Ηχεία για t-amp

fotio

Senior Member
22 November 2006
448
Παιδιά αν μπορείτε πείτε μου τι ηχεία να ακούσω για τον t-amp;
Ακουσα Klipsch αλλά δεν μου άρεσαν πολύ.Τα μόνα που μου αρέσουν προς το παρών είναι Monitor Audio RS1.(είναι για μικρό χώρο)

πηρα τα tannoy mercury..
για πολυ μικρο χωρο σε χαμηλες σταθμες σε καλυπτουν..

Σήμερα τον άκουσα με κάτι ντιούικα fostexάκια και ζωγράφιζε! :)
Αν πιάνει το χέρι σου αξίζει τον κόπο.
Αν όχι, άρχισε να κάνεις παρέα με ντιούηδες. :flipout:

Ετσι,ετσι.....

Απάντηση: Re: Ηχεία για t-amp

Για πες, για πες, ποιά φοστεξάκια, σε τί καμπίνα ...:ears::worshippy:

Πάντως προσοχή! Γιά όσους δεν θέλουν να λερώσουν χέρια, είναι σημαντικότερο το ηχείο να έχει "ονομαστική αντίσταση" περί τα 4Ω παρά να είναι πολύ ευαίσθητο. Αυτό ισχύει γιά οποιοδήποτε ενισχυτή έχει 12Volt τροφοδοσία. Εμένα έκατσε πολύ καλά με Totem Mite 87db αλλά 4Ω , τιμή καταλόγου περί τα 900€ αλλά θα τα βρήτε αρκετά φθηνότερα, + ενεργό sub. Δεν έχω παράπονο ούτε κάν στις στάθμες.

Για μονόδρομα, δες και τα Spicom Type 1
TYPE_1.jpg

Και τα δικά μου από 2 10ιντσα έχουν. Έπαιζε, και δυνατά μάλιστα, αλλά το μπάσο ισχνό. Δεν κατάφερνε να τα κουνήσει. Επίσης σε κομμάτια με έντονα δυναμικά (πχ σόλο πιάνο) θα κλιπάρει σχετικά εύκολα.

Οχι και 10ιντσα ρε παιδιά.
Ευαίσθητα μικρά ηχεία δαπέδου ή βάσης κι ει δυνατόν στα 4 ohm.

Ευχαριστώ για τη βοήθεια παιδιά.Ξέχασα να αναφέρω ότι θα έδινα μέχρι 400 με 500 euro.
Με τα Monitor Audio λέτε να παίξει;Μου άρεσε ο ήχος τους.Μάλλον μου αρέσει ο Αγγλικός ήχος...
Θέλω να βρώ αρχικά τα ηχεία που θα μου αρέσουν και μετά να πάρω τον T-Rex με τον προενισχυτή του.
Τι λέτε;Μου αρέσει να μην χρωματίζει το ηχείο αλλά να μην είναι και τελείως ψυχρό...
(τα John Blue τα άκουσα και δεν μου άρεσαν)

Τα αγγλικά ηχεία είναι δοκιμασμένη λύση.

Τα Monitor Audio είναι γενικά ηχεία που δεν κουράζουν, άμα κρίνω από του Δημήτρη Ν. που έχω ακούσει και μάλιστα σε δυο διαφορετικά σετάπ. Δες όμως αν μπορεί να τα οδηγήσει ο t-amp.

Εμένα μου αρέσουν πολύ και τα ProAc, αλλά είναι λίγο ακριβούτσικα. Δες πάντως μήπως έχει κανένα παλιό demo ο Ιωνάς.

Καλησπέρα...
ακόμα δεν έχω βρει τι ηχεία να πάρω και τα λεφτά λιγόστεψαν....έχω πάρει σβάρνα τα μαγαζιά κ έχω κουραστεί...λέτε να φτιάξω κάποιο ηχείο μόνος μου;αν μπορείτε να μου πείτε κάποιο μαγαζί να αγόραζα τα κομμάτια.Δεν θέλω να ξεπεράσω τα 200 ευρώ.
Αν υπάρχει κάποιο μαγαζί που να πουλάει στην Αθήνα μεγάφωνα σας παρακαλώ πείτε.Αλιώς internet.(απο πού αγοράζετε ρε παιδιά τα fostex όλοι;)
Να πώ ότι ο χώρος μου είναι πολύ μικρός,3χ4 το πολύ,και θα μπούνε κοντά στον τοίχο.

Last edited:
Τα Monitor Audio είναι γενικά ηχεία που δεν κουράζουν, άμα κρίνω από του Δημήτρη Ν. που έχω ακούσει και μάλιστα σε δυο διαφορετικά σετάπ. Δες όμως αν μπορεί να τα οδηγήσει ο t-amp.

Τα ma τα οδήγησε ο trends, αλλά λόγω μεγάλου χώρου κάπου 30-40 τμ τελειώνανε πιό γρήγορα από όσο θα θέλαμε.

Σε μικρό χώρο θα ήταν όλα καλά...

Re: Απάντηση: Ηχεία για t-amp

Καλησπέρα...
ακόμα δεν έχω βρει τι ηχεία να πάρω και τα λεφτά λιγόστεψαν....έχω πάρει σβάρνα τα μαγαζιά κ έχω κουραστεί...λέτε να φτιάξω κάποιο ηχείο μόνος μου;αν μπορείτε να μου πείτε κάποιο μαγαζί να αγόραζα τα κομμάτια.Δεν θέλω να ξεπεράσω τα 200 ευρώ.
Αν υπάρχει κάποιο μαγαζί που να πουλάει στην Αθήνα μεγάφωνα σας παρακαλώ πείτε.Αλιώς internet.(απο πού αγοράζετε ρε παιδιά τα fostex όλοι;)
Να πώ ότι ο χώρος μου είναι πολύ μικρός,3χ4 το πολύ,και θα μπούνε κοντά στον τοίχο.

Αυτοί έχουν. Δες το site έχει κάποιες τιμές, πάρε και κανένα τηλ και αν έχουν κάτι που να σου κάνει, πήγαινε να τους δείς. Είναι στον Πειραιά. Έχει στοιχεία επικοινωνίας.

http://www.diyaudio.gr/home_gr.htm

Καλημερα

αν δε θες να δωσεις ενα καραβι λεφτα καλη λυση ειναι και αυτα:

http://www.celestion.com/products/fseries/f10.html με 140 ευρω...

με πηγη τον υπολογιστη με καλη καρτα ηχου και αυτα τα ηχεια ειναι πολυ καλο συνολο... τωρα οσο ανεβαινεις στις απαιτησεις σου ανεβαινεις και χρηματικα... με καλα μπ3 το ακουσμα ειναι παρα πολυ καλο...

εγω εχω στησει ενα συστημα με οτι ειπα πιο πανω...

Απάντηση: Re: Ηχεία για t-amp

Καλημερα

αν δε θες να δωσεις ενα καραβι λεφτα καλη λυση ειναι και αυτα:

http://www.celestion.com/products/fseries/f10.html με 140 ευρω...

με πηγη τον υπολογιστη με καλη καρτα ηχου και αυτα τα ηχεια ειναι πολυ καλο συνολο... τωρα οσο ανεβαινεις στις απαιτησεις σου ανεβαινεις και χρηματικα... με καλα μπ3 το ακουσμα ειναι παρα πολυ καλο...

εγω εχω στησει ενα συστημα με οτι ειπα πιο πανω...

Αυτά είναι ενεργά;Ωραία φαίνοντε αλλά δεν ξέρω αν θα τα παίξει ο τ-αmp.