Ηχεία για Harman Kardon HK-990

Απάντηση: Re: Ηχεία για Harman Kardon HK-990

Παιδια επειδη υπαρχουν αμεσες εξελιξεις θα θελα αν ειναι ευκολο να πειτε γνωμες για συμπραξη harman kardon και b&w. Θα το εκτιμουσα πολυ!
Ευχαριστω!

Καλό θα ήταν να τ'ακούσεις πρώτα!

Re: Απάντηση: Re: Ηχεία για Harman Kardon HK-990

Καλό θα ήταν να τ'ακούσεις πρώτα!

αυτό εννοείται.... ελπίζω να τα καταφέρω μόνον.

ενεκα πολλών εξελίξεων που δεν έχει νόημα να αναφέρω γιατί θα σας κουράσω θα σας πω οτι ο φίλος αποσύρεται από το παιχνίδι και πλέον μπαίνω εγώ!

ψάχνω για ηχείο μέχρι 1,500 ευρώ +-, το οποίο ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ να είναι χρώματος ανοιχτού μπεζ ή ασπρο! σας θυμίζω το ποστ μου με πρώην ηχεία μου.
http://avclub.gr/forum/showthread.php/117172-Tο-δικό-μου-άκυρο-σύστημα?highlight=
το σεταπ παραμένει ίδιο, ενισχυτής, πηγές κτλ. φύγανε τα audiovector.

τα νέα ηχεία θα μπουν σαφώς σε πολύ πιο σωστή διάταξη, τρίγωνο αν είναι εφικτό και πολύ πιο κοντά μεταξύ τους. γι αυτό απαραίτητο το design και χρώμα.

μόνο απο ιντερνετική αναζήτηση έχω καταλήξει εδώ:

http://www.bowers-wilkins.com/Speakers/Home_Audio/600_Series/683.html

http://www.magnat.de/en/detail/index/sArticle/184

http://www.monitoraudio.co.uk/support/past-products/silver-rx/rx6/ και λογικά και το rx8 είναι μέσα στο παιχνίδι.

Αν θεωρείτε οτι πρέπει να κάνω ξεχωριστό θέμα απο την αρχή, παρακαλώ ειδοποιήστε με οι mods να το πράξω!

Για πείιιτεεεεε λοιπόν! Ακροάσεις θα κανονιστούν οπωσδήποτε, ήδη είμαι στα τηλέφωνα με αντιπροσώπους, απλά θέλω τις γνώμες και τα φώτα σας!

Ευχαριστώ!

H Monitor Audio έχει αλλάξει τη Silver σειρά, στα 1500 ευρώ υπάρχει το Silver 8: http://www.monitoraudio.co.uk/products/silver/silver-8/

Από διάφορα που διαβάζω εδώ κι εκεί, θεωρείται μάλλον το πιο ισορροπημένο ηχείο της νέας σειράς, καλύτερο και από το Silver 10 που έχει δύο οκτάιντσα για το μπάσο. Και το Silver 6 παίρνει εξαιρετικές κριτικές πάντως. Όλη η σειρά φαίνεται σημαντικά αναβαθμισμένη από την RX.

Επίσης για τα Focal Aria 926 και KEF R-500 γράφονται καλά λόγια.

Είχα τον 990 και ο συνδυασμός με τα B&W 805S ήταν δράμα. Ο ενισχυτής είναι πολύ σκληρός στον ήχο του και απαιτούνται "μαλακά" ηχεια, γαλλικά ή ιταλικά. Τα 683 δεν τα άκουσα μαζί του, μα με τα B&W cm 9 ήταν ανυπόφορα στα μπασσα. Θέλει ακροασεις...

Re: Απάντηση: Ηχεία για Harman Kardon HK-990

Είχα τον 990 και ο συνδυασμός με τα B&W 805S ήταν δράμα. Ο ενισχυτής είναι πολύ σκληρός στον ήχο του και απαιτούνται "μαλακά" ηχεια, γαλλικά ή ιταλικά. Τα 683 δεν τα άκουσα μαζί του, μα με τα B&W cm 9 ήταν ανυπόφορα στα μπασσα. Θέλει ακροασεις...

+1 Ποτέ αγορές χωρίς ακροάσεις. Η δουλειά του εμπόρου hi fi μηχανημάτων είναι παρουσίαση και επίδειξη πρώτιστα.

αύριο έχω κλείσει ραντεβού να ακούσω τα 683. ο αντιπρόσωπος τα χει με ροτελ προ-τελικό. του είπα θα προσπαθήσω να φέρω το γουρούνι τον δικό μου να τα ακούσω, αλλιώς θα πάρω μια γεύση και χωρίς τον δικό μου.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ηχεία για Harman Kardon HK-990

αύριο έχω κλείσει ραντεβού να ακούσω τα 683. ο αντιπρόσωπος τα χει με ροτελ προ-τελικό. του είπα θα προσπαθήσω να φέρω το γουρούνι τον δικό μου να τα ακούσω, αλλιώς θα πάρω μια γεύση και χωρίς τον δικό μου.

Καλη τυχη στο κουβαλημα!
Αυτος θελει να τον πηγαινουν τεσσερις, για να μην κοψομεσιαστουν!:jester:

Μόλις γύρισα από ακρόαση σε monitor audio rx6, rx8 και kef r500.

Δυστυχώς δεν πήρα τον χαρμαν τον ενισχυτή μαζί μου και τα άκουσα με έναν προ-τελικό 100 βατ atoll νομίζω η μάρκα.
Πήρα μαζί μου τρία δισκάκια Portico Quartet - Rush - Mastodon, μοντέρνα τζαζ, prog rock, heavy metal αντίστοιχα.

Οι rush και portico quartet ακουστήκανε παντού καλά με τα monitor audio να κερδίζουν. Ειδικά το 8αρι ήταν τρομερό, καθαρό και ελεγχόμενο μπάσο και οτι του βαζες στο παίζε, έτσι και το 6αρι απλά σε πιο χαμηλές εντάσεις, λόγω καμπίνας μάλλον. Η διαφορά τους ήταν απλά λες και κάποιος ανέβαζε το volume όταν έπαιζε το 8αρι, κατά τ'αλλα ίδια.

Το κεφ επίσης πολύ ωραίο, θα έλεγα όμως οτι "χρωμάτιζε" οτι ακούγαμε και εξηγούμαι. Όταν άκουσα mastodon με το κεφ απλά μου άρεσε, δε τρελάθηκα. Μπαίνει το rx8 της monitor audio και μένω σέκος!! Και εγώ και ο καταστηματάρχης! Τι έγινε ρε παιδιά; Όλα τα όργανα καθαρίσανε και τους ένιωθα να παίζουν ζωντανά μπροστά μου. Tρελός όγκος και διαφάνεια. Αμέσως ξέχασα και έβγαλα από την λίστα το κεφ. Με την παραμόρφωση και τις κιθάρες και τα γρήγορα ντραμς απλά χάσανε την μπάλα τα κεφ.
Γιατί τέτοια διαφορά φίλοι μου; Τόσο καλά δε τα πάει με μεταλ το κεφ; Μου κανε μεγάλη εντύπωση...

Γενικά το 8αρι και 6αρι μου αρέσανε πάρα πολύ με το 8αρι σαφώς να ναι βελτιωμένο σε όλα και με παραπάνω μπάσο. Αλλά επειδή έχουν και καμιά 400αριά ευρώ διαφορά ίσως πάω και στο 6αρι.

Αύριο θα πάω να ακούσω και τα b&w 683 s2 μπας και βγάλω άκρη...

Ξέρω οτι πρέπει να πάρω τον χαρμαν μαζί μου αλλά ρε παιδάκι μου δε κουβαλιέται!! χαχα!

Να τον παρεις παραμασχαλα και να πας, εγω πως ετρεχα; μονο 20 κιλα ειναι!!! Αν δεν ακουσεις με τον ενισχυτη σου ΔΕΝ ακουσες τιποτα! Σου λεω: εχει αλλον ηχο απο αυτους που ακους στα μαγαζια. ΜΗΝ κανεις το λαθος, θα μετανοιωσεις!

Χαρας το κουραγιο σου.
Δεν ειναι μονο το βαρος. Ειναι ο ογκος!
Τι παραμασχαλα να τον παρεις? Απο που να τον πρωτοπιασεις?
Εγω δεν μπορουσα καλα καλα να τον βαλω απο το κουτι του στο επιπλο που τον στεγαζει...

Χαρας το κουραγιο σου.
Δεν ειναι μονο το βαρος. Ειναι ο ογκος!
Τι παραμασχαλα να τον παρεις? Απο που να τον πρωτοπιασεις?
Εγω δεν μπορουσα καλα καλα να τον βαλω απο το κουτι του στο επιπλο που τον στεγαζει...

χαχα έχεις δίκιο... αλλά τι να κάνω....

Aπλα μη παρασυρθεις απο αυτο που ακουσες απ τον συγκεκριμενο atoll(αν εχω καταλαβει καλα που τα ακουσες)
γιατι ο ΗΚ σου ειναι ποιο σκληρος.ΕΠισης λεμε λεμε να περνεις παραμασχαλα τα τσιμπραγκαλα οκ δεν αντιλεγω αλλα ακομα
κ μαυτο στο χωρο σου θα εχει διαφορα απο το χωρο του εκαστοτε καταστηματος,μια γευση παιρνεις δλδ,ισως πιο σωστη απλα.

Επιβάλλεται η ακρόαση με τον ενισχυτή σου. Και ας είναι σε άλλο χώρο. Κάνε το και δε θα το μετανιώσεις.

Το κεφ επίσης πολύ ωραίο, θα έλεγα όμως οτι "χρωμάτιζε" οτι ακούγαμε και εξηγούμαι. Όταν άκουσα mastodon με το κεφ απλά μου άρεσε, δε τρελάθηκα. Μπαίνει το rx8 της monitor audio και μένω σέκος!! Και εγώ και ο καταστηματάρχης! Τι έγινε ρε παιδιά; Όλα τα όργανα καθαρίσανε και τους ένιωθα να παίζουν ζωντανά μπροστά μου. Tρελός όγκος και διαφάνεια. Αμέσως ξέχασα και έβγαλα από την λίστα το κεφ. Με την παραμόρφωση και τις κιθάρες και τα γρήγορα ντραμς απλά χάσανε την μπάλα τα κεφ.
Γιατί τέτοια διαφορά φίλοι μου; Τόσο καλά δε τα πάει με μεταλ το κεφ; Μου κανε μεγάλη εντύπωση...

Δεν είναι όλα τα ηχεία,για όλες τις μουσικές.!! Το έχω διαπιστώσει και προσωπικά.
Σε αυτό που περιγράφεις,μπορεί να ευθύνεται και ο ενισχυτής. Γι'αυτό λέμε,ακροάσεις με τον ενισχυτή που υπάρχει σπίτι.
Τουλάχιστον θα πάρεις μια γεύση απο το ματσάρισμα....Οδήγηση,χροιές,κλπ.

Στο ξαναέγραψα: Η ΜΑ έχει αντικαταστήσει τη σειρά RX με τη σειρά Silver, που είναι εντελώς καινούρια και, απ' ό,τι γράφεται, αισθητά ανώτερη. Αν είναι να πληρώσεις τα RX σε τιμή καινούριου, είναι κρίμα να μην έχεις ακούσει τα Silver. Τώρα, αν τα βρήκες σε προσφορά, αλλάζει.

Last edited:
Παιδιά σας ευχαριστώ πραγματικά από καρδιάς όλους! Ολους όσους κάθησανε είτε με πμ είτε εδώ στο νήμα και ασχολήθηκαν μαζί μου.

Σήμερα το μεσημέρι έγινε ακρόαση με χαρμαν και 683 σ2. Το αποτέλεσμα για να μη πώ απογοητευτικό, θα πω μέτριο. Δεν είναι για γκάζια και μεταλλιές επ'ουδενί, ΑΡΑ δεν ήταν για μένα. Αλλά τηρουμένων των αναλογιών μου φάνηκε τρομερά φλατ να το πω, τρομερά ξενέρωτο, δε ξέρω τι στράβωσε. Αλλόκοτα πράγματα συνέβησαν στην ακρόαση.
Η που θα ταν απλά πλαδαρό ή που θα μπούμαρε ο τόπος, κανένας έλεγχος πουθενά παρά μόνο σε κλασική τζαζ και γενικότερα chill out καταστάσεις. Σε πιο σκληρές καταστάσεις απλά τραγικό, κατ'εμέ. Θολούρα. Ίσως έφταιγε ο χαρμαν, δε ξέρω, πάντως δε μου άρεσε καθόλου και για 1,500 ευρώ ειδικά απογοήτευση. Ξαναλέω, ίσως έφταιγε ο Χαρμαν.

Πάμε πάλι πίσω να ακούσουμε με χάρμαν τα monitor audio/ kef. Εκεί όλα κούμπωσαν :)
Δε ξέρω πως αλλιώς να το πω. Το κεφ πάλι με άφησε αδιάφορο, αλλά νομίζω οτι είναι πολύ καλό allrounder ηχείο που παίζει σχετικά αέρινα τα πάντα αλλά του λείπανε οι δυναμικές κατ'εμέ. Πολύ λεπτόηχο που για άλλους ίσως είναι προτέρημα. Πολύ προσεγμένη ποιότητα κατασκευής, ίσως ένα κλικ πιο κάτω από τα monitor audio αλλά υπερβολικά καλή θα έλεγα.

Τώρα όσον αφορά το 8αρι και το 6αρι προσωπικά πάλι με κολλήσανε στον τοίχο...και με τον χάρμαν. Βασικά δεν διαπίστωσα μεγάλες διαφορές σε έλεγχο και δυναμικές από τον προ-τελικό της Atoll που τα χα ακούσει χτες. Ισως με τον χαρμαν πήρα λιιιιιιιιιιιιιγο πιο πολύ μπάσο και ίσως λίγο πιο "επιθετική" οδήγηση, αλλά όχι μεγάλες διαφορές τονίζω. Πάντως σίγουρα τα κούναγε για πλάκα και το 8αρι αλλά και το 6αρι.

Ειδικά σε μιά φάση στο 8αρι ήθελα να σηκωθώ από τον καναπέ και να κάνω air guitar και air drums σα δεκαπεντάχρονος!! Τι όγκος, τι έλεγχος! Τα δα όλα απλά... Είναι η παλιά σειρά η rx όχι η silver αλλά μου έγινε γενναία μείωση τιμής στο τελευταίο κομμάτι που είχε μείνει οπότε τα χτύπησα χωρίς κανέναν ενδοιασμό.

Αν όχι αύριο, από βδομάδα θα τα έχω στα χέρια μου, οπότε και θα ανεβάσω και τις απαραίτητες φωτό :)

Να στε όλοι καλά!

\m/