Ηχεια Νομαδικά Bluetooth

Στο Xiaomi που έχω,δεν έχει (πρόχειρη) καμμία ρύθμιση.
Υποτίθεται ότι αυτό το app σου δίνει,άμεση πρόσβαση.
Οοοοοοταν το δοκιμάσω,θα αναφέρω σχετικά!

Ναι, χμμμμ. Ου γαρ έρχεται μόνο. :whistle:

Όντως στις απλές ρυθμίσεις δεν υπάρχει επιλογή. Απλώς το τηλέφωνο είναι προρυθμισμένο να είναι by deafult στο codec που υποστηρίζει η συσκευή και συνδέεται στο καλύτερο codec αυτόματα. Αυτό φαίνεται και στα developer options παρεμπιπτόντως.

Πάντως ποιος ο λόγος να έχεις app για σύνδεση στο καλύτερο codec, όταν αυτό γίνεται αυτόματα; Μπορώ να σκεφτώ εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις ασυμβατότητας βέβαια. Μου έχει τύχει να υποστηρίζουν τηλέφωνο και endpoint aptX, αλλά να έχουν μουλαρώσει και να συνεργάζονται με άλλο codec μόνο.

Και το app που λέει την ταχύτητα δεν το χρειάζομαι,αλλά το έχω.
Γιατί;;
1) για πλάκα και
2)και πιο σημαντικό,γιατί είμαι συνταξιούχος και δεν ξέρω που να ξοδέψω τον χρόνο μου😁

• Love
Reactions: vlad66
Επίσης μας δίνεται η ευκαιρία, να προωθούμε τον διάλογο και να συζητήσουμε μερικά άγνωστα σε μας θέματα ώστε να λύνουμε τις απορίες μας.
Παραθέτω το screenshot,από το app και ερωτώ.
Γράφει ότι του καπνίσει η όντως το android υποστηρίζει AAC που από όσο γνωρίζω είναι ο codec της Apple??
Ένα ταπεινό Xiaomi,έχει τοοοοσους codecs???

(είπαμεεεεεε.... συνταξιούχος 😄)

Attachments

• Screenshot_2025-09-21-17-16-03-341_com.viber.voip~2.jpg
    Screenshot_2025-09-21-17-16-03-341_com.viber.voip~2.jpg
    52.3 KB · Views: 22
Το AAC είναι άλλο ένα codec όπως όλα τα codecs. Δεν είναι "της Apple", απλά τυγχάνει να το έχει υιοθετήσει η Apple ως το default codec της, και καλά έχει κάνει, μιας και έχει σημαντικά καλύτερο ήχο από το SBC.

Για να καταλάβεις ο αλγόριθμος συμπίεσης του SBC είναι πιο παλιός και από αυτόν που χρησιμοποιούταν στα MP3 που ξέρουμε και αγαπάμε. Ο AAC είναι ουσιαστικά ο MPEG-4, οπότε για δεδομένο bitrate έχει πάρα πολύ καλύτερο ήχο.

Επίσης τον AAC δεν υπάρχει λόγος να μην τον υποστηρίζουν και τα Android. Είναι ανοιχτό φορμά.

Το AAC είναι άλλο ένα codec όπως όλα τα codecs. Δεν είναι "της Apple", απλά τυγχάνει να το έχει υιοθετήσει η Apple ως το default codec της, και καλά έχει κάνει, μιας και έχει σημαντικά καλύτερο ήχο από το SBC.

Για να καταλάβεις ο αλγόριθμος συμπίεσης του SBC είναι πιο παλιός και από αυτόν που χρησιμοποιούταν στα MP3 που ξέρουμε και αγαπάμε. Ο AAC είναι ουσιαστικά ο MPEG-4, οπότε για δεδομένο bitrate έχει πάρα πολύ καλύτερο ήχο.

Επίσης τον AAC δεν υπάρχει λόγος να μην τον υποστηρίζουν και τα Android. Είναι ανοιχτό φορμά.
Αφου πρώτα σε ευχαριστήσω για τις, πάντα, πολύτιμες πληροφορίες που γενναιόδωρα μας προσφέρεις,θα ήθελα να υπερθεματισω για το AAC.
Στο app που κατέβασα μπορείς να βλέπεις τι codec έχει και το τηλέφωνο και το ηχείο.
Επίσης σου δίνει την δυνατότητα να αλλάξεις (όχι πάντα....στο τάμπλετ yes,στο τηλέφωνο no) τους codecs.
Σήμερα δοκίμασα με το τάμπλετ που μου επιτρέπει, αλλαγή από SBC σε AAC.
Πολύ μεγάλη και ακουστη διαφορά υπέρ του AAC.
Επίσης το τάμπλετ υποστηρίζει και ενα codec ,αν τον θυμάμαι καλά, Ldac.
Αυτός είναι καλύτερος??

(Σας είπα ότι είμαι κοπριτοσυνταξιουχος??...όχι?? 😁😁)

Και μιας και μπήκες στον κόπο.....
Ισχύει το παρακάτω screenshot?

Attachments

• Screenshot_2025-09-22-13-49-15-483_com.android.chrome~2.jpg
    Screenshot_2025-09-22-13-49-15-483_com.android.chrome~2.jpg
    87.1 KB · Views: 17
Το AAC είναι άλλο ένα codec όπως όλα τα codecs. Δεν είναι "της Apple",
Είχα την λανθασμένη εντύπωση ότι το πρώτο Α του AAC σημαίνει Apple.
Ενώ στην πραγματικότητα σημαίνει Advanced...... (Audio Codec)
Problem solved 😁

Και μιας και μπήκες στον κόπο.....
Ισχύει το παρακάτω screenshot?

Λείπουν κάποια. Όπως το LHDC και η οικογένεια των aptX.

Για να μην ψάχνεις, μέχρι στιγμής το aptX Lossless είναι εκείνο με το μεγαλύτερο bitrate. 1200kb/s. Πάρα πολύ κοντά στα 1440Kb/s του CD.

• Like
Reactions: mdvq
Αφου πρώτα σε ευχαριστήσω για τις, πάντα, πολύτιμες πληροφορίες που γενναιόδωρα μας προσφέρεις,θα ήθελα να υπερθεματισω για το AAC.
Στο app που κατέβασα μπορείς να βλέπεις τι codec έχει και το τηλέφωνο και το ηχείο.
Επίσης σου δίνει την δυνατότητα να αλλάξεις (όχι πάντα....στο τάμπλετ yes,στο τηλέφωνο no) τους codecs.
Σήμερα δοκίμασα με το τάμπλετ που μου επιτρέπει, αλλαγή από SBC σε AAC.
Πολύ μεγάλη και ακουστη διαφορά υπέρ του AAC.
Επίσης το τάμπλετ υποστηρίζει και ενα codec ,αν τον θυμάμαι καλά, Ldac.
Αυτός είναι καλύτερος??

(Σας είπα ότι είμαι κοπριτοσυνταξιουχος??...όχι?? 😁😁)

O LDAC υπό συνθήκες είναι καλύτερος από τον AAC, κυρίως λόγω περισσότερου bandwidth.

Αλλά στην πράξη πρέπει να είναι πολύ κοντά σε ποιότητα ήχου.

• Like
Reactions: mdvq
Και συνεχίζονται τα πειράματα από τον φίλο μου.

Να θυμίσω το ιστορικό. Ένα Earfun UBoom L μετά ένα δεύτερο. Το ένα κάηκε, το άλλο το χάρισε.

Στη συνέχεια δύο soundcore Motion 300. Τα οποία του αρέσουν αλλά όταν θέλει στο τσακιρ κέφι να ανεβάσει στάθμη, μοιραία αρχίζουν να συμπιέζουν στο μπάσο.

Η λύση, ένα UBoom X για τις μεγάλες στάθμες. Όμως δεν κάνει για εσωτερικό χώρο. Ό,τι κι αν προσπάθησε. Μα τα κουρδίσματα του Oluv μα το ένα, μα το άλλο.... δεν... . Πάντα κάτι τον ενοχλούσε.

Σήμερα μου έστειλε φωτογραφία. Με δύο Tribit Lava. Μια ιδέα που ήταν το Lava και που του το είχα προτείνει, δεν την ακολούθησε και πήγε στο Uboom X, γιατί τότε η Tribit δεν έστελνε Ελλάδα.
Όμως τώρα πια στέλνει. Και είναι.... κατενθουσιασμένος!

Κι εγώ Tribit έχω βάλει στο μάτι, του τα έχω προτείνει όλα εγώ, και ήμουν σίγουρος ότι έχουν σοβαρό ήχο. Απλώς θεωρώ ότι το UBoom X πήρε πολύ από το hype του Uboom L, ενώ τα πράγματα δεν είναι τόσο ιδανικά όσο στην περίπτωση του δεύτερου.

Και συνεχίζονται τα πειράματα από τον φίλο μου.

Να θυμίσω το ιστορικό. Ένα Earfun UBoom L μετά ένα δεύτερο. Το ένα κάηκε, το άλλο το χάρισε.

Στη συνέχεια δύο soundcore Motion 300. Τα οποία του αρέσουν αλλά όταν θέλει στο τσακιρ κέφι να ανεβάσει στάθμη, μοιραία αρχίζουν να συμπιέζουν στο μπάσο.

Η λύση, ένα UBoom X για τις μεγάλες στάθμες. Όμως δεν κάνει για εσωτερικό χώρο. Ό,τι κι αν προσπάθησε. Μα τα κουρδίσματα του Oluv μα το ένα, μα το άλλο.... δεν... . Πάντα κάτι τον ενοχλούσε.

Σήμερα μου έστειλε φωτογραφία. Με δύο Tribit Lava. Μια ιδέα που ήταν το Lava και που του το είχα προτείνει, δεν την ακολούθησε και πήγε στο Uboom X, γιατί τότε η Tribit δεν έστελνε Ελλάδα.
Όμως τώρα πια στέλνει. Και είναι.... κατενθουσιασμένος!

Κι εγώ Tribit έχω βάλει στο μάτι, του τα έχω προτείνει όλα εγώ, και ήμουν σίγουρος ότι έχουν σοβαρό ήχο. Απλώς θεωρώ ότι το UBoom X πήρε πολύ από το hype του Uboom L, ενώ τα πράγματα δεν είναι τόσο ιδανικά όσο στην περίπτωση του δεύτερου.

Ότι και αν προσπάθησε ;;;; !!! ;;;;;

1ον, τα κουρδίσματα του Oluv είναι όλα για κλάματα...

2ον , δεν κατέβασε την εφαρμογή για να φτιάξει το κατάλληλο EQ για τον χώρο του ;;

Χτες πάλι τα άκουγα με τις ώρες !! δεν μπορώ να δεχτώ ότι κάποιος δεν μπόρεσε να βρει την κατάλληλη για τον χώρο του καμπύλη.. θα πρέπει να είναι τελείως άσχετος.. τι να πω...

Ότι και αν προσπάθησε ;;;; !!! ;;;;;

1ον, τα κουρδίσματα του Oluv είναι όλα για κλάματα...

2ον , δεν κατέβασε την εφαρμογή για να φτιάξει το κατάλληλο EQ για τον χώρο του ;;

Χτες πάλι τα άκουγα με τις ώρες !! δεν μπορώ να δεχτώ ότι κάποιος δεν μπόρεσε να βρει την κατάλληλη για τον χώρο του καμπύλη.. θα πρέπει να είναι τελείως άσχετος.. τι να πω...

Τα προσπάθησε όλα.

Το πρόβλημα είναι στον εσωτερικό χώρο. Κάνει blast τον ήχο ό,τι και να κάνεις. Συν το ότι το μπάσο δεν το πέτυχε να παίζει στακάτα ό,τι και να έκανε. Ή θα ήταν πολύ ή λίγο.

Γενικώς το μέγεθος που θες για ένα boombox σε εσωτερικό χώρο, είναι περίπου κάτι με 30 πόντους πλάτος. Κάτι σαν το JBL Xtreme σκέψου ή το Tribit Lava. Για παραπάνω - και υπάρχουν και στους 40 πόντους όπως το UBoom X αλλά και στους σχεδόν 50 όπως το Tribit StormBox Plus 2... στην πιο πάνω κατηγορία από το UBoom X - θέλει εξωτερικό χώρο.

Τα προσπάθησε όλα.

Το πρόβλημα είναι στον εσωτερικό χώρο. Κάνει blast τον ήχο ό,τι και να κάνεις. Συν το ότι το μπάσο δεν το πέτυχε να παίζει στακάτα ό,τι και να έκανε. Ή θα ήταν πολύ ή λίγο.

Γενικώς το μέγεθος που θες για ένα boombox σε εσωτερικό χώρο, είναι περίπου κάτι με 30 πόντους πλάτος. Κάτι σαν το JBL Xtreme σκέψου ή το Tribit Lava. Για παραπάνω - και υπάρχουν και στους 40 πόντους όπως το UBoom X αλλά και στους σχεδόν 50 όπως το Tribit StormBox Plus 2... στην πιο πάνω κατηγορία από το UBoom X - θέλει εξωτερικό χώρο.

Μόλις συνειδητοποίησα ότι δεν έχω ακούσει ποτέ τα Χ σε εξωτερικό χώρο ! :ROFLMAO:

Και ας έχω 3 ! 2 εδώ στο σπίτι και ένα στο χωριό...

Στο χωριό μάλιστα ο χώρος είναι τόσο δύσκολος που το προηγούμενο κανονικό σύστημα που είχαμε εκεί ήταν σχεδόν δράμα !

Και όμως με ένα UBoomX κατάφερα με το κατάλληλο EQ να το κάνω να παίξει πάρα πολύ ωραία και να "μαζέψω" τα προβλήματα του χώρου.. δεν με έπεισες με το "Τα προσπάθησε όλα" του φίλου σου....

Μόλις συνειδητοποίησα ότι δεν έχω ακούσει ποτέ τα Χ σε εξωτερικό χώρο ! :ROFLMAO:

Και ας έχω 3 ! 2 εδώ στο σπίτι και ένα στο χωριό...

Στο χωριό μάλιστα ο χώρος είναι τόσο δύσκολος που το προηγούμενο κανονικό σύστημα που είχαμε εκεί ήταν σχεδόν δράμα !

Και όμως με ένα UBoomX κατάφερα με το κατάλληλο EQ να το κάνω να παίξει πάρα πολύ ωραία και να "μαζέψω" τα προβλήματα του χώρου.. δεν με έπεισες με το "Τα προσπάθησε όλα" του φίλου σου....

Δεν παίζει τόσο καλά όσο θα ήθελες Vlad. Δεν είναι πολύ πρόθυμο το DSP στο UBoom X να συμπληρώνει σε όλες τις στάθμες. Χάνει το μπάσο όταν ακούς σε χαμηλή στάθμη.
Γενικώς, ναι μεν μπορείς να το κάνεις να παίξει καλύτερα από τις εργοστασιακές ρυθμίσεις όταν επέμβεις με το EQ, και μπορείς επίσης να καταλάβεις τα κουρδίσματα του Oluv τα οποία αφαιρούν πολύ headroom, αλλά εν τέλει δεν είναι το wow που περιμένεις.
Σε αυτό οφείλεται και η προσδοκία η εξής: Αφού το UBoom L το κουρδισμένο από τον Oluv έπαιζε τόσο καλά, φαντάσου τι θα κάνει το μεγαλύτερο UBoom X από τον ίδιο. Ε, εκεί είναι που δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες.

Για μένα είναι για όποιον θέλει να ακούει γλυκά τα μεσαία, να πάει στα soundcore, για όποιον θέλει κάτι με ζωντάνια και καθαρότητα να δει τα Tribit, και τα Earfun είναι πολύ ειδική περίπτωση. Δεν έχει τόσα μοντέλα όσα οι πρώτες δύο. Είναι περίπτωση, με ένα μοντέλο που πέτυχε (UBoom L) και ένα UBoom X που πήγε να κάνει χατ τρικ με τη φόρα του πρώτου, αλλά δεν του βγήκε.

Δεν παίζει τόσο καλά όσο θα ήθελες Vlad.
Διαφωνώ.
Παίζει καλύτερα από όσο θα περίμενα να παίξουν .

Δεν είναι πολύ πρόθυμο το DSP στο UBoom X να συμπληρώνει σε όλες τις στάθμες. Χάνει το μπάσο όταν ακούς σε χαμηλή στάθμη.
Σε χαμηλές συνήθως στάθμες το ακούω , όταν οι ώρες δεν επιτρέπουν να ακούσω μουσική από το κύριο σύστημα..
Πολύ καλό μπάσο έχω πετύχει και μάλιστα με ομοιογένεια και καλή ισορροπία σε σχέση με το υπόλοιπο φάσμα.
Αν μου λείπει κάτι , είναι ανάλυση και στάθμη στις υψηλές.. αλλά αν το είχε και αυτό , τι να πω...

Γενικώς, ναι μεν μπορείς να το κάνεις να παίξει καλύτερα από τις εργοστασιακές ρυθμίσεις όταν επέμβεις με το EQ, και μπορείς επίσης να καταλάβεις τα κουρδίσματα του Oluv τα οποία αφαιρούν πολύ headroom, αλλά εν τέλει δεν είναι το wow που περιμένεις.
Αν κατάφερναν το "WOW" με την απόλυτη έννοια του όρου , θα είχαμε ξεφορτωθεί τα μεγάλα στερεοφωνικά ρε Λεωνίδα.! :LOL:
Να συζητάμε σε σωστά πλαίσια...

Σε αυτό οφείλεται και η προσδοκία η εξής: Αφού το UBoom L το κουρδισμένο από τον Oluv έπαιζε τόσο καλά, φαντάσου τι θα κάνει το μεγαλύτερο UBoom X από τον ίδιο. Ε, εκεί είναι που δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες.
Στο L δεν ξέρω κατά πόσο έβαλε το χέρι του ο Oluv.. και το up date ήταν χάλια και θέλω να το ξεφορτωθώ και η μετέπειτα γενιά του ηχείου είχε κακές κριτικές από τους χρήστες..

Ο @mdvq το έχει αγοράσει και μπορεί να μας πει περισσότερα.

Για μένα είναι για όποιον θέλει να ακούει γλυκά τα μεσαία, να πάει στα soundcore, για όποιον θέλει κάτι με ζωντάνια και καθαρότητα να δει τα Tribit,
Εδώ δεν αντιλέγω.. δεν τα έχω ακούσει για να εκφέρω άποψη.

και τα Earfun είναι πολύ ειδική περίπτωση. Δεν έχει τόσα μοντέλα όσα οι πρώτες δύο. Είναι περίπτωση, με ένα μοντέλο που πέτυχε (UBoom L) και ένα UBoom X που πήγε να κάνει χατ τρικ με τη φόρα του πρώτου, αλλά δεν του βγήκε.
Απλά το Χ είναι πιο δύσκολο από το L αφού είναι μεγαλύτερο ηχείο.. και σαν μεγαλύτερο, έχει περισσότερες απαιτήσεις στην τοποθέτηση στο δωμάτιο..
Αν κάποιος είναι συνειδητοποιημένος ως προς το τι ζητάει από τα ηχεία και έχει δυνατότητες να τα στήσει σωστά, θα ανταμειφθεί στο 100% !

Έχω υπόψη μου συστήματα τα οποία τα Χ στο σπίτι μου τα γονατίζουν χαλαρά ως προς την συνολική ηχητική απόλαυση που προσφέρουν!
(Αν καταλαβαίνεις το πνεύμα μου και τι θέλω να πω...)
Δεν κάνω πλάκα και δεν είμαι υπερβολικός...

Διαφωνώ.
Παίζει καλύτερα από όσο θα περίμενα να παίξουν .

Σε χαμηλές συνήθως στάθμες το ακούω , όταν οι ώρες δεν επιτρέπουν να ακούσω μουσική από το κύριο σύστημα..
Πολύ καλό μπάσο έχω πετύχει και μάλιστα με ομοιογένεια και καλή ισορροπία σε σχέση με το υπόλοιπο φάσμα.
Αν μου λείπει κάτι , είναι ανάλυση και στάθμη στις υψηλές.. αλλά αν το είχε και αυτό , τι να πω...

Αν κατάφερναν το "WOW" με την απόλυτη έννοια του όρου , θα είχαμε ξεφορτωθεί τα μεγάλα στερεοφωνικά ρε Λεωνίδα.! :LOL:
Να συζητάμε σε σωστά πλαίσια...

Στο L δεν ξέρω κατά πόσο έβαλε το χέρι του ο Oluv.. και το up date ήταν χάλια και θέλω να το ξεφορτωθώ και η μετέπειτα γενιά του ηχείου είχε κακές κριτικές από τους χρήστες..

Ο @mdvq το έχει αγοράσει και μπορεί να μας πει περισσότερα.

Εδώ δεν αντιλέγω.. δεν τα έχω ακούσει για να εκφέρω άποψη.

Απλά το Χ είναι πιο δύσκολο από το L αφού είναι μεγαλύτερο ηχείο.. και σαν μεγαλύτερο, έχει περισσότερες απαιτήσεις στην τοποθέτηση στο δωμάτιο..
Αν κάποιος είναι συνειδητοποιημένος ως προς το τι ζητάει από τα ηχεία και έχει δυνατότητες να τα στήσει σωστά, θα ανταμειφθεί στο 100% !

Έχω υπόψη μου συστήματα τα οποία τα Χ στο σπίτι μου τα γονατίζουν χαλαρά ως προς την συνολική ηχητική απόλαυση που προσφέρουν!
(Αν καταλαβαίνεις το πνεύμα μου και τι θέλω να πω...)
Δεν κάνω πλάκα και δεν είμαι υπερβολικός...

Στα σωστά πλαίσια συζητάμε. Αυτά που γράφω αφορούν τη σύγκριση φορητών ηχείων Bluetooth & Boomboxes μεταξύ τους. Όχι με Hi-Fi συστήματα.

Το Wow factor, άσχετα με το μετέπειτα firmware στο οποίο δεν είχε συμμετοχή ο Oluv και γι' αυτό υπήρχαν τα παράπονα από τους χρήστες, αφορά την έκδοση με το κούρδισμα του Oluv στο UBoom L. Το οποίο θυμίζω ότι ήταν παγκόσμιο WOW factor.

Όταν λοιπόν το αποτέλεσμα λόγω των προηγούμενων προσδοκιών, δεν είναι αυτό που περιμένεις στο μεγάλο, και υπάρχει συγκεκριμένος λόγος γι' αυτό, τότε μιλάμε για απογοήτευση.
Ο λόγος γιατί τα κουρδίσματα του Oluv δεν είναι αυτό που περίμεναν οι περισσότεροι, είναι γιατί στην περίπτωση του UBoom X ακολουθήθηκε διαφορετική φιλοσοφία. Τα κουρδίσματα είναι για σενάρια χρήσης και όχι απλά ένα κούρδισμα ala Oluv.
Αυτό κυρίως σημαίνει ότι έπρεπε να αφαιρεθεί headroom με σημαντική χρήση EQ, με αποτέλεσμα να έχεις ένα BoomBox που δεν κάνει... Boom.

Οι παρατηρήσεις μου αφορούν χρήση σε εσωτερικό χώρο, όχι εξωτερικό. Εκεί δεν ξέρω τι γίνεται.

Έχεις δίκιο που λες ότι δεν έχει ανάλυση το UBoom X. Σε σχέση με άλλα όντως δεν έχει. Κι εκεί ντροπαλό είναι. Αλλά το κύριο πρόβλημα είναι ότι στο μπάσο του το DSP δεν κάνει τόσο καλή δουλειά όταν μειώνεται η στάθμη, πάντα σε σχέση με άλλες προτάσεις.

Όπως έγραψα και πριν. Ήταν απλώς ατυχία που δεν πήγε ο φίλος μου στα Lava και πέρασε από το UBoom X πρώτα, γιατί εκείνη την περίοδο δεν είχε ακόμα ξεκινήσει να στέλνει και στην Ελλάδα η Tribit. Δεν γράφω ότι δεν είναι καλό το UBoom X. Καλό είναι, αλλά εξαρτάται από το σενάριο χρήσης κάθε φορά.
Ο φίλος θα το κρατήσει για να παίζει ταινίες συνδεμένο σε μια τηλεόραση. όπως και τα soundcore για πιο προσωπικές ακροάσεις.

Επανέρχομαι στο θέμα καθώς όλα δείχνουν πως έχουμε καταλήξει στον ηχητικό χαρακτήρα των τριών VFM εταιριών.

Κατ' αρχήν να σας πω ότι ο γνωστός μου εξακολουθεί είναι κατενθουσιασμένος με τα Tribit Lava, μετά από αρκετή συμβίωση μαζί τους έτσι ώστε να καταλήξει σε ασφαλές συμπέρασμα. Σημειωτέον. Η συμβίωση αφορά και τα Soundcore Motion 300 και το Earfun UBoom X.

Δεδομένης της δοκιμής και περνώντας και από τις τρις VFM εταιρίες, το συμπέρασμα που βγαίνει και βασίζεται τόσο στην προσωπική δοκιμή, όσο και στο καταστάλαγμα άπειρων reviews μεταξύ τους (οι οποίες δεν συμφωνούν μεταξύ τους αλλά αν έχεις δει μερικές δεκάδες, καθώς και soundtests σε συνδυασμό με την προσωπική εμπειρία χρήσης βγάζεις άκρη) είναι πως η ηχητική υπογραφή της Soundcore προκρίνει τις μεσαίες συχνότητες και είναι ελαφρώς άμπαση, ή για να το πω καλύτερα είναι κάπως ξερό το μπάσο τηςε, η Tribit προκρίνει μπάσο και υψηλές με τις μεσαίες να είναι ελαφρώς πιο πίσω, το μπάσο ακριβώς αυτό που πρέπει και οι υψηλές προσδίδουν έως και διαφάνεια, ενώ τέλος η Earfun, είναι περίπου στην τύχη, ανάλογα το μοντέλο.

Εγώ θα προχωρήσω, όταν θα είναι η εποχή του, σε ηχείο της Tribit, με πολύ κοντά να είναι ηχείο της Soundcore αλλά εν τέλει που λόγω σχήματος δεν με βολεύει το ίδιο.
Βλέπετε μιλάμε για φορητά ηχεία, και παίζουν ρόλο και άλλα πράγματα.
Στη δική μου περίπτωση το μοντέλο της Soundcore αποκλείστηκε γιατί είναι πιο πιθανό να ανατραπεί σε στραβό τραπεζάκι παραλίας.... . Είπαμε, πρέπει να λαμβάνεις υπ' όψη πολλά πράγματα που δεν φαίνονται με την πρώτη ματιά... .

• Like
Reactions: Sonus Naturalis
Αυτός ο Αυστριακός δεν ξέρω τελικά...

Πρέπει να είναι αλλού για αλλού...

IMG_20260103_143215.jpg

Όχι, δεν ξέρω αν ψήνει κρέατα κλπ...

Το θέμα είναι ότι εμείς χτες με φίλους ψήσαμε σε μια πολύ μεγάλη ταράτσα..

Και το ένα μου UBoomX μας κρατούσε μουσική συντροφιά..

IMG_20260103_143228.jpg

Με δική μου ρύθμιση EQ από το σπίτι έπαιξε φανταστικά!

Με δική του ήταν ένα "συνονθύλευμα" δυσάρεστο...

Μετά φάγαμε στο καθιστικό του φίλου το οποίο είναι τεράστιο και "γυμνό".

Της αντανάκλασης το κάγκελο όταν είχε το μεγάλο στερεοφωνικό εκεί.

Το Χ έπαιξε σε 1 - 2 σημεία που το έβαλα χωρίς να ενοχλεί στο παραμικρό !

Το εντυπωσιακό σημείο του , το μπάσο.

Γλυκό, σφιχτό, "κολλημένο" άψογα με το υπόλοιπο φάσμα.

Η ενοχλητική αντανάκλαση με το μεγάλο σύστημα έγινε "σύμμαχος" στο Χ όπου οι υψηλές πήραν ένα μικρό "boost" , τόσο όσο...

Η καρδιά του μεγάλου συστήματος είναι ένας θηριώδης τελικός της Adcom με τον ανάλογο προενισχυτή.....

Με λίγα λόγια έχουμε μια ιδιαίτερη περίπτωση που ένας μικρός Δαβίδ "νικάει" έναν τεράστιο Γολιάθ ...!