Ηχεια Νομαδικά Bluetooth

1η εντύπωση... (στον ηχητικό τομέα)

τι μου άρεσε (περισσότερο) σε σχέση με τα "μικρά" L
τα tweeters των Χ .. όχι δεν "λείπουν" πρίμα στα L.. αλλά τα δίδρομα κάνουν την διαφορά....
συν το ότι οι μεγαλύτεροι οδηγοί δίνουν την εντύπωση του "μεγαλύτερου ήχου" .. οκ, αντικειμενικά ο ήχος είναι μεγαλύτερος, αλλά....

ναι υπάρχει "αλλά".....

πολύ μπάσο ρε παιδιά!!!
ωραίο, σφιχτό, πολύ καλά ελεγχόμενο -καθόλου πλαδαρό δλδ-, αλλά υπερβολικό σε ..ποσότητα!
σαν να υπάρχει κάπου στο δωμάτιο ένα κανονικό sub και να βαράει σε δική του στάθμη μη λαμβάνοντας υπόψη ότι ..υπάρχουν και άλλοι...

σαν stereo ζεύγος σε ένταση σχεδόν ψιθύρου, ψάχνω να βρω ένα μέρος που να μην τα ακούω πια..
ε.. στην τουαλέτα πήγα και κρύφτηκα και οι μποτιές περνούσαν !!

ούτε κουβέντα για τοποθέτηση κοντά σε τοίχο, γωνία κλπ.. τα "κόλπα" δλδ που κάνω στα μικρά L για να "τονωθούν" οι χαμηλές συχνότητες.. εδώ μιλάμε για εντελώς ελεύθερα στον χώρο!

αυτό που ακούω από το εργοστάσιο μου φαίνεται εντελώς "ανομοιογενές"

θα έλεγα κρίμα γιατί οι μέσες είναι σχεδόν καταπληκτικές!

το ίδιο και οι υψηλές!

υπάρχουν μικροδυναμικά που στα L "ψάχνεις" να τα βρεις... οι φωνές είναι στην σωστή υπόσταση, πιάνα, κιθάρες, πνευστά, σχεδόν "γαζώνουν" !!

πως τα κατάφεραν και χάλασαν την σούπα έτσι ;;;;

τι "bass head" πρέπει να είναι κάποιος για να του αρέσει αυτό το ...low boost EQ ;;;;

πρέπει πάση θυσία να κατεβάσω το app μπας και διορθώσω την κατάσταση.. γιατί αν "ηρεμήσουν" κάπως οι χαμηλές συχνότητες και έρθει η ομοιογένεια, θα έχουμε ένα αποτέλεσμα "θανατηφόρο" για πολλά "στερεοφωνικά"...
πιστέψτε με...!!!

κατά τα άλλα άσχημα σε εμφάνιση δεν είναι,
κατάλληλα και για βαράκια,
στην φορητότητα όχι κάτι τραγικό,
ευτυχώς υπάρχει κουμπί που σβήνει (εντελώς αν θες) τις καγκουριές με τα φώτα ή μπορείς να έχεις λευκό σταθερό φως για φακό πχ,
δεν υπάρχει κουμπί "DSP" όπως στο L αλλά και να υπήρχε θα έπρεπε να κάνει αποκοπή και όχι ενίσχυση (χαχα...),
γενικά η ποιότητα κατασκευής φαίνεται να είναι πολύ καλή (καμία σχέση με τις φωτογραφίες και τα βίντεο, πραγματικά το αδικούν),
θα ήθελα όμως πιο διακριτικό λογότυπο μπροστά...
που πας κυρά μου earfun ;;
ούτε η SONY ούτε η JBL μας βγάζουν τα μάτια με τα λογότυπά τους σε τέτοιο μέγεθος!!

• Like
Reactions: Sotiris
Update....

Κατέβασα το app της earfün ( ναι , τα κατάφερα μόνος μου!!! ) και άρχισα τις δοκιμές στο EQ...

Μέχρι τώρα βλέπω να μου πάει καλά αυτή η καμπύλη:

Screenshot_20241105-135642.png

Έπαιξα λίγο και με τις επιλογές του γερμανού..

Screenshot_20241105-132630.png

Προς το παρόν τουλάχιστον, προτιμώ την δική μου...

Η ομοιογένεια που ζητούσα ήρθε σε πολύ μεγάλο ποσοστό..
Μένει να δω που θα είναι η αγαπημένη θέση τους και εκεί θα κάνω λίγα πειράματα ακόμα...

Τολμώ να πω ότι το αποτέλεσμα με άφησε υπέρ ευχαριστημένο!!

Αν με τα μικρά L ήμουν σούπερ, τώρα με τα μεγάλα περνάνε κάτι παράξενες σκέψεις...

Αν ήμουν νορμάλ άνθρωπος θα πούλαγα τα separates....

Ευτυχώς ή δυστυχώς, ΔΕΝ είμαι νορμάλ.... :LOL:

ΥΣ...

Κόστος και για τα 2;;;;

224€ !!!

Πέστε μου τώρα τι σχετικό με το χόμπυ μας αγοράζεις σε αυτά τα λεφτά, που θα σε αφήσει τόσο ικανοποιημένο....

Περιττό να πω ότι συστήνεται με κλειστά μάτια...
Μόνο του ή σε ζεύγος....

edit..
ξέχασα να αναφέρω την στάθμη της έντασης... απλά τρομακτική!!
μέχρι στο 50% τα πήγα και ντράπηκα την γειτονιά....

Last edited:
Απορία.
Δεν μπορώ να καταλάβω τι στ' αλήθεια αναζητούν όσοι αγοράζουν Bluetooth ηχεία μεγάλου μεγέθους και μάλιστα διπλά. Ο ήχος και η στερεοφωνία φυσικά μας ενδιαφέρουν όλους, αλλά τα διπλά ηχεία πως στο καλό στήνονται προκειμένου ν' απολαμβάνουμε τα ηχητικά πλεονεκτήματα τους; Πως εξασφαλίζουμε ότι θα στηθούν συμμετρικά στην ίδια ευθεία, λαμβάνοντας υπ' όψη τις ανακλάσεις από τους πλαϊνούς και τον πίσω τοίχο;

Ακόμα πιο δύσκολα. Σε ανοιχτό χώρο πως το πετυχαίνουμε;

Φυσικά δεν αμφισβητώ την ποιότητα που μπορεί να έχουν. Αλλά από ένα σημείο και πέρα αναιρείται το βασικό τους χαρακτηριστικό: Η φορητότητα και η πρακτικότητα. Μπορούμε βέβαια να τα στήσουμε κάπου μόνιμα, όπως κάνουμε με τα συμβατικά ηχεία. Μα αν είναι να τα τοποθετήσουμε σε μόνιμη εγκατάσταση, τότε τι τη θέλουμε τη φορητότητα και την ασύρματη σύνδεση;

Μένω με αυτή την απορία.
Τέλος πάντων.

Το ενδιάμεσο μέγεθος.
Σε ότι με αφορά έχω ήδη από πέρισυ αγοράσει το
20211026165315_anker_soundcore_motion_a3116011_adiavrocho_icheio_bluetooth_30w_me_12_ores_leitourgias_black.jpeg

Review RTINGS.

Τιμή 100 ευρώ περίπου.

Οι προσωπικές μου εντυπώσεις από αυτό είναι πολύ καλές.
Ως προς τη φορητότητα βρίσκεται στα όρια. Με βάρος γύρω στα 1050 gr δεν είναι τσέπης, αλλά μεταφέρεται εύκολα. Από δωμάτιο σε δωμάτιο και σε οποιοδήποτε σημείο του δωματίου. Στην αυλή. Στην παραλία. Παντού χωράει και τοποθετείται χωρίς να ενοχλεί. Φυσικά και σε αυτοκίνητο, αν και εγώ δεν το έχω χρησιμοποιήσει έτσι. Και οι αδιάβροχες ιδιότητες του με βαθμό IPX7, το καθιστούν ιδανικό για εκδρομές, αποδράσεις σε παραλίες, κλπ. Λόγω μεγέθους πάλι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ζεύγος ηχείων υπολογιστή PC ή Laptop και μάλιστα με πολύ καλύτερο ήχο! Όλα τα παραπάνω τα έχω δοκιμάσει.

Και ο ήχος του; Κυριότερο ερώτημα στο χώρο μας.
Κατ' αρχήν αρκετά δυνατός για να καλύψει ένα μικρό ή μεσαίο χώρο. Όχι όμως για πάρτυ. Για ν' ακούσει και να διασκεδάσει μία παρέα σ' ένα τραπέζι ναι. Όχι όμως για πάρτυ. Όσοι θέλουν πάρτυ θα αναζητήσουν κάτι άλλο.
Ο ήχος καθαρός, διαυγής. Καμμία σχέση με άλλα μικρότερα JBL ή Creative που έχω ακούσει. Θα έλεγα ότι μπορεί να αποδώσει ικανοποιητικά τα περισσότερα είδη μουσικής και μπορούμε μ' αυτό να χαρούμε τις μουσικές μας χωρίς να πονοκεφαλιάζουμε. Βεβαίως δεν αντικαθιστά τα καλά συστήματα μας, σε καμμία περίπτωση. Όταν όμως το χρειαζόμαστε απλά για μουσική συντροφιά, χωρίς άλλες απαιτήσεις είναι ιδανικό.

Η δυνατότητα ενσύρματης σύνδεσης (AUX) είναι ένα ακόμα πλεονέκτημα. Το έχω συνδέσει με το DAP της Fiio M11 κι' έτσι μπορώ να ακούω την εκτεταμένη βιβλιοθήκη του σε οικιακό ή έξω χώρο, χωρίς ακουστικά, ώστε να ακούνε περισσότερα άτομα. Θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω και την Bluetooth σύνδεση, αλλά η ενσύρματη είναι κατά τεκμήριο ποιοτικοτερη. (Με το Hi-Res Digital Player, όχι όμως με κάποιο PC).

Το χαμηλό του είναι ικανοποιητικό σε βάθος και όγκο, όταν ενεργοποιηθεί το DSP. Υπολογίζω ότι φθάνει τα 80-100 Hz, όχι παρακάτω. Πιο κάτω δεν ακούμε τις θεμελιώδεις συχνότητες, ακούμε όμως τις αρμονικές τους. (Έτσι αποκτάται εξάλλου η αίσθηση του χαμηλού). Έχω το DSP μόνιμα ενεργοποιημένο.
Η στερεοφωνική του εικόνα γίνεται αντιληπτή, όταν έχουμε άμεση οπτική επαφή με το ηχείο. Γι' αυτό κρίνεται μάλλον στενή. Από την άλλη πλευρά τα περισσότερα ηχεία του είδους δεν έχουν στερεοφωνική εικόνα ή βγαίνουν μονοφωνοκά. Οπότε είναι μάλλον το τελευταίο πράγμα που θα δώσουμε σημασία.

Για να δώσω ένα μέτρο θα πω ότι ο ήχος του είναι πολύ καλύτερος από τις περισσότερες σύγχρονες επίπεδες τηλεοράσεις. Με τη Bluetooth σύνδεση ο ήχος τους αναβαθμίζεται. Και το έχω χρησιμοποιήσει πολλές φορές για να απολαύσω μία κινηματογραφική ταινία με καλή εικόνα, αλλά και με καλό ήχο. Το ίδιο και με PC.
Και το βολικό μέγεθος του ηχείου συντελεί να χρησιμοποιείται κατ' αυτό τον τρόπο.

Απορία.
Δεν μπορώ να καταλάβω τι στ' αλήθεια αναζητούν όσοι αγοράζουν Bluetooth ηχεία μεγάλου μεγέθους και μάλιστα διπλά. Ο ήχος και η στερεοφωνία φυσικά μας ενδιαφέρουν όλους, αλλά τα διπλά ηχεία πως στο καλό στήνονται προκειμένου ν' απολαμβάνουμε τα ηχητικά πλεονεκτήματα τους; Πως εξασφαλίζουμε ότι θα στηθούν συμμετρικά στην ίδια ευθεία, λαμβάνοντας υπ' όψη τις ανακλάσεις από τους πλαϊνούς και τον πίσω τοίχο;

Ακόμα πιο δύσκολα. Σε ανοιχτό χώρο πως το πετυχαίνουμε;

Φυσικά δεν αμφισβητώ την ποιότητα που μπορεί να έχουν. Αλλά από ένα σημείο και πέρα αναιρείται το βασικό τους χαρακτηριστικό: Η φορητότητα και η πρακτικότητα. Μπορούμε βέβαια να τα στήσουμε κάπου μόνιμα, όπως κάνουμε με τα συμβατικά ηχεία. Μα αν είναι να τα τοποθετήσουμε σε μόνιμη εγκατάσταση, τότε τι τη θέλουμε τη φορητότητα και την ασύρματη σύνδεση;

Μένω με αυτή την απορία.
Τέλος πάντων.

Το ενδιάμεσο μέγεθος.
Σε ότι με αφορά έχω ήδη από πέρισυ αγοράσει το
20211026165315_anker_soundcore_motion_a3116011_adiavrocho_icheio_bluetooth_30w_me_12_ores_leitourgias_black.jpeg

Review RTINGS.

Τιμή 100 ευρώ περίπου.

Οι προσωπικές μου εντυπώσεις από αυτό είναι πολύ καλές.
Ως προς τη φορητότητα βρίσκεται στα όρια. Με βάρος γύρω στα 1050 gr δεν είναι τσέπης, αλλά μεταφέρεται εύκολα. Από δωμάτιο σε δωμάτιο και σε οποιοδήποτε σημείο του δωματίου. Στην αυλή. Στην παραλία. Παντού χωράει και τοποθετείται χωρίς να ενοχλεί. Φυσικά και σε αυτοκίνητο, αν και εγώ δεν το έχω χρησιμοποιήσει έτσι. Και οι αδιάβροχες ιδιότητες του με βαθμό IPX7, το καθιστούν ιδανικό για εκδρομές, αποδράσεις σε παραλίες, κλπ. Λόγω μεγέθους πάλι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ζεύγος ηχείων υπολογιστή PC ή Laptop και μάλιστα με πολύ καλύτερο ήχο! Όλα τα παραπάνω τα έχω δοκιμάσει.

Και ο ήχος του; Κυριότερο ερώτημα στο χώρο μας.
Κατ' αρχήν αρκετά δυνατός για να καλύψει ένα μικρό ή μεσαίο χώρο. Όχι όμως για πάρτυ. Για ν' ακούσει και να διασκεδάσει μία παρέα σ' ένα τραπέζι ναι. Όχι όμως για πάρτυ. Όσοι θέλουν πάρτυ θα αναζητήσουν κάτι άλλο.
Ο ήχος καθαρός, διαυγής. Καμμία σχέση με άλλα μικρότερα JBL ή Creative που έχω ακούσει. Θα έλεγα ότι μπορεί να αποδώσει ικανοποιητικά τα περισσότερα είδη μουσικής και μπορούμε μ' αυτό να χαρούμε τις μουσικές μας χωρίς να πονοκεφαλιάζουμε. Βεβαίως δεν αντικαθιστά τα καλά συστήματα μας, σε καμμία περίπτωση. Όταν όμως το χρειαζόμαστε απλά για μουσική συντροφιά, χωρίς άλλες απαιτήσεις είναι ιδανικό.

Η δυνατότητα ενσύρματης σύνδεσης (AUX) είναι ένα ακόμα πλεονέκτημα. Το έχω συνδέσει με το DAP της Fiio M11 κι' έτσι μπορώ να ακούω την εκτεταμένη βιβλιοθήκη του σε οικιακό ή έξω χώρο, χωρίς ακουστικά, ώστε να ακούνε περισσότερα άτομα. Θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω και την Bluetooth σύνδεση, αλλά η ενσύρματη είναι κατά τεκμήριο ποιοτικοτερη. (Με το Hi-Res Digital Player, όχι όμως με κάποιο PC).

Το χαμηλό του είναι ικανοποιητικό σε βάθος και όγκο, όταν ενεργοποιηθεί το DSP. Υπολογίζω ότι φθάνει τα 80-100 Hz, όχι παρακάτω. Πιο κάτω δεν ακούμε τις θεμελιώδεις συχνότητες, ακούμε όμως τις αρμονικές τους. (Έτσι αποκτάται εξάλλου η αίσθηση του χαμηλού). Έχω το DSP μόνιμα ενεργοποιημένο.
Η στερεοφωνική του εικόνα γίνεται αντιληπτή, όταν έχουμε άμεση οπτική επαφή με το ηχείο. Γι' αυτό κρίνεται μάλλον στενή. Από την άλλη πλευρά τα περισσότερα ηχεία του είδους δεν έχουν στερεοφωνική εικόνα ή βγαίνουν μονοφωνοκά. Οπότε είναι μάλλον το τελευταίο πράγμα που θα δώσουμε σημασία.

Για να δώσω ένα μέτρο θα πω ότι ο ήχος του είναι πολύ καλύτερος από τις περισσότερες σύγχρονες επίπεδες τηλεοράσεις. Με τη Bluetooth σύνδεση ο ήχος τους αναβαθμίζεται. Και το έχω χρησιμοποιήσει πολλές φορές για να απολαύσω μία κινηματογραφική ταινία με καλή εικόνα, αλλά και με καλό ήχο. Το ίδιο και με PC.
Και το βολικό μέγεθος του ηχείου συντελεί να χρησιμοποιείται κατ' αυτό τον τρόπο.
Να σου πω τι ήθελα από τα μεγαλύτερα Χ σε σχέση με τα μικρότερα L..
Ανάλυση και "αίσθηση" μεγαλύτερου ήχου..
Κάτι που να "μοιάζει" περισσότερο στο κανονικό στερεοφωνικό μου...
Γιατί δεν ανάβω με το παραμικρό το κανονικό;;
Γιατί πρέπει να ξεσκεπάσω ηχεία, να ανάψω τελικό και προ, να περιμένω να ζεσταθούν (ειδικά ο τελικός) και στην τελική αν δεν ξεσκεπάσω το πικάπ, Spotify & YouTube θα ακούσω...
Τα L θέλουν και αυτά την "δουλίτσα" τους γιατί το Α το έχω πάντα στην τσάντα της δουλειάς..
Άντε βγάλε, αποσυσκεύασε από τα νάυλον και μετά μη τυχόν το ξεχάσω και δεν το έχω μαζί στην βάρδια...

Τα νέα Χ τα "βόλεψα" κοντά στον καναπέ μου και ούτε γάτες ασχολούνται με αυτά, ούτε κανείς...

Πατάω 2 κουμπάκια , δεν περιμένω να ζεσταθεί τίποτα και βάζω μουσική από το κινητό...

Που είσαι Σπύρο ( @Δημοκηδής ) να γελάσεις με τις ... εξελίξεις :ROFLMAO:

Τώρα στο θέμα του μεγέθους..
Δεν θεωρώ τα Χ μεγάλα ΒΤ ηχεία..

Για να καταλάβεις, κοίτα φωτό που μου έστειλε ο φίλος μας ο mdvq όταν του ζήτησα να βάλει το μικρό L δίπλα στο νέο του Χ και ταυτόχρονα το JBL του, ώστε να ξέρω τι με περιμένει...

IMG-ac6b5ab96dbd9e9b0213f29cef4b8d13-V.jpg

IMG-7d0293e86dd16cb81c6d5e870309236e-V.jpg

Το JBL είναι μεγάλο ΒΤ ηχείο..
Το Χ είναι μεσαίο, ενώ το L είναι μικρό αλλά όχι "τσέπης"

Πράγματι. Είναι μεσαίου μεγέθους, ή για να το πούμε με την κατηγορία των BoomBoxes, είναι μικρό BoomBox.

Ορισμένες σκέψεις κι από μένα, αν και τις έχω επαναλάβει κατά καιρούς σχετικά με τη φορητότητα και τα δύο ηχεία, καθώς και για τα mono/stereo ηχεία.

Σε ένα forum τεχνολογίας που η υψηλή πιστότητα ως χόμπι είναι το ζητούμενο σε κάθε της ευκαιρία, είναι λογικό να αγοράζονται δύο αντί ενός ηχείων με σκοπό την... υψηλότερη πιστότητα του ήχου (τι άλλο; ).
Είναι επίσης προφανές ότι η συντριπτική πλειοψηφία των καταναλωτών θα επιλέξει ένα ηχείο αντί για δύο, μέσα σε αυτούς κι εγώ, γιατί αυτό που την ενδιαφέρει outdoors είναι η ευκολία.
Εγώ θέλω να πετάω σε ένα σακίδιο το ηχειάκι χύμα και να φεύγω για παραλία. Ακόμα και στην αυλή ή στο μπαλκόνι δεν θα κάτσω να ακούσω σε τρίγωνο ακρόασης. Το βλέπω σαν απλή διασκέδαση και αρκούμαι στο ότι ο ήχος είναι 45 δισεκατομμύρια φορές καλύτερος από το ηχειάκι του... κινητού μου. :LOL:

Εάν είχα τη δυνατότητα να κρεμάσω σε ένα δέντρο αριστερά ένα ηχείο και σε ένα δέντρο δεξιά το άλλο ηχείο με εμένα στην κορυφή του τριγώνου και ανάμεσα από τα δέντρα είχε ωραία θέα... τότε ναι. Θα έπαιρνα κι ένα δεύτερο, έτσι για την εμπειρία.

Τα μικρά ηχεία πολλές φορές είναι mono. Σου λέει θα καλύψω όσο το δυνατό μεγαλύτερη επιφάνεια με ένα driver (τα δύο θα είναι μικρότερα και χωροταξικά τρώνε χώρο στο σώμα του ηχείου) για να πιάσω όσο περισσότερη στάθμη μπορώ και αν αδερφέ θέλεις να ακούσεις stereo, το TWS τι το έχεις; πάρε ένα δεύτερο και τσάκισέ το στη στερεοφωνία. Έτσι κι αλλιώς για να έχεις διαχωρισμό από ένα τόσο μικρό ηχείο ενός κουτιού με δεξί και αριστερό κανάλι, θα πρέπει να το... κολλήσεις στη μύτη σου. 😋
Ως σκέψη ακούγεται σωστή, αλλά υπάρχει ένα μικρό θεματάκι στο mono ηχείο το οποίο αφορά και πάλι ηχογραφήσεις που δεν ακούνε οι νέοι. Εάν τυχόν σου αρέσει να ακούς παραγωγές στις οποίες το panning πάει σύννεφο... με το mono ηχειάκι είναι πολύ πιθανόν να ακούς να αυξομειώνεται η ένταση του ήχου που έχει επιλεχθεί από τον παραγωγό να ακούγεται να κάνει βόλτες ανάμεσα στα δύο κανάλια.

Γι' αυτό και μόνο είμαι υπέρ των stereo φορητών ηχείων (των μικρών, τα μεγάλα είναι έτσι κι αλλιώς stereo). Βασικά έχω καταλήξει ότι αυτά μου ταιριάζουν, εκτός κι αν μου κάνουν δώρο κάποια mono ηχεία (μου έχουν κάνει) οπότε δεν θα πω όχι.

Να σας πω και γω τι νομίζω.
Ο ΚΑΘΈΝΑΣ ΚΆΝΕΙ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΆΡΕΙ 😸
Απλά πράγματα.
Ειδικά αυτοί που ασχολούνται με το άθλημα και δεν είναι μυρωδιές,έχουν (ο καθένας) τους δικούς του ξεχωριστούς λόγους.
Ηχειακια BT αγοράζουμε και μάλιστα σε ανθρώπινες τιμές.
Σιγά μην βάλουμε και άλλους νταλκαδες στην κεφάλα μας.
Με ρώτησε ο Vlad,αν έκανα σύγκριση του X με το JBL.
"Ρε είσαι με τα καλά σου" του είπα.
Τι θα άλλαζε δηλαδή στην αγορά μου ?
Το ένα το έχω ήδη,το άλλο το πλήρωσα ήδη 😄
Το ένα θα παίζει στην Αθήνα όπου και όποτε χρειαστεί,το άλλο στην Κρήτη στο μπαλκόνι με θέα το Λυβικο πέλαγος
ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΟΥΣ ΒΡΑΧΝΑΔΕΣ, ΑΔΈΡΦΙΑ.....🍻🍻

...
Κάτι που να "μοιάζει" περισσότερο στο κανονικό στερεοφωνικό μου...
Γιατί δεν ανάβω με το παραμικρό το κανονικό;;
Γιατί πρέπει να ξεσκεπάσω ηχεία, να ανάψω τελικό και προ, να περιμένω να ζεσταθούν (ειδικά ο τελικός) και στην τελική αν δεν ξεσκεπάσω το πικάπ, Spotify & YouTube θα ακούσω...
Τα L θέλουν και αυτά την "δουλίτσα" τους γιατί το Α το έχω πάντα στην τσάντα της δουλειάς..
Άντε βγάλε, αποσυσκεύασε από τα νάυλον και μετά μη τυχόν το ξεχάσω και δεν το έχω μαζί στην βάρδια...

Τα νέα Χ τα "βόλεψα" κοντά στον καναπέ μου και ούτε γάτες ασχολούνται με αυτά, ούτε κανείς...

Πατάω 2 κουμπάκια , δεν περιμένω να ζεσταθεί τίποτα και βάζω μουσική από το κινητό...

Που είσαι Σπύρο ( @Δημοκηδής ) να γελάσεις με τις ... εξελίξεις :ROFLMAO:
Στο ξαναλέω: Έλα να γίνεις ακουστικάριος και θα ξεμπερδέψεις από αυτούς τους πονοκεφάλους. Hi-End ανά πάσα στιγμή. Και χωρίς να ενοχλείς κανένα, βεβαίως-βεβαίως! 😁😆🥹

• Like
Reactions: Tartufo
Στο ξαναλέω: Έλα να γίνεις ακουστικάριος και θα ξεμπερδέψεις από αυτούς τους πονοκεφάλους. Hi-End ανά πάσα στιγμή. Και χωρίς να ενοχλείς κανένα, βεβαίως-βεβαίως! 😁😆🥹
δεν τα αντέχω για πολύ ώρα στο κεφάλι μου, άσε που φοβάμαι για τα τελευταία μου μαλλάκια..... :LOL:

@vlad66
δεν τα αντέχω για πολύ ώρα στο κεφάλι μου, άσε που φοβάμαι για τα τελευταία μου μαλλάκια..... :LOL:
Όταν θα οργανώσουμε-προσεχώς ελπίζω- Can Jam μεταξύ μας, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάζουμε πολλά και διαφορετικά, είμαι βέβαιος ότι θα βρεις κάτι που θα σ' αρέσει και θα σου ταιριάζει και τότε θα αλλάξεις γνώμη! 🧏‍♂️

• Like
Reactions: vlad66
Να σας πω και γω τι νομίζω.
Ο ΚΑΘΈΝΑΣ ΚΆΝΕΙ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΆΡΕΙ 😸
Απλά πράγματα.
Μα σωστά! Ο καθένας κάνει αυτό που του αρέσει! Απλά πράγματα.
Αλλά είμαστε φίλοι. Και οι φίλοι όταν έχουν ένα καλό φαγητό ή ένα καλό κρασί, φωνάζουν τους φίλους τους:

-"Έλα δοκίμασε! Μπορεί να σου αρέσει!"​

Έτσι ο ένας με τον άλλον ολοένα δοκιμάζουμε καινούργια πράγματα που δε θα τα γνωρίζαμε αλλιώς.
Ακόμα πιο απλά πράγματα! 😀

• Like
  • Haha
Reactions: mdvq and vlad66
Παίδες,,,, όταν κάνεις update στο ένα ηχείο (στο Α που "βλέπει" το κινητό) , το update "περνάει" στο Β που είναι ο "ακόλουθος" του Α ;;;;

Έχω κάποια θεματάκια και υποπτεύομαι το update....

Εγώ στα μικρά είχα ανοιχτό μόνο το ηχείο που έκανα update.
Στην συνέχεια το επανακινούσα το έλεγχα και το έκλεινα .
Ακολουθούσε το άλλο για update με την ίδια σειρά.
Συγχρονίζονται τα settings όχι τα update.
Επίσης μετά από κάθε update σβήνεις από την λίστα του κινητού στο menu των Bluetooth και τα δύο ηχεία και κάνεις εκ νέου σύνδεση.

Εγώ στα μικρά είχα ανοιχτό μόνο το ηχείο που έκανα update.
Στην συνέχεια το επανακινούσα το έλεγχα και το έκλεινα .
Ακολουθούσε το άλλο για update με την ίδια σειρά.
Συγχρονίζονται τα settings όχι τα update.
Επίσης μετά από κάθε update σβήνεις από την λίστα του κινητού στο menu των Bluetooth και τα δύο ηχεία και κάνεις εκ νέου σύνδεση.
πως σύνδεσες το 2ο ηχείο με το κινητό σου;;
αν το έκανες με την γνωστή διαδικασία, είναι σαν να το "δήλωσες" Α και αυτό.. πως ακολουθεί το 1ο μετά;;
2 "Α" ηχεία δεν μπορούν να παίξουν stereo μετά.. κάνω λάθος ;;;

το θεματάκι που έχω είναι ότι "κόβεται" ο ήχος τους στιγμιαία.. όχι όπως όταν σου έρχεται μήνυμα στο τηλ και χαμηλώνει για λίγο η μουσική..
υποπτεύομαι το update που (πρέπει) να έχει το Α , αλλά όχι το Β..
εδώ και λίγη ώρα ακούω μουσική μόνο από το Α ενώ το Β είναι σβηστό.. έκανε ένα κόψιμο στην αρχή και μέχρι τώρα πάει τρένο.. περιμένω μήπως κόψει ξανά....

αν δεν κοπεί ξανά, σκέφτομαι να κάνω reset και να διώξω το update (στο manual διάβασα ότι μπορεί να γίνει αν σε κάποιον δεν αρέσει το update)

Δήλωσα και τα δυο κανονικά. Όταν είναι να παίξουν στέρεο ανοίγω το πρώτο και μετά το δεύτερο. Συνήθως βρίσκει το ένα το άλλο και λειτουργούν σε στέρεο. Αν αυτό δεν γίνει αυτόματα πατώ το Bluetooth κουμπί και στα δυο για λίγα δευτερόλεπτα και όλα οκ, ούτως η άλλως αυτό γίνεται την πρώτη φορά που καταχωρείς τα ηχεία στο κινητό καθώς επίσης και κάθε φορά που φορτώνεις νέο firmware.

Υγ. Firmware φορτώνω πάντα με USB καλώδιο σε σύνδεση μ το PC.

• Like
Reactions: vlad66
Τα ηχεία σε εμένα πολλές φορές δεν συνδέονται αυτόματα , γιατί έχω ένα κάρο συσκευές στο bt του τηλεφώνου,του τάμπλετ και dap.
Έτσι λοιπόν τα έχω ονομάσει earfun L new το ένα και old το άλλο.
Έτσι λοιπόν τα συνδέω χειροκίνητα και ανεξάρτητα ποιο συνδέω πρώτο ,τα συνδέω μεταξύ τους πατώντας το κουμπί του bt.

Τα ηχεία σε εμένα πολλές φορές δεν συνδέονται αυτόματα , γιατί έχω ένα κάρο συσκευές στο bt του τηλεφώνου,του τάμπλετ και dap.
Έτσι λοιπόν τα έχω ονομάσει earfun L new το ένα και old το άλλο.
Έτσι λοιπόν τα συνδέω χειροκίνητα και ανεξάρτητα ποιο συνδέω πρώτο ,τα συνδέω μεταξύ τους πατώντας το κουμπί του bt.
έχεις 2 L και δεν τα ακούς σαν στέρεο ζευγάρι ;;

από τον Ιούλιο του '23 που χρησιμοποιώ το ένα από τα δύο L σταθερά στην δουλειά, σήμερα έκανε την 1η τσιριτσάτζουλα..

κάτι άρχισε να τρίζει έντονα μέσα στο ηχείο.. φυσικά όσο πιο πολλά μπάσα ή ένταση, τόσο πιο πολύ το τρίξιμο...

στο σπίτι άνοιξα το ηχείο για το 1ο του σέρβις...

IMG_20241201_200839_HDR.jpg

IMG_20241201_201309_HDR.jpg

Το έβαλα να παίξει χωρίς το περίβλημα και ΩΩΩ ΝΑΙ !!!
Κανένα πρόβλημα!!!

Κατάλαβα ότι έτριζε το περίβλημα και υπέθεσα ότι "χαλάρωσαν" τα λάστιχα πίσω από αυτό..

IMG_20241201_202234_HDR.jpg

IMG_20241201_202240_HDR.jpg

IMG_20241201_202255_HDR.jpg

Εύκολη δουλειά...
Υπάρχει το κατάλληλο υλικό για να "φρεσκαριστούν" τα μαλακά υλικά...

IMG_20241201_202522_HDR.jpg

• Like
Reactions: Sotiris
Όμως μετά από μια πιο προσεκτική ματιά, είδα ότι είχε σπάσει μια μικρή βάση στο μπροστά μέρος του ηχείου..

Είναι κομμάτι του περιβλήματος:

IMG_20241201_203013_HDR.jpg

Πιθανόν να μην τρέχει τίποτα αν δεν την κολλήσω..
Αλλά είπα να την ενισχύσω εσωτερικά μιας και είναι κούφια..

Ευκαιρία να δουλέψει ο τόρνος μετά από μήνες απραξίας...

Ένα μπρούτζινο αξονάκι θα είναι ότι πρέπει...

IMG_20241201_210329_HDR.jpg

Αλλά οι μήνες απραξίας με έκαναν "κουλό"...

Σπάω τα αξονάκια το ένα πίσω από το άλλο, λες και δουλεύω τον τόρνο 1η φορά..

Μετά το διάλειμμα θα συνεχίσω την προσπάθεια και θα ενημερώσω για το αποτέλεσμα...