Ηχεια Onkyo SKH-410 Dolby Atmos

Μια υποψία ανέφερα ... Υποψία αυτή όμως παίρνει σάρκα και οστά όταν το έψαξα λίγο παραπάνω και γίνεται αναφορά από κάτοχο δηλ ότι μπορείς να πάρεις 9 κανάλια ταυτόχρονα αρκεί όμως να συνδέσεις τελικό .

Why is the Yamaha almost awesome as opposed to totally awesome? Two drawbacks, both of which are correctable. Because the unit has only 7 discreet amplifier channels, even though it allows 9 speakers (plus 2 subwoofers) to be connected, you have to manually select whether sound is output from top Atmos speakers or from the back surround speakers. It can't output to both simultaneously. There is a fix to this, but it requires purchasing a 2-channel amp, connecting it to the surround back pre-out on the Yamaha, which then allows all 9 speakers to operate at the same time..

Η αναφορά γίνεται στο τελευταίο post https://www.bestbuy.com/site/reviews/yamaha-aventage-7-2-ch-4k-ultra-hd-a-v-home-theater-receiver-black/5785422

Αυτό όμως όπως είπα θα πρέπει να το ψάξουμε περισσότερο.

Το engine της δήλωσης των ηχείων είναι κοινό στα μοντέλα yamaha με advanced GUI είτε έχουν 9 είτε 7 κανάλια. Εξ' άλλου τόσες είναι και οι μπόρνες. Τώρα στον δικό σου σχετικά με τα pre-out, όντως θα πρέπει να δεις τι ισχύει καθώς αυτά δεν είναι 9 αλλά 7 (χωρίς τα sub).

Ναι αλλά ξεχνάς ότι τα atmos τα έχω πάνω στον av τα υπόλοιπα κανάλια παίζουν με τελικούς σε διάταξη 5.1.2 εκτός από τα pre out surrount back που έχω απελευθερωμένο ,όποτε με την προσθήκη και μόνο ενός τελικού μπορεί να πάρουμε 9 κανάλια αυτή είναι η υποψία μου αυτή αναφέρει και ο κάτοχος πιο πάνω .

δοκιμασε το, εχεις 2 ηχεια εξτρα ,βαλε τα sourround στον yamaha και χρησιμοποιησε τον τελικο που περισευει,ορεξη και χρονο να χεις.

Όσες φορές δοκίμαζα τέτοια 7κάναλα μοντέλα της Yamaha, το YPAO πέρναγε από όλα τα κανάλια που είχα δηλώσει, δηλαδή 9. Ο λόγος που έκανα σύνδεση 9 και όχι 7 ηχείων, ήταν για να μπορέσω να δω τις διαφορές κάνοντας εναλλαγή στα διάφορα modes και DSP και πως λειτουργούσαν στα διαφορετικά set up (7.1 ή 5.1.2).
Δεν νομίζω ότι θα πάρεις κάτι διαφορετικό από 7 κανάλια την κάθε φορά ωστόσο με τον τρόπο που περιγράφεις. Βέβαια δεν χάνεις και τίποτε να δοκιμάσεις και να μας πεις αν γίνεται.

Λεωνίδα δεν αμφιβάλω εξάλλου σε διάβαζα .
Το θέμα είναι να μπορέσω να βρω χρόνο αντιλαμβάνεσαι για να κανείς κάτι τέτοιο χρειάζεσαι έναν τελικό και δυο ηχεία ...
Για την ώρα όμως για να βοηθήσουμε τον φίλο που έχει ηχεία σαν τα δικά μου ας τα δοκιμάσει και πάνω από τα tannoy πριν τα κρεμάσει αρκεί να έχει κάποια ικανοποιητική απόσταση από το super tweeter που πριν δεν το είχα κάνει και στην δικιά μου περίπτωση δούλεψε πολύ καλά σε ταινίες atmos που δοκίμασα και όχι μόνο .

Attachments

• 72E522D9-EC22-42F6-BF1E-02C91AF6B12C.jpg
    72E522D9-EC22-42F6-BF1E-02C91AF6B12C.jpg
    112.7 KB · Views: 93
  • 0848C348-F618-452F-B395-48F88EAADEA6.jpg
    0848C348-F618-452F-B395-48F88EAADEA6.jpg
    141.7 KB · Views: 93
  • 01B5E83C-D671-4AE9-9396-4EB0D076A3F8.jpg
    01B5E83C-D671-4AE9-9396-4EB0D076A3F8.jpg
    75.7 KB · Views: 92
Mακη ξεκρεμασες και εβαλες ποδαρακια με μεγαλυτερη αποσταση?τελικα ποια θεση σε κερδισε περισσοτερο?

δεν βλεπω εντυπωσεις απο κανεναν για atmos..
εγω παντως ,μετα απο ενα 2μηνο περιπου,μπορω να πω οτι αξιζει να γινει μια επενδυση εστω και εαν ειναι τοποθετημενα επανω στα κυρια ηχεια.
η διαφορα ειναι μεγαλη οχι μονο ως προσθετα ηχεια αλλα και ως ανεξαρτητα dolby atmos ηχος.
το μονο που με προβληματισε,ειναι αυτο που εχω αναφερει ξανα.
οτι δηλαδη εχουν κατσει 3-4 ταινιες,που εχω καθισει πανω απο τα ηχεια atmos και δεν ακουω το παραμικρο,ακομα και σε φασεις που π.χ περναει ενα ελικοπτερο,ή γινεται μια τερστια ανατιναξη...!!
κακο remux,δεν το περναει σωστα το zidoo,ακουγεται σπανιως και λιγο..?δεν εχω καταλαβει.
απο την αλλη,οι περισσοτερες ταινιες που ειναι σε atmos,παιζουν σχεδον σε ολη την διαρκεια της ταινιας και δυνατα.
ενδεικτικα να πω,οτι ακομη και το Murder on the Orient Express(που θεωρητικα ειναι χαλαρη ταινια οσο αναφορα τα ηχητικα εφε) δινει αρκετους ηχους στα atmos,
σε αντιθεση με το San Andreas,που οσο ημουν εγω τουλαχιστον στημενος απο πανω για να ακουσω,δεν ακουσα τιποτε..
για πειτε καμια αποψη..

Αν ο ενισχυτης σου προσωμειωνει σε ατμος τοτε ολες οι ταινιες ακουγονται ατμος και εχουν διαφορα ! δεν ξερω το σεταπ σου αλλα ισως κατι γινεται λαθος

δεν βλεπω κατι λαθος ρε συ Τακη.
ειναι π.χ το coco και το san andreas που με το αυτι καρφωμενο απο πανω απο τα atmos δεν ακουω τιποτε..!!
τεσταρε της εαν θες και εσυ.

Μα καθε μερα περιπου βλεπω ταινιες με προσωμειωση Ατμος η dts x και παντου αισθανομαι να με κατακλυζει! Δεν ειναι μονο τα μπαμ κ μπουμ αλλα και η μουσικη υποκρουση που ερχεται απο αυτα! Μιλαω για ταβανωμενα ηχεια και απο πλευερ τον med600 παρεα με marantz 7010
Εσυ απο τι ακους;

Στάλθηκε από το HUAWEI MT7-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

εχω πει κι`εγω οτι το atmos ειναι στο συνολο του θεαματικο και δεν εχει καμια σχεση με το απλο hs audio.
στις ταινιες που ακουγονται τα atmos ναι οντως ακουγονται δυνατα και σχεδον συνεχεια.
στις 2-3 ταινιες ομως που αναφερω,με κολλημενο το αυτι μου επανω τους δεν τα ακουω καθολου και μαλιστα σε φασεις οπως το περασμα ενος ελικοπτερου..!
προβλημα του ριπαρισματος,δεν παινει κατι σωστα ο ενισχυτης μου?αλλα απο την στιγμη που κειδωνει σε atmos τι δεν κανει καλα?
εγω εχω τον yamaha 1050,με ολα τα ηχεια μου dali και τοποθετημενα τα atmos επανω στα κυρια ηχεια.
παιζω με zidoo Χ9s αλλα και μεσω Pc που δοκιμασα τις συγκεκριμενες ταινιες,δεν ακουω τιποτε..

οντως το san andreas στη σκηνη με το ελικοπτερο δεν ακουγεται σχεδον τιποτα απο τα ατμος, στη σκηνη με το φραγμα κατι ελαχιστα.1080p mkv αρχειο

τσεκαρα και το μαμαμια στη αρχικη σκηνη με το αεροπλανο που πετάει χρυσοσκονη, bd remux me dtsX ακουγεται και μερος του σαουντρακ και εφέ αλλα καθόλου απο τους διαλογους.αρα είναι καλυτερα φτιαγμένο το σαουντρακ.Παω να σκουπισω τη χρυσοσκονη τώρα.

μα στα περισσοτερα με atmos,τα ηχεια παιζουν κανονικα και τα καταλαβαινεις αμεσως στο χωρο.
δεν ξερω τι αλλο μπορει να συμβαινει με τις συγκεκριμενες ταινιες..

Τοτε μην δινεις σημασια αφου τα υπολοιπα μια χαρα παιζουν οπως λες!

Στάλθηκε από το HUAWEI MT7-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Mακη ξεκρεμασες και εβαλες ποδαρακια με μεγαλυτερη αποσταση?τελικα ποια θεση σε κερδισε περισσοτερο?[/QUOT
Mακη ξεκρεμασες και εβαλες ποδαρακια με μεγαλυτερη αποσταση?τελικα ποια θεση σε κερδισε περισσοτερο?

Ναι τα ξεκρέμασα ...Ενώ δεν είχα κανένα πρόβλημα κρεμασμένα όταν η θέαση μιας ταινίας ήταν από την tv,αντιμετώπισα πρόβλημα όταν κατέβασα την οθόνη για να δω από τον προβολέα γιατί απλούστατα τα ηχεία ήταν πίσω .
Και επειδή έγινε μια μικρή ανακαίνιση στον χώρο είπα να δώσω μια δεύτερη ευκαιρία στα atmos .Το όλο θέμα ήταν επειδή ακούω αυστηρά δικάναλη μουσική από τα tannoy μαζί με τα Dali menouet ανάλογα τις ηχογραφήσεις ...Τα tannoy είναι συνδεδεμένα με τον Denon pma 2010 ae σε λειτουργία power amp direct έχει αυτήν την δυνατότητα για home cinema καταστάσεις και τα υπόλοιπα κανάλια οδηγούνται από τον demon poa 5000 εκτός από τα atmos που είναι συνδεδεμένα πάνω στον yamaha,έχουμε εξηγήσει τον λόγο σε προηγούμενα post.

Στην ουσία μετά από εξαντλητικές δοκιμές με original αρχεία ...Τα καλύτερα αποτελέσματα στην περίπτωση μας είναι σαφέστατα να υπάρχει μεγαλύτερη απόσταση από 8 πόντους και πάνω,δεν έχασα τίποτα σε δικάναλη ακρόαση μουσικής .
Σε λειτουργία atmos είναι εντυπωσιακά λόγω μεγάλης διασποράς και HD3 αλλά και λόγω που παίζω με dsb σε ταινίες χωρίς atmos .
Και μια λεπτομέρεια σε original αρχεία atmos όταν τα είχα κρεμασμένα και δηλωμένα έτσι στον av στο display έδειχνε Atmos/pcm τώρα δηλωμένα πάνω στα front δείχνει Atmos/DTHD.
6BA64542-3C3E-4CFF-B146-A3FC241BEC4B.jpg

20180501_124636.jpg

Μακη τελικα εγω κρεμασα,γιατι δεν ηθελα να παιρνω εξτρα πληροφορια ηχου απευθειας,(εκτος αντανακλασης) τα βαλα πανω απο το πανι και με βασεις που τα φερνουν μπροστα,για να μην πεφτει η "ακτινα" πανω στην κασα,μιας και το πανι δεν εφαπτει στον τοιχο αλλα ειναι πιο μπροστα για να μην βρισκει στην τιβι που ειναι στον τοιχο.