Ηχεια Onkyo SKH-410 Dolby Atmos

2 ταινιες παντως που αναφερουν και κλειδωνουν σε atmos,τα 2 dali δεν παιζουν..
στις υπολοιπες λαλανε κανονικοτατα και σωστα.
μαλλον κατι παιζεται στο remux..

η μια απο τις 2 που δοκιμαστηκε και σε bluray rip παλι δεν εδωσε σημα στα 2 dali.αρα δεν ειναι θεμα remux.
κλειδωνει και αυτη atmos αλλα πληροφοριες στα προσθετα καναλια δεν δινει.
οι υπολοιπες που εχω δοκιμασει(4-5)παιζουν σχεδον se ολη την διαρκεια thw tainiaw εφε και σε αυτα τα καναλια.
τωρα ή κατι εχω κανει λαθος εγω στις ρυθμισεις(δεν νομιζω..),ή δεν περναει σωστα το zidoo το atmos(χλωμο..)ή καποιες ταινιες δινουν πολυ λιγα εφε στα προσθετα ηχεια(το πιο πιθανο..).

Όταν υπάρχει λίγη πληροφορία σε κάποιες ταινίες από το να περιμένουμε τι έχει κάνει ο κάθε καλλιτέχνης :flipout:
Τα έχουμε πει ...Ας ανάβει η οθόνη ότι Codek θέλει...ενεργοποίησε το cinema DSP 3D η HD3 σε κάποιους άλλους Av-DSP program -spectacle όπου εκεί υπάρχει περισσότερη πληροφορία και τέλος .

Όταν υπάρχει λίγη πληροφορία σε κάποιες ταινίες από το να περιμένουμε τι έχει κάνει ο κάθε καλλιτέχνης :flipout:
Τα έχουμε πει ...Ας ανάβει η οθόνη ότι Codek θέλει...ενεργοποίησε το cinema DSP 3D η HD3 σε κάποιους άλλους Av-DSP program -spectacle όπου εκεί υπάρχει περισσότερη πληροφορία και τέλος .

μου κανει εντυπωση γιατι στις 5-6 που αναφερω,τα 2 atmos παιζουν σχεδον συνεχεια.μια δυνατα μια πιο χαμηλα.
στις αλλες 2 που ανεφερα ακομα και σε πλοκη με ελικοπτερο(san andreas) -π.χ-δεν βγαινει πληροφορια καθολου...!!
για αυτο λεω μηπως κατι δεν παει καλα..

Με αυτήν την λογική Δημήτρη υπάρχουν ταινίες που στα πίσω κανάλια υπάρχει ελάχιστη πληροφορία εκτός αν υπάρχει λάθος ρύθμιση κτλ ...
Αν δεν υπάρχει κάτι λάθος ...Τότε δοκίμασε αυτό που σου είπα .

Με αυτήν την λογική Δημήτρη υπάρχουν ταινίες που στα πίσω κανάλια υπάρχει ελάχιστη πληροφορία εκτός αν υπάρχει λάθος ρύθμιση κτλ ...
Αν δεν υπάρχει κάτι λάθος ...Τότε δοκίμασε αυτό που σου είπα .

δεν βλεπω καποιο λαθος συνδεσμολογιας και ρυθμισεων τουλαχιστον.
εαν υπαρχει καπου θεμα,θα ειναι ή στο zidoo,ή σε καλωδιο hdmi.
αλλα απο την στιγμη που κλειδωνει σε atmos ο ενισχυτης,ειναι απιθανο να μην περναει ολες τις πληροφοριες.!
θα το δω παλι.thx

οι 2 ταινιες που δοκιμασα και δεν ακουγα καμια πληροφορια οσο το εψαχνα "τρεχοντας" την ταινια και με το αυτι πανω απο τα ηχεια,
ειναι το sanandreas και το coco.

μηπως ειναι το hdmi καλωδιο..?
γιατι τωρα που το σκεφτομαι ,το zidoo σταματησε να μου κανει τα γνωστα κολπα με το χασιμο της εικονας με το colorspace στο On,οταν του εβαλα ενα της crystal audio το οποιο πρεπει να ειναι v1.4..δεν θυμαμαι και δεν πρεπει να το γραφει..
που σημαινει οτι μαλλον επειδη ουσιαστικα δεν βλεπει deep color(αφου ειναι 1.4 ή τελος παντων δεν το βλεπει σωστα)δεν χανεται και η εικονα..
εαν ειναι ετσι στην περιπτωση του atmos που συζηταμε τωρα,ναι μεν μπορει να περναει το 4k σημα και να κλειδωνει σε atmos ο ενισχυτης,αλλα ισως καποια αρχεια με μεγαλο bandwidth να μην μπορει να δωσει σωστα την παραπανω πληροφορια του atmos...
σωστη σκεψη ή λεω μ@λ@κιες..?

Σωστά σκέφτεσαι.
Αν κλειδώνει ο ενισχυτής και έχει τέτοια θέματα τότε φταίει το hmdi
Έτσι μου φαίνεται και μενα

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Σωστά σκέφτεσαι.
Αν κλειδώνει ο ενισχυτής και έχει τέτοια θέματα τότε φταίει το hmdi
Έτσι μου φαίνεται και μενα

σημερα συνειδητοποιησα οτι το crystal κατα 90% ειναι v1.4..

Τα ίδια μου έκανε και εμένα ένα που έλεγε high speed
Μόνο high speed δεν ήταν...

Τα ίδια μου έκανε και εμένα ένα που έλεγε high speed
Μόνο high speed δεν ήταν...

ναι-μ`αρεσει που μαζι το συζηταγαμε και σου ελεγα και τι να παρεις..:Banane0:
σε αλλους τα λεω,τα δικα μου δεν κοιταω..
τεσπα-θα πεσει εξονυχιστικος ελεγχος το σκ..

Γιαυτο που γραφεις δεν μπορω να εχω αποψη, μονο με δοκιμες θα καταλαβεις τι γινεται..
Εγω παντως με denon 1300 & zidoo x9s ΠΟΤΕ δεν ειχα προβλημα..Οτι αρχειο ATMOS κατεβαζα επαιζε παντα χωρις το παραμικρο προβλημα με ολα τα ηχεια να 'βαρανε' κανονικα και οπως πρεπει
Αλλα εγω αποφευγω να κατεβασω 'φτιαγμενα' αρχεια.. ή θα ειναι remux ή ολο το δισκακι.

Δοκιμασμενα καλωδια
https://www.amazon.de/gp/product/B01LSF2UA8/ref=oh_aui_detailpage_o00_s01?ie=UTF8&psc=1
https://www.amazon.de/gp/product/B076CDH4ZV/ref=oh_aui_detailpage_o00_s00?ie=UTF8&psc=1
ΔΕΝ θα βαρεθω να το γραφω οτι τα σωστα καλωδια δεν ειναι 'εξοδα', ειναι επενδυση!!!
Παρα πολλα 'προβληματα´που διαβαζουμε δεξια&αριστερα εχουν ως αιτια τα χαμηλης ποιοτητας καλωδια

Last edited:
μετα την αλλαγη καλωδιου απο απλο high speed που ελεγε το προηγουμενο,πηγα σε ενα δοκιμασμενο Inakustic που υοστηριζει τα παντα.
δυστηχως δεν φαινεται να προερχεται απο εκει καποιο προβλημα,οποτε δεν ξερω τι αλλο μπορει να εχει μεινει στην αλυσιδα που θα μπορουσα να διορθωσω.
το μονο συμπερασμα που μπορω να βγαλω,ειναι οτι οι 2 ταινιες που αναφερω(coco,sanandreas),ή εχουν σε πολυ λιγες σκηνες πληροφοριες στα 2 atmos,ή θελουν καθαρισμα τα αυτια μου..

επισης ηλπιζα οτι θα διορθωθει και το θεμα με καποιες ταινιες μεγαλου μεγεθους,οπου ειχα κομπιασματα σε ασχετες στιγμες στην εικονα.
δηλαδη μοιαζει σαν μην μπορουν να περασουν τα δεδομενα και κολλαει η εικονα.αυτο οταν παιζω μεσω δικτυου.(nas).
οι ιδιες ταινιες μεσω usb σκληρου δισκου,πανε τραινο..

Να ρωτηξω κατι?εχω τον Μarantz 5011, εκτος απο την διαταξη 5.1 ,η εξοδος ηχειων που απομενει ειναι η surround back,εαν παρω τα dali alteco μονο εκει μπορω να τα συνδεσω,βαζοντας τα μπροστα και πανω απο το πανι,θα δουλεψουν σωστα ως atmos?
δηλαδη δεν εχει σημασια τι γραφει η εξοδος εγω θα τα δηλωσω οπως τα βαζω και τα υπολοιπα θα τα κανει η ισοσταθμιση?η δεν γινεται?

δεν εχει καμια σχεση η συνδεση στον ενισχυτη με την θεση των atmos πισω απο το πανι σου.
τα ηχεια στον ενισχυτη σου εαν τα βαλεις πανω στα μπροστινα ηχεια σου,θα δηλωθουν ως enhancer speakers.
εννοειται οτι δεν μπορεις να παρεις ηχο απο αυτα,αφου δεν θα βλεπουν ταβανι,οποτε η φιλοσοφια τους με το πανι μπροστα τους,ακυρωνεται..
το ιδιο θεμα εχω και εγω με το πανι που πεφτει μπροστα απο τα κυρια ηχεια μου.
οποτε απολαμβανω atmos μονο στην 65αρα...

dali-alteco-height-speaker-in-5_1_2.jpg

Σας ευχαριστω,Δημητρη ετσι θελω να τα βαλω τελικα,πανω απο την οθονη προβολης, οχι πανω στα front(αλλα και εκει δεν εχω προβλημα γιατι το πανι μου δεν πεφτει μπροστα απο τα ηχεια),το προβλημα που εχω ειναι οτι το πανι ειναι δεν εφαπτει με τον τοιχο που ειναι στηριγμενο αλλα ειναι γυρω στα 25cm αποσταση απο τον τοιχο για να μην πεφτει πανω στην τηλεοραση,οποτε πρεπει και τα dali να ειναι πιο μπροστα για να μην πεφτει η "ακτινα' τους πανω στην κασα της οθονης προβολης,λυνεται αυτο ομως,επισης δεν μπορω να κολλησω στο ταβανι το ανω μερος των dali,οπως δειχνει στην φωτο γιατι υπαρχει γυψινη διακοσμηση και θα μπουνε λιγο πιο κατω.

dali-alteco-height-speaker-in-5_1_2.jpg

Σας ευχαριστω,Δημητρη ετσι θελω να τα βαλω τελικα,πανω απο την οθονη προβολης, οχι πανω στα front(αλλα και εκει δεν εχω προβλημα γιατι το πανι μου δεν πεφτει μπροστα απο τα ηχεια),το προβλημα που εχω ειναι οτι το πανι ειναι δεν εφαπτει με τον τοιχο που ειναι στηριγμενο αλλα ειναι γυρω στα 25cm αποσταση απο τον τοιχο για να μην πεφτει πανω στην τηλεοραση,οποτε πρεπει και τα dali να ειναι πιο μπροστα για να μην πεφτει η "ακτινα' τους πανω στην κασα της οθονης προβολης,λυνεται αυτο ομως,επισης δεν μπορω να κολλησω στο ταβανι το ανω μερος των dali,οπως δειχνει στην φωτο γιατι υπαρχει γυψινη διακοσμηση και θα μπουνε λιγο πιο κατω.

το θεμα ειναι να μην εμποδιζονται τα dali να χτυπησουν ταβανι.γιατι ο ηχος τους παλι απο αντανακλαση θα σου ερχεται.
εαν τωρα τα dali βγαινουν εκτος πεδιου που καλυπτει το πανι σου και χτυπανε ταβανι,προφανως και δεν θα εχεις προβλημα.
εμενα το πανι πιανει ολο σχεδον τον μπροστα τοιχο και κρεμασμενο απο ταβανι,με αποτελεσμα να μην εχω περιθωριο να τα βαλω διπλα στο πανι.βγαινω εκτος ακουστικου πεδιου.