Ηχεια Νομαδικά Bluetooth

Να κάνεις και ένα έλεγχο στις 4 βίδες που στηρίζουν το κάθε wooferaki στο σώμα του ηχείου. Μπορεί να έχουν χαλαρώσει λίγο και να χρειάζονται λίγο σφιξιμο

• Like
Reactions: vlad66
Το χέρι στον τόρνο μετά τις αποτυχίες και το απαραίτητο διάλειμμα, ζεστάθηκε..

Σε 15' με κόπηκε το μπρούτζινο αξονάκι, μπήκε όσο έπρεπε σφιχτά στην πλαστική βάση και κολλήθηκε με permatex...

IMG_20241201_235315.jpg

IMG_20241201_235030.jpg

IMG_20241201_235143.jpg

IMG_20241201_235544.jpg

IMG_20241201_235922.jpg

Ως γνωστόν η permatex θέλει 8 με 12 ώρες για να σκληρύνει, έτσι το δέσιμο του L πάει για αύριο το μεσημέρι..

Μετά θα αναλάβει πάλι καθήκοντα..

Πιθανολογώ ότι η βάση τράβαγε ζόρι στην τσάντα της δουλειάς.. (την οποία κακομεταχειρίζομαι).. ράγισε και κάποια στιγμή έσπασε εντελώς.

Γενικά το ηχείο είναι πολύ καλοφτιαγμένο.
Τα πλαστικά κουμπώνουν σωστά και με "όρεξη"..
"Κλακ" και τέλος που λέμε..
Ούτε τζόγος, ούτε μπόσικα.

Πιο μέσα δεν έλυσα το ηχείο, δεν χρειάστηκε, ούτε έχω περιέργεια.....

Η επισκευή της σπασμένης βάσης είχε απόλυτη επιτυχία.
Δίνει την εντύπωση ότι είναι ισχυρότερη από πριν..

IMG_20241202_122458.jpg

Βλέπουμε λοιπόν ότι υπάρχουν 2 βάσεις (μπροστά) που "φωλιάζουν" σε 2 υποδοχές..

IMG_20241202_122510.jpg

Το ίδιο και στην πίσω πλευρά του ηχείου

IMG_20241202_122535.jpg

IMG_20241202_122643.jpg

Θα ανανεώσω τα μαλακά υλικά του εργοστασίου και πιθανόν να προσθέσω λίγα ακόμα..

Από δω και πέρα λίγη περισσότερη προσοχή στην τσάντα της δουλειάς για να μην χρειαστεί να ανοίξω πάλι το ηχείο, παρά μόνο για αντικατάσταση της μπαταρίας..
Ελπίζω να αργήσει πολύ αυτό....

Edit..

Αυτό που φαίνεται στην έξω πλευρά (αφού κοιτάξουμε πολύ προσεκτικά), είναι μια "γυαλάδα" προφανώς από την permatex..

IMG_20241202_122425.jpg

Να κάνεις και ένα έλεγχο στις 4 βίδες που στηρίζουν το κάθε wooferaki στο σώμα του ηχείου. Μπορεί να έχουν χαλαρώσει λίγο και να χρειάζονται λίγο σφιξιμο
Όντως και οι 8 βίδες στα μεγάφωνα είχαν χαλαρώσει αρκετά, ή δεν είχαν σφιχτεί όπως έπρεπε από το εργοστάσιο..

Δοκίμασα να βάλω νέο μαλακό υλικό πάνω στα παλιά γιατί τα παλιά δεν έβγαιναν..
Και ευτυχώς που δεν επέμενα να τα βγάλω.

IMG_20241202_133129.jpg

IMG_20241202_133147.jpg

Το περίβλημα δεν κούμπωνε με τίποτα..

Υποχώρηση...

IMG_20241202_133403.jpg

Ολική υποχώρηση....

IMG_20241202_134453.jpg

Ο Κινέζος τα έχει υπολογίσει στο χιλιοστό.

Προσοχή στις 8 βίδες που δένουν το περίβλημα.

Είναι διαφορετικές από τις 4 στο κάτω καπάκι και ας μοιάζουν.

IMG_20241202_135234.jpg

IMG_20241202_135433.jpg

Το ηχείο αφού δέθηκε δοκιμάστηκε με το ζευγάρι του που έχει παίξει ελάχιστα αφού είναι ο ακόλουθος και παίζει μόνο σε stereo mode..

Καμία διαφορά, είναι άψογο.

Δείγμα ότι η αντοχή στην σκληρή χρήση είναι εξαιρετική.

Η αλήθεια είναι ότι αφού αντέχει στην χρήση που του κάνει ο Βλάντ,σε μας θα αντέξει ισόβια 😸
Το Σάββατο, πρώτα ο Θεός, θα αγγαρεψουμε μερικούς φίλους κομπιουτεραδες,να μας βάλουν το firmware που του επιτρέπει να επικοινωνεί με το app.
Θα σας ενημερώσουμε δεόντως!

• Like

αν σου πω ότι άκουσα διαφορά μετά από αυτό;;

γιατί τι άλλο θα μπορούσε να είναι αν όχι αυτό ;;;

τι διαφορά άκουσα ;;; στο μπάσο !!

δεν θα μπω σε λεπτομέρειες, δεν χρειάζεται.. άλλωστε όλοι ξέρουμε πότε το μπάσο είναι καλύτερο από "ένα άλλο μπάσο"...

ο λόγος που δεν "καταλαβαίνουμε" την "πτώση" της απόδοσης είναι απλός..

η "πτώση" έρχεται σιγά σιγά και όχι απότομα..

και όπως ένα βατραχάκι θα κολυμπάει αμέριμνο σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό, θα κάτσει και θα πεθάνει μέσα στην κατσαρόλα αν αρχίσουμε να ζεσταίνουμε σιγά σιγά το νερό, γιατί δεν θα το καταλάβει...
ενώ αν ρίξουμε το βατραχάκι κατευθείαν σε καυτό νερό, αυτό θα σαλτάρει να γλιτώσει....

θα μου πει κάποιος, -έχεις και 2ο L .. γιατί δεν άκουγες την διαφορά τους;;
-γιατί έχω πάρα πολύ καιρό να τα βάλω μαζί (σε stereo mode).. ακόμα και αν τα έβαζα, είναι αμφίβολο αν θα καταλάβαινα κάτι, μέχρι να γίνει κάτι σαν αυτό που έγινε..
να σπάσει κάτι δλδ και να τρίζει.

Άρα τι πρέπει να κάνουμε στην περίπτωση που "πίνουμε το αίμα" στο ηχείο ;;;

μάλλον θα πρέπει κάθε χρόνο ( ? ) , κάθε 2 χρόνια ( ? ) να το ανοίγουμε και να κάνουμε σύσφιξη στις βίδες των μεγαφώνων..
κακώς που δεν άβαλα κάποια Loctite στις βίδες, ή κάτι ανάλογο..
την επόμενη φορά.....

Σαν το αυτοκίνητο ρε φίλε.
Οοοοοποτε το θυμάμαι έχω στο ντουλαπάκι 2 κατσαβίδια τορκς (γαλλικό γαρ) και σφίγγω όποια βίδα βρίσκω μπροστά μου😄.
Και ναι....οι περισσότεροι τριγμοί σταματάνε!

• Like
Αντί για "κανονικό" car stereo ποιο bt ηχείο(-α) θα μπορούσε να...."σταθεί"?
Δε μιλάω για καγκουριές με 850 ηχεία και 45 ενισχυτές, εννοώ να μπορώ να ακούω καλά αν έχω ανοιχτά παράθυρα.
Ξέρω ότι κάποιοι φίλοι εδώ το κάνουν ήδη αλλά....μπορούμε να το πάμε από την αρχή?
Θενκς

από τότε που κάηκε (κυριολεκτικά) το ράδιοcd του Focus, στηρίζω στις θήκες των πορτών τα μικρά earfun UBoomL και δεν μου λείπει τίποτα ηχητικά.

πηγή το κινητό με spotify, youtube και internet radio

φυσικά τα ηχεία δεν είναι μόνιμα στο αυτοκίνητο και στις μικρές διαδρομές δεν τα παίρνω.. για τα ταξίδια στο χωριό μόνο.

Άντε να ετοιμαζόμαστε σιγά σιγά για έξω...

Μία από τις τρεις γνωστές και αγαπημένες μάρκες στη σχέση τιμής προς ποιότητα εδώ στο club, η Tribit, έβγαλε το Tribit StormBox Lava. Είναι στην κατηγορία μεγέθους του JBL Xtreme. Φυσικά αρκετά πιο οικονομικό από εκείνο.

Τα reviews μέχρι στιγμής μιλάνε για το καλύτερο μπάσο στην κατηγορία του...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Έχουν κάνει άλματα προόδου αυτά τα ΒΤ ηχεία..

ο ήχος τους είναι πραγματικά ευχάριστος ότι είδος μουσικής και να ακούς.. ακόμα και στην κλασική δεν θα σε "αναγουλιάσουν"
για μέταλ δε και "ντάπα ντούπα" , δίνουν ρέστα !!

Καλησπέρα στην παρέα είμαι ανάμεσα σε αγορά Jbl Xtreme 4 και το καινούργιο Jbl Charge 6….τι θα επιλέγατε

Sent from my iPhone using Tapatalk

Καλησπέρα στην παρέα είμαι ανάμεσα σε αγορά Jbl Xtreme 4 και το καινούργιο Jbl Charge 6….τι θα επιλέγατε

Δεν ανήκουν στην ίδια κατηγορία μεγέθους και έντασης.

• Like
Reactions: scorpio3
Ναι το γνωρίζω αυτό……

Τότε ως προς τι η ερώτηση;

Το Xtreme 4 παίζει και πιο δυνατά και πιο καλά γενικώς λόγω μεγαφώνων. Αλλά στη φορητότητα είναι σαφώς πιο πίσω από το Charge 6. Επομένως βλέπεις τη χρήση που θέλεις να κάνεις και προχωράς.
Το Charge 6 θα μπορέσεις να το βάλεις σε ένα σακίδιο πλάτης, το Xtreme 4 θα χρειαστεί να το κουβαλήσεις στον ώμο ξεχωριστά.
Εκεί που θα καθήσεις για να το χρησιμοποιήσεις όμως, το Xtreme 4 θα παίξει πολύ πιο δυνατά.

Αν θέλεις κάτι που θα το παίρνεις στην παραλία καθημερινά, δηλαδή περισσότερο φορητή κατάσταση, κοιτάς το charge 6. Αν είναι πιο μόνιμη κατάσταση, π.χ. σε κάποιο κάμπινγκ, τότε το Xtreme 4.

Τότε ως προς τι η ερώτηση;

Το Xtreme 4 παίζει και πιο δυνατά και πιο καλά γενικώς λόγω μεγαφώνων. Αλλά στη φορητότητα είναι σαφώς πιο πίσω από το Charge 6. Επομένως βλέπεις τη χρήση που θέλεις να κάνεις και προχωράς.
Το Charge 6 θα μπορέσεις να το βάλεις σε ένα σακίδιο πλάτης, το Xtreme 4 θα χρειαστεί να το κουβαλήσεις στον ώμο ξεχωριστά.
Εκεί που θα καθήσεις για να το χρησιμοποιήσεις όμως, το Xtreme 4 θα παίξει πολύ πιο δυνατά.

Αν θέλεις κάτι που θα το παίρνεις στην παραλία καθημερινά, δηλαδή περισσότερο φορητή κατάσταση, κοιτάς το charge 6. Αν είναι πιο μόνιμη κατάσταση, π.χ. σε κάποιο κάμπινγκ, τότε το Xtreme 4.

Εχω κολλήσει γιατί θα ήθελα το πιο δυνατό κ καθαρό ήχο του Xtreme 4 με το stereo κ το καθαρότερο loudness αλλά δεν ξέρω αν αξίζει η διαφορά των 100 περίπου ευρώ…..από κοντά το είδα παλεύεται το μέγεθος θεωρώ κ αν μπει κ ένα after market χερουλακι είναι εύκολο στην μεταφορά…..από την άλλη το καινούργιο charge 6 που βγαίνει σε λίγο καιρό αν δεν έχει τόσο διαφορά θα ήταν μια πολύ καλή επιλογή