σημερα μου ηρθαν απτον Θωμα τα tascam vl-x5 197 μαζι με παμφθηνο καλωδιο sssnake απο μονοφωνικα σε μονοφωνικα μεγαλα 0,63 καρφια και τα συνεδεσα με το dv 865 (μαθαμε να συννενοουμαστε και χωρις την μαρκα!!!) με το atom heart mother απο pink floyd και in the court of the king crimson απο king crimson
μπορει το καλυτερο που εχω ακουσει να ειναι μαλλον χαμηλου επιπεδου (εξωτερικη καρτα ηχου-audio interface M-Audio με τα akg 240 studio)
αλλα εχω παθει σοκ. δεν ξερω αν λεγεται hi-fi hi-end ή καπως αλλιως, αλλα εγω μ 233 ειμαι ευτυχισμενος:ADFADF1:
Εγώ θα ήθελα να προσθέσω πως ότι ηχεία και αν διαλέξεις είτε ενεργά, είτε παθητικά με έναν στερεοφωνικό ενισχυτή, να μην χρησιμοποιήσεις για πηγή την ενσωματωμένη στην motherboard κάρτα ήχου. Αυτές οι κάρτες μόνο ποιοτικό ήχο δεν βγάζουν.
Η καλύτερη λύση εφόσον σε ενδιαφέρει η μουσική είναι μία ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ κάρτα ήχου USB όπως η M-audio που σού πρότεινε ο φίλος παραπάνω. Και αν δεν θες να δώσεις τα λεφτά που κάνει η M-audio, ακόμα και με 60 που κάνει μια ΕΞΩΤΡΙΚΗ USB sound blaster θα έχεις πολύ ανώτερο ήχο σε σχέση με την ενσωματωμένη.
Από 'κει και πέρα άκου διάφορα ηχεία, γιατί το θέμα των ηχείων όπως και να το κάνουμε είναι και λιγάκι προσωπικό, τι αρέσει στον καθένα...
Γεια σου συνονόματε και χρόνια πολλά (και για τη γιορτή μας χθες). Θα σου πω τη γνώμη μου ως χρήστης ενεργών ηχείων (αλλά και παθητικών). Τα ενεργά είναι ηχεία τα οποία χρησιμοποιούνται κατά κύριο λόγο από τους επαγγελματίες με σκοπό την ακρίβεια του ακούσματος, την τονική ισορροπία και την αντοχή στη χρήση. Γενικά μιλώντας πάντα μερικές φορές το άκουσμά τους μπορεί να φανεί "σκληρό" στο μέσο χρήστη, ο οποίος θα προτιμούσε ενδεχομένως κάτι πιο "μουσικό". Μερικά από τα ηχεία που αναφέρθηκαν είναι πολύ καλά, αλλά στο χιλιάρικο παίζουν πολύ καλά τα BM5A ξεκούραστα και ωραία, ειδικά για μικρούς σχετικά χώρους. Τα ADAM τα 11 και 22 είναι εξαιρετικά και το ρίμπον απλά καταπληκτικό, αλλά κοστίζουν πάνω από το μπάτζετ σου. Υπάρχουν και μικρότερα ποιοτικά ενεργά βέβαια (κοίτα τα μικρά TASCAM VL-X5, τα ALESIS M1 AKTIV MK2 και τα SAMSON RUBICON R6A, όλα κάτω από το μπάτζετ σου). Καλά λόγια ακούγονται και το παθητικό adam (ANF 10) αλλά και το Α7 (800 το ζεύγος). Φρόντισε να μην ακούσεις τα adam με τα ribbon mid, γιατί μετά θα είναι δύσκολο να συμβιβαστείς. Λοιπόν θα πρότεινα τα Dynaudio στο 1000άρικο τα οποία μπορείς να οδηγήσεις ακόμα και από την έξοδο ακουστικών της κάρτας ήχου! Ελπίζω να βοήθησα!
Καλησπέρα και από μένα.
Τα παίρνουμε τα πράγματα με την σειρά:
Η wiki δεν είναι πανάκεια και κατά συνέπεια δεν μένεις μόνο σε αυτήν. Υπάρχουν και άλλοι κατασκευαστές monitor εξίσου σοβαροί που δεν αναφέρονται στην λίστα π.χ. ATC, Mackie κτλ
Τα ενεργά monitors επίσης δεν είναι υποχρεωτικά για μουσική παραγωγή, βολεύουν όμως λόγω τιμής / απόδοση και απλότητας συνδέσεων (αποφεύγεις τελικούς κλπ).
Με μία κάρτα με balanced εξόδους (καρφί ή XLR) δεν θα χρειαστεί να χρησιμοποιείς ανταπτοράκια για να συνδέσεις τα ηχεία σου.
Για μουσική παραγωγή χωρίς τρελές απαιτήσεις υπάρχουν και τα ηχεία της TASCAM που είναι σχετικά φθηνά και με πολύ καλή απόδοση. Επίσης τα μικρά της Genelec (8020 ή 8030) είναι πολύ καλά για τέτοιες δουλειές σχετικά ακριβότερα όμως.
Με τέτοια ηχεία καλύπτεις και μικρομεσαίους χώρους για γενική χρήση.
Δεν είναι προτιμότερο να τα οδηγήσω από το Line out της κάρτας ήχου;
Αν τα ενεργά ηχεία έχουν ρύθμιση έντασης (και δεν ξέρω κανένα που να μην έχει) μπορούν να συνδεθούν και στο player.
Μάλιστα αυτά που έχω εγώ έχουν 3 εισόδους...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.