Ελπίζω να πάνε όλα καλά με το Xero και να τελειώνω... (μάλιστα ο Αντώνης μου είπε ότι γουστάρει σαν τρελό ζευγάρωμα με 1000-ακι Yamaha!)
Από εκεί και πέρα δύο πράγματα με ανησυχούν για το Spendor S3/5R2 1. - Bass response 75Hz vs 60Hz (πολύ ψηλά δεν είναι?) 2. γούφερ 14cm vs 12,5cm και με
αυτά που συμβαίνουν στο δωμάτιο μου όταν βλέπω γούφερ πάνω από 12-13cm σφίγγομαι.....
Έχω και μια απορία ενώ , το ATC είναι σούπερ αναλυτικό-κλινικό κλπ σε όλες τις κριτικές γράφουν ότι είναι μουσικό ηχείο.Πως γίνεται αυτό? :huh2:
με κορυφαίο κατά τη γνώμη μου το μικρό harbeth... θαύμα.. δεν θυμάμαι αν αναφέρθηκε όμως αν σε παίρνει οικονομικά εκεί πήγαινε ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΕΝΙΣΧΥΤΗ....
τα nearfield monitors ειναι αλλης φιλοσοφιας ηχεια απο αυτα που συζηταμε. Το μονο σιγουρο ειναι οτι φταιει μονο ο χωρος σου, και δευτερευοντως σε αυτον τον προβληματικο χωρο, η παρουσα διαταξη. Δεν μπορει να παιζουν χαλια ολα τα ηχεια που δοκιμασες. Αν θες να κανεις τη διαφορα,αφου ο χωρος δεν αλλαζει, αλλαξε τη διαταξη κ παρε το ηχειο που σ'αρεσε εξ αρχης. Στο 1.5 μετρο για τι στερεοφωνικη εικονα να μιλαμε...
το μονο ηχειο που μπορω να σκεφτω πλεον, το οποιο απεκλεισα κ δεν ανεφερα εξ αρχης γιατι μου φανηκε "μικρο", ειναι το μοναδικο sonus faber toy http://www.sumikoaudio.net/sonus/prod_toy_monitor.htm .
Ειναι το τελευταιο που μπορει να παιξει μουσικη με τον τροπο που εγω αντιλαμβανομαι οτι σ'αρεσει, αν δεν παιζει κι αυτο, πιασε βαριοπουλα κ φαρδυνε το δωματιο...
Τα ηχεία που δοκίμασα δεν παίζουν χάλια απλά μπουμάρουν στον χώρο μου!
Δεν μπορεί να είμαι ο μόνος ακροατής με μικρό και χάλια δωματιάκι ρε Tyler δεν μπορεί κάποια λύση θα υπάρχει για τέτοιους χώρους.
Το κακό αν αλλάξω διαρρύθμιση είναι ότι δεν μπορώ να βγάλω απόσταση ηχείων μεγαλύτερη από 1.60μ ενώ στην πλευρά του τοίχου που είμαι τώρα μπορώ να
έχω και 2μ.
Δεν ξέρω τι να´πω ίσως να με σώσει η κλειστή καμπίνα.
Πάντως με τον παλιό ενισχυτή δεν είχα τέτοιο πρόβλημα και αναρωτιέμαι τελικά μήπως έκανα μ..... που πήρα τόσο βαρβάτο ενισχυτή....
Αυτό το ηχείο της Triangle το γνωρίζει κανείς , έχει την οπή μπροστά.
http://www.triangle-fr.com/en/esprit/titus/
Tyler όπως φαίνεται και στο σχήμα στο πρώτο ποστ έχω απόσταση ηχείων δύο μέτρα και απόσταση τους από τον τοίχο 0.45εκ.
Σε αυτή την περίπτωση λοιπόν για να είμαι και εγώ στα δύο μέτρα ακρόασης έχω το κεφάλι μου στον πίσω τοίχο.
Το μόνο που δεν φαίνεται στο σχήμα είναι ότι ανάμεσα στα ηχεία και τον τοίχο έχει μια βιβλιοθήκη με cd με βάθος 16εκ.
Το πρόβλημα δεν είναι η στερεοφωνική εικόνα αλλά ότι για κάποιο λόγο ενισχύονται οι χαμηλές.
Καλησπέρα. Ξέρω καλά πόσο ανορθόδοξο ακούγεται αλλά γιατί δεν δοκιμάζεις την τοποθέτηση με τις εμπρός μπάφλες των ηχείων σε ευθεία με την βιβλιοθήκη. Τα στάσιμα και οι ακυρώσεις έχουν βέβαια φυσική εξήγηση , αλλά αφού δεν την κατέχουμε η μόνη λύση είναι τα πειράματα.Αυτό το ηχείο της Triangle το γνωρίζει κανείς , έχει την οπή μπροστά.
http://www.triangle-fr.com/en/esprit/titus/
Tyler όπως φαίνεται και στο σχήμα στο πρώτο ποστ έχω απόσταση ηχείων δύο μέτρα και απόσταση τους από τον τοίχο 0.45εκ.
Σε αυτή την περίπτωση λοιπόν για να είμαι και εγώ στα δύο μέτρα ακρόασης έχω το κεφάλι μου στον πίσω τοίχο.
Το μόνο που δεν φαίνεται στο σχήμα είναι ότι ανάμεσα στα ηχεία και τον τοίχο έχει μια βιβλιοθήκη με cd με βάθος 16εκ.
Το πρόβλημα δεν είναι η στερεοφωνική εικόνα αλλά ότι για κάποιο λόγο ενισχύονται οι χαμηλές.
το προβλημα της στερεοφωνικης εικονας ειναι αναμενομενο κ θα το καταλαβεις οταν μπουν σωστα, και ο λογος που ενισχυτονται οι χαμηλες ειναι οτι η αποσταση ειναι πολυ μικρη για να εξασθενησουν, ανακλωνται στον τοιχο και δημιουργουνται στασιμα κυματα στο χωρο αναμεσα στα ηχεια κ εσενα.
Εγω αυτο που ειπα ειναι για το σεναριο τοποθετησης ηχειων στη μικρη πλευρα. Αν τα ηχεια ειναι στην μια μικρη πλευρα, η θεση ακροασης θεωρητικα μπορει να ειναι στην απεναντι πλευρα σε αποσταση 3.8μ. Πρακτικα κ αντε να χεις περιθωριο τουλαχιστον 3 μετρα απο τα 3.8. Πως ειναι μονο 1.6 μ η εφικτη αποσταση ακροασης? Αυτο λυσε.
1) Άρα λοιπόν λόγω στάσιμων κυμάτων μπορεί να μην δουλέψουν ούτε τα κλειστής καμπίνας και να έχω πάλι μπουμάρισμα.
Υπάρχει κάποια λύση να βάλω κάτι ειδικό πίσω από την πλάτη μου στον τοίχο?
2)Την άλλη πλευρά την παλεύω στο μυαλό μου 2μ τα ηχεία + 0.40 από τον τοίχο στο πλάι για να αναπνέει το ηχείο + 0.40 για το άλλο ηχείο = 2.80 θα προσπαθήσω αύριο.
Στην αριστερή πλευρά θα πρέπει να μπει το σταντ με τα μηχανήματα βάθος 40εκ. + απόσταση ηχείων για να μην μπουμάρουν 50εκ. = 90εκ.
Απόσταση ακρόασης 2μ = 2.90 και πίσω από την πλάτη μου θα υπάρχει γραφείο που όμως δεν ενοχλεί διότι έτσι και αλλιώς θέλω να έχω και 50εκ από τον πίσω τοίχο για τις ανακλάσεις.Ψιλοβγαίνει αλλά θα είναι λίγο περίεργα διότι η καρέκλα ακρόασης θα είναι μπροστά από την είσοδο του δωματίου και θα πρέπει να την μετακινώ!
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.