Ηχεία PC

σημερα μου ηρθαν απτον Θωμα τα tascam vl-x5 197 μαζι με παμφθηνο καλωδιο sssnake απο μονοφωνικα σε μονοφωνικα μεγαλα 0,63 καρφια και τα συνεδεσα με το dv 865 (μαθαμε να συννενοουμαστε και χωρις την μαρκα!!!) με το atom heart mother απο pink floyd και in the court of the king crimson απο king crimson

μπορει το καλυτερο που εχω ακουσει να ειναι μαλλον χαμηλου επιπεδου (εξωτερικη καρτα ηχου-audio interface M-Audio με τα akg 240 studio)
αλλα εχω παθει σοκ. δεν ξερω αν λεγεται hi-fi hi-end ή καπως αλλιως, αλλα εγω μ 233 ειμαι ευτυχισμενος:ADFADF1:

Αυτό είναι το ζητούμενο τελικά. -bye-

Re: Απάντηση: Ηχεία PC

Εγώ θα ήθελα να προσθέσω πως ότι ηχεία και αν διαλέξεις είτε ενεργά, είτε παθητικά με έναν στερεοφωνικό ενισχυτή, να μην χρησιμοποιήσεις για πηγή την ενσωματωμένη στην motherboard κάρτα ήχου. Αυτές οι κάρτες μόνο ποιοτικό ήχο δεν βγάζουν.
Η καλύτερη λύση εφόσον σε ενδιαφέρει η μουσική είναι μία ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ κάρτα ήχου USB όπως η M-audio που σού πρότεινε ο φίλος παραπάνω. Και αν δεν θες να δώσεις τα λεφτά που κάνει η M-audio, ακόμα και με 60 που κάνει μια ΕΞΩΤΡΙΚΗ USB sound blaster θα έχεις πολύ ανώτερο ήχο σε σχέση με την ενσωματωμένη.
Από 'κει και πέρα άκου διάφορα ηχεία, γιατί το θέμα των ηχείων όπως και να το κάνουμε είναι και λιγάκι προσωπικό, τι αρέσει στον καθένα...

Η κάρτα ήχου μου είναι η SoundBlaster Audigy Platinum ex. Μήπως ξέρεις αν βγάζει έξοδο balanced;

Οι balanced έξοδοι έχουν συνήθως επαφές τύπου XLR. Είναι κάτι βύσματα που καταλήγουν σε 3 pins (αρσενικά) ή σε 3 τρυπίτσες (θηλυκά). Απ' όσο ξέρω η Audigy δεν έχει balanced εξόδους, χώρια που είναι περισσότερο προσανατολισμένη σε πολυκάναλο ήχο (ταινίες, παιχνίδια) κι όχι σε ακρόαση μουσικής. Δεν είναι όμως πάντα πανάκεια μια balanced σύνδεση.

Ρίξε μια ματιά εδώ. Είχα κάνει ερώτηση σχετικά με τις balanced συνδέσεις παλιότερα, θα σου λύσει πολλές απορίες.

μπορει να γελασετε αλλα στην ιδια παραγγελια υπηρχε και αυτο: behringer ms40 multimedia
το οποιο δεν ειναι οτι καλυτερο εχω ακουσει (μην ξεχνιομαστε :D ) αλλα τρομερο value for money, και δινει στον αγαπητο Κωστη παραπανω χρονο να αλλαζει τα ταστα καθε εξαμηνο απτα b b kingίσια bend...
φιλε Λεωνίδα ακουσε τα και αν σου κανουν αγορασε κατι αλλο με τα υπολοιπα λεφτα. αλλωστε σχεδον σε καθε μουσικο μαγαζι υπαρχουν

Η κάρτα ήχου μου, η Sound Blaster Audigy Platinum ex, έχει τις εξής unbalanced εξόδους: Analog/Digital Out, Line Out και Rear Out. Για να οδηγήσω ένα ζευγάρι ενεργών αναλογικών κύριων ηχείων, ποιά έξοδο θα χρησιμοποιήσω, την Analog/Digital Out ή την Line Out;
Επειδή τα ηχεία θα έχουν balanced XLR εισόδους, προφανώς θα χρειαστεί ένας μετατροπέας balanced-unbalanced, έτσι δεν είναι; Τι μετατροπέα και καλώδια προτείνετε ώστε να έχουμε την καλύτερη δυνατή ποιότητα; Υπάρχει κάτι που θα πρέπει να προσέξω στο σημείο αυτό;
Ξέρει κανένας να μου πει πόσα volt είναι το signal level της εξόδου της κάρτας η οποία θα οδηγήσει τα ηχεία; Γιατί εάν το επίπεδο του σήματος είναι υψηλό πχ. της τάξεως των 7 volt και δεδομένου ότι το μήκος των καλωδίων δεν θα είναι μεγάλο, τότε με balanced εξόδους δεν θα είχα ουσιαστική βελτίωση της ποιότητας, οπότε μπορώ να αρκεστώ στην παραπάνω κάρτα. Στην περίπτωση αυτή, εάν τα ηχεία έχουν εκτός από την balanced XLR, έχουν και RCA είσοδο (προφανώς unbalanced), να προτιμήσω αυτή; Ενώ εάν το signal level είναι χαμηλό (της τάξεως των mV) τότε θα χρειαστεί να επενδύσω σε μια νέα κάρτα ήχου, όπως η M-audio, την οποία έχετε αναφέρει.

Γεια σου συνονόματε και χρόνια πολλά (και για τη γιορτή μας χθες). Θα σου πω τη γνώμη μου ως χρήστης ενεργών ηχείων (αλλά και παθητικών). Τα ενεργά είναι ηχεία τα οποία χρησιμοποιούνται κατά κύριο λόγο από τους επαγγελματίες με σκοπό την ακρίβεια του ακούσματος, την τονική ισορροπία και την αντοχή στη χρήση. Γενικά μιλώντας πάντα μερικές φορές το άκουσμά τους μπορεί να φανεί "σκληρό" στο μέσο χρήστη, ο οποίος θα προτιμούσε ενδεχομένως κάτι πιο "μουσικό". Μερικά από τα ηχεία που αναφέρθηκαν είναι πολύ καλά, αλλά στο χιλιάρικο παίζουν πολύ καλά τα BM5A ξεκούραστα και ωραία, ειδικά για μικρούς σχετικά χώρους. Τα ADAM τα 11 και 22 είναι εξαιρετικά και το ρίμπον απλά καταπληκτικό, αλλά κοστίζουν πάνω από το μπάτζετ σου. Υπάρχουν και μικρότερα ποιοτικά ενεργά βέβαια (κοίτα τα μικρά TASCAM VL-X5, τα ALESIS M1 AKTIV MK2 και τα SAMSON RUBICON R6A, όλα κάτω από το μπάτζετ σου). Καλά λόγια ακούγονται και το παθητικό adam (ANF 10) αλλά και το Α7 (800 το ζεύγος). Φρόντισε να μην ακούσεις τα adam με τα ribbon mid, γιατί μετά θα είναι δύσκολο να συμβιβαστείς. Λοιπόν θα πρότεινα τα Dynaudio στο 1000άρικο τα οποία μπορείς να οδηγήσεις ακόμα και από την έξοδο ακουστικών της κάρτας ήχου! Ελπίζω να βοήθησα!

Δεν είναι προτιμότερο να τα οδηγήσω από το Line out της κάρτας ήχου;

Καλησπέρα και από μένα.
Τα παίρνουμε τα πράγματα με την σειρά:

Η wiki δεν είναι πανάκεια και κατά συνέπεια δεν μένεις μόνο σε αυτήν. Υπάρχουν και άλλοι κατασκευαστές monitor εξίσου σοβαροί που δεν αναφέρονται στην λίστα π.χ. ATC, Mackie κτλ
Τα ενεργά monitors επίσης δεν είναι υποχρεωτικά για μουσική παραγωγή, βολεύουν όμως λόγω τιμής / απόδοση και απλότητας συνδέσεων (αποφεύγεις τελικούς κλπ).
Με μία κάρτα με balanced εξόδους (καρφί ή XLR) δεν θα χρειαστεί να χρησιμοποιείς ανταπτοράκια για να συνδέσεις τα ηχεία σου.
Για μουσική παραγωγή χωρίς τρελές απαιτήσεις υπάρχουν και τα ηχεία της TASCAM που είναι σχετικά φθηνά και με πολύ καλή απόδοση. Επίσης τα μικρά της Genelec (8020 ή 8030) είναι πολύ καλά για τέτοιες δουλειές σχετικά ακριβότερα όμως.
Με τέτοια ηχεία καλύπτεις και μικρομεσαίους χώρους για γενική χρήση.

Η κάρτα ήχου μου έχει unbalanced εξόδους.
Ξέρεις να μου πεις ποιό είναι το line-out level της κάρτας ήχου το οποίο θα χρησιμοποιήσω για να οδηγήσω τα ηχεία; Το ρωτώ αυτό γιατί αν είναι χαμηλό (της τάξης των mv), όπως είναι το line level μεταξύ πηγής και προενισχυτή, τότε θα χρειαστεί απαραίτητα μια άλλη κάρτα με balanced εξόδους. Αν όμως το line level είναι πιο ψηλό όπως αυτό μεταξύ προενισχυτή και τελικού ενισχυτή και με δεδομένο ότι το μήκος του καλωδίου δεν θα είναι πάνω από 1m, τότε μπορώ να αρκεστώ στην υπάρχουσα κάρτα με τις unbalanced εξόδους, μιας και η διαφορά στην ποιότητα θα είναι αμελητέα. Στην τελευταία περίπτωση θα χρησιμοποιήσω converters unbalanced to balanced, όπως το AC400 ή το Samson S converter, έτσι δεν είναι;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ηχεία PC

Δεν είναι προτιμότερο να τα οδηγήσω από το Line out της κάρτας ήχου;

Εγώ τα δικά μου μόνιτορ τα οδήγησα για κάποιο καιρό από την έξοδο των ακουστικών που έβγαζε μεγάλο καρφί (όχι mini jack) και είχε ευκολία στη ρύθμιση της στάθμης με το χέρι (από το πάνελ της Audigy). Δύσκολο να ψάχνεις τα windows για το volume control ενώ είσαι στη μέση κάποιου παιχνιδιού:violent-smiley-030: :grandpa:
Δεν ξέρω τι ρεύματα βγάζει το line out της κάρτας, αλλά ούτε και το δοκίμασα με τα δικά μου.
Τελικά κατάληξες με τα ηχεία;

TA ENEΡΓΑ ΗΧΕΙΑ ειναι μονο για pc,και μιλαω για τα tannoy active 8d,δηλαδη πρεπει να συνδεθουν στο pc για να εχουμε καλο αποτελεμα η θα εχουμε το ιδιο αποτελεμα εαν συνδεθουν σε ενα stand alone player?

Αν τα ενεργά ηχεία έχουν ρύθμιση έντασης (και δεν ξέρω κανένα που να μην έχει) μπορούν να συνδεθούν και στο player.
Μάλιστα αυτά που έχω εγώ έχουν 3 εισόδους...

Αν τα ενεργά ηχεία έχουν ρύθμιση έντασης (και δεν ξέρω κανένα που να μην έχει) μπορούν να συνδεθούν και στο player.
Μάλιστα αυτά που έχω εγώ έχουν 3 εισόδους...

τα οποια ειναι?

Γιατί βρε παιδιά έχει καμμιά διαφορά αν είναι CD player ή κάρτα ήχου PC; Αφου line-out έχει και το ένα και το άλλο.
Γιατί το PC έχει πάντα ρύθμιση έντασης σε software. Άβολο, αλλά έχει...

τα οποια ειναι?

Last edited: