Ηχεια για pc και ifi idac2

Colombos74

AVClub Addicted Member
18 June 2011
2,077
Σέρρες
Καλημερα σε ολους!Η αγορα του ifi idac2 εγινε,δυστυχως ομως η απολυταρχικη κατασταση στο σπιτι που εχω το συστημα μου,λογω μπεμπη,δε μου επιτρεπει ακροασεις.Αυτος ειναι και ο λογος που ψαχνω λυσεις,αφου προτιμω να ακουω στον αερα χωρις ακουστικα και χωρις την παντοφλα περι καλωδιων,κρατα το μωρο αφου εισαι εδω κτλ.Ολα λοιπον αυτα συνηγορουν να ακουω στον χωρο εργασιας-κρυσφηγετο.
Τον υπολογιστη των εχω στο γραφειο,ενας στενος χωρος περι τα 8τμ.Σκεφτομαι λοιπον να φερνω τον ifi και να αγορασω ενα ζευγαρι ενεργα ηχεια.Αν ως εδω ο συλλογισμος μου ειναι σωστος,πηγαινω στο επομενο θεμα.Οι ακροασεις θα γινονται στη γνωστη αποσταση απο τον υπολογιστη,αλλα το κακο ειναι οτι η επιφανεια του γραφειου ειναι καπως περιορισμενη και δε θελω να το μπουκωσω υπερβολικα(ιατρειο) οποτε:
1.Υπαρχουν καποια ενεργα ηχεια με καλη αποδοση που να ειναι καπως συμμαζεμενα?
2.Υπαρχει καποιος περιορισμος στην αποσταση των ηχειων μεταξυ τους για σωστο αποτελεσμα?
3.Το πιο δυσκολο τωρα...οριζω budget περιξ των 250 ευρω με μικρα ορια για ανοδο.

Ευχαριστω εκ των προτερων..

Ευχαριστω πολυ για την απαντηση...Θα συνεχισω να παρακολουθω το νημα που μου προτεινες αλλα απο οτι καταλαβα ειμαι εδω συμφωνα με τις παραμετρους που εδωσα(budget και τετραγωνικα) : http://www.athensproaudio.gr/el/fostex-pm0.4-white-pair.html
Οσον αφορα την αποσταση των ηχειων μεταξυ τους?
P.S. Απλα συνδεω το ifi με την USB του υπολογιστη,τα RCA στα ηχεια(στο ενα ηχειο?? ή πρεπει να παρω καινουριο καλωδιο σε σχεση με το μικρο που ειχε το ifi),τα ηχεια με ρευμα και εγενετο μουσικη?

Ευχαριστω πολυ για την απαντηση...Θα συνεχισω να παρακολουθω το νημα που μου προτεινες αλλα απο οτι καταλαβα ειμαι εδω συμφωνα με τις παραμετρους που εδωσα(budget και τετραγωνικα) : http://www.athensproaudio.gr/el/fostex-pm0.4-white-pair.html
Οσον αφορα την αποσταση των ηχειων μεταξυ τους?
P.S. Απλα συνδεω το ifi με την USB του υπολογιστη,τα RCA στα ηχεια(στο ενα ηχειο?? ή πρεπει να παρω καινουριο καλωδιο σε σχεση με το μικρο που ειχε το ifi),τα ηχεια με ρευμα και εγενετο μουσικη?

Σωστά κατάλαβες !

Τα rca από το ifi θα πάνε ένα ανά ηχείο ... η αριστερή έξοδος rca στο αριστερό ηχείο και αντίστοιχα ...

Ένα τρίγωνο ακρόασης με βάση την απόσταση ηχείων, περίπου στο 1,30 - 1,60 μ. και ύψος την απόσταση του ακροατή περίπου στο 0,8 -1,20 είναι μια χαρά ... αυτά τα ηχεία είναι προορισμένα για τέτοια λειτουργία, είναι όπως λέμε στο χωριό μου (και γω από τον ν. Σερρών κατάγομαι) nearfield ...

Αν σε ξεβράσει κατα δω το κύμα πες μου μια δυο μερες πριν να σου βάλω τα fostex να τα ακουσεις. Με αυτά ακούω στη δουλεια.

Άρα να μην το παιδεψω άλλο παιδιά ,να φύγει ή παραγγελια για fostex από βδομάδα..Αν σκεφτείτε κάτι άλλο καλύτερο με max όμως 300,μη διστασετε..

Τα έχω μπροστά μου αυτή τη στιγμή τα συγκεκριμένα (καρφωμένα πάνω σε ifi micro idsd) . Πριν πούμε οτιδήποτε να αναφέρω ότι είναι κάπως μεγάλα σε μέγεθος για 5αρια. Επειδή έθεσες ζήτημα χώρου το αναφέρω

Τα έχω μπροστά μου αυτή τη στιγμή τα συγκεκριμένα (καρφωμένα πάνω σε ifi micro idsd) . Πριν πούμε οτιδήποτε να αναφέρω ότι είναι κάπως μεγάλα σε μέγεθος για 5αρια. Επειδή έθεσες ζήτημα χώρου το αναφέρω

Επειδή δεν αναφέρει ότι πρόκειται για ζεύγος, μήπως η τιμή αφορά το κομμάτι;

Μάνο ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Φαντάζομαι ότι τα προτεινεις, αν τα το τοποθετησω σε γραφείο σε απόσταση 50 cm μεταξύ τους σε χώρο ,8τμ θα υπάρχει θέμα για ακροάσεις σε απόσταση 60cm.
Βέβαια είναι και 15 kgr οπότε ελπίζω να μην τίθεται θέμα και για τις αντοχές του γραφείου..

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Επειδή δεν αναφέρει ότι πρόκειται για ζεύγος, μήπως η τιμή αφορά το κομμάτι;

Έκτωρα με πρόλαβε ο Μάνος..

Η σειρά άλφα έχει ιδιαιτερότητες καθώς προσπάθησε να προσεγγίσει το απλό κοινό, πέραν αυτού των studios ... είναι πολύ καλά ηχεία, αλλά για nearfield & ακριβείς καταστάσεις ιδανική είναι η ακόμη ακριβότερη σειρά cms .... πχ. αυτό θα ήταν το τέλειο για να καλύψει αυτό που ψάχνεις ... πλην πάει 700 φεύγα το ζευγάρι...

επειδή τα έχω ακούσει όλα, θεωρώ ότι τα φόστεξ είναι τέλεια, είναι το ίδιο καλά με τα της σειράς άλφα (με τα συν και τα πλην τους και τα δύο ηχεία) και όλα είναι υποδεέστερα της cms ...ωστόσο, όταν μπει και το θέμα του λόγου ποιότης/τιμή τα φοστεξάκια είναι μονόδρομος ... και εν τέλει τα πάντα είναι θέμα μπάτζετ ... εκτός από τον ''στα κουφά'' φίλο σου κάτι ξέρουν και οι συνφορουμίτες ...

Υπ' όψην όπως στο idac2 τα rca είναι έξοδος line! Δεν περνάνε από το ποντεσιόμετρο. Άρα ή θα ρυθμίζεις την ένταση από τον υπολογιστή (θεωρητικά όχι σωστό) ή από τα δύο ηχεία χωριστά. Εκτός αν θέλεις να βρεις ηχεία με ενιαίο ποντεσιόμετρο έντασης. Τα pm0.3d νομίζω είναι έτσι... Βέβαια πολύ πιο μικρά

Η σειρά άλφα έχει ιδιαιτερότητες καθώς προσπάθησε να προσεγγίσει το απλό κοινό, πέραν αυτού των studios ... είναι πολύ καλά ηχεία, αλλά για nearfield & ακριβείς καταστάσεις ιδανική είναι η ακόμη ακριβότερη σειρά cms .... πχ. αυτό θα ήταν το τέλειο για να καλύψει αυτό που ψάχνεις ... πλην πάει 700 φεύγα το ζευγάρι...

επειδή τα έχω ακούσει όλα, θεωρώ ότι τα φόστεξ είναι τέλεια, είναι το ίδιο καλά με τα της σειράς άλφα (με τα συν και τα πλην τους και τα δύο ηχεία) και όλα είναι υποδεέστερα της cms ...ωστόσο, όταν μπει και το θέμα του λόγου ποιότης/τιμή τα φοστεξάκια είναι μονόδρομος ... και εν τέλει τα πάντα είναι θέμα μπάτζετ ... εκτός από τον ''στα κουφά'' φίλο σου κάτι ξέρουν και οι συνφορουμίτες ...

Ευχαριστώ και πάλι για τη βοήθεια που έχω όπως πάντα από το φόρουμ γι'αυτο και ανατρεχω σε αυτό.
Μονο που τα είδα τα ηχεία που προτεινεις μου έπεσαν τα σαγόνια αλλά δυστυχώς και τα αυτιά λόγω τιμής...στα 700 αυτή τη στιγμή είμαι λίγο κοντός..

Μάνο ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Φαντάζομαι ότι τα προτεινεις, αν τα το τοποθετησω σε γραφείο σε απόσταση 50 cm μεταξύ τους σε χώρο ,8τμ θα υπάρχει θέμα για ακροάσεις σε απόσταση 60cm.
Βέβαια είναι και 15 kgr οπότε ελπίζω να μην τίθεται θέμα και για τις αντοχές του γραφείου..

Η αλήθεια είναι ότι θα είσαι λίγο στριμωγμένος στα 50 εκατοστά και ότι μάλλον τα 5αρια είναι παραπάνω από ότι χρειάζεσαι αλλά nearfield ηχεία είναι δεν θα έχεις πρόβλημα. Δεν ξέρω και σε τι εντάσεις ακούς αλλά τα 5αρια στο γκρεμίζουν το ιατρείο άμα θες.
Θέμα για τις αντοχές του γραφείου δεν τίθεται και γω σε γραφείο τα είχα μέχρι να τα βάλω σε βάσεις. Να ξέρεις όμως ότι οπτικά θα κάνουν μπαμ πάνω στο γραφείο. Τώρα τα μέτρησα και είναι περίπου 30εκ(Υ) x 20εκ(Π) x 24εκ(Β). Τα fostex για σύγκριση είναι 22(Υ) x 13(Π) x 17 (Β). Καμία σχέση δηλαδή

Ηχητικά τώρα ναι τα προτείνω. Αυτό που θα πάρεις είναι ένα καθαρό ηχείο με σχετικά καλή λεπτομέρεια, με μπάσο με πολύ καλή επέκταση για 5αρι και ρεαλιστικότητα , ρεαλιστικά όργανα και πολύ ρεαλιστικές φωνές ελαφρά μπροστά τοποθετημένες. Τα πρίμα είναι και αυτά κοντά σε επίπεδο με τα υπόλοιπα αλλά θα μπορούσαν να είχαν ένα κλικ παραπάνω έμφαση και ομαλότητα για τα γούστα μου. Γενικά πάντως το ηχείο μόνο flat με την έννοια του ξερού δεν είναι. Επίσης έχει τα bass reflex μπροστά πράγμα θετικό σε περίπτωση που τοποθετηθούν με πλάτη κοντά σε τοίχο.

Συγκριτικά με αντίστοιχα m-audio, krk , mackie , jbl που άκουσα εγώ επέλεξα το focal κυρίως λόγω μπάσου και φωνητικών.
Δυστυχώς τα fostex δεν τα έχω ακούσει.

Θα ήταν καλό να μας πεις τι μουσική ακούς, Μπορείς να μου γράψεις και 2-3 αγαπημένα σου τραγούδια π.χ να τα παίξουν τα ηχεία να σου πω αν ταιριάζει το στυλ με τον χαρακτήρα τους.
Επίσης δες και λίγο πάλι τον χώρο σου με τις διαστάσεις ηχείων που σου έγραψα. Λίγο στριμωγμένα θα μου φαίνεται (όχι τόσο ηχητικά όσο χωροταξικά)
Αν είσαι οκ με τα παραπάνω θα μιλήσουμε και για την χρηματική υπέρβαση γιατί μιλάμε για διπλά λεφτά εδώ πέρα

Υπ' όψην όπως στο idac2 τα rca είναι έξοδος line! Δεν περνάνε από το ποντεσιόμετρο. Άρα ή θα ρυθμίζεις την ένταση από τον υπολογιστή (θεωρητικά όχι σωστό) ή από τα δύο ηχεία χωριστά. Εκτός αν θέλεις να βρεις ηχεία με ενιαίο ποντεσιόμετρο έντασης. Τα pm0.3d νομίζω είναι έτσι... Βέβαια πολύ πιο μικρά

Αυτό λύνεται εύκολα.Μπορεί να συνδέσει τα ηχεία στην έξοδο ακουστικών με ένα καλώδιο απο καρφί σε RCA.

Επειδη είμαι λίγο ανιδεος με ποτενσιόμετρα κτλ,πρέπει ξεχωριστά να αλλαζω τις εντάσεις των προαναφερθέντων??

Αυτό λύνεται εύκολα.Μπορεί να συνδέσει τα ηχεία στην έξοδο ακουστικών με ένα καλώδιο απο καρφί σε RCA.
Θεωρητικά οι έξοδοι ακουστικών δεν είναι το ίδιο με έξοδο προενίσχυσης!!!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Επειδη είμαι λίγο ανιδεος με ποτενσιόμετρα κτλ,πρέπει ξεχωριστά να αλλαζω τις εντάσεις των προαναφερθέντων??
Ναι ιδανικά για να έχεις το πιο σωστό αποτέλεσμα, εκτός αν κανείς αυτά που είπαμε πιο πάνω (εγώ κ ο Κώστας) τα οποία στην τελική μάλλον δεν θα επηρεάσουν ένα τέτοιο σύστημα! Αν μιλούσαμε για πιο high-end δλδ πιο διάφανες κ μόνιτορ λύσεις ίσως κ να υπήρχε ουσιαστική διαφορά τώρα μπορεί κ όχι!

Ευχαριστώ πολύ για τις απαιτήσεις σας!
Τώρα που αποσαφηνιστικε ότι μπορώ να κάνω τη συνδεσμολογία αυτή,γυρισαμε στην αρχή ,στο τι ηχείο να πάρω..
Έχω το νήμα αυτό σαν οδηγό και μετά από ώριμη σκέψη και υπολογισμό budget,το σαββατοκύριακο θα αποφάσισω..
Αν σας έρθει πάντως καμία ιδέα,αποτυπωστε την ..

Πάντως αν επιλέξεις Mini jack σε rca για να πάρεις σήμα Σκέψου επίσης πως λόγω του ότι το καλώδιο θα είναι κάπως μακρύ για να φτάσει στα ηχεία, ακόμα κ πάνω στο γραφείο, ίσως ταλαιπωρεί λίγο την έξοδο ακουστικών του ifi... Μηχανικά εννοώ!