Ηχεια Νομαδικά Bluetooth

Σιγα βρε που καταλαβατε το dac μεσα απ το φορητο ηχείο....
Είναι θεμα στάθμης που στελνει το καθενα
Κατ αρχην δεν σε εχω αναγκη (για το xiaomi λεω...στα αλλα σε εχω):grinning-smiley-043
Το χτυπησα μολις τωρα απο eshop που ειχε βγαλει σε προσφορα ενα ροζουλι ,το οποιο ειναι και με καρτα sd.
Kατα δευτερον ,οπως ειπε ο φιλος, εμεις οι χρυσαυτιαδες ΟΟΟΟΟΟΛΑ τα πιανουμε στο φτερο.
Η διαφορα κυριε μου θα αποδειχθει ατακα και επι τοπου στην εκθεση,οπου (αν δεν μας πεταξουν οξω) και θα λαβει χωρα το μεγα συγκριτικον:flipout:

Παιζω με το Xiaomi MI speaker στο γραφείο εδω και κανα τριμηνο. Το ηχειάκι στερείται DSP ,οπότε out of the box δεν θα ελεγα οτι παιζει καλα. Σε χαμηλές εντάσεις το μπάσο είναι ανύπαρκτο και κυριαρχούν οι μεσαίες.

Η λύση ηρθε με το APO και το δωρεάν GVST multiband enchancer/ compressor, όπου πραγματικά μεταμορφώθηκε.

spoiler: το ηχείο μπορεί να δώσει απίστευτα πολύ μπάσο ειδικά αν το ακουμπησεις με την πλάτη σε ενα ξύλινο γραφειο. Ορθιο ειχα το πρόβλημα οτι σε υψηλές εντάσεις "περπάταγε" και επεφτε κατω :D

Editor_2018-02-16_11-59-01.png

οι ρυθμίσει του VST που εχω ειναι οι εξης, αλλα πειραματιστείτε. Κατω απο τα 100hz το κόβω για να μην χοροπηδάει. Ουτως η άλλως δεν ειναι audible σε τέτοιο μέγεθος καμπίνας.

Code:
VSTPlugin: Library GMulti.dll Gain 0.75 LoCut 0.845 Width3 0.65 Freq2 1 Freq1 0.738151 Thresh1 0.4775 Attk1 0.15 Width1 0.1 Ratio1 0.0333333 Rel1 0.494949 Level1 0.8075 Mute1 0 Thresh2 0.82 Width2 0.575 Ratio2 0.0222222 Mute2 0 Attk2 0.1 Rel2 0.191919 Level2 0.2625 Thresh3 0.3525 Attk3 0.05 Ratio3 0.0222222 Rel3 0.0909091 Level3 0.545 Mute3 0 Mix 1

το προτείνω ανεπιφύλακτα.

Σακη αυτα που εβαλες ,ειναι δυσκολες ασκησεις για μας τους αρχαριους!
Υποθετω οτι στελνεις στο xiaomi σημα απο το κομπιουτερ σου.
Αν χρησιμοποιησεις foobar, δεν μπορεις απο κει με το eq που εχει , να κανεις αναλογες ρυθμισεις???

Απάντηση: Re: Ηχεια Νομαδικά Bluetooth

Σακη αυτα που εβαλες ,ειναι δυσκολες ασκησεις για μας τους αρχαριους!
Υποθετω οτι στελνεις στο xiaomi σημα απο το κομπιουτερ σου.
Αν χρησιμοποιησεις foobar, δεν μπορεις απο κει με το eq που εχει , να κανεις αναλογες ρυθμισεις???

ναι φυσικα απο το κομπιουτερ μου :) δεν ειναι τοσο δυσκολο παντως...θα σου βαλω οδηγιες βημα βημα.

Ξερεις τι αναρωτιεμαι?
Αν το aptx δουλευει, ανεξαρτητα απο το αν εχει ο δεκτης ή δουλευει μονο οταν αντιλαμβανεται οτι υπαρχει aptx στον δεκτη??

Ξερεις τι αναρωτιεμαι?
Αν το aptx δουλευει, ανεξαρτητα απο το αν εχει ο δεκτης ή δουλευει μονο οταν αντιλαμβανεται οτι υπαρχει aptx στον δεκτη??
Δουλεύει μόνο αν ανιχνεύτει aptx στον δέκτη. Όλα αυτά κανονίζονται όταν η μία συσκευή πάει να συνδεθεί με την άλλη και κάνουν αυτή την "κουβέντα" (ή αλλιώς negotiation)

Ναι αλλά αυτά τα ηχειάκια πιο πολύ τα χρησιμοποιεί κάνεις με τηλέφωνα ταμπλετ κλπ... εγώ δλδ για 99% τέτοια χρήση θα το πάρω ότι πάρω...
υπάρχει κάτι αντίστοιχο για mobile devices;

Re: Απάντηση: Ηχεια Νομαδικά Bluetooth

Παιζω με το Xiaomi MI speaker στο γραφείο εδω και κανα τριμηνο. Το ηχειάκι στερείται DSP ,οπότε out of the box δεν θα ελεγα οτι παιζει καλα. Σε χαμηλές εντάσεις το μπάσο είναι ανύπαρκτο και κυριαρχούν οι μεσαίες.
......
spoiler: το ηχείο μπορεί να δώσει απίστευτα πολύ μπάσο ειδικά αν το ακουμπησεις με την πλάτη σε ενα ξύλινο γραφειο. Ορθιο ειχα το πρόβλημα οτι σε υψηλές εντάσεις "περπάταγε" και έπεφτε...

Όταν το δοκίμασα του φίλου που είπα πιο πάνω το θέμα με το χοροπηδητό το είχε αντίθετα μόνο ξάπλα όχι όρθιο όπως λες... ακομα και με αυτοκόλλητα ποδαράκια σιλικόνης στην πίσω μεριά πάλι χοροπηδούσε όταν ήταν ξάπλα. Επίσης ξάπλα έτριζε πάνω στην επιφάνεια που ακουμπούσε ενώ όρθιο όχι!
Σίγουρα έχει να κάνει και με το μέγεθος του χώρου που παίζει αλλά από το iPad πάνω στο τραπέζι μικρής κουζίνας έπαιξε πολύ πλήρως για το μέγεθος του...
Σίγουρα το να μπορείς να το «κόψεις» κάτω από τα 100Hz θα του κάνει καλό...

Ναι αλλά αυτά τα ηχειάκια πιο πολύ τα χρησιμοποιεί κάνεις με τηλέφωνα ταμπλετ κλπ... εγώ δλδ για 99% τέτοια χρήση θα το πάρω ότι πάρω...

Πολλα κινητά εχουν EQ πανω. το sony Z5 που εχω εχει και eq και normalizer ,οποτε το εχω φερει σε πολύ καλο σημείο ηχιτικα. Απλα το συγκεκριμένο ηχειακι ειναι μονιμα στο γραφειο στο laptop μου :)

Τι εννοεις Μαϊκ?
Αν υπαρχει aptx σε mobile συσκευες ή αν υπαρχει eq?
Για το eq απαντηθηκε.
Για το aptx υπαρχει σε μερικα τηλεφωνα της Sony και (συμφωνα με το site της aptx) σε ολα τα Samsung απο το s3 και πανω.
Επισης και το dap της Cayin (n3) εχει bt με aptx .
Επισης βρηκαμε και ενα bt dongle μαρκας Logiling (και το μοντελο 015 και το 037) στα 10-12 ευρω ,που ειναι και αυτα aptx (εχω παρει 3 και δουλευουν αψογα).

Βεβαια το θεμα ειναι οτι, βρηκαμε πομπους με aptx ,αλλα ειναι ελαχιστα bt ηχεια που το εχουν (πχ Marshall)

Για το eq ρώτησα.

Ναι ξέρω πως το aptX δεν το έχουν πολλά btooth ηχεία.
Εκτός από αυτά που ανέφερες aptX έχουν και τα sound blaster iroar pro (και μάλιστα το εν λόγω έχει aptX LL δλδ Low Latency εκτός απ' το "απλό" aptX) το μεγάλο τους iroar και το roar 2. Περιέργως το πιο καινούριο τους iroar go δεν έχει... Άβυσσος!
Από την άλλη μόνο το τελευταίο έχει Bluetooth 4.2 ενώ τα άλλα 3.0

Τέλος το LG G6 μου έχει δυνατότητα aptX (και aptX HD) και με το iOne του αδερφού μου όταν τα είχα δοκιμάσει έπαιζε ωραιότατα!

Last edited:
Ευτυχής κάτοχος του xiaomi από χτες.

Δηλώνω ενθουσιασμένος. Η μουσική απόδοση σε συνάρτηση με το μέγεθος αυτού του μαραφετιού είναι συνδυασμός που σκοτώνει.

Οποιος ερθει στην εκθεση, θα εχω μαζι μου το xiaomi και το jbl flip 3.
Επιτοπου ακροαση και βγαλτε μονοι σας τα συμπερασματα.
Τα δικα μου ειναι οτι .....το xiaomi εχει λιγο πιο καθαρο ηχο ,αλλα το jbl παιζει πολυ πιο δυνατα και με πιο πλουσιο μπασο.
Αυτα!!

Το ένα έχει 49 και το άλλο 69.
Μιλάμε πάντα για Ελλάδα και το jbl σε προσφορά (σε καμμια περίπτωση δεν αξίζει το λεφτά που ζητάει με κανονική τιμη)

Έχοντας ακούσει διάφορα jbl στο ΜΜ και το mi σε οικιακό χώρο σαφώς το mi τονικά υπερέχει.
Είναι πολύ πιο σωστή η παρουσία της μεσαίας περιοχής από όσο άκουσα.
Αν δε το πλησιάσεις σε κάποια γωνία τονίζεται αρκετά το όποιο μπάσο του ώστε να εξισορροπεί την κατάσταση.
Μου έλειψε μια κάποια έκταση στα πρίμα.
Η δε ποιότητα σε περίπτωση που χρησιμοποιθεί για κλήση είναι άθλια.