Ηχεια για Creek Destiny βοηθεια παρακαλω..

Εγω θα κοιταξω να τα ακουσω Leo.. Ειναι 2 εταιριες που εχουν πολλους fan και σιγουρα αξιζουν μια ακροαση.
Εσυ αν θυμαμαι καλα ειχες και epos.. Απο οσο εχω διαβασει ομως, τα epos δεν εχουν και πολυ σχεση σε χαρακτηρα με τα harbeth και τα spendor που θεωρουνται πιο γλυκοηχα. Ο creek λογω του roll off ειναι και αυτος γλυκος στα πριμα. Ποια ειναι η γνωμη σου σε αυτο, μιας και ξερεις και τις 3 εταιριες?

Τα epos Βλαση θα ταιριαζουν (ιδια εταιρια γαρ), αλλα το προβλημα ειναι οτι δεν βρισκεις να τα ακουσεις.. Ο Δημητρης βεβαια εχει ηδη καποια epos και ψαχνει για κατι αλλο απο οσο ειπε στο 1ο ποστ.

Απάντηση: Re: Ηχεια για Creek Destiny βοηθεια παρακαλω..

Εγω θα κοιταξω να τα ακουσω Leo.. Ειναι 2 εταιριες που εχουν πολλους fan και σιγουρα αξιζουν μια ακροαση.
Εσυ αν θυμαμαι καλα ειχες και epos.. Απο οσο εχω διαβασει ομως, τα epos δεν εχουν και πολυ σχεση σε χαρακτηρα με τα harbeth και τα spendor που θεωρουνται πιο γλυκοηχα. Ο creek λογω του roll off ειναι και αυτος γλυκος στα πριμα. Ποια ειναι η γνωμη σου σε αυτο, μιας και ξερεις και τις 3 εταιριες?

Tα harbeth είναι μια σχολή από μόνα τους,άλλη κατηγορία,πας πολύ ψηλά,ουσιαστική αναβάθμιση,ενισχυτή μπορεί ν'αλλάξεις,harbeth όχι....βουρ στον πατσά
Τα Epos,είναι πολύ καλά,αλλά δεν είναι στο επίπεδο των harbeth,spendor

Re: Απάντηση: Re: Ηχεια για Creek Destiny βοηθεια παρακαλω..

Να ''ριξω'' λιγο το επιπεδο? Ετσι απο περιεργεια.. Εχω τα μικρουλια Q Acoustics 2010i στο δευτερο συστημα και δεν ξερω, νομιζω ειναι ηχειο που σε κερδιζει, ισορροπημενο και γλυκοηχο. Τα καινουρια δαπεδου της εταιριας Q Acoustics concept 40 η' τα βασης concept 20 τα εχει ακουσει κανεις ? Γραφονται πολυ καλα λογια γενικως, ειναι απλα promotion η' αξιζουν? Δεν τα '' ψαχνω'' για αγορα, απλα εχω μεινει με την απορια. Θα ψαξω να ακουσω Harbeth, Spendor, για αρχη και βλεπουμε..

Last edited:
Τα σαρανταρια εχω διαβασει οτι ειναι υπερβολικα smooth...Ισως βγει λιγο "λασπη" ο συνδιασμος...Πανεμορφο ηχειο παντως...

Last edited:
Τα σαρανταρια εχω διαβασει οτι ειναι υπερβολικα smooth...Ισως βγει λιγο "λασπη" ο συνδιασμος...

Τα μικρα που τα εχω δοκιμασει φυσικα και με τον Creek οντως χανουν.. Με τον Technics ''ανοιγουν'' λιγο. Δεν εννοω πως τα παιζει καλυτερα γενικα ο Technics, απλα ταιριαζουν περισσοτερο ηχητικα. Διαβαζα πως τα concept μοντελα εχουν διαφορετικο πιο ωριμο ηχο και μεγαλυτερη ακουστικη παρουσια, λεπτομερεια, εξου και η ερωτηση.

Τα μικρα που τα εχω δοκιμασει φυσικα και με τον Creek οντως χανουν.. Με τον Technics ''ανοιγουν'' λιγο. Δεν εννοω πως τα παιζει καλυτερα γενικα ο Technics, απλα ταιριαζουν περισσοτερο ηχητικα. Διαβαζα πως τα concept μοντελα εχουν διαφορετικο πιο ωριμο ηχο και μεγαλυτερη ακουστικη παρουσια, λεπτομερεια, εξου και η ερωτηση.

Ειναι επειδη ο technics "τσιμπαει" ψιλα...Πρεπει παντως να βγεις στην γυρα για ακροασεις..

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εγω θα σου προτεινα να τσεκαρεις τα dali και τα tannoy της κατηγοριας...Ισως ο χαρακτηρας τους δεσει καλυτερα με τον destiny...Και ευαισθητα ειναι...Οποτε...

Ψηνεσαι σε βαθος χρονου αναβαθμιση; θελεις σιγουρα αλλη πηγη. Αν αλλαξεις ηχεια θελει να το τσιμπησεις και σε πηγη σε (οχι τοσο) δευτερο χρονο. Και να ανεβεις για ηχεια. Δυστυχως το χομπυ εκει παει.

Ειναι επειδη ο technics "τσιμπαει" ψιλα...Πρεπει παντως να βγεις στην γυρα για ακροασεις..

Εγω θα σου προτεινα να τσεκαρεις τα dali και τα tannoy της κατηγοριας...Ισως ο χαρακτηρας τους δεσει καλυτερα με τον destiny...Και ευαισθητα ειναι...Οποτε...

Τα Tannoy τα εχω αναφερει στο αρχικο post απλα δεν εχω διαβασει πουθενα αν ταιριαζουν με τους creek... Ισως τα ακουσω κι αυτα αν δεν με χτυπησει βελος του ερωτα με τα Harbeth η' τα spendor που σκεφτομαι να ακουσω πρωτα. Τα Dali ενω διαβαζω πως ειναι καλα ηχεια δεν μου αρεσει καθολου η εμφανιση τους για το χωρο μου.. Παραγοντα που δεν τον υπολογιζω φυσικα το ιδιο με τις επιδοσεις, αλλα ειναι αρκετα σημαντικος... Ασε που θα φαω και παντοφλα.. χαχαχα...

Ψηνεσαι σε βαθος χρονου αναβαθμιση; θελεις σιγουρα αλλη πηγη. Αν αλλαξεις ηχεια θελει να το τσιμπησεις και σε πηγη σε (οχι τοσο) δευτερο χρονο. Και να ανεβεις για ηχεια. Δυστυχως το χομπυ εκει παει.

Κοιταξε το pc δεν το αντικαθιστω ευκολα (πληθωρα μουσικων αρχειων). Ο Destiny ειναι (για τα αυτια μου τουλαχιστον) πολυ καλος ενισχυτης και οι χροιες του ειναι πολυ κοντα σε αυτο που θελω να ακουω. Περα απο αυτο αγοραστηκε προσφατα και δεν τον εχω εξερευνησει - χορτασει οσο θα ηθελα. Ειμαι ακομα στην περιοδο προσαρμογης θα ελεγα. Και δυστυχως (η' ευτυχως) δεν ειναι και το μοναδικο μου χομπυ. Ειμαι πρωην επαγγελματιας και νυν ερασιτεχνης φωτογραφος οποτε φευγουν αρκετα χρηματα και εκει για εξοπλισμο. Το ηθικο διδαγμα ειναι προχωραμε αργα... πολυ αργα.. Τα ηχεια (και μονο αυτα) για την ωρα ειναι ενα γλυκοπικρο δηλητηριο που σκεφτομαι σοβαρα να καταναλωσω... Θελω να εχω δυο ζευγαρια πανω στον ενισχυτη (οπως ειπα και πριν τα epos δεν τα δινω) και να παιζω εναλλαξ αναλογα με το ειδος της μουσικης και τη διαθεση. Ναι, ναι, ξερω... και τα δυο χομπυ μου ειναι της καταστροφης... (καποια στιγμη πρεπει να ποσταρω πορτραιτο της γυναικας μου οταν της ανοιγω συζητηση για νεα αγορα...). Ενταξει... βολταρω και λιγο με ποδηλατο χαχχαα..

Last edited:
Δημητρη εφοσον εχεις τα epos που θεωρουνται πολυ καλα ηχεια, καλυτερα να κοιτας ηχεια για να αλλαξεις επιπεδο πλεον. Με dali qacoustics κλπ δεν νομιζω να καταφερεις και πολλα. Παρεπιπτωντος τα dali κολλανε γαντι στους creek, αλλα εγω προσωπικα κοιταω μηπως καταφερω να ανεβω επιπεδο και οχι απλα να αλλαξω ηχο. Δεν εχω καταλαβει ακριβως τι θες να κανεις τελικα. Πρεπει να προσδιορισεις μεσα σου τι θες απο το ηχειο ωστε να ξερεις περιπου και τι ψαχνεις.

Επειδή έχω αρχίσει κι εγώ να ψήνομαι για αλλαγή ηχείων, παρά το τραγικό οικονομικό περιβάλλον (μια ζωή την έχουμε), έχω μόνο μια συμβουλή να δώσω (κοινότοπη, μα αληθινή): Πάρε τον ενισχυτή σου υπό μάλης κι άρχισε τις ακροάσεις.

Το έχω ξεκινήσει με χαλαρό ρυθμό τελευταία, με ενισχυτή της κατηγορίας του δικού σου (Densen B-110), και, στα λεφτά που λες να κινηθείς, σου προτείνω να ακούσεις τα Monitor Audio Silver 8 (1,6Κ τιμή καταλόγου). ΚΑΜΜΙΑ σχέση με τα RX-8 που αντικατέστησαν (τα άκουσα διαδοχικά το ένα μετά το άλλο), μιλάμε για ηχείο άλλης κατηγορίας με πιο εντυπωσιακή βελτίωση στη διαύγεια της μεσαίας (το S8 είναι τρίδρομο) και μικρότερη στο μπάσο, που είναι ελάχιστα πιο εκτεταμένο, αλλά πολύ πιο καλά ελεγχόμενο (δεν υπήρξε η υποψία μπουμαρίσματος σε κανένα σημείο).

Αν βρεις μεταχειρισμένο σε αυτά τα λεφτά, είναι πιθανό να πάρεις κάτι καλύτερο, αλλά όχι σίγουρο. Σε κάθε περίπτωση, άρχισε να ακούς ηχεία μέχρι το 3χίλιαρο (ώστε να υπάρχει πιθανότητα να τα βρεις β' χέρι στο μπάτζετ σου) και να διαμορφώνεις γνώμη μόνος σου.

Δημητρη εφοσον εχεις τα epos που θεωρουνται πολυ καλα ηχεια, καλυτερα να κοιτας ηχεια για να αλλαξεις επιπεδο πλεον. Με dali qacoustics κλπ δεν νομιζω να καταφερεις και πολλα. Παρεπιπτωντος τα dali κολλανε γαντι στους creek, αλλα εγω προσωπικα κοιταω μηπως καταφερω να ανεβω επιπεδο και οχι απλα να αλλαξω ηχο. Δεν εχω καταλαβει ακριβως τι θες να κανεις τελικα. Πρεπει να προσδιορισεις μεσα σου τι θες απο το ηχειο ωστε να ξερεις περιπου και τι ψαχνεις.

Η ροη του διαλογου με παρασυρει και πλαταινει η κουβεντα οποτε συγνωμη αν τα μπερδεψα λιγο. Ξερω τι θελω. Ενα ηχειο καλυτερο απο αυτα που εχω με διαφορετικο χαρακτηρα για να παιζω μουσικη εναλλαξ οποτε το επιθυμω . Τωρα περι ουσιαστικης αναβαθμισης που αναφερθηκε θα ηταν καλο φυσικα, αλλα με αυτο το ποσο που θελω να διαθεσω και χωρις αλλαγη ενισχυτη καταλαβαινω τους περιορισμους. Νομιζω τα harbeth, spendor, που προαναφερθηκαν και που ειναι τα πρωτα που θα ακουσω δινουν ενα στιγμα του τι θελω.

Επειδή έχω αρχίσει κι εγώ να ψήνομαι για αλλαγή ηχείων, παρά το τραγικό οικονομικό περιβάλλον (μια ζωή την έχουμε), έχω μόνο μια συμβουλή να δώσω (κοινότοπη, μα αληθινή): Πάρε τον ενισχυτή σου υπό μάλης κι άρχισε τις ακροάσεις.

Το έχω ξεκινήσει με χαλαρό ρυθμό τελευταία, με ενισχυτή της κατηγορίας του δικού σου (Densen B-110), και, στα λεφτά που λες να κινηθείς, σου προτείνω να ακούσεις τα Monitor Audio Silver 8 (1,6Κ τιμή καταλόγου). ΚΑΜΜΙΑ σχέση με τα RX-8 που αντικατέστησαν (τα άκουσα διαδοχικά το ένα μετά το άλλο), μιλάμε για ηχείο άλλης κατηγορίας με πιο εντυπωσιακή βελτίωση στη διαύγεια της μεσαίας (το S8 είναι τρίδρομο) και μικρότερη στο μπάσο, που είναι ελάχιστα πιο εκτεταμένο, αλλά πολύ πιο καλά ελεγχόμενο (δεν υπήρξε η υποψία μπουμαρίσματος σε κανένα σημείο).

Αν βρεις μεταχειρισμένο σε αυτά τα λεφτά, είναι πιθανό να πάρεις κάτι καλύτερο, αλλά όχι σίγουρο. Σε κάθε περίπτωση, άρχισε να ακούς ηχεία μέχρι το 3χίλιαρο (ώστε να υπάρχει πιθανότητα να τα βρεις β' χέρι στο μπάτζετ σου) και να διαμορφώνεις γνώμη μόνος σου.

Η αληθεια ειναι πως εχω διαβασει η silver σειρα των monitor audio ταιριαζει πολυ με τον ενισχυτη μου και ειναι και καλα ηχεια. Θα ακουσω πρωτα αυτα που προανεφερα και μετα βλεπουμε. Ευχαριστω για την προταση.

Να σας ενημερωσω πως εγινε αγορα Dac. Οσοι επιμενατε ειχατε απολυτο δικιο, μεγαλη διαφορα στον ηχο, η μερα με τη νυχτα, δεν το περιμενα. Βρεθηκε στα χερια μου και δοκιμασα το ifi nano iDSD usb. To ακουσα και επαθα πλακα. Πολυ ωραιο μηχανηματακι, μετα απο μια ωρα ακροασης σπιτι μου και διαβασμα ορισμενων review's ταυτοχρονα για να δω τι παιζει στην κατηγορια του, το αποφασισα και το πηρα. Παρεχει και φορητοτητα καθως εχει ενσωματωμενη μπαταρια που φορτιζει απο τη συνδεση usb για ακουσμα απο κινητο. Οτι πρεπει για διακοπες. Ευχαριστω για τις προτασεις. Οταν εχω νεα απο ακουσμα ηχειων θα επανελθω.

Να σας ενημερωσω πως εγινε αγορα Dac. Οσοι επιμενατε ειχατε απολυτο δικιο, μεγαλη διαφορα στον ηχο, η μερα με τη νυχτα, δεν το περιμενα. Βρεθηκε στα χερια μου και δοκιμασα το ifi nano iDSD usb. To ακουσα και επαθα πλακα. Πολυ ωραιο μηχανηματακι, μετα απο μια ωρα ακροασης σπιτι μου και διαβασμα ορισμενων review's ταυτοχρονα για να δω τι παιζει στην κατηγορια του, το αποφασισα και το πηρα. Παρεχει και φορητοτητα καθως εχει ενσωματωμενη μπαταρια που φορτιζει απο τη συνδεση usb για ακουσμα απο κινητο. Οτι πρεπει για διακοπες. Ευχαριστω για τις προτασεις. Οταν εχω νεα απο ακουσμα ηχειων θα επανελθω.

Φίλε βιάζεσαι

Φίλε βιάζεσαι

Ο ηχος ειναι πολυ καλος και η φορητοτητα ηταν σημαντικος παραγοντας στην αποφαση. Το εχεις ακουσει? Ειμαι σιγουρος πως υπαρχουν πολυ καλυτερα μηχανηματα εκει εξω αλλα σε συνδυασμο και με την φορητοτητα πιστευεις πως ηταν κακη αγορα?

Ο ηχος ειναι πολυ καλος και η φορητοτητα ηταν σημαντικος παραγοντας στην αποφαση. Το εχεις ακουσει? Ειμαι σιγουρος πως υπαρχουν πολυ καλυτερα μηχανηματα εκει εξω αλλα σε συνδυασμο και με την φορητοτητα πιστευεις πως ηταν κακη αγορα?

Δεν λέω για το dac που πήρες (εξάλλου, πρώτος σου πρότεινα να πάρεις dac). Και εγώ αυτό έχω για την χρήση που το πήρες και εσύ.

Στα ηχεία αναφέρομαι. Εγώ στην θέση σου θα άκουγα με το dac κανα εξάμηνο, να δώ πλέον με άλλο μάτι τί δεν μου αρέσει στα ηχεία που έχω ήδη. Μπορεί να διαπιστώσεις ότι θέλεις τα νέα σου ηχεία να έχουν άλλες ιδιότητες που πριν δεν τιςε ήθελες γιατί δεν τις άκουγες, πχ να έχουν περισσότερο μπάσο, να είναι πιο αναλυτικά κλπ κλπ.

Και με αυτά τα νέα κριτήρια να στραφείς σε άλλα ηχεία από αυτά που βλέπεις τώρα...