Ηχεια Νομαδικά Bluetooth

Παιδιά το creative iroar go το έχει ακούσει κανείς;
Με ενδιαφέρει το γεγονός ότι έχει τόσο πολλούς τρόπους σύνδεσης και το ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν USB interface.
Ευχαριστώ!

βλέπω πως το νεότερο iroar go χρησιμοποιεί bluetooth 4.2 αλλά όχι aptX ενώ το παλιότερο roar pro εχει bluetooth 3.0 αλλά ΚΑΙ aptX/aptX LL ...
επίσης το roar pro μπορεί να συνδεθεί ενσύρματα με άλλο ένα και να γίνουν στέρεο σετ...
τι γνώμη έχετε για τα πιο πάνω;

να πάρω το xaiomi ε; χαχαχαχαα

https://uk.creative.com/p/speakers/sound-blaster-roar-pro
https://uk.creative.com/p/speakers/creative-iroar-go

επίσης η presentation "υπόσταση" του pro θα μου φανεί σαφώς χρήσιμη στη δουλειά ...

Μια ακομα κουβεντα για το Flip 3 το οποιο...'ματιαστηκε' απο τοτε που εγρψα το ποστ εδω... :bigcry: :flipout:

Λοιπον χαλασε το πορτ απ' οπου φορτιζει, οποτε ειναι πλεον αχρηστο. Παρηγγειλα ανταλλακτικο απο το ebay, αλλα ειναι πολυ δυσκολο να το καταφερω αφου χρειαζεται κολλητηρι σε ενα κομματι της πλακετας που δυσκολα γινεται προσβασιμο. Ρωτησα για επισκευη και στη Νεα Υορκη η χαμηλοτερη τιμη ηταν $55 (καινουργιο εχει ~$70 στο αμαζον). Συνεπως βγηκε αχρηστο σε 15 μηνες περιπου. Παρατηρω δε, πως μαλλον ειναι συχνο προβλημα αφου ειδα πολλα βιντεο / αγγελιες κλπ με το θεμα. Μαλλον θα το στειλω σε καποιον απο το ebay που ζηταει $35 μαζι με τα μεταφορικα και βλεπουμε.

Στο μεταξυ βγηκε σε προσφορα απο το Costco ενα Sony (SRS-XB3) στα $75 οποτε και το τσιμπησα αφου το συγκεκριμενο μαγαζι εχει 3 μηνες διακιωμα επιστροφης και οπουδηποτε αλλου πουλιόταν στα $150, ενω οι κριτικες ηταν εγκωμιαστικες. Οι πρωτες εντυπωσεις ειναι θετικες, τουλαχιστον χωρις το extra bass αφου με αυτο ο ηχος ειναι μαλλον αφυσικος. Βγαζει πολλες ωρες αυτονομιας (24 λεει η Σονυ και πρεπει να ειναι κοντα) και μπορεις να φορτισεις απο αυτο μεσω USB καποιο κινητο ή κατι τετοιο. Ειναι αισθητα βαρυτερο και λιγο πιο μεγαλο απο το JBL ενω δε νομιζω να τα καταφερει σε πτωση (το JBL μου εχει πεσει σε πλακακια αν θυμαμαι καλα, και δεν επαθε το παραμικρο). Και τα δυο ειναι splash proof οποτε δεν υπαρχει θεμα για το μπανιο.

Τα 2 πραγματα που με ενοχλουν με το Σονυ ειναι αυτα που ειχα με το JBL: 1) εχει δικο του ανταπτορα για φορτιση (και κανει 5-6 ωρες να φορτισει) και 2) δεν εχει κουμπι για να σταματησεις τη μουσικη ή να πας στο επομενο τραγουδι κλπ... Κι αν το 1 δικαιολογειται λογω της μεγαλης μπαταριας, το 2 ειναι καθαρη παραλλειψη απο τη Σονυ. Περισσοτερα specs εδω: https://www.sony.com/electronics/wireless-speakers/srs-xb3/specifications#features. Το καλο ειναι πως και τα 2 μπορεις να τα φορτιζεις εν λειτουργια.

Δεν ξερω ποσο εχει στην Ελλαδα, αλλα ισως αξιζει να ριξετε μια ματια και στο Σονυ.

ΥΓ Το JBL Flip 4 ηδη κυκλοφορει στις ΗΠΑ

επίσης η presentation "υπόσταση" του pro θα μου φανεί σαφώς χρήσιμη στη δουλειά ...

Εννοείς το προαιρετικό ασύρματο μικρόφωνο που μπορεί να δουλέψει με το pro; Γιατί βλέπω ότι το Go λέει ότι έχει στη συσκευασία έναν αντάπρορα για (ενσύρματο) μικρόφωνο.

Εννοείς το προαιρετικό ασύρματο μικρόφωνο που μπορεί να δουλέψει με το pro; Γιατί βλέπω ότι το Go λέει ότι έχει στη συσκευασία έναν αντάπρορα για (ενσύρματο) μικρόφωνο.
Δεν είναι αυτό το σημαντικό για εμένα!
Το θέμα του b.tooth/aptX είναι το κύριο ερώτημα μου. Απλά σαν extra feature το αναφέρω.
Σε σχέση με αυτό έχει να κάνει το aptX LL που είναι μειωμένου latency

Δύο tips από εμένα όταν είναι να αγοράσετε φορητό bt ηχείο και έχετε τη δυνατότητα ακρόασης πριν, κατά προτίμηση σε μη θορυβώδες περιβάλλον.

1. Να ακούσετε αν το ηχείο έχει αυτόματο loudness compensation. Δηλαδή όταν η ακρόαση σε χαμηλή στάθμη έχει μπάσο. Γιατί αν δεν το έχει αυτό, σε χαμηλή στάθμη ο ήχος θα προκύπτει τενεκεδένιος. Επίσης να ακούσετε πόσο γρήγορα το ηχείο αρχίζει να συμπιέζει τον ήχο του. Όλα συμπιέζουν σε μεγάλη στάθμη αλλά κάποια το κάνουν πιο γρήγορα από άλλα.

2. Να ελέγξετε αν ο ήχος έχει διαφορά όταν το volume στο smartphone είναι στο τέρμα και ρυθμίζουμε την ένταση από το ηχείο, και τούμπαλιν όταν έχουμε το volume στο ηχείο στο τέρμα και ρυθμίζουμε την ένταση από το smartphone.
Τα δύο volume είναι σπανίως συγχρονισμένα, επομένως στην περίπτωση που πετύχετε ηχείο που επιτρέπει τα δύο volume να είναι sync (δηλαδή όταν αυξομειώνετε την ένταση από το ηχείο, συμβαίνει αυτομάτως το ίδιο και στο smartphone) αυτή τη δοκιμή δεν χρειάζεται να την κάνετε.

Και ένα 3ο tip. Δείτε πόσο δυνατά παίζει στο πρώτο βήμα της έντασης. Πολλά ηχεία στην αρχή του ρυθμιστικού έχουν μεγάλο βήμα με αποτέλεσμα να μην μπορείτε να βρείτε την ιδανική θέση, και πάλι μιλώντας για τις χαμηλές στάθμες ακρόασης.

Συμφωνα με τα ολα παραπανω ( tips ) το δικο μου πορισμα :
BOSE

Oποιοδηποτε BOSE απο το μικροτερο (Mini) εως....οπου παει.

Ειδικα το Mini λες και δεν σεβεται τους νομους της φυσης ;)

( συν πιο καθαριος ηχος σχετικα με τα φλιπ της JBL.... IMO )

Mιας και είμαι ένα κλικ πριν την αγορά του Xiaomi , θα ήθελα να ξέρω πόσο μεγάλη είναι η διαφορά στην ένταση του ήχου ανάμεσα σε αυτο και το flip 3.

To Xiaomi στα specs γράφει 2x1.8w ενώ το jbl 16w. Σκέφτομαι να το χρησιμοποιήσω και σε εξωτερικό χώρο, οπότε ίσως η μεγαλύτερη ένταση μάλλον θα μου χρειαστεί.

Είναι τόσο μεγάλη η διαφορά;

Όλως τυχαίως βρέθηκα με έναν φίλο που έχει το Xaiomi.
Είναι εντυπωσιακό το πως παίζει.
Θα ήθελα λίγη έκταση ψηλά (πραγματικά λίγη.. ένα τσικ) αλλά από κει και πέρα είναι πολύ σωστό τονικά στη μεσαία (για αυτό που είναι και για τα λεφτά που κοστίζει έτσι; Μην το ξεχνάμε αυτό..) και το χαμηλό του εξαιρετικά ικανοποιητικό και σωστό.
Σε κλειστό χώρο κ σε κοντινή απόσταση που το άκουσα η ένταση επίσης είναι πολύ πάνω από ικανοποιητική...
Πχ όταν είχα ακούσει κάποια πολύ πιο ακριβά JBL στο μ.μαρκτ ναι μεν είχαν μπόλικο χαμηλό αλλά στη μεσαία δεν μου έκαναν κλικ.
Σίγουρα παίζει ρόλο ο διαφορετικός χώρος.

Re: Απάντηση: Ηχεια Νομαδικά Bluetooth

Mιας και είμαι ένα κλικ πριν την αγορά του Xiaomi , θα ήθελα να ξέρω πόσο μεγάλη είναι η διαφορά στην ένταση του ήχου ανάμεσα σε αυτο και το flip 3.

To Xiaomi στα specs γράφει 2x1.8w ενώ το jbl 16w. Σκέφτομαι να το χρησιμοποιήσω και σε εξωτερικό χώρο, οπότε ίσως η μεγαλύτερη ένταση μάλλον θα μου χρειαστεί.

Είναι τόσο μεγάλη η διαφορά;
Λογικά το JBL έξω θα παίζει πιο δυνατά.
Έχει πιο πολύ ισχύ και παθητικούς ακτινοβολητές... Παίζουν ρόλο αυτά σίγουρα.

16 βατ;
Ξερεις φιλε μου τι ειναι 16 βατ...;
Αν ειναι με λαμπα ανασταινουν νεκρους....

Αν μας έχετε λίγη εμπιστοσύνη, δεν βιάζεστε και ταιριάξει ,στην έκθεση ακουστικών θα φέρει ο υπερηχας το xiaomi και γω το flip 3.
Εκεί θα δούμε τι ψάρια πιάνουν δίπλα, διπλα.
Λιιιιιγο υπομονή!

Re: Απάντηση: Ηχεια Νομαδικά Bluetooth

Είναι 8 βάττ συνολικά. ..άρα 2χ4.
Αλλά μην δίνεις και πολύ βάση.
Το harman kardon που έχω δίνει συνολικά 90 βάττ. .........σιγά μην σκίσουν κάνα καλτσον .:slapface:
Τα devialet τα δίνουν με 3 ΚΙΛΌΒΑΤΤ. ....αν είναι δυνατόν ρε παιδιά.....τι είναι τα βάττ. .....στραγαλια? ??:rifle:

Χθες βράδυ κατέβασα μια εφαρμογη στο ταμπλετ (jbl conect λέγεται ) και όταν βρήκε το Flip 3, του έκανε μόνο του αναβάθμιση λογισμικού.
Τώρα τι εσιαξε και αν, θα σας γελάσω. .....εγώ δεν κατάλαβα τιποτις!!

Χθες βράδυ κατέβασα μια εφαρμογη στο ταμπλετ (jbl conect λέγεται ) και όταν βρήκε το Flip 3, του έκανε μόνο του αναβάθμιση λογισμικού.
Τώρα τι εσιαξε και αν, θα σας γελάσω. .....εγώ δεν κατάλαβα τιποτις!!

Με αυτή την εφαρμογή Μιχάλη, και αν έχεις δύο Flip, μπορείς να τα βάλεις να παίζουν στέρεο δηλαδή ένα κανάλι το κάθε ηχείο.

Ναι Σάκη νομίζω ότι αυτή είναι η βασικη της αποστολή.
Ααα ,μπορείς και να αλλάξεις το ονομα του.....εγώ από Flip 3 το έκανα wilson alexandria και παίζει καλύτερα:flipout:

Συμφωνα με τα ολα παραπανω ( tips ) το δικο μου πορισμα :
BOSE

Oποιοδηποτε BOSE απο το μικροτερο (Mini) εως....οπου παει.

Ειδικα το Mini λες και δεν σεβεται τους νομους της φυσης ;)

( συν πιο καθαριος ηχος σχετικα με τα φλιπ της JBL.... IMO )

Τα Micro και Revolve ξεχωρίζω. Το mini παραείναι ξεπερασμένο. Ήταν μια φορά και ένα καιρό το κορυφαίο, όταν οι άλλοι δεν έβγαζαν καν ηχεία Bluetooth. Ακριβά τα Bose γενικότερα.

Πριν από λίγο έκανα μια δοκιμή για να μου φύγει η περιέργεια.
Σαν να ειχα παρατηρήσει ότι το harman έπαιζε πιο δυνατα ή πιο σιγα ,ανάλογα την συσκευή που του συνεδεες.
Έκανα λοιπόν το ίδιο με το Flip .
Οι συσκευές που του συνεδεσα ήταν το ταμπλετ και το cayin.
Δεν παρατήρησα κάτι τέτοιο αλλά ακουγόταν καλύτερα το cayin (φυσικά με το ίδιο αρχειο).
Άρα το bt δεν στέλνει το αρχείο καθαρό, αλλά όπως το μετατρέπει ο εκάστοτε dac της συσκευής.