Ηχεια Onkyo SKH-410 Dolby Atmos

Είναι σε περίπτωση που η διάταξη σου είναι αυστηρά 5.1 να οδηγήσεις τα front με διπλή ενίσχυση και όχι μόνο .
Ακολούθησε αυτό που σου έγραψα ...Μιας και εσυ θα πας σε 5.1.2.

Ναι αρκεί να έχεις κάνει σωστή την όλη συνδεσμολογία .

Για παμε να δουμε τι καναμε..
Τα ηχειακα συνδεθηκαν επανω στο Presence και δηλωθηκαν ως Dolby Enabled SP.
Αφου εγινε ο πρωτος ελεγχος απο το YPAO οτι ειναι σωστα συνδεδεμενα και στην σωστη θεση,ξεκινησε η διαδικασια ισσοσταθμισης πολλαπλων θεσεων.
σε 5 λεπτακια ειμασταν ετοιμοι για να ξεκινησουμε τις δοκιμες.

Το σπιτι ειναι παλιο και ψηλοταβανο(3,20)οποτε λογικα το YPAO εδωσε +3,5db στα 2 dali.
Δοκιμασα 4-5 ταινιες με atmos και σε μετριες εντασεις.
Η πρωτη εντυπωση ειναι οτι εχεις μια πληροφορια επιπλεον,αλλα οχι κατι το συνταρακτικο.
Ειχα μια διαφορα παιζοντας εναλλακτικα με το απλο 5καναλο μεσα στην ιδια την ταινια,αλλα δεν ηταν κατι που θα μπορουσες να πεις "ναι-ακουω μεγαλη διαφορα"..
..Και απλα σκεφτηκα να δωσω λιγο ενταση παραπανω στα 2 μικρα ηχεια της dali.
Τα τσιμπησα 2 db επιπλεον και τα πηγα στο +5,50.
Ναι-εδω ακους διαφορα και μαλιστα σε μεγαλο βαθμο...!
Σε σκηνες με πλοκη και..φασαρια,με το που γυριζεις στο atmos γεμιζει ουσιαστικα ολο το ηχητικο πεδιο γυρω σου.
Μολις γυρνας στο απλο 5καναλο,λειπει μια "λωριδα" ηχου σε ολo το νοητο τοξο απο την μεση της οθονης εως και πανω απο το κεφαλι σου.
Αλλαζοντας σε atmos γεμιζει ολο το δωματιο εφε...!!

Εινα κατα την γνωμη μου μια καλη ποιοτικη προσθηκη στο συστημα,
με χαμηλο κοστος,καλη ποιοτητα κατασκευης και ηχου και ενα ηχειο που μπορει να παιξει τον ρολο πολλων θεσεων σε ενα συστημα ηχου.

Ευχαριστουμε για το μινι review,να ρωτησω ,η εξτρα πληροφορια.. την νιωθεις πραγματι να σου ρχεται απο ψηλα?

Ευχαριστουμε για το μινι review,να ρωτησω ,η εξτρα πληροφορια.. την νιωθεις πραγματι να σου ρχεται απο ψηλα?

οχι σε ολες τις περιπτωσεις.
οτι χρειαζεται να ερθει απο ψηλα ερχεται..
αυτη η διαταξη θελει ομως ενα τσιμπημα συν για να τα ακους καλυτερα.

Η όλη μαγκιά με ενεργοποιημένο το DSP HD η το HD3 που είναι άλλο πράγμα .είναι να έχεις ταινίες χωρίς να είναι Atmos...Εκεί σίγουρα θα πρέπει να πας σε διάταξη 5.1.2 Για εφτακαναλο συζητάμε .Εχθές με βρήκε να δοκιμάζω pcm σε δικάναλη εγραφή και εντυπωσιάστηκα .
Όπως και να έχει είναι και θέμα ρυθμίσεων ...Για εμένα Δημήτρη να τα κρεμάσεις τα Dali αυτό δηλ που σου λέει ο κατασκευαστής .
Καλές ακροάσεις .

Η όλη μαγκιά με ενεργοποιημένο το DSP HD η το HD3 που είναι άλλο πράγμα .είναι να έχεις ταινίες χωρίς να είναι Atmos...Εκεί σίγουρα θα πρέπει να πας σε διάταξη 5.1.2 Για εφτακαναλο συζητάμε .Εχθές με βρήκε να δοκιμάζω pcm σε δικάναλη εγραφή και εντυπωσιάστηκα .
Όπως και να έχει είναι και θέμα ρυθμίσεων ...Για εμένα Δημήτρη να τα κρεμάσεις τα Dali αυτό δηλ που σου λέει ο κατασκευαστής .
Καλές ακροάσεις .

επαιξα και εγω με τα dsp(HD3 δεν εχω)και πραγματικα η 8αδα κανει παπαδες.
για να αποφυγω το κρεμασμα τα πηρα Μακη,αλλα και με την σκεψη μελλοντικα να κρεμαστουν.
ειδικα οι περιπτωσεις να κρεμαστουν απο πανω μου ή πισω μου ειναι πολυ δυσκολες,με πιο εφικτες τις προτεινομενες μπροστινες.
παντως και σε αυτην την διαταξη ειναι ικανοποιητικο το αποτελεσμα.

Γνωρίζω ότι ο1050 δεν έχει το HD3 δεν παύει όμως να έχεις στα χέρια σου τα DSP της yamaha και με αυτά να δοκιμάσεις το υλικό που έχεις .
Δεν σου κρύβω ότι και εγώ ακόμη που είναι πρώτη φορά που έχω στην κατοχή μου ενισχυτή της Yamaha ,παρόλο που έχω περάσει σχεδόν από όλες τις σχολές θέλει πολύ χρόνο ώστε να μπεις στην φιλοσοφία της για να πάρεις το μέγιστο .
Όσον αφορά για τα Dali τα έχουμε πει ...Αν τα μπροστινά ηχεία σου έχουν απόσταση από τον πίσω τοίχο και τα κρεμάσεις τότε να γνωρίζεις ότι θα αποκτήσεις και βάθος αλλά και μεγαλύτερη σκηνή βέβαια με τον διακόπτη επάνω θα βρέχει πχ και η βροχή θα έρχεται από την οροφή χωρίς να είναι τοποθετημένα εκεί τα ηχεία .
Αντιλαμβάνομαι όμως ότι σε πολλά σπίτια και ειδικότερα σε σαλόνι έχουμε την γκρίνια της γυναίκας για αυτό και εγώ έχω την πολυτέλεια του δικού μου χώρου .

..Αν τα μπροστινά ηχεία σου έχουν απόσταση από τον πίσω τοίχο και τα κρεμάσεις τότε να γνωρίζεις ότι θα αποκτήσεις και βάθος αλλά και μεγαλύτερη σκηνή βέβαια με τον διακόπτη επάνω θα βρέχει πχ και η βροχή θα έρχεται από την οροφή χωρίς να είναι τοποθετημένα εκεί τα ηχεία .

τα μπροστινα μου ηχεια ειναι τα zensor 5 και τα εχω περιπου 10 ποντους απο τον τοιχο.
εσυ μαλλον εννοεις να κρεμασω τα μικρα dali οπως παρακατω(?)

epano.jpg

Ναι ...Με την μόνη διαφορά αποστάσεις μέτρα εκατοστά σύμφωνα με τις οδηγίες του ενισχυτή σου .
Δοκίμασε τα πριν τρυπήσεις τοίχους αν μπορείς ....Τα εφέ έχω την εκτίμηση ότι θα είναι πιο πειστικά ...Αυτό τουλάχιστον εισέπραξα στο δικό μου τον χώρο .

Ναι ...Με την μόνη διαφορά αποστάσεις μέτρα εκατοστά σύμφωνα με τις οδηγίες του ενισχυτή σου .
Δοκίμασε τα πριν τρυπήσεις τοίχους αν μπορείς ....Τα εφέ έχω την εκτίμηση ότι θα είναι πιο πειστικά ...Αυτό τουλάχιστον εισέπραξα στο δικό μου τον χώρο .

το οτι παιρνω σιγουρα καποια εφε επιπλεον εστω και αυτην την διαταξη ειναι σιγουρο.
οπως σιγουρο επισης ειναι οτι εαν τα ηχεια ανεβουν ψηλα σε μια απο τις προτεινομενες θεσεις,θα παρω καλυτερα αποτελεματα.
θα δω μηπως μπορω να βρω καλυτερη λυση.
προς το παρον τα αφηνω ως εχουν με τσιμπημενο level..

Η όλη φιλοσοφία της yamaha για να ξέρεις με τα dsb της από όσο τουλάχιστον έχω πειραματιστεί με τα ομοκεντρικά της tannoy που δεν είναι τα πιο εύκολα ηχεία ...Είναι να εξαφανίσει τα ηχεία από τον χώρο πέρα από τους διαλόγους που παραμένουν στην μέση .
Και πάλι καλές ακροάσεις .

Η όλη φιλοσοφία της yamaha για να ξέρεις με τα dsb της από όσο τουλάχιστον έχω πειραματιστεί με τα ομοκεντρικά της tannoy που δεν είναι τα πιο εύκολα ηχεία ...Είναι να εξαφανίσει τα ηχεία από τον χώρο πέρα από τους διαλόγους που παραμένουν στην μέση .
Και πάλι καλές ακροάσεις .

να σαι καλα Μακη.τα ψαχνω οποτε εχω ευκαιρια και πραγματικα οι επιλογες ειναι πολλες.

Δημητρη,απο που τα πηρες τα Dali Alteco C 1?σε τι τιμη?
Επειδη ψαχνω και εγω να τα παρω και τα βρισκω στον Κοσμα 297.7

επειδη με ρωτατε εαν ακουω διαφορα απ`οτι πριν.
διαφορα υπαρχει και μαλιστα αισθητη.
αυτο το καταλαβαινεις οταν γυριζεις απο dolby atmos σε dolby truehd.
δεν ειναι μονο η παραπανω πληροφορια των επιπλεον 2 ηχειων,αλλα γενικα το atmos εχει πιο ρεαλιστικο ηχο με πιο γεματα χαμηλα..!!
βεβαια το απτελεσμα που θα παρουμε εχει να κανει με το σεταπ ,αλλα περισσοτερο με το χωρο του καθενος.
σε εμενα π.χ το ταβανι μου ειναι 3.20.
καποιος που ειναι κατω απο τρια μετρα στα πιο καινουργια σπιτια,προφανως θα παρει καλυετερο αποτελεσμα.
παιζουν πολλα ρολο..