Ηχεία με 'μεγααάλο' ήχο

Τα δεδομένα μου :

Φροντισμένος, αποκλειστικός για a & v χρήση, χώρος περίπου 34 τετρ. μέτρων.

Πηγές ένα systemdeck + rega rb 300 + rega elys, διάφορα cd players, ενισχυτής μόλις αγοράσθηκε ο Xindak 6200 με λάμπα στην προενίσχυση και τελικό στάδιο σε διάταξη Darlington, 100 βατ /8 Ω, από τον οποίο είμαι σούπερ ευχαριστημένος, όπως άλλωστε και οι άλλοι συμφορουμίτες που πρόσφατα απέκτησαν τα μονομπλόκς αυτής της εταιρείας. Ηχεία σήμερα τα audio technologies opera του Μιλτιάδη Λογοθέτη, με μαγνητοστατικό τουήτερ και χάρτινο 8άρι γούφερ.

Ο Προυπολογισμός όπως προείπα δεν θέλω να υπερβεί τα 1.500 ευρώ.

Δύσκολα βάζω, αλλά αξία έχει και η συζήτηση /αναζήτηση .....

Απάντηση: Re: Ηχεία με 'μεγααάλο' ήχο

Τα δεδομένα μου :

Φροντισμένος, αποκλειστικός για a & v χρήση, χώρος περίπου 34 τετρ. μέτρων.

Πηγές ένα systemdeck + rega rb 300 + rega elys, διάφορα cd players, ενισχυτής μόλις αγοράσθηκε ο Xindak 6200 με λάμπα στην προενίσχυση και τελικό στάδιο σε διάταξη Darlington, 100 βατ /8 Ω, από τον οποίο είμαι σούπερ ευχαριστημένος, όπως άλλωστε και οι άλλοι συμφορουμίτες που πρόσφατα απέκτησαν τα μονομπλόκς αυτής της εταιρείας. Ηχεία σήμερα τα audio technologies opera του Μιλτιάδη Λογοθέτη, με μαγνητοστατικό τουήτερ και χάρτινο 8άρι γούφερ.

Ο Προυπολογισμός όπως προείπα δεν θέλω να υπερβεί τα 1.500 ευρώ.

Δύσκολα βάζω, αλλά αξία έχει και η συζήτηση /αναζήτηση .....

Με αυτά τα δεδομένα θα σου έλεγα να στραφείς σε άλλο ηχείο.

Αν υποθέσουμε ότι ψάχνεις για ηχείο και δε ρωτάς ακαδημαϊκά.

Αλλά πάλι αν ψάχνεις τώρα για ηχείο, γιατί πήρες ενισχυτή πρώτα?

Τα μάγκια με 100 βατ ολοκληρωμένου ενισχυτή δε θα σου βγάλουν "μεγάλο" ήχο. Πολύ δύσκολα. Μπορεί να σου δώσουν πανέμορφες χροιές αλλά για 34 τετραγωνικά...δε ξέρω.

Βέβαια όλα εξαρτώνται και από τις ακουστικές σου συνήθειες. Αν δεν ακους μουσική με πάνω από 95 db κορυφής ίσως και να σου κάτσει.

Αλλά και πάλι δε μπορείς να πάρεις τον όγκο που μπορεί το ηχείο να δώσει...

μούμπλε...μούμπλε...

Δεν είχα απαραίτητα σκοπό να αλλάξω ηχεία ...

Όμως ο Ζιντάκ με ενθουσίασε τόσο, που μπήκα ξανα - μανα στο τριπάκι να του δώσω κάτι καλύτερο να οδηγήσει ...

Και το χαρακτηριστικό που πλέον μου αρέσει στα ηχεία είναι αυτό που περιέγραψα στο παρόν νήμα.

Είδα και ξαναθυμήθηκα σε ένα περιοδικό τα magnat vintage 770 και έτσι άρχισα να ψάχνομαι και πάλι...

Γενικά τα γερμανικά ηχεία, μετά αιώνες θάψιμου από το γνωστό έντυπο του χώρου, δεν χαίρουν εκτίμησης από τους τοπικούς audiophile. Εγώ όμως που έζησα στο Αμβούργο στην κάψα της χαιφιντελικής μου νιότης, για ενάμιση χρόνο και γνώρισα από κοντά απίθανα γερμανικά προιόντα, τα έχω σε υπόληψη.

Τεσπα, είδωμεν ....

ριξε και μια ματια αν υπαρχει ακομα στην exclusive audio to gradient revolution (μεταχειρισμενο βεβαια) ηταν στην τιμη που θες ,αν υπαρχει παρτο να το ακουσεις.
Ριξε και μια ματια σ αυτο http://www.canton.de/en-produktdetail-ergo-ergo607dc.htm
εχω πολλα χρονια να το ακουσω αλλα νομιζω οτι ειναι ενδιαφερον

Last edited:
Στα λεφτα που διαθετεις, ακου τις σειρες 600 και 700 της B&W!

Πιστευω ότι προκειται για ηχεια με ΑΚΡΙΒΩΣ αυτο το χαρακτηριστικο που ψάχνεις.... "Μεγάλο ήχο" και "κοφτερά κινηματογραφικά εφέ"! :ernaehrung004:

Ξυρίζουν κιόλας άμα λάχει! :flipout::flipout::flipout:
Αν βαλεις να δεις kill bill, νομιζεις οτι σε σφάζει με το σπαθί η Uma Therman!:flipout::flipout:

Y.Γ. : Πάντως το εχω διαβασει και εγω αυτο, σε ενα review για τα ηχεια 683.... Λετε ????

Μην συνδέουμε το μεγάλο ήχο με το "γιγαντισμό" . Τα τελευταίο φαινόμενο εντυπωσιάζει συνήθως τα απαίδευτα αυτιά.
Τα όργανα και οι φωνές θα πρέπει να αναπαράγονται με τις φυσικές διαστάσεις τους.
Δεν θέλω να κατηγορήσω συγκεκριμένες μάρκες ηχείων αλλά υπάρχουν πολλά ηχεία (και πολλά ηχεία πανελ ) που ακούγονται εντελώς λάθος.

Κάποιοι πραγματικά χρειάζονται 10 ηχεία οροφής για να ικανοποιήσουν πλήρως τη γιγαντομανία τους, απλώς αυτό δεν το έχουν καταλάβει και πετάνε τα λεφτά τους αλλού.

Υ.Γ Πληροφορία ύψους στερεοφωνικής εικόνας δεν υπάρχει γραμμένη στους δίσκους. Οποιος αμφιβάλλει ας μας το τεκμηριώσει ότι υπάρχει.

Last edited:
Re: Απάντηση: Ηχεία με 'μεγααάλο' ήχο

Μην συνδέουμε το μεγάλο ήχο με το "γιγαντισμό" . Τα τελευταίο φαινόμενο εντυπωσιάζει συνήθως τα απαίδευτα αυτιά.
Τα όργανα και οι φωνές θα πρέπει να αναπαράγονται με τις φυσικές διαστάσεις τους.
Δεν θέλω να κατηγορήσω συγκεκριμένες μάρκες ηχείων αλλά υπάρχουν πολλά ηχεία (και πολλά ηχεία πανελ ) που ακούγονται εντελώς λάθος.

Κάποιοι πραγματικά χρειάζονται 10 ηχεία οροφής για να ικανοποιήσουν πλήρως τη γιγαντομανία τους, απλώς αυτό δεν το έχουν καταλάβει και πετάνε τα λεφτά τους αλλού.

Υ.Γ Πληροφορία ύψους στερεοφωνικής εικόνας δεν υπάρχει γραμμένη στους δίσκους. Οποιος αμφιβάλλει ας μας το τεκμηριώσει ότι υπάρχει.

συμφωνω οτι τουλαχιστον για τα klipsch ισχυει οτι μεγαλωνουν τα οργανα κατα πολυ (δεν ειναι κακο να το πουμε) ισως γιαυτο κατασκευαστηκαν η ισως γιαυτο ηταν σε ολους τους κινηματογραφους . Αλλα σε καποιους αρεσει αυτο .
Συμφωνω ομως μαλλον μαζι σου οτι ειναι λαθος η μεγενθυνση.
Τωρα περι υψους εχω ακουσει (διαβασει )διαφορους reviewers να αναφερονται επ αυτου ,μπορει να ισχυει δεν με εχει ομως απασχολησει ποτε ουτε το εχω παρατηρησει.

Last edited:

Αμφιβάλλω ΙΚ, γιατί απλά την έχω ακούσει στο δικό μου και σε άλλα συστήματα, σε μεγάλα συμφωνικά έργα, αλλά και σε μουσική με λίγα όργανα. :chinscratch:

Άμα βρω και τεκμηρίωση, δε θα αμφιβάλλω απλά, θα διαφωνώ κάθετα! :rolleyes:

Είχα ξεχάσει τα Canton που αναφέρθηκαν. Σπύρο στη θέση σου θα δοκίμαζα μια ακρόαση...

Αμφιβάλλω ΙΚ, γιατί απλά την έχω ακούσει στο δικό μου και σε άλλα συστήματα, σε μεγάλα συμφωνικά έργα, αλλά και σε μουσική με λίγα όργανα. :chinscratch:

Είχα ξεχάσει τα Canton που αναφέρθηκαν. Σπύρο στη θέση σου θα δοκίμαζα μια ακρόαση...

Αμα την βρεις, να μην ξεχάσεις να μας ενημερώσεις.

Συμφωνώ.
Σ' εμένα δεν είναι τόσο εμφανής, λόγω μικρού ηχείου, αλλά σε άλλα συστήματα φαίνεται.

Στου Στέργιου για παράδειγμα, όποτε ακούμε κλασικά έργα, καταλαβαίνεις πληροφορία ύψους.

Φυσικά, για να ακούσει κανείς πληροφορία ύψους, πρέπει να έχει γραφτεί κατά την ηχογράφηση-μίξη.