ηχεια για SET

Εμένα πάλι με απασχολεί το ακριβώς ανάποδο . Να βρώ κάποιον SET για τα avantgarde uno που τώρα παίζουν με τον ταπεινό trends 10.1 (δεν μπορώ να πω βέβαια οτι δεν είμαι αρκετά ευχαριστημένος απο τον ταπεινό ενισχυτή)

Επειδη τα μηχανακια που μπορεις να βρεις ειναι παρα πολλα, αρχισε να ψαχνεις λαμπες και βατ.
δλδ, για να μην σου πω για 45 ή 2Α3, ψαξε για 300Β με 8βατ,πολλα μηχανακια με τιμες κατω απο 1000ρικο μεχρι οσο θελεις, 6C33 με 18βατ (ενα καλο μηχανακι πρεπει να ειναι το AYON με 3000Ευρω), μετα πας σε 20-25βατ με 845, 211 με πολλες και δω επιλογες.

Απάντηση: Re: ηχεια για SET

Unison recearch S6 class A single ended,μιά καλή και φθηνή λύση,λίγο πάνω απο τα 2000.

51.jpg

ALMARRO A318B

HAND MADE IN JAPAN

A318B single-ended triode integrated amplifier
Class of operation: class A, fixed feedback, plate follower
Tube complement: 2x6C33C, 1x6SL7, 1x6SN7
Connections: 3 RCA inputs, 4/8-ohm outputs
Frequency response:
Output power: 18wpc/37w mono
Power consumption: 260w
Dimensions: 14" W x 7.2" H x 13.2" D
Weight: 43 lb
Available finishes: Mat Black casework; Cherry, White Ash or

Τιμή : 2500e

Last edited:
Νάσαι καλά να με μάθεις κι εμένα πεντέξη πράγματα my friend...

http://avsite.gr/vb/showpost.php?p=574294&postcount=70

Δεν φιλοδοξώ να σε μάθω. Αυτά που γράφεις είναι η απόδειξη. Περιστασιακές ακροάσεις που οδηγούν σε σοφία του είδους "αυτά παίζουν, τα άλλα δεν".

Πίσω στο θέμα μας. Πιστεύεις ότι τα θηρία του Ακη με Ongaku δεν θα είχαν μποτιά; Και επειδή παίζει και το θέμα απόλυτου ματσαρίσματος, έστω κάποιος ανάλογος συνδιασμός.

@audiophile62

Εδω και 2 περιπου χρονια εχω τον Α205α της Almarro.
Μπορεις να μου πεις αν και αυτος εχει το χαρακτηριστικο του 205, οτι δλδ ειναι "φουσκωμενος" στα χαμηλα?
Φανταζομαι οτι για τον 205 ειναι επιλογη του κατασκευαστη, αφου τον ματσαρει με μικρα ηχεια βασης.

Καλα μιλαμε, τα Εβερεστ πρεπει να ειναι φανταστικα ηχεια.
Πως βρεθηκανε στην Ελλαδα?

Εγώ έχω ακούσει τα Spicom.

Για τα ribbon υπολόγισε 845. Δεν μπορεί μια 300Β να τα βγάλει πέρα με το 12ιντσο όσο καλές προθέσεις κι αν έχει.

Από τις κόρνες, που τις έχω ακούσει όλες στο Studio 845, μου άρεσαν πιο πολύ η 4 και η 40. Και η 40 παίζει άνετα και με 2Α3.

platon;434275 Καλα μιλαμε said:
Σχεδιάζονταν για (4)τέσσερα χρόνια με φιλοσοφία 'σημειακής πηγής'...Αγορά προορισμού Ιαπωνία...Όπως τα KEF Maidstone...Σε όλη την Ευρώπη υπάρχουν μόνο 3 ζεύγη!!! Είναι τιμή που το (1)ένα απ' αυτά υπάρχει στην Ελλάδα(ανήκει σε μέλος του aca)...Το πως παίζουν.......Άστο καλύτερα...

Last edited:
Σχεδιάζονταν για (4)τέσσερα χρόνια με φιλοσοφία 'σημειακής πηγής'...Αγορά προορισμού Ιαπωνία...Όπως τα KEF Maidstone...Σε όλη την Ευρώπη υπάρχουν μόνο 3 ζεύγη!!! Είναι τιμή που το (1)ένα απ' αυτά υπάρχει στην Ελλάδα(ανήκει σε μέλος του aca)...Το πως παίζουν.......Άστο καλύτερα...
καλά μην τρελαίνεστε πρόκειται για την professional σειρά της jbl για χορούς και πανηγύρια κάτι αντίστοιχο ίσως μεγαλύτερο , ίσως μικρότερο , υπήρχε στην σχολή Ικάρων στο Τατόι στην αίθουσα των εκδηλώσεων το 1986 , όσο για το προορισμό περί ιαπωνικής αγοράς δεν υφίσταται ,,, το ηχείο είναι κατά τι μικρότερο απο το μέσο σπίτι του Ιάπωνα :flipout:
απλά είναι μια απόδειξη , ότι ένα ασυμβίβαστο δεδομένο με τα ηχεία είναι το ΜΕΓΕΘΟΣ !!! οσο μεγαλύτερα τόσο καλύτερα !!! (ακριβώς ότι συμβαίνει και με το ανδρικό μόριο :antlers: )

lem professional έχετε ακούσει ???? ,,, αυτά που γύρναγαν στα πανηγύρια με τη Φιλιό Πυργάκη με κλαρίνα ,,, εαν βρείτε κάποιο παντρέψετε το με κάποιο καλό πουσπουλ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΑΚΟΎΣΕΤΕ !!!!

lem professional έχετε ακούσει ???? ,,, αυτά που γύρναγαν στα πανηγύρια με τη Φιλιό Πυργάκη με κλαρίνα ,,, εαν βρείτε κάποιο παντρέψετε το με κάποιο καλό πουσπουλ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΑΚΟΎΣΕΤΕ !!!!

Εχεις καμιά φωτο να τα δούμε;

Βασίλη, θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω εντονότατα μαζί σου, το συγκεκριμένο ηχείο της JBL ειναι απλα κορυφαίο ασχέτως τιμής και συγκρίσεων. Είναι ένα statement ηχείο, σχεδιασμένο και προσαρμοσμένο για σπιτική χρήση και ειναι πραγματικά απλησίαστο ηχητικά. Δεν εχει καμιά μα καμιά σχεση με οτιδηποτε άλλο επαγγελματικό. Είναι ενα απολύτως κορυφαίο εμπορικό ηχείο που πολύ θάθελα να το ακουσω κάποτε.

Κατά τ'άλλα, για να είμαστε και εντός θέματος, εγω προσωπικά θα πρότεινα τα Horning που τα εχω ακούσει πολλές φορές και πάντα μα πάντα με ικανοποίησαν απόλυτα, επίσης ειναι μικρά σε μέγεθος και σχετικά προσιτά. Πραγματικά εκπληκτικό ηχείο για την κατηγορία του και όχι μονο.

γιαυτο μου αρεσουν τα forum. κανενας δεν μενει στο θεμα και καθενας λεει το κομματι του χωρις να διαβαζει τι λενε οι αλλοι.

γιαυτο μου αρεσουν τα forum. κανενας δεν μενει στο θεμα και καθενας λεει το κομματι του χωρις να διαβαζει τι λενε οι αλλοι.

Είναι τουλάχιστον άδικο να το γράφεις αυτό κάτω από το μήνυμα του Τσιτιμάκη. Ο άνθρωπος σου συνέστησε τα horning. Κάπου προηγούμενα έβαλες το θεωρητικό ερώτημα τι θα ταίριαζε με τον ML2.2.

Κάνε έναν κόπο και πετάξου μέχρι την MF Audio, ν' ακούσεις τα Lamm με τα Horning για να σχηματίσεις ο ίδιος άποψη.

Εγώ, που δεν είμαι κορνάκιας, είχα ακούσει στην περασμένη έκθεση από τα agathon έναν από τους καλύτερους ήχους πιάνου συναυλιών της έκθεσης. Και ήταν σε μικρό δωμάτιο, οδηγούμενα όχι από SET, αλλά από ραδιοενισχυτή Magnum Dynalab. Αν είναι λοιπόν εντός του προϋπολογισμού σου, θα στα συνιστούσα.

Re: Απάντηση: Re: ηχεια για SET

Είναι τουλάχιστον άδικο να το γράφεις αυτό κάτω από το μήνυμα του Τσιτιμάκη. Ο άνθρωπος σου συνέστησε τα horning. Κάπου προηγούμενα έβαλες το θεωρητικό ερώτημα τι θα ταίριαζε με τον ML2.2.

quote]
δεν αναφερομουν στο μηνυμα του Τσιμιτακη, αλλα σε αλλα posts

@audiophile62

Εδω και 2 περιπου χρονια εχω τον Α205α της Almarro.
Μπορεις να μου πεις αν και αυτος εχει το χαρακτηριστικο του 205, οτι δλδ ειναι "φουσκωμενος" στα χαμηλα?
Φανταζομαι οτι για τον 205 ειναι επιλογη του κατασκευαστη, αφου τον ματσαρει με μικρα ηχεια βασης.

Ο Α318Β είναι απόλυτα ισορροπημένος τονικά.

Βασίλη, θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω εντονότατα μαζί σου, το συγκεκριμένο ηχείο της JBL ειναι απλα κορυφαίο ασχέτως τιμής και συγκρίσεων. Είναι ένα statement ηχείο, σχεδιασμένο και προσαρμοσμένο για σπιτική χρήση και ειναι πραγματικά απλησίαστο ηχητικά. Δεν εχει καμιά μα καμιά σχεση με οτιδηποτε άλλο επαγγελματικό. Είναι ενα απολύτως κορυφαίο εμπορικό ηχείο που πολύ θάθελα να το ακουσω κάποτε.
Πάνο, σε ποιό μοντέλο αναφέρεσαι?