Ηχεια Νομαδικά Bluetooth

Έχει κανένας φίλος γνώση,πως μπορώ να κάνω ενημέρωση λογισμικού στο boombox.
Διάβασα ότι αυτό λύνει το πρόβλημα οριστικά.

Είμαι σίγουρος ότι αυτή είναι η λύση.
Δυστυχώς δεν μπορώ να βοηθήσω σε αυτή την κατεύθυνση...

Όμως με τις οδηγίες σου στο τηλ, το ηχείο είναι και πάλι ζωντανό όπως πριν.

Και επειδή η συντήρηση στα μεγάφωνα και στα παθητικά πιστεύω ότι έκαναν διαφορά, το ακούω ξανά σε κόντρα με το earfün

IMG_20250713_153804.jpg

Όπως βλέπεις, χωρίς συνδεδεμένο τροφοδοτικό παρά μόνο με την νέα μπαταρία..

Παίρνει "σήμα" από το android μου αφού με τα πολλά κατάφερα και το "ξεσύνδεσα" από το apple.

Σε "flat" EQ το earfün δεν μπορεί να το συναγωνιστεί..

IMG_20250713_154433.jpg

Παρά την υποτιθέμενη καλύτερη πηγή (apple) στο earfün, το jbl με το android δείχνει πιο "ζωντανό" και πιο καθαρό.

Τα πράγματα αλλάζουν όταν μπει το EQ του earfün στο παιχνίδι...
Τότε φεύγει από την "λογική" του ΒΤ ηχείου και γίνεται ένα καλό ενεργό ηχείο..

Μόνο να φανταστώ μπορώ τι θα γινόταν αν και το jbl είχε ανάλογη εφαρμογή EQ..
Θα το "σκούπιζε" με συνοπτικές διαδικασίες;;;;

• Like
Reactions: mdvq
Έχει κανένας φίλος γνώση,πως μπορώ να κάνω ενημέρωση λογισμικού στο boombox.
Διάβασα ότι αυτό λύνει το πρόβλημα οριστικά.
εαν μπορει να συνδεθει με την εφαρμογη,ειναι πανευκολο.
εαν δεν το υποστηριζει η εφαρμογη,πρεπει να το ψαξουμε.

εαν μπορει να συνδεθει με την εφαρμογη,ειναι πανευκολο.
εαν δεν το υποστηριζει η εφαρμογη,πρεπει να το ψαξουμε.
Θα το προσπαθήσω αύριο.
Αν και διάβασα ότι με το καινούργιο firmware,όχι μόνο έχει πιο άδειο ήχο,δεν δουλεύει και το κουμπί πίσω για το indoor outdoor.
Ειδωμεν!

εαν ειναι να φτιαξει το προβλημα,το περνας και-προφανως-τα υπολοιπα θα φτιαχτουν σε επομενο update.αυτο σε καιει τωρα εσενα.
το θεμα ειναι να μπαινει στην εφαρμογη της jbl το boom.
λογικα μπαινει-γιατι απ`οσο εψαξα,χυμα firmware για να το περασεις με αλλο τροπο δεν υπαρχει.

• Like
Reactions: mdvq
Ήταν πολύ ψυχοφθόρα διαδικασία

Συνέχεια αυτό σε οποιαδήποτε στιγμή και ποσοστό (φόρτωσης update)

Screenshot_20250713-202910.png

Ώσπου κάποια στιγμή ( μετά από 30 προσπάθειες;;; ) ήρθε η επιτυχία

Screenshot_20250713-221352.png

Αμέσως δοκιμές σβήσε - άναψε την μία πάνω στην άλλη...
Δοκιμή αν δουλεύει το indoor - outdoor...
Ακρόαση ότι είχα ακούσει πριν για να δω αν έχει μειωμένη απόδοση, μειωμένα μπάσα, ότι τέλος πάντων φοβόταν ο Μιχάλης...

Τίποτα κακό!!
Όλα άψογα και λειτουργικά!!

Το JBL του "πετάει" , φτου φτου μη το ματιάσω....!!!!

Καλησπέρα σας φιλαράκια,
Σήμερα αντιμετώπισα το εξής πρόβλημα και δεν ξέρω αν φταίει το ξερό μου το κεφάλι ή έτσι είναι τα πράγματα.
Το earfun X που εχω στο εξοχικό ,παίζει default και έχει τόσο τονισμένα μπάσα που το αποτέλεσμα είναι να έχει από λασπωμένο ήχο εως ενοχλητικό.
Σε συζήτηση με τον φίλο μου το Vlad,που έχει τρία από δαυτα ,συμφώνησε μαζί μου για τον ήχο και μου έστειλε την καμπύλη που χρησιμοποιεί αυτός σαν μπουσουλα.
Είναι όμως αδύνατο να συνδέσω την συσκευή με το app της earfun και να κάνω τις σχετικές ρυθμίσεις στο τάμπλετ.
Μπηκα βγήκα ,τα ξηλωσα όλα ,τα έκανα όλα από την αρχη...δυστροπουσε το άτι 😁

Μου ήρθε μια φλασια, έκλεισα το τάμπλετ και συνδέθηκα με το κινητό.
Όλα ρολόι,έκανα τις απαραίτητες ρυθμίσεις και επιτέλους ,το Χ έπαιξε ως όφειλε.
Η ερώτηση είναι είναι η εξής.
Όταν κάνεις τις ενέργειες για πρώτη φορά με το κινητό (όπως είχα κάνει εγώ) για την σύνδεση της συσκευής με το app, μετά το earfun αρνείται να δεχτεί άλλη συσκευή ή τα έχω κάνει εγώ μαντάρα;;
Και αν ισχύει αυτό,αν αλλάξω τηλέφωνο,τον ήπια??

κάτι δεν πρέπει να πηγαίνει καλά με το τάμπλετ σου..
θυμάσαι ότι τα δικά μου τα είχα "περάσει" από 3 android πριν το iphone ;;
πουθενά δεν είχα πρόβλημα με το app τους
μήπως το τάμπλετ σου έχει τα δικά μου Χ στο app ;;

θυμάσαι ότι τα δικά μου τα είχα "περάσει" από 3 android πριν το iphone ;;
πουθενά δεν είχα πρόβλημα με το app τους
μήπως το τάμπλετ σου έχει τα δικά μου Χ στο app ;;
Όχι ρε φίλε.....το ξηλωσα και πέρασα ξανά το app και δεν έκανε "πράμα" ,που λεν και στην Κρήτη.
Μικρό το κακό,γιατί έκανα όλες τις ενέργειες από το κινητό,αλλά το θέμα είναι τι θα γίνει αν αλλάξω κινητό.
Θα το προσπαθήσω και απο το iPhone και θα αναφέρω ευπειθως😸

Πρώτες εντυπώσεις από φίλο που πήρε ένα earfun uboom x και δύο soundcore motion 300.
Είχε δύο uboom L, το ένα κάηκε και το άλλο μεταφέρθηκε σε άλλο χώρο.

Το uboom x έχει πολυυυυυυ μπάσο. Χωρίς eq, απλά δεν ακούς μέσα στο σπίτι, ακόμα και του oluv τα κουρδίσματα να επιλέξεις.

Τα δύο soundcore motion 300, παίζουν φανταστικά, γλυκά και με αυτά θα ακούει στο σπίτι. Δεξιά και αριστερά του laptop.

Και κάτι ακόμα. Ενώ η tribit πουλάει απ' ευθείας μέχρι και στην Κύπρο, την Ελλάδα την έχει εκτός. Εάν θελήσεις να πάρεις από amazon, πρώτον οι τιμές είναι τσιμπημενες και δεύτερον η αναμονή για παράδοση είναι μεγάλη.

Το λέω αυτό, γιατί προς το tribit lava είχε καταλήξει, θα ήταν το ιδανικό για τη χρήση που θέλει, αλλά δυστυχώς την Ελλάδα την έχουν εκτός.

• Like
Reactions: vlad66
τα κουρδίσματα του Oluv (για μένα) είναι για γέλια και απορώ.....

χωρίς EQ από τον χρήστη το Χ είναι σαμπ.. γιατί το θέλουν έτσι, είναι "παράξενο".. όμως μετά από ένα κατάλληλο EQ το ηχείο μεταμορφώνεται.

• Like
Reactions: Pleo
Μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για την κατηγορία boombox.
Εκ φύσεως είναι φτιαγμένα για να μπορείς να παρτάρεις σε εξωτερικό χώρο.
Επίσης, γενική παρατήρηση αυτό, το wow factor που φέρνει τις πωλήσεις, είναι το μπάσο γενικώς σε αυτά τα ηχεία.

• Like
Reactions: Sotiris and vlad66
Ακριβώς.
Ο υποψήφιος αγοραστής ακούει για 10 δευτερόλεπτα και εντυπωσιάζεται.
Αν ακούσει περισσότερη ώρα, θα κουραστεί.

Ακριβώς.
Ο υποψήφιος αγοραστής ακούει για 10 δευτερόλεπτα και εντυπωσιάζεται.
Αν ακούσει περισσότερη ώρα, θα κουραστεί.
Και πολλά λες😄
Πρακτικά το Χ , default δεν ακούγεται ούτε 10 δευτερόλεπτα .
Με το eq το φέρνεις στα μέτρα σου και είναι άψογο .

• Haha
Reactions: Sotiris
Εκανα μερικές δοκιμές σήμερα με το app εγκατεστημένο στο Xiaomi κινητό, Lenovo tablet, iPhone 13 και ibasso dap.
Τελικά μόνο το τάμπλετ έχει πρόβλημα,όλα τα άλλα δουλεύουν κανονικά.
Στο ibasso έχει ένα θεματακι με το να σώσει τις δικές μου ρυθμίσεις στο eq , αλλά μικρό το κακό.
Αυτό που δεν πιστοποίησα είναι αν το X παίζει το eq του,ανάλογα με την συσκευή που συνδέεται ή διατηρεί την τελευταία ρύθμιση που του βάζεις.
Θα στείλω ένα mail στην earfun να της αναφέρω το conflict με το Lenovo και βλέπουμε.

Εκανα μερικές δοκιμές σήμερα με το app εγκατεστημένο στο Xiaomi κινητό, Lenovo tablet, iPhone 13 και ibasso dap.
Τελικά μόνο το τάμπλετ έχει πρόβλημα,όλα τα άλλα δουλεύουν κανονικά.
Στο ibasso έχει ένα θεματακι με το να σώσει τις δικές μου ρυθμίσεις στο eq , αλλά μικρό το κακό.
Αυτό που δεν πιστοποίησα είναι αν το X παίζει το eq του,ανάλογα με την συσκευή που συνδέεται ή διατηρεί την τελευταία ρύθμιση που του βάζεις.
αυτό δεν το ξέρω γιατί μόνο μία συσκευή (apple) έχω πάνω τους

Θα στείλω ένα mail στην earfun να της αναφέρω το conflict με το Lenovo και βλέπουμε.
και αν φταίει το Lenovo ;;

Τελικά το πρόβλημα λύθηκε.
Μου έστειλε η earfun ένα σύνδεσμο από όπου κατέβασα ξανά το app, το εγκατέστησα στο Lenovo και δουλεύει κανονικά.
Τέλος καλό,όλα καλά!

• Like
Reactions: vlad66
Για ριχτε μια ματιά ,μπας και σας ενδιαφέρει.

Για ριχτε μια ματιά ,μπας και σας ενδιαφέρει.

Νομίζω ότι πλέον με την σύνδεση, επιλέγεται απ' ευθείας το καλύτερο codec, αλλά μπορείς και να επιλέξεις άλλο codec (που υποστηρίζεται από το ηχείο ή το ακουστικό) μέσα από την απλή ρύθμιση σύνδεσης του Bluetooth. Δεν χρειάζεται να μπεις στο developer options, ούτε να ενεργοποιήσεις κάτι τέτοιο.
Σε android αυτά.

Νομίζω ότι πλέον με την σύνδεση, επιλέγεται απ' ευθείας το καλύτερο codec, αλλά μπορείς και να επιλέξεις άλλο codec (που υποστηρίζεται από το ηχείο ή το ακουστικό) μέσα από την απλή ρύθμιση σύνδεσης του Bluetooth. Δεν χρειάζεται να μπεις στο developer options, ούτε να ενεργοποιήσεις κάτι τέτοιο.
Σε android αυτά.
Στο Xiaomi που έχω,δεν έχει (πρόχειρη) καμμία ρύθμιση.
Υποτίθεται ότι αυτό το app σου δίνει,άμεση πρόσβαση.
Οοοοοοταν το δοκιμάσω,θα αναφέρω σχετικά!