗΜ ευχαριστω για τις προτασεις σου... Το Usher που προτεινεις το ειχα δει απλα στοχευα λιγο χαμηλοτερα στο usher be-718 δεν ξερω αν εχεις αποψη για αυτο.

''Ρε παίδες τι δεν καταλαβαίνετε!Ο άνθρωπος έχει και 2 sub'' χαχα θεικο... --- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Harbeth, Spendor, Epos. Θα σε βοηθήσουν να απολαύσεις τις μουσικές σου. Θα συμφωνήσω με τον φίλο ότι στα χρήματα που κινείσαι δεν θα αναβαθμίσεις τον ήχο σου, απλώς θα τον αλλάξεις.

Εγώ αν βελτίωνα κάτι, θα ήταν η πηγή. Με τί πηγή παίζεις;

Απο πηγη δυστυχως για την ωρα μονο pc.Εχω κανει σκεψεις και για ενα πικαπ αλλα η περιορισμενη δισκογραφια μου με αποτρεπει για την ωρα. Για τα spendor αν δεν κανω λαθος διαβασα πως με το ηρεμο προφιλ του creek δεν ταιριαζουν πολυ. Αλλα εχω ακουσει καλα λογια γενικα θα ηθελα να τα δοκιμασω.

Ο ενισχυτή σου είναι καλός,αλλά όχι κατάλληλος για να οδηγεί δύσκολα ηχεία,γιατί άλλο τα βατ και άλλο η επάρκεια ρευμάτων(κάτι που δεν διαθέτει ο ενισχυτή σου)
Τα Harbeth,τα οποία τα έχω,είναι πανεύκολα ηχεία και δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.
Σίγουρα αξίζει η αγορά τους

Μιας και μπηκες στον κοπο απαντησε μου σε παρακαλω και σε αυτο.. Δεν ειναι dealbreaker για εμενα απλα ακαδημαικα, ισχυει αυτο που εχω διαβασει οτι τα Ηarbeth ''χανουν'' πολυ αν τα παιξεις δυνατα?

Last edited:
Απο πηγη δυστυχως για την ωρα μονο pc.Εχω κανει σκεψεις και για ενα πικαπ αλλα η περιορισμενη δισκογραφια μου με αποτρεπει για την ωρα. Για τα spendor αν δεν κανω λαθος διαβασα πως με το ηρεμο προφιλ του creek δεν ταιριαζουν πολυ. Αλλα εχω ακουσει καλα λογια γενικα θα ηθελα να τα δοκιμασω.

Τί dac χρησημοποιείς; Εγώ θα κοίταγα να αλλάξω το dac

Ηρεμο προφιλ ο creek? Σε πιο mode ακους? passive ή active?
Εγω εχω τον evo 5350, δεν εχω την επιλογη του passive, αλλα σαν χαρακτηρας θα λεγα οτι εχει ντελικατο ηχο για τρανσιστορ, με πολυ ενεργεια και ζωντανια, πολυ καλο drive και ενα μικρο roll off στα πριμα ισα για να μην ξυριζουν. Απο θεμα ρευματων τι να πω.. αυτες τις μερες δοκιμαζα πανω του τα delphinus που θεωρουνται δυσκολα ηχεια (4ohm που κατεβαινουν μεχρι 2,5) και ακομα και σε σταθμες για παρτυ τα οδηγουσε αψογα χωρις να χανει τπτ. Και σε δαπεδου που κατεβαινουν τοσο χαμηλα τον εχω βαλει και παλι δεν μασησε. Ρευματα ενιωσα να θελει μονο οταν τον εβαλα πανω στα cerwin vega 215 που εχουν 4 15αρια γουφερ, οπου τα μπασα λασπωναν και ηταν ευδιακριτο οταν καναμε A-B με τερατωδη class d ενισχυτη omega. Πανω σε atc, μεχρι νορμαλ εντασεις ηταν οκ, αλλα αν δυναμωσεις και αλλο, τον ρουφανε.. Και τα μεν και τα δε ομως ειναι ιδιαιτερες περιπτωσεις πολυ δυσκολων ηχειων.. Σε "νορμαλ" ηχειο, ο δικος μου τουλαχιστον, δεν εχει δειξει να μασαει ποτε.

Τον destiny δεν τον εχω ακουσει αλλα νομιζω οτι ειναι λιγο πιο αδυναμος απο τον destiny 2, ο οποιος δεν ειμαι σιγουρος αν ειναι πιο δυνατος απο τον 5350 στο active mode του.. Οπως και να εχει, δεν νομιζω να εχεις προβλημα αν τον λειτουργεις στο active mode. Για το passive, νομιζω πως θες οντως ευκολα ηχεια, αλλα δεν μπορω να μιλησω με σιγουρια γιατι δεν τον εχω ακουσει. Γενικα παντως, ειναι πολυ τιμια μηχανακια τα creek με πολυ νευρο και τσαμπουκα. Νομιζω πως οποιος τον εχει ακουσει, μονο καλα λογια εχει να πει.

Και εγω σε αναζητηση ηχειων ειμαι, αλλα ακομα το ψαχνω.. Λεω να κοιταξω προς harbeth, proac, leema, dynaudio και βλεπουμε..

Απάντηση: Re: Ηχεια για Creek Destiny βοηθεια παρακαλω..

Αφου σας ευχαριστησω ολους για τις απαντησεις σας να πω κατι ακομα..., δικο μου το λαθος. Το δωματιο ειναι 40 τετραγωνικα αλλα η θεση ακροασης ειναι σχετικα κοντα... απο 2.5 εως 4 μετρα... Οποτε αν μιλαμε για το πεδιο ακροασης μονο και οχι για τις ανακλασεις απο τους τοιχους μιλαμε για τα μισα τετραγωνικα... Δεν ειμαι σιγουρος αν αυτο που λεω τωρα ειναι σημαντικο αλλα ηθελα να το διευκρινησω. Φιλε leo 1964 ειναι καλα νεα για εμενα αυτα που ειπες για τα Harbeth διοτι θελω να τα δοκιμασω οπωσδηποτε.. Τα epos που εχω δεν θα τα αποχωριστω οποτε δεν σκεφτομαι να κανω αγορα παλι απο την ιδια εταιρια. Ο ηχος ειναι ικανοποιητικος, δεν ψαχνω για περισσοτερο ογκο και δυναμη οσο για διαφορετικη εμπειρια. Φιλε Γ.CURE.ΔΗΜ ευχαριστω για τις προτασεις σου... Το Usher που προτεινεις το ειχα δει απλα στοχευα λιγο χαμηλοτερα στο usher be-718 δεν ξερω αν εχεις αποψη για αυτο.

''Ρε παίδες τι δεν καταλαβαίνετε!Ο άνθρωπος έχει και 2 sub'' χαχα θεικο... --- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μιας και μπηκες στον κοπο απαντησε μου σε παρακαλω και σε αυτο.. Δεν ειναι dealbreaker για εμενα απλα ακαδημαικα, ισχυει αυτο που εχω διαβασει οτι τα Ηarbeth ''χανουν'' πολυ αν τα παιξεις δυνατα?

Όχι δεν χάνουν και είναι και από τα λίγα που αποδίδουν σε πάρα πολύ χαμηλές εντάσεις.
Είναι από τα καλύτερα ηχεία,ακουσέ τα οπωσδήποτε,εάν σου αρέσει ο ήχος τους,δεν ξανασχολείσαι με το θέμα ηχείο

Τί dac χρησημοποιείς; Εγώ θα κοίταγα να αλλάξω το dac

Δεν εχω Dac. Σκεφτομουν να παρω ενα τωρα. Παιζω με μια εξωτερικη καρτα ηχου, οχι τιποτα το ιδιαιτερο. Θα ακουσω διαφορα? Στο συγκεκριμενο θεμα εχω ακουσει οτι οι γνωμες διίστανται και δεν ηθελα να σπρωξω πολυ χρημα εκει. Τι dac προτεινεις?
Γενικοτερα δεν εχω επενδυσει ακομα στα περιφερειακα ''μαζεματακια'' του συστηματος, και σε καλωδια για τα ηχεια και σε τροφοδοσιες παιζω με απλα υλικα.

Last edited:
Δεν εχω Dac. Σκεφτομουν να παρω ενα τωρα. Παιζω με μια εξωτερικη καρτα ηχου, οχι τιποτα το ιδιαιτερο. Θα ακουσω διαφορα? Στο συγκεκριμενο θεμα εχω ακουσει οτι οι γνωμες διίστανται και δεν ηθελα να σπρωξω πολυ χρημα εκει. Τι dac προτεινεις?

Προτείνω από φίλους ή από αντιπρόσωπο να δανειστείς ένα dac και να κάνεις μια σύγκριση με την κάρτα ήχου που έχεις και να δείς αν σε καλύπτει/σου αρέσει κλπ.
Εμεινα πολύ ικανοποιημένος για τα χρήματα που ζητάει από αυτό . Ρίξε του ένα αυτί ...

Ηρεμο προφιλ ο creek? Σε πιο mode ακους? passive ή active?
Εγω εχω τον evo 5350, δεν εχω την επιλογη του passive, αλλα σαν χαρακτηρας θα λεγα οτι εχει ντελικατο ηχο για τρανσιστορ, με πολυ ενεργεια και ζωντανια, πολυ καλο drive και ενα μικρο roll off στα πριμα ισα για να μην ξυριζουν. Απο θεμα ρευματων τι να πω.. αυτες τις μερες δοκιμαζα πανω του τα delphinus που θεωρουνται δυσκολα ηχεια (4ohm που κατεβαινουν μεχρι 2,5) και ακομα και σε σταθμες για παρτυ τα οδηγουσε αψογα χωρις να χανει τπτ. Και σε δαπεδου που κατεβαινουν τοσο χαμηλα τον εχω βαλει και παλι δεν μασησε. Ρευματα ενιωσα να θελει μονο οταν τον εβαλα πανω στα cerwin vega 215 που εχουν 4 15αρια γουφερ, οπου τα μπασα λασπωναν και ηταν ευδιακριτο οταν καναμε A-B με τερατωδη class d ενισχυτη omega. Πανω σε atc, μεχρι νορμαλ εντασεις ηταν οκ, αλλα αν δυναμωσεις και αλλο, τον ρουφανε.. Και τα μεν και τα δε ομως ειναι ιδιαιτερες περιπτωσεις πολυ δυσκολων ηχειων.. Σε "νορμαλ" ηχειο, ο δικος μου τουλαχιστον, δεν εχει δειξει να μασαει ποτε.

Τον destiny δεν τον εχω ακουσει αλλα νομιζω οτι ειναι λιγο πιο αδυναμος απο τον destiny 2, ο οποιος δεν ειμαι σιγουρος αν ειναι πιο δυνατος απο τον 5350 στο active mode του.. Οπως και να εχει, δεν νομιζω να εχεις προβλημα αν τον λειτουργεις στο active mode. Για το passive, νομιζω πως θες οντως ευκολα ηχεια, αλλα δεν μπορω να μιλησω με σιγουρια γιατι δεν τον εχω ακουσει. Γενικα παντως, ειναι πολυ τιμια μηχανακια τα creek με πολυ νευρο και τσαμπουκα. Νομιζω πως οποιος τον εχει ακουσει, μονο καλα λογια εχει να πει.

Και εγω σε αναζητηση ηχειων ειμαι, αλλα ακομα το ψαχνω.. Λεω να κοιταξω προς harbeth, proac, leema, dynaudio και βλεπουμε..

Aυτο ειναι πολυ ευχαριστο, ειχε αρχισει να κλονιζεται λιγο η αυτοπεποιθηση μου. Λογικα οι ενισχυτες μας ειναι πολυ κοντα σε επαρκεια και δυναμη. Παιζω κι εγω σε active mode. Μια φορα μονο παρατηρησα να μπουκωνει λιγο η' να μπερδευεται ο ηχος οταν επαιξα σε υψηλες σταθμες για τεστ, system of a down αλλα νομιζω ειναι φυσιολογικο. Δεν ειμαι καν σιγουρος αν περιορισμος ηταν ο ενισχυτης η' τα ηχεια. Σε ευχαριστω για την απαντηση. Καλο ψαξιμο. Αν βρεις κανενα θεικο συνδυασμο ελπιζω να το μοιραστεις...

Προτείνω από φίλους ή από αντιπρόσωπο να δανειστείς ένα dac και να κάνεις μια σύγκριση με την κάρτα ήχου που έχεις και να δείς αν σε καλύπτει/σου αρέσει κλπ.
Εμεινα πολύ ικανοποιημένος για τα χρήματα που ζητάει από αυτό . Ρίξε του ένα αυτί ...
Ευχαριστω πολυ για την προταση θα προσπαθησω να το ακουσω..

Όχι δεν χάνουν και είναι και από τα λίγα που αποδίδουν σε πάρα πολύ χαμηλές εντάσεις.
Είναι από τα καλύτερα ηχεία,ακουσέ τα οπωσδήποτε,εάν σου αρέσει ο ήχος τους,δεν ξανασχολείσαι με το θέμα ηχείο

Αυτο υποπτευομουν κι εγω.. Σε ευχαριστω, ειναι πανω απο το budget μου αλλα θελω πολυ να το ψαξω με τα συγκεκριμενα ηχεια. Ισως βρω στην πορεια κατι καλο σε μεταχειρισμενα. Ποια εχεις? η' ποια προτεινεις? Απο τα πιο φτηνα της εταιριας φυσικα..

Aυτο ειναι πολυ ευχαριστο, ειχε αρχισει να κλονιζεται λιγο η αυτοπεποιθηση μου. Λογικα οι ενισχυτες μας ειναι πολυ κοντα σε επαρκεια και δυναμη. Παιζω κι εγω σε active mode. Μια φορα μονο παρατηρησα να μπουκωνει λιγο η' να μπερδευεται ο ηχος οταν επαιξα σε υψηλες σταθμες για τεστ, system of a down αλλα νομιζω ειναι φυσιολογικο. Δεν ειμαι καν σιγουρος αν περιορισμος ηταν ο ενισχυτης η' τα ηχεια. Σε ευχαριστω για την απαντηση. Καλο ψαξιμο. Αν βρεις κανενα θεικο συνδυασμο ελπιζω να το μοιραστεις...

Ευχαριστω πολυ για την προταση θα προσπαθησω να το ακουσω..

Αυτο υποπτευομουν κι εγω.. Σε ευχαριστω, ειναι πανω απο το budget μου αλλα θελω πολυ να το ψαξω με τα συγκεκριμενα ηχεια. Ισως βρω στην πορεια κατι καλο σε μεταχειρισμενα. Ποια εχεις? η' ποια προτεινεις? Απο τα πιο φτηνα της εταιριας φυσικα..

Έχω τα μεγάλα 40.1 KAI τα P3ESR.
Κοιτάς για τα P3ESR

Με audio physic θα καθοτανε ο συγκεκριμενος;

Χλωμό το βλέπω Θανάση

Τα Sitara εκτός απροόπτου θα τα οδηγούσε μιά χαρά. Βεβαια ξεφεύγουμε στην τιμή και είναι και δαπέδου αλλα θα ήταν και ουσιαστική αναβάθμιση..

Τα Sitara εκτός απροόπτου θα τα οδηγούσε μιά χαρά. Βεβαια ξεφεύγουμε στην τιμή και είναι και δαπέδου αλλα θα ήταν και ουσιαστική αναβάθμιση..

Τον γνωρίζω καλά τον Creek,θέλει τον Άγγλο του...