ηχεια για primaluna prologue two

monad

AVClub Addicted Member
2 April 2008
1,541
τι ηχεια θα προτεινατε στον εν λογω ενισχυτη? σκεφτομουν τα chario silverette 200. θεωρειτε οτι ειναι "λιγα"? συμπαθω πολυ τα chario αλλα δεν βλεπω αρκετα τεστ και κυριως τα δαπεδου ειναι εξαφανισμενα.

Kαταρχας ξεκινας λαθος. Πρωτα το ηχειο διαλεγουν και μετα τον ενισχυτη. Εξαλλου το ηχειο καθοριζει περισσοτερο το τελικο αποτελεσμα.
Παρολοαυτα αν επιμενεις διαλεξε ηχειο με ευαισθησια μεγαλυτερη απο 93 db τουλαχιστον και με σχετικα ομαλη αντισταση.

Good Luck!

Κυττα τα KEF IQ και αν μπορεις την καινουργια σειρα XQ η την προηγουμενη σε ιδιαιτερα χαμηλοτερη τιμη λογω αλλαγης που ειναι αρκετα ευαισθητα και με εκτεταμενα λιγο πριμα που ταιριαζουν με τον πιο μαλακο χαρακτηρα του πριμα λουνα.

θα μπορουσες να πεις οτι ξεκινησα απο ηχεια...τα chario ακουσα πρωτα και μου αρεσαν πολυ. ομως τα ακουσα με ενα λαμπατο, τον dared mp60. θεωρουσα και εγω σαν πολλους οτι ο λαμπατος ειναι ο απαγορευμενος καρπος (πολλα χρηματα - λιγα βατ) ομως το αποτελεσμα ηταν εξαιρετικο. αποφασισα τον πριμα λουνα για ευνοητους λογους (χρηματα, εμφανιση, κριτικες παγκοσμιως). απλα κολλησα στο αν το chario "λιγο" για τον λαμπατο...δηλαδη μηπως το ηχειο θαβει τον ενισχυτη η δεν αναδεικνυει ολες του τις χαρες. και επειδη μεχρι σημερα εχω κανει αρκετα λαθη, προσπαθω να αποφυγω και ενα ακομη.
ευχαριστω για τις μεχρι τωρα συμβουλες, περιμενω και αλλες.
τα iq τα ακουσα και ειναι λιγο ψυχρα...τα triangle μου τα εχουν προτεινει και αλλοι και ισως πρεπει να παω να τα ακουσω...

οχι ισως το ηχειο που θα παρεις οπωσδηποτε πτρεπει να το ακουσεις και μαλιστα παρε και τον ενισχυτη μαζι σου.

Εχω ακούσει Primaluna με το μικρότερο δίδρομο δαπέδου της Sonus Faber Domus(δεν θυμάμε ακριβώς πώς είναι ο κωδικός του) κι έπαιζε πολύ καλά.

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πάρεις παραμάσχαλα τον primaluna και να ακούσεις διάφορα ηχεία σε αντιπροσώπους.
Εγώ έχω ακούσει σε γνωστό έναν απο δαυτους (δεν θυμάμαι πιον από όλους) με αυτά τα Roister και έπαιζαν αρκετά καλά κατά τη γνώμη μου.
http://www.roister.gr/status8.2.htm

τα roister τα εχει φιλος μου και τα εχω ακουσει...λειπει λιγο μπασο.

λενε οτι ο λαμπατος θελει ηχεια μονιτορ...ποια ειναι καλα ηχεια μονιτορ στα €1000,00?

Κάτι σε ProAc, της σειράς Studio υποθέτω.

Πάρε καλύτερα τον ενισχυτή παραμάσχαλα και πάρε φαλάγγι τις αντιπροσωπείες.

Αλλιώς, δε βγαίνει άκρη.

Egw tha elega oti ta synkekrimena Roister mazeuoun ta pladara mpasa pou exoun orismenoi enisxhtes kai xwroi.
Einai apo ta liga pleon hxeia plhrous akoustikhs anarthshs...

Ποιος είναι ο προϋπολογισμός σου; Εγώ θα έδινα για ηχεία όσο για τον ενισχυτή. Σε τι χώρο θα παίζεις;

Αν δεν κάνω λάθος τα Chario Silverette 200 είναι βάσης και μάλλον θα πέσουν λίγα για τον ενισχυτή. Στα Chario προτίμησε της σειρά Premium, και συγκεκριμένα το 1000. Τα αντίστοιχα δαπέδου έχουν ένα Τ στον κωδικό και δεν τα έχω ακούσει. Η Chario εξαφανίζεται από τα περιοδικά γιατί κρατάει τα μοντέλα για πάρα πολλά χρόνια -καλό για τους κατόχους κακό για τους δημοσιογράφους.

Τα Triangle έχουν υψηλή ευαισθησία, αλλά γενικά δεν είναι εύκολα φορτία, οπότε προσοχή. Μπορεί το ένα μοντέλο να σου κάτσει, αλλά το μικρότερο ή το μεγαλύτερο όχι. Επειδή οι φτηνοί λαμπάτοι συνήθως δεν τα καταφέρνουν καλά στον έλεγχο των χαμηλών, πρέπει το ηχείο να μην εμφανίζει δύσκολη εμπέδηση σε αυτή την περιοχή. Γι' αυτό δοκίμασε το Comete που είναι βάσης πρώτα, και μετά δες τα δαπέδου. Μια και που η Triangle μόλις έβγαλε νέα μοντέλα, ο Ορφέας μπορεί να σου δώσει πολύ καλύτερες τιμές στα παλιά. Έλεγξέ το.

Άλλες λύσεις που έρχονται εύκολα στο μυαλό είναι τα Klipsch (συνήθως δίδρομα με φόρτιση κόρνας στο τουίτερ) και τα Spicom (μονόδρομες κόρνες, το Type 4 μου αρέσει ιδιαίτερα).

Last edited:
καταληγω σταδιακα στα chario premium 2000T. στοιχιζουν περιπου οσο και ο ενισχυτης. ειναι ζεστα χωρις να υστερουν ιδιαιτερα στα ακρα. ο χωρος ειναι μεγαλος περιπου 60τμ.

Μάλλον θα χρειαστείς ενισχυτή.Δεν νομίζω να γεμίζει ο χώρος σου.Βέβαια όλα είναι σχετικά.Εξαρτάται από τι ζητάς.

καλημερα παιδια

εκοπακ ειχα τον πριμαλουνα1 αλλα εχω εμπειρια και με τον 2
και εχω ακουσει καλα και τον διαλογο2

ειναι εξαιρετικοι ενισχυτες για τα λεφτα τους και πιστευω οτι εκανες καλη αγορα
καποτε, τον 1 δεν υπηρχε τρανζιστορ να τον χτυπησει απο οσους ειχα ακουσει μεχρι τα 2500 πανω σε μια πληθωρα ηχειων της ταξης 1000-2500 ευρω!

επειδη τον επαιζα κατα κυριο λογο με τριανγκλ ηλιαδες sw, προσεξε δεν δενει με τριανγκλ μεσα σε ενα κλασσικο σαλονι
θα σπασουν τα νευρα σου κυριολεκτικα

δενει καλα με τσαριο και γενικα με μαλακα ηχεια.
και αυτο γιατι ειναι τρομερα εκτεταμενος στα υψηλα
και το ιδιο κανει και το τριανγκλ

δενει καλα με ροιστερ και με ηχεια ακουστικης αναρτησης αλλα λογω χαμηλης ευαισθησιας στο μεγαλο χωρο που εχεις θα απογοητευτεις

εξαιρετικο αποτελεσμα θα παρεις και με βιεννα

αν θες τη συμβουλη μου, επειδη ο ενισχυτης αυτος ειναι ιδιαιτερος στα ψηλα του, παρε τον παραμασχαλα και κανε βολτες.

εξαιρετικο αποτελεσμα θα παρεις με τα cain&cain
εντυπωσιακα καλο!
και λογω ευαισθησιας θα καλυφτεις απολυτα στα τοσα τετραγωνικα σου.
αλλα στοιχιζουν περιπου 2500 ευρω.
ειναι ομως η καλυτερη επιλογη ισως

ακομα πολυ καλο αποτελεσμα θα εχεις με audio fysic

αλλα κατι που πρεπει να κοιταξεις ειναι να συνδευσεις τον ενισχυτη σου με ιντερκονεκτ και καλωδια ηχειων της πριμαλουνα που ειναι απιστευτα καλα για τα λεφτα τους
οπως και με το εξτρα καλωδιο ρευματος της πριμαλουνα

αν θες να ρωτησεις κατι παραπανω, εδω θα ειμαι:ernaehrung004:

μολις μιλουσα με orpheus audio για τα audio physic. αυριο πρωι θα παω να τα ακουσω. οσο για τα triangle μου το ειχε πει και ο "ωδες" οτι θα ενοχλησουν τα πριμα. σε ευχαριστω πολυ για την αναλυση...:2thumb22sup: