Ηχεία και Cd player μέχρι τα 3.500Ε

Re: Απάντηση: Cd player μέχρι τα 3.500Ε

3. Θέλω να έχω αυτό που λέμε big sound.

Τα atc τα φοβάμαι..

Μήπως είναι πολύ αναλυτικά και βγαίνουν όλες οι αδυναμίες των ηχογραφήσεων στην επιφάνεια. Βέβαια όλα αυτά από ότι εχω δει στο net. Γνωρίζετε κάποιο μαγαζί που να φέρνει atc στην Θεσσαλονίκη?

τα atc τα άκουσα πρόσφατα με πηγή micromega transport + Benchmark DAC1 USB.

Για τα λεφτά τους και κατά την προσωπική μου γνώμη πάντα:
Ισορροπημένος, τελείως αχρωμάτιστος (καθαρά μόνιτορ) πολύ αναλυτικός και καθαρός ήχος.
Αλλά,……. πολύ στεγνό και πολύ κρατημένο χαμηλό. Ιδιόμορφος ήχος. Με πολλούς φανατικούς θαυμαστές αλλα και αρκετούς επικριτές. Πιστευω όχι του συγκεκριμένου ηχείου αλλά γενικότερα αυτού που λέμε "Μονιτορ Ηχος"
Μακριά από τα γούστα μου.
Καμία σχέση με big sound.
Επαναλαμβάνω για να μην παρεξηγηθώ. Για τα λεφτά τους και κατά την προσωπική μου γνώμη πάντα.

Αντίθετα τα proac τα άκουσα με cd και ενισχυτικά τα a3.5 της musical fidelity.
Άλλος ήχος. Γλυκιά πεντακάθαρη υψηλομεσαία περιοχή, όγκο, βάθος, άριστα ελεγχόμενο και εκτεταμένο χαμηλό. Πραγματικά big sound ηχείο.

Βέβαια, όπως τελειώνω κάθε τέτοιο ποστ όπου λεω την προσωπική μου πάντα γνώμη και εμπειρία: :lehrer: "Τα περισσότερα μηχανάκια από αυτά που σου προτείνουν τα παιδιά μπορείς να τα ακούσεις και να σχηματίσεις την δικιά σου γνώμη."

Bart

Last edited:
CDP: Consonance Droplet 5.0. Απλα το καλυτερο player της κατηγοριας και αρκετα ψηλοτερα.

Ηχεια: Acoustic Zen Adagio. Εξαιρετικα (με διθυραμβους απο το The Absolute Sound) και πανεμορφα. Μουσικοτατη μεστη μεσαια περιοχη, διαφανα, αναλυτικα, big sound. Mε ribbon tweeter.

Αν θες ακου την συμβουλη μου.

Πρεπει να κατεβεις οπωσδηποτε στην Αθηνα.

Για να κανεις την οσο το δυνατον καλυτερη αγορα.

Η Θεσσαλονικη δυστυχως ειναι ελλειπης σε αυτο τον τομεα. Οποτε αυτοματως υπαρχει ο κινδυνος να μην παρεις αυτο που πραγματικα θελεις για τα δικα σου γουστα να παρεις. Οπερ σημαινει πεταμενα λεφτα στεναχωριες και μετεπειτα τραμπες μισοτιμης.

Σχετικά καλά , όσα αναφέρονται αλλά....Η ΚΟΡΥΦΗ στόν ψηφιακό ήχο ήταν και ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΜΙΑ. MERIDIAN !!!
Παρ ότι πρόσφατα απέκτησα το 808 , εξακολουθώ νά απολαμβάνω παράλληλα καί τό αειθαλές 506.20 , τό οποίο μέ συντροφεύει ΑΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΑ , τά τελευταία δεκατρία χρόνια.
Οσα CD Players κι αν ακουσα , όσο καλά κι αν μού φάνηκαν σέ επιμέρους τομείς , ΚΑΝΕΝΑ δέν μού έδωσε τήν ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ μουσικότητα ενός MERIDIAN. !!! Τήν αβίαστη ( σχεδόν αναλογική ) ροή , τίς χροιές , τή διαφάνεια , τήν ισοροπία ενός Meridian.
Στήν οικονομικότερη κατηγορία τά G06 καί G08 ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ !!!!

Meridian G08 Upsampling Compact Disc Player
G08_400.jpg

Product/G08 CD Player

CD_AUDIO_100.gif

The G08 24-bit Upsampling CD Player takes Compact Disc playback to an entirely new level, with a heritage that includes the multiple award winning 588 and 800, and two dozen optical disc players from 1984 to the present day.
The G08 is CD-optimised, and able to play virtually any Red Book CD, as well as CD-R and CD-R/W. It also plays the CD layer of an SACD disc.
At the heart of the G08 are fully-integrated electronics and a computer-style CD/DVD-ROM drive. Although it normally runs at standard CD speed, the drive is capable of spinning the disc much faster, allowing multiple high-speed re-reads to ensure accurate recovery of data from even the most difficult disc. This feature alone provides ten times the error correction of a conventional CD player.
Once the digital data stream has been recovered from the disc, powerful on-board digital signal processing (DSP) with a capability of an impressive 150 MIPS (million instructions per second) up-samples the digital information from the 44.1 kHz, 16-bit signal of conventional CD to 24 bits, and to a sample rate of 176.4 kHz for digital to analogue conversion to drive the analogue outputs, and 88.2 kHz for the digital outputs.
Upsampling for dramatic increase in quality
CD/DVD-ROM drive allows over ten times improvement in error-correction
24-bit DAC operates at 176.4kHz for maximum performance
Balanced & unbalanced analogue outs for maximum quality & flexibility
Multiple buffers for minimum jitter and superior stereo imaging
S/PDIF coax and TOSLink optical digital outs for high-quality replay
Evolved from the award-winning 508 & 800 players

Glogo_100.jpg

Upsampling enables filtering to take place far beyond the range of human hearing, as well as offering other, audible benefits, right across the audio band, for ultimate transparency from a CD source.
The G08 employs a triple buffering system to minimise jitter, and therefore maximise HF transparency and stereo image precision and stability. This, and the digital electronics as a whole, are driven by a new design of high-stability clocking system which further reduces jitter and ensures that the highest level of detail is recovered from a disc. All digital data is accurately re-clocked. Multiple power supplies ensure that digital and analogue circuitry are kept apart and can provide the required power when called upon to do so.
The G08 player includes both balanced (on XLR connectors) and unbalanced (on phono connectors) 2-channel analogue outputs.
The S/PDIF (Sony/Philips Digital Interface, IEC 60958) digital outputs are also provided and both optical (Toslink/EIAJ) and coax digital formats are included. In addition, the optical digital outputs can support surround-encoded bitstreams such as those derived from DTS-encoded CDs, which can be replayed via an external decoder.
g08_system.gif

The G08 Upsampling CD player is an ideal complement to both analogue and digital systems. A typical analogue system is shown above, including a G02 Balanced Control Unit and G57 high-power 2-channel amplifier, driving a pair of analogue passive speakers. The coaxial digital outputs will drive Meridian DSP loudspeakers directly to form a superb quality stereo CD replay system.

g08_rear.gif

Ετσι κι αλλιώς όλα αυτά κοστίζουν πολύ περισσότερο απο τα 1000 ευρά,που θέλει να δώσει ο φίλος.

Re: Απάντηση: Ηχεία και Cd player μέχρι τα 3.500Ε

Η κορυφη ειναι η Meridian?
Μαλλον για αυτο το λογο στο 90% των studio χρησιμοποιουνται EMM LABS κατα κυριο λογο και μετα WEISS.

Δεν αντιλέγω, αλλά τα Meridian κοστίζουν και κλάσμα της τιμής των EMM Labs...

O φιλος μιλησε για γενικη υπεροχη της Meridian. Eγω σε αυτο απαντησα.
Και τα Player που προτεινε ειναι πολυ παραπανω απο το budget του φιλου hunter.

Εσύ κανόνισε όταν ξανακατέβω να περάσω να σε "ακροαστώ" (θα φέρω και στηθοσκόπιο)...

Κάπου Ιούνιο μεριά.

Oποτε θες, και την ιδια μερα να με παρεις περνας!!
Απλα ειχαμε καποιες αλλαγες.
Την θεση του Diablo πηραν οι Mcintosh mc-2102 και c-2200.
Kαι τη θεση του Kharma 3.2 το Verity Sarastro.

Oποτε θες, και την ιδια μερα να με παρεις περνας!!
Απλα ειχαμε καποιες αλλαγες.
Την θεση του Diablo πηραν οι Mcintosh mc-2102 και c-2200.
Kαι τη θεση του Kharma 3.2 το Verity Sarastro.

Εγινες λαμπάτος ε;
Καλά έκανες:ernaehrung004:

Α είπαμε φρέσκα...
Καλοάκουστα!

"Proac studio 140.Ανοιχτό,αναλυτικό και μουσικό μαζί.Πολύ καλό μπάσσο."

Αυτα που μπορει να τα ακουσει καποιος στη Θεσσαλονικη?
Ή πρεπει να κατεβουμε οπωσδηποτε Αθηνα?
Επισης τιμη που μπορουμε να τα βρουμε?(μην πειτε τιμες καταλογου,γυρω στα +2000Ε κανουν,αποσο ξερω)

Re: Απάντηση: Ηχεία και Cd player μέχρι τα 3.500Ε

"Proac studio 140.Ανοιχτό,αναλυτικό και μουσικό μαζί.Πολύ καλό μπάσσο."

Αυτα που μπορει να τα ακουσει καποιος στη Θεσσαλονικη?
Ή πρεπει να κατεβουμε οπωσδηποτε Αθηνα?
Επισης τιμη που μπορουμε να τα βρουμε?(μην πειτε τιμες καταλογου,γυρω στα +2000Ε κανουν,αποσο ξερω)

Θέλω κι εγώ ν' ακούσω ProAc εδώ (Θεσσαλονίκη εννοώ), αλλά απ' ό,τι μου είπαν από την Exclusive, δεν παίζει κάτι...

Kharmacoma, μου τα πρόλαβε ο βρυκόλακας (Tzimisce) τα δικά σου.
Διάβασα και τα άλλα, στα άλλα sites...

Να με συγχωρειτε, προφανως καταλαβα λαθος για το συνολικο bugdet.

Εχουμε και λεμε λοιπον:

Cdp: Consonance Orfeo (με τεχνολογια linear-sakura systems κτλ, απιστευτο γαι την κατηγορια τιμης!- look τουλαχιστον 3000 ευρω) 1200 ευρω.

Ηχειο: Acoustic Zen Vivo (νεο μοντελλο δαπεδου-αντιστοιχης ποιοτητας με τα προηγουμενα)
2300 ευρω.