Ηχεία με 'μεγααάλο' ήχο

πότε πρόλαβες ??? H AUDIO κατηγορία ξεπέρασε τον ευατό της.

Λαμπα . θα σας πω ένα τραγούδι για τα πουλιά που πετούν ψηλά και τραγουδούν για λευτεριά.... έπιναν και μια γουλιά .

Μια κιθάρα γρατζουνά σε κάποια γωνιά ..

Ολες οι ακροάσεις ήταν αυθεντικές χωρίς compression από υλικό άκαυστο, δηλαδή χωρίς να μεσολαβεί κάποιο είδος ψηφιακής επεξεργασίας .
Το CD payer, αξίζει να το αναφέρουμε ήταν το... Cambridge Audio 740C Up sampled from Anagram

Για πρώτη φορά , ο σκύλος κάθισε παρέα μας . ένα κορίτσι σωστή αμαρτία,...
και πριν προλάβω να τρέξω, το όνομά της ψυθιρίζω, θέλει ακόμα θέλει... μπαΜ ΜΠΑΜ μπαμ θέλει, .., μαίνα θέλει ... (ακολουθεί καμπανάκι ) ... μετά μπάσο ,
θέλει αλλά δεν μπορώ άλλο sex .. φτάνει ποια ΘΈΛΩ να μείνω μόνος.

Last edited:
Με το σκύλο δεν κατάλαβα τι έγινε και φοβάμαι να καλέσω τον King σπίτι μου για να κάνουμε τη δοκιμή γιατί ο Ντίρκος γέρασε και δεν αντέχει πολλές συγκινήσεις... :blink:

Απάντηση: Re: Ηχεία με 'μεγααάλο' ήχο

Με το σκύλο δεν κατάλαβα τι έγινε και φοβάμαι να καλέσω τον King σπίτι μου για να κάνουμε τη δοκιμή γιατί ο Ντίρκος γέρασε και δεν αντέχει πολλές συγκινήσεις... :blink:

Η σκύλα του Βασίλη απλώς συμμετείχε στην ακρόαση και τελικά νομίζω ότι βοήθησε το Βασίλη να προσδιορίσει σωστά την πληροφορία εκείνη που μας δίνει την ψευδαίσθηση του ύψους της στερεοφωνικής εικόνας, δηλαδή στον κατακόρυφο άξονα.

Ο σκύλος σου είναι γέρος και θα χάνει στις υψηλές, φοβάμαι δηλαδή ότι θα είσαι μόνος σε αυτή τη δοκιμή.
:HTEHETH63:

Με το Βασίλη (Vasilis-Τ) ακούσαμε όλα τα είδη της μουσικής. Μετά από περίπου μια ώρα ακρόασης των ηχείων ιδιοκατασκευής του, μας έπιασε ένα πράγμα σαν να μας είχαν δώσει δεν ξέρω κι εγώ τι ακριβώς. Η μουσική έβγαινε από το σύστημα σαν να ήμασταν σε live. Η αμεσότητα της αναπαραγωγής δεν μας άφηνε περιθώρια να σχολιάσουμε κάποιες ιδιαιτερότητες του συστήματος. Τα full range μεγάφωνα της Fostex έπαιζαν πολύ δυνατά οδηγούμενα από δύο μικρούς λαμπάτους μονοφωνικούς Artemis πρώτης γενιάς (υβριδικά) του Τσακιρίδη, τροποποιημένα κατόπιν παραγγελίας από τον ίδιο τον κατασκευαστή καθώς επίσης και κάποιων συμπληρωματικών τροποποιήσεων που έγιναν αργότερα σε υλικά εσωτερικής καλωδίωσης και σε διακριτά εξαρτήματα .

Σαν προενισχυτή χρησιμοποιήσαμε έναν δικό μου παθητικό που έχει στην καρδιά του ένα ποτενσιόμετρο ALPS Black Beauty. To ταίριασμα του παθητικού με τα λαμπάτα μονοφωνικά του Τσακιρίδη ήταν δεδομένο και πιστεύω κορυφαίο. Ο ήχος ήταν πραγματικά “μεγάλος” και πραγματικά ρεαλιστικός χωρίς να με ενοχλεί σε κάτι. Ενα full range 8 ιντσών φόρτισε ευχάριστα και πολύ δυνατά το χώρο ακρόασης του Βασίλη χωρίς να ακούμε κάποιο δείγμα παραμόρφωσης που θα μπορούσε να μας ενοχλήσει. Οσο πιο πολύ ανεβάζαμε την ένταση τόσο πιο καλά ακούγαμε το σύστημα.

Κάποια στιγμή σταματήσαμε να μιλάμε για μηχανήματα, κατεβάσαμε μισό μπουκάλι ουίσκι και πεθάναμε κυριολεκτικά στα γέλια. Μέχρι και MP3 ακούσαμε για να δούμε πως αναπαράγεται από το σύστημα. Χα Χα Χα !!! Πάντως από ένα σημείο και μετά ήταν τόσο μεγάλος ο ήχος και τόσο υψηλές οι εντάσεις που χαθήκαμε εντελώς μέσα στη μουσική αναρχία που μας είχαν βάλει τα Fostex.
Έχω την αίσθηση ότι αν το σύστημα ήταν απλώς ένα συμβατικό σύστημα της μονιτοράτης σχολής δεν θα είχαμε την ίδια τρελή ακρόαση που σε πάει αλλού για αλλού.
Χαρακτηριστικό των Full Range μεγαφώνων ??? Χαρακτηριστικό της καμπίνας και η απουσία crossover ???? Μάλλον όλα μαζί.

Να συμπληρώσω ότι αν τα ηχεία του Βασίλη τα ακούσεις "κρύος" , όταν δηλαδή δεν είσαι προετοιμασμένος να πας μαζί τους το μεγάλο ταξείδι, είσαι δηλαδή ξενέρωτος εκ κούνιας μεταξωτής, τότε έχουμε πρόβλημα. Το σύστημα δεν θα σε πάει εκεί που θέλει αυτό.

Θα ακολουθήσουν κι άλλες παρουσιάσεις του περιηγητή βασιλιά μας ...

Last edited:
Υ.Γ Βασίλη την επόμενη φορά να ακουσουμε τους λαμπάτους 300Β που περιμένεις να σου έρθουν από το εξωτερικό. Να έχουμε όμως και ένα spare δυνατό σετάκι λυχνίες Western Electic από το Μαρινο Ντόκο, μέλος avclub: Luxman, βλέπε :

Κοσμας Hi Fi Shop , Στοα Φεξη 39 , 2103811720 , 210 3828281 και [email protected] .

δες και εδώ :

http://www.tubedepot.com/we-300b.html

Last edited:
Συμπληρώνοντας και εγώ , σε κάποια φάση βρεθήκαμε μέσα σε club έχοντας την εντύπωση ότι είναι οι locomondo μεσα στο δωμάτιο και παίζανε για πάρτη μας !! αγρία και βρώμικα ska! , η σκηνή του συστήματος εξαρχής σε παραπέμπει σε θεατρικό δρώμενο και εν γένει σε μεγάλο συναίσθημα του είσαι εκει η αυτοί που παιζουν είναι εκεί , οχι αναφορικά τόσο , όσο συναισθηματικά !! . η μεγάλη διαφορά βέβαια ήτανε η προσθήκη της λάμπας !!! στο σύστημα , που το μετέτρεψε απο χειρουργικό εργαλείο ψηλάφησης σε μηχανή ακρόασης μουσικής για γλέντι και γούστο !!!!!!

Αντε γερομπισμπίκηδες ωραία ακρόαση κάνατε!:ADFADF1:

Το υπόλοιπο μπουκάλι πότε θα βγεί απο την κάβα;:BDGBGDB55: