Ηχεία όλα σε ένα. Υπάρχει?

@gpapjohn
Παράξενα αυτά που γράφεις, αλλά δεν κκαταλαβαίνω.Δεν έχεις internet εκεί που βρίσκεσαι, δεν υπάρχει κάποιο δίκτυο Wi-Fi;
Δεν μπορείς να φτιάξεις ένα Wi-Fi Hot Spot χρησιμοποιώντας Data (Mobile) στην ανάγκη μ' ένα δεύτερο κινητό;

όχι δεν έχω lan, το έχω καταργήσει, χρησιμποιώ το κινητό για πρόσβαση στο internet,θα μπορούσα θεωρητικά να στήσω ένα δίκτυο με ένα δεύτερο κινητό/tablet και να τρέφω απο εκεί την εφαρμογή,

αλλά όπως καταλαβαίνεις αυτό είναι μεσοβέζικη/προσωρινή λύση.

ΥΓ το ηχεία τα πήρα για τα χειρίζομαι απ το κινητό μου, προς γνώση και συμμόρφωση, πως το λένε οι ξένοι; RTFM!

Διαβάζω όμως το manual (με έβαλες σε περιέργεια). Υπάρχουν ένα σωρό άλλοι τρόποι σύνδεσης: Bluetooth, USB (από Laptop), Optical, κλπ. Κανένα από τους άλλους τρόπους δε δοκίμασες;

Τουλάχιστον να μην τα βλέπεις να αναβοσβήνουν!

• Like
Reactions: Music matters...
Διαβάζω όμως το manual (με έβαλες σε περιέργεια). Υπάρχουν ένα σωρό άλλοι τρόποι σύνδεσης: Bluetooth, USB (από Laptop), Optical, κλπ. Κανένα από τους άλλους τρόπους δε δοκίμασες;

Τουλάχιστον να μην τα βλέπεις να αναβοσβήνουν!
το πρώτο πράγμα που έκανα όταν τα τοποθέτησα, απλοϊκά σκεπτόμενος, ήταν να τα συνδέσω με το MacBook μέσω usb, έφαγα άκυρο, μετά ξεκίνησε ο κρύος ιδρώτας γιατί άρχισα να συνειδητοποιώ τη βλακεία που έκανα, τα δοκίμασα όλα, arc, bluetooth κλπ, το αρχικό setup πιθανότατα γίνεται μόνο μέσω της εφαργμογής.

Αν δεν βρεις κάποιο άλλο κινητό για να γίνει wi-fi hotspot, καθώς πολλές φορές στα μηχανήματα δεν μπορεί να σεταριστεί απ' ευθείας από το ίδιο κινητό, μην αγχώνεσαι και ξεκίνησε τη διαδικασία επιστροφής του προϊόντος. Το δοκίμασες και δεν σου έκανε απλά.

το έγραψα και στο #82 υπάρχουν κινητά/tablet αλλά δεν ειναι προσωπικές μου συσκευές, το πρόβλημα δεν είναι αυτό, θα επανέλθω

το έγραψα και στο #82 υπάρχουν κινητά/tablet αλλά δεν ειναι προσωπικές μου συσκευές, το πρόβλημα δεν είναι αυτό, θα επανέλθω

Διαβάζω το manual. Δε βλέπω να έχεις πρόβλημα σύνδεσής με άλλους τρόπους (εκτός Wi-Fi). Αν έχω καταλάβει σωστά θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις το remote control για να υποδείξεις άλλο τρόπο σύνδεσης.

Δοκίμασες να συνδέσεις με USB ή Bluetooth κινητό και ηχεία;
Διάβασες καλά το manual;
Βλέποντας την πλάτη τους μάλλον πρέπει να ακολουθήσεις και κάποια διαδικασία παντρέματος των δύο ηχείων μεταξύ τους ( ; )

• Like
Reactions: Sonus Naturalis
Δοκίμασες να συνδέσεις με USB ή Bluetooth κινητό και ηχεία;
Διάβασες καλά το manual;
Βλέποντας την πλάτη τους μάλλον πρέπει να ακολουθήσεις και κάποια διαδικασία παντρέματος των δύο ηχείων μεταξύ τους ( ; )

αναφέρθηκα σ αυτό στο post #84, (το για να μην ξανγράφω για μην ξαναγράφω τα ίδια) η σύνδεση μεταξύ των ηχείων επιτυγχάνεται με ένα "interspeaker cable", παρέχεται στη συσκευασία,
στο manual που λέτε, έχετε απόλυτο δίκαιο!!!, το λέω και στο post #82, λοιπόν στο προκείμενο:

απ το manual στη σελίδα 16:
4.6 Setting up Without Wi-Fi

4.6.1 Non Wi-Fi Mode
(δηλαδή Bluetooth)
You can set up the speakers without a Wi-Fi network. However, this will limit the
controls and functionalities of the speakers. In addition, important updates and features
in the KEF Connect App will be missed without Wi-Fi connection.
1. To set up without Wi-Fi connection, connect the power cable to the AC input
connector at the back of the Primary Speaker. The LED indicator on the Primary
Speaker will blink white and amber.
2. Point the remote control toward the Primary Speaker.
3. Press and hold the Mute button on the remote control for 5 seconds until the LED
indicator on the Primary Speaker blinks blue and amber. This indicates that Wi-Fi
mode is disabled.
In this mode, you will have access to Bluetooth, TV, Optical and USB Modes.
To resume using the speakers with a Wi-Fi connection, the speakers must be reset, see
chapter “Resetting to Factory Defaults”.

4.6.2 Non Wireless Mode (δηλαδή USB arc, optical)
You can set up the speakers without a wireless connection. However, this will limit the
controls and functionalities of the speakers. In addition, important updates and features
in the KEF Connect App will be missed without Wi-Fi connection.
1. To set up without Wi-Fi connection, connect the power cable to the AC input
connector at the back of the Primary Speaker. The LED indicator on the Primary
Speaker will blink white and amber.
2. Point the remote control toward the Primary Speaker.
3. Press and hold the Play/Pause button on the remote control for 5 seconds until the
LED indicator on the Primary Speaker blinks light blue and amber. This indicates that
Wi-Fi and Bluetooth modes are disabled.
In this mode you will have access to TV, Optical and USB Modes.
To resume using the speakers with Wi-Fi and Bluetooth connections, the speakers
must be reset , see chapter “Resetting to Factory Defaults”.
αν δεν γίνουν οι παραπάνω χειρισμοί με το RC, εγκατάσταση και χειρισμός των ηχείων μπορεί να γίναι μόνο μέσω της εφαρμογής, με την προϋπόθεση ότι κινητό/tablet και ηχείο είναι ανιχνεύσιμα από το ίδιο δίκτυο.

Έχω ξεκινήσει την ακρόαση!

Η τριβή μου με τα "απλιομηχνήματα ξεκινάει από τα τέλη των 80'ς, έχω ασχοληθεί χομπιστικά και λόγω δουλειάς με εγκατάσταση δικτύων, προγραμματισμό, έχουν περάσει απ τα χέρια μου 10δες pc, modem routers κλπ...,
έχω μια καλή συλλογή από cd, απ τα 90'ς, και είχα και το συστηματάκι μου, player/amp/eq και ηχεία ...άσχετο δεν μπορώ να με πω, όποιες αναποδιές μου έχουν τύχει τις αντιμετώπισα, νόμιζα οτι οι γνώσεις μου είναι επαρκείς, εντός πλαισίου, είναι η πρώτη φορά που αγόρασα κάτι το οποίο με αιφνιδίασε και δεν μπορώ να το χρησιμοποίησω, έτσι όπως θα ήθελα, ίδωμεν....

Ίσως είναι αφελής η ερώτηση ή ίσως να έχει ήδη απαντηθεί, αλλά... υπάρχει κάποιος λόγος που δε θες να κάνεις τη ζωή σου πιο εύκολη (σε αυτό και δεκάδες άλλες καθημερινές ευκολίες στο σπίτι) βάζοντας ένα router?

Ίσως είναι αφελής η ερώτηση ή ίσως να έχει ήδη απαντηθεί, αλλά... υπάρχει κάποιος λόγος που δε θες να κάνεις τη ζωή σου πιο εύκολη (σε αυτό και δεκάδες άλλες καθημερινές ευκολίες στο σπίτι) βάζοντας ένα router?
Η ερώτηση σου δεν είναι καθόλου αφελής, το πρόβλημα είναι σ αυτή την περίπτωση είναι ο host από που θα έχει πρόσβαση στον isp; θα έχω δηλαδή ένα δίκτυο χωρίς πρόσβαση στο internet, θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω ένα ethernet adaptor και να πάρω απ το κινητό αλλά και πάλι δεν είναι πρακτικό, γιατί πάλι πρέπει να έχει μια συκευή εντός δικτύου για να τρέξω την εφαρμογή.

ΥΓ Αυτό που προτείνεις θα μπορούσε να είχε εφαρμοστεί αν η cosmote δεν είχε καταργήσει την extra sim

Η ερώτηση σου δεν είναι καθόλου αφελής, το πρόβλημα είναι σ αυτή την περίπτωση είναι ο host από που θα έχει πρόσβαση στον isp; θα έχω δηλαδή ένα δίκτυο χωρίς πρόσβαση στο internet, θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω ένα ethernet adaptor και να πάρω απ το κινητό αλλά και πάλι δεν είναι πρακτικό, γιατί πάλι πρέπει να έχει μια συκευή εντός δικτύου για να τρέξω την εφαρμογή.

ΥΓ Αυτό που προτείνεις θα μπορούσε να είχε εφαρμοστεί αν η cosmote δεν είχε καταργήσει την extra sim

Δεν κοιτάς για καμιά λύση με κάποιο 4G router τότε;

Έ, πες μας και πως παίζουν! 🙂
θα τo κάνω αλλά δεν είμαι audiophile, προς το παρόν δεν μππορώ να αποφασίσω αν τα προτιμώ ή όχι σε σχέση με τα infinity που είχα, με την ευκαιρία του ΣΚ όμως, θα πω μια γνώμη.

ΥΓ Σίγουρα θέλουν sub, όπως γράψατε.

Δεν κοιτάς για καμιά λύση με κάποιο 4G router τότε;
α είναι ακριβά
β όπως έγραψα και στο #92 η cosmote έχει καταργήσει την extra sim.

Last edited:
Έ, πες μας και πως παίζουν! 🙂
Λοιπόν ύστερα από ένα ΣΚ ακροάσεων ίσως και 15 ώρες στο σύνολο, μπορώ να πω ότι ως desktop ηχεία με ενθουσίασαν, λεπτομέρια, καθαρότητα, ένταση, ακούς τα πάντα, νομίζω ότι είναι κατασκευασμένα,
για να είναι τοποθετημένα στο προσωπικό μας γραφείο, δεξιά κι αριστερά της οθόνης.

Σ' αυτή την περίπτωση είναι επιβεβλημένο ένα SUB; Η απάντηση μου είναι όχι, δε χρειάζεται.

Αν τα ηχεία τοποθετηθούν σε ένα μεγαλούτσικο σαλόνι; υπάρχει διαφορά από όταν τα έχει κάποιος/κάποια τοποθετημένα σε γραφείο και ακούει μουσική; Υπάρχει αισθητή διαφορά, το ηχεία μικραίνουν, εκεί μάλλον χρειάζεται SUB.

Πρέπει να σου πω ότι λόγω τεμπελιάς έχω εδώ χρόνια εγκαταλείψει το ηχοσύστημα που έχω, σε σχέση με JPL ηχειάκι που άκουγα... η αναβάθμιση είναι κολοσσιαία. Απομονώμαι συχνά ακούγοντας μουσικές, θα τα χαρακτήριζα προσωπικά ηχεία, δεν θα αντικαταστούσα μια ηχόμπαρα με αυτά ηχεία, σε ένα μεγαλούτσικο σαλόνι για ομαδικές ακροάσεις θα επέλεγα μεγαλύτερα ηχεία.

Αν η προσθήκη sub κάνει ουσιαστική διαφορά; στα χαρτιά ναι...

Στη δική μου περίπτωση ενώ αγοράστηκαν για το σαλόνι κατέληξαν στο γραφείο μου, κι εκεί θα μείνουν.

Λοιπόν ύστερα από ένα ΣΚ ακροάσεων ίσως και 15 ώρες στο σύνολο, μπορώ να πω ότι ως desktop ηχεία με ενθουσίασαν, λεπτομέρια, καθαρότητα, ένταση, ακούς τα πάντα, νομίζω ότι είναι κατασκευασμένα,
για να είναι τοποθετημένα στο προσωπικό μας γραφείο, δεξιά κι αριστερά της οθόνης.

Σ' αυτή την περίπτωση είναι επιβεβλημένο ένα SUB; Η απάντηση μου είναι όχι, δε χρειάζεται.

Αν τα ηχεία τοποθετηθούν σε ένα μεγαλούτσικο σαλόνι; υπάρχει διαφορά από όταν τα έχει κάποιος/κάποια τοποθετημένα σε γραφείο και ακούει μουσική; Υπάρχει αισθητή διαφορά, το ηχεία μικραίνουν, εκεί μάλλον χρειάζεται SUB.

Πρέπει να σου πω ότι λόγω τεμπελιάς έχω εδώ χρόνια εγκαταλείψει το ηχοσύστημα που έχω, σε σχέση με JPL ηχειάκι που άκουγα... η αναβάθμιση είναι κολοσσιαία. Απομονώμαι συχνά ακούγοντας μουσικές, θα τα χαρακτήριζα προσωπικά ηχεία, δεν θα αντικαταστούσα μια ηχόμπαρα με αυτά ηχεία, σε ένα μεγαλούτσικο σαλόνι για ομαδικές ακροάσεις θα επέλεγα μεγαλύτερα ηχεία.

Αν η προσθήκη sub κάνει ουσιαστική διαφορά; στα χαρτιά ναι...

Στη δική μου περίπτωση ενώ αγοράστηκαν για το σαλόνι κατέληξαν στο γραφείο μου, κι εκεί θα μείνουν.

Και στο γραφείο μια χαρά το χρειάζονται το sub.
Αν δεν γνωρίζεις και δεν έχεις εμπειρία (με sub, σωστά τοποθετημένο και ρυθμισμένο, ενσωματωμένο), νομίζεις ότι δεν το χρειάζεσαι.

Συμφωνώ με αυτό που λες, όλα είναι υποκειμενικά και σχετικά, συγκρίνοντας αλλάζεις γνώμη, έγραψα την προσωπική μου άποψη και μόνο...

ναι είχα και sub.

Δεν είναι υποκειμενικό.
όταν ένα ηχείο δεν μπορεί να αναπαράγει επαρκώς ένα μέρος του φάσματος, σημαντικό εν τη προκειμένη μάλιστα, δεν είναι υποκειμενικό.
Δεν ακούς ένα μέρος του τραγουδιού. Δεν ακούς δηλαδή σωστά.

Σου αρέσει έτσι; σε ικανοποιεί; καλώς, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι το σωστό, το πολύ καλό, ή το τέλειο.

δε χρησιμοποίησα τις λέξεις αυτές, εξέφρασα την γνώμη μου για τον αν είναι επιβεβλημένη η χρήση sub, εσύ κρίνεις ότι είναι, σεβαστή η γνώμη σου, όπως και των υπολοίπων μελών και συντριπτικά εγκυρότερη απ τη δική μου. Ζητήθηκε η γνώμη μου και την είπα.