Ηχεια Νομαδικά Bluetooth

δεν κάνω τίποτα...
δεν σκαλίζω τα σκ@τ@ για να μην βρωμάνε......
(παλιά ρωσική παροιμία) :LOL:

Κάντο βρε το update. Ρώτησες τον κούκο και μέτρησες πόσα χρόνια μένουν; :p

Λογικά θα μπορείς από το κινητό να κάνεις stereo pair κατ' ευθείαν και διάφορα άλλα πρακτικά πραγματάκια.

Κάντο βρε το update. Ρώτησες τον κούκο και μέτρησες πόσα χρόνια μένουν; :p

Λογικά θα μπορείς από το κινητό να κάνεις stereo pair κατ' ευθείαν και διάφορα άλλα πρακτικά πραγματάκια.
άσε να το κάνει πρώτα ο mdvq που είναι πιο τζιμάνι από μένα σε αυτά...

Να απαντήσω και στο προηγούμενο ερώτημα που είχα κάνει ότι ισχύουν τελικα οι αλλαγές που θα κάνεις μέσω του app, όταν το ηχείο συνδεθεί με άλλη συσκευή (pc, κινητό).

Τωρα κάτι άλλο. Δοκίμασα το προφίλ του Oluv σε αντιπαράθεση με το τωρινό firmware.
Με το app μπορείς να κάνεις εύκολα την σύγκριση μεταξυ των δύο προφίλ (firmware 0.48 vs 0.50) και φαίνεται άμεσα η διαφορά.
Η προτιμηση μου ειναι στο προφίλ ηχου με το firmware 0.50
Του Oluv μου κάνει λίγο άτονο και όχι επειδή είναι σε χαμηλότερη στάθμη.
Το αστείο είναι ότι στο youtube ακούγεται όντως καλύτερο το προφίλ του oluv.
Στην πράξη όμως προτιμώ το 0.50

Ξέχασα το Creative Omni στην Αθήνα και χρειάζομαι ένα φορητό στις διακοπές (ξέρω ξέρω φθηνή δικαιολογία για να πάρω κάτι καινούργιο :p )
Λοιπόν έχει γίνει σύγκριση μεταξύ soundcore motion 300 και EarFun UBOOM L? Η τιμή είναι πρακτικά η ίδια στα 75 ευρώ.

Πάντως τα Anker Soundcore Q45 που έχω με έχουν αφήσει απίστευτα ικανοποιημένο για την απόδοση που έχουν για την τιμή τους και είμαι ήδη στο πρώτο ανταλλακτκό σετ μαξιλαράκια.

Last edited:
Ξέχασα το Creative Omni στην Αθήνα και χρειάζομαι ένα φορητό στις διακοπές (ξέρω ξέρω φθηνή δικαιολογία για να πάρω κάτι καινούργιο :p )
Λοιπόν έχει γίνει σύγκριση μεταξύ soundcore motion 300 και EarFun UBOOM L? Η τιμή είναι πρακτικά η ίδια στα 75 ευρώ.

Πάντως τα Anker Soundcore Q45 που έχω με έχουν αφήσει απίστευτα ικανοποιημένο για την απόδοση που έχουν για την τιμή τους και είμαι ήδη στο πρώτο ανταλλακτκό σετ μαξιλαράκια.
δεν το έχω ακούσει το motion 300 , απλά μπήκα στο σάιτ της soundcore και το είδα.. δεν μπορεί να υπάρξει σύγκριση...
αυτό που θα μπορούσε να σταθεί δίπλα στο UBOOM L είναι το μεγαλύτερο motion boom plus που έχει την ίδια "φιλοσοφία" κατασκευής.

το θέμα είναι από που θα βρεις να αγοράσεις κάτι εδώ και τώρα.

Το ότι λατρεύω το UBOOM L είναι γνωστό...

Και πως να μην το λατρεύω άλλωστε;;;
Το ζευγάρι μπόρεσε να αντικαταστήσει με απόλυτη επιτυχία ακόμη και το ηχοσύστημα στο αυτοκίνητο!

Τον Μάρτη που μας πέρασε κάηκε το ραδιοcd του Focus , (κόντεψε να κάψει όλο το αυτοκίνητο) και δεν έχω κάνει κάτι για να του βάλω καινούργιο.

Στο τελευταίο ταξίδι προς την Κυλλήνη δοκίμασα να τα βάλω στις πόρτες με τα mid tweeters να "κοιτάνε" λίγο ψηλά προς τα αφτιά μας..

IMG_20240730_181316.jpg

Δεν κουνήθηκαν ρούπι από την θέση τους και η ποιότητα του ήχου ήταν εξαιρετική!!

Με κλειστά παράθυρα σε ταχύτητες 120-130χιλ, τίποτα δεν θύμιζε υποκατάστατο στερεοφωνικού αυτοκινήτου!

Σαν να ήταν ένα αξιοπρεπέστατο ραδιοcd χωρίς τελικό και σαμπ.
Θα έλεγα μάλιστα ότι το μπάσο ήταν καλύτερο από το εργοστασιακό σύστημα, παρά τα μικρότερα woofers.

Φυσικά και δεν πρόκειται να δώσω μία για ηχοσύστημα στο αυτοκίνητο, το μόνο που θέλω να κάνω είναι να βρω κάτι σαν θήκη για το κενό του καμμένου ραδιοcd.
Να βάζω διάφορα πραγματάκια μέσα...

Πέστε καμιά ιδέα ρε παιδιά...

IMG_20240811_114220.jpg

Οι διαστάσεις της τρύπας είναι 9,5 × 18 και το βάθος πάνω από 20cm

Last edited:
  • Like
Reactions: ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π

Για τις διακοπές είναι μάλλον καλύτερη επιλογή το Soundcore motion 300. Πέρα από το IPX7 έχει και DSP που καταλαβαίνει πότε παίζει όρθιο, ξαπλωτό και κρεμαστό και ρυθμίζει αυτόματα τον ήχο. Έχει και πιο εξελιγμένο app με EQ και βολεύει και το σχήμα του.
Σε απόλυτη σύγκριση ηχητικά, υπολείπεται πολύ λίγο του Earfun, σε βαθμό που μάλλον μιλάμε για προσωπικές προτιμήσεις.

Last edited:
  • Like
Reactions: vlad66
δεν το έχω ακούσει το motion 300 , απλά μπήκα στο σάιτ της soundcore και το είδα.. δεν μπορεί να υπάρξει σύγκριση...
αυτό που θα μπορούσε να σταθεί δίπλα στο UBOOM L είναι το μεγαλύτερο motion boom plus που έχει την ίδια "φιλοσοφία" κατασκευής.

το θέμα είναι από που θα βρεις να αγοράσεις κάτι εδώ και τώρα.

Tα Boom, Boom 2 και Boom plus, Boom 2 Plus είναι μεγαλύτερα ηχεία. Με το Motion 300 συγκρίνεται το UBoom L. Όπως και με τα Tribit StormBox Flow και Bose Soundlink Flex. Από τα οποία είναι... καλύτερο... :p

Τα Soundcore νομίζω εισάγονται κανονικά στην Ελλάδα.

• Like
Tα Boom, Boom 2 και Boom plus, Boom 2 Plus είναι μεγαλύτερα ηχεία. Με το Motion 300 συγκρίνεται το UBoom L. Όπως και με τα Tribit StormBox Flow και Bose Soundlink Flex. Από τα οποία είναι... καλύτερο... :p

Τα Soundcore νομίζω εισάγονται κανονικά στην Ελλάδα.
αν είναι μεγαλύτερα, λογικό είναι να είναι και καλύτερα.. αλλά εγώ έχω "κολλήσει" με τα UBoom L και πίνω νερό στο όνομά τους... :ROFLMAO:

ο άλλος στην δουλειά που μέσω του @mdvq "κονόμησε" 2 UBoom L , μου λέει "φέρτε μου άλλα 2 μη τυχόν πάθουν κάτι αυτά και κλαίω...." :LOL:

• Like
Reactions: RALLIART
Off topic..

Ντράπηκα με την φωτό του ταμπλώ του Focus όπου φαίνεται το ψηφιακό ρολόι που έχει καεί...

Γαϊδουριά του ηλεκτρολόγου που δεν έκανε τον κόπο να το αλλάξει με το προϋπάρχον, αμέλεια δική μου που δεν το έκανα μόνος μου τόσο καιρό..

IMG_20240811_115224.jpg

Οκ, και το δικό μας δεν είναι "φρέσκο", αλλά η διαφορά τους κάνει "μπαμ" !

IMG_20240811_115358.jpg

Τουλάχιστον δουλεύει ακόμα και βλέπεις την ώρα...

IMG_20240811_120517.jpg

Δυστυχώς ο αγαπητός Oluv που μας άνοιγε τα μάτια, αποφάσισε να περάσει σχεδόν όλα του τα βίντεο στο επί πληρωμή κανάλι του. Έχουν μείνει ελάχιστα ελεύθερα, πάντως το Motion 300 το είχε προτείνει ως πολύ καλό και σε σύγκριση με το UBoom L.

Αν έχετε υπομονή δείτε αυτό που έχει και μετρήσεις και το συγκρίνει με τα απόλυτα ανταγωνιστικά Bose και Tribit, ειδικά από πλευράς μεγέθους.

Εγώ θα πω πως αν σήμερα έπαιρνα φορητό ηχείο, το Soundcore Motion 300 θα έπαιρνα.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Like
Ένα από τα ελεύθερα βίντεο πάντως, έχει το Motion 300 σε σύγκριση και με το Uboom L.

Ως γνωστόν δεν δίνει εύκολα τη συγκατάθεσή του, και αυτό από μόνο του λέει πολλά.

Ήθελα να ρωτήσω αν ξέρετε που έχει τα σχετικά αρχεία που αναφέρεται ο Oluv, από πειραγμένα firmware μέχρι ρυθμίσεις.
Πχ στο παραπάνω βίντεο το soundcore ακουγόταν χάλια μέχρι που ενεργοποίησε ένα σετ ρυθμίσεων που το μεταμόρφωσε. Επειδή έκλεισε το κανάλι στο youtube δεν υπάρχουν και σχόλια που θα μπορούσαν να είναι αυτά.

Διάβασα τα παλαιότερα μηνύματα, διάβασα reviews, είδα βίντεο του Oluv και τελικά θα πάρω το soundcore 300. Οι λόγοι είναι:
- Δυνατότητα φόρτωσης προφίλ ισοστάθμισης χωρίς να πρέπει να αλλάξεις firmware (αυτό ήταν το βασικότερο από όλα)
- Tο προφίλ του Oluv το έκανα screenshot από το βίντεο οπότε δεν υπάρχει λόγος για έξτρα πληρωμή, ενώ ήδη έχω βρει καμιά 10ρια ρυθμίσεις προτεινόμενες.
- Υποστηρίζει LDAC και βρήκα και μερικά EQ για αυτό.
- Είναι λίγο μικρότερο
- Ταιριάζει το σχήμα του καλύτερα σε τσάντες για μεταφορά
Τώρα ελπίζω ότι θα φτάσει πριν τελειώσουν οι διακοπές. Το πήρα από κατάστημα στη Θεσσαλονίκη που το skroutz έδινε εγγυημένη παράδοση στην Αθήνα αύριο, οπότε και για το νησί ευελπιστώ να είναι στο κέντρο διανομής στην Αθήνα αύριο πρωί και με λίγη τύχη να το παραλάβω την παρασκευή εδώ.

• Like
Ήρθε χθες.
Πρώτα από όλα απίστευτο Θεσσαλονίκη - Πάρος 30 ώρες το κούριερ.
Πραγματικά ωραίο γκατζετάκι. Μου αρέσει που μπορεί να παίξει σε 3 τοποθετήσεις που τις καταλαβαίνει και μπορεί να φορτώνει αυτόματα ξεχωριστές ρυθμίσεις EQ.
Η ρύθμιση από το κουτί δεν μου άρεσε να πω την αλήθεια, κάτι με χάλαγε, αλλά το περίμενα μετά τα βίντεο που είχα δει.

Μόλις πέρασα το EQ του Oluv πραγματικά ήρθε. Δεν έχω ακούσει το Uboom l αλλά φαντάζομαι ότι κάτι αντίστοιχο θα είναι και καταλαβαίνω απόλυτα τον ενθουσιασμό.
Μια χαρούλα λοιπόν αν και μετά τα IK iloud micro που είναι πια το βασικό μου σύστημα δεν με εκπλήσει τίποτα πια σε μικρό μέγεθος....

Ένα περίεργο ότι το έβαλα να ψάξει για αναβαθμισμένo firmware, και ένα 1.5.κάτι που δεν θυμάμαι ακριβώς που ήδη είχε ήταν λέει το τελευταίο. Κάποια στιγμή θέλησα να ενεργοποιήσω το LDAC και εκεί αυτόματα μου κατέβασε ένα firmware 2.x.

• Like
το UBoom L δεν δίνει την εντύπωση ότι δεν παίζει καλά από το κουτί.. θα φοβόμουν να του περάσω διαφορετικό filmware και θυμήθηκα ότι έχω ακούσει και συγκρίνει νεώτερο filmware αλλά από το εργοστάσιο.
δεν είχαν διαφορά με το δικό μου, ή τουλάχιστον δεν έγινε αντιληπτή.
του Oluv δεν έχω ακούσει.. περιμένω κάποιον πιο τολμηρό από μένα και μετά βλέπουμε...

"σκηνικό" την Τρίτη που μας πέρασε.. (13/8)
ήρθε φίλος για καφέ και ποτό το βραδάκι και βαρέθηκα να ξεσκεπάσω τα ηχεία..
χωρίς πολύ ρεύμα αυτό που παίρνω μαζί μου στην δουλειά, λέω ας το βάλω να φορτίζει δίπλα από τον καναπέ (στο πάτωμα) και ας φέρω το ζευγάρι του από το εργαστήρι που ήταν γεμάτο από ρεύμα..
αυτό το έβαλα πάνω στο καλοριφέρ λίγο πιο ψηλά από τα κεφάλια μας.. κρυμμένο δλδ το ένα, ορατό το άλλο , δεξιά μας και τα 2 με πολύ "στενή" στερεοφωνική εικόνα.
Spotify από το κινητό, χαμηλή ένταση γιατί μιλούσαμε 3 άτομα.
κάποια στιγμή "στο ξεκάρφωτο" μου λέει ο φίλος,.. - ρε συ, πως παίζουν έτσι αυτά;; σαν κανονικό στερεοφωνικό ακούγονται!

( me happy smile :giggle: αλλά και sneaky.. :sneaky: )

Το καλό με το soundcore είναι ότι έχει στο app σχεδόν παραμετρικό ισοσταθμιστή. Δηλαδή δεν έχει έναν απλό γραφικό αλλά επιλέγεις τη συχνότητα που θες να επέμβεις. Δεν έχει να ρυθμίσεις το q factor βέβαια, για αυτό και είναι σχεδόν παραμετρικό ΕQ.

Νομίζω ότι παίζει καλά, επιτέλους έχουμε ένα ακόμη ηχείο που μπορεί να παίξει αξιοπρεπώς σαν το uboom L, χωρίς να ζητάει την Άρτα και τα Γιάννενα για να δώσει το αποτέλεσμα αυτό.

Συν ότι βολεύει στο σχήμα, συν ότι θα αντέξει ακόμα και προσπάθεια να το καταστρέψεις συν ότι παίζει σε τρεις θέσεις, είναι απλά... εξαιρετικό.

Εγώ στο τσακ δεν το αγόρασα καθώς είμαι στο τέλος των διακοπών. Επάνω στο τέλος αποφάσισε ο βετεράνος creative metallix plus να παραδώσει πνεύμα και ακόμα κι έτσι, αν δεν είχα τρία τέσσερα ηχεία backup, θα το είχα αγοράσει.

Στις επόμενες διακοπές βέβαια δεν το συζητώ. Θα είναι η πρώτη επιλογή για αγορά, εκτός κι αν μέχρι τότε έχουμε κάποια νέα είσοδο στην κατηγορία που θα διεκδικεί τον θρόνο.

• Like
ενδιαφέρον..

δεν υπάρχει aux είσοδος και αυτό δεν μου αρέσει.
για παράδειγμα, που θα μπορούσε μια aux είσοδος να μου ήταν χρήσιμη..

φτιάχνω (τελειώνω μια ανακατασκευή σε ένα πικάπ) και το έχω στον πάγκο του εργαστηρίου..

συνδέω το πικάπ με ένα μικρό phono και ενσύρματα στο ΒΤ ηχείο (ή σε 2 γιατί όχι).. έτσι θα μπορούσα να ελέγξω τις λειτουργίες του και ότι άλλο, χωρίς να κάνω τον κόπο να κάνω άνω κάτω το κύριο 2κάναλο σύστημα για τις πρώτες βασικές δοκιμές..

στην θέση του πικάπ μπορεί να είναι ένα cdp, ένα tuner ή ότι άλλο...

γκολ από τα αποδυτήρια για το UBoom L

υπάρχει κάποιο βίντεο για το UBoom L για να δούμε αν οι οδηγοί των χαμηλών στα πλάγια είναι ενεργοί ή παθητικοί ;;
(όλοι λένε ότι είναι παθητικοί, αλλά υπάρχει κάπου λυμένο) ;;

Last edited:
Παθητικοί ακτινοβολητες είναι.

• Like
Παθητικοί ακτινοβολητες είναι.

τανκς κατασκευής για τα δεδομένα των ΒΤ ηχείων αυτού του μεγέθους !
μέχρι και ηχοαπορροφητικό υλικό εσωτερικά ;; έλα ... στον τόπο σου !!

να είσαι καλά που βρήκες βίντεο αποσυναρμολόγησης γιατί με έτρωγε η περιέργεια και κάποια στιγμή το ένα από τα δύο θα την πλήρωνε άσχημα αφού δεν θα ήξερα από που να αρχίσω.... :LOL:

επόμενο βήμα, η βελτίωση με χέριασμα.....

έλα Λεωνίδα , κάνε το θαύμα σου ξανά...!!
όλο και κάποιος παλαβός στον πλανήτη θα το έχει χεριάσει με καλά αποτελέσματα.. ας μην είναι το earfun στην τελική.. κάποιο ανάλογο για να κλέψουμε ιδέες.... ;)

ΥΣ.. τι γλώσσα μιλάει ο τύπος όταν δεν μιλάει αγγλικά;;
σαν από Ν.Α. Ασία μου φαίνεται , αλλά σαν να μην είναι ταμίλ ή κάτι τέτοιο.. σίνχαλα να είναι ;;