Ηχεία Πλήρη...Βραδινών Εντάσεων/Ακροάσεων

Επιμένω βλέπε δίπολο πχ pureaudioproject! Πλάτος 54εκ για το 15αρι 42εκ για το 12αρι αν δεν κανω λάθος...
Αν τα ακούσματα σου είναι σκληρά προτείνω compression, αν όχι ένα fullrange... Με το 15αρι θα νιώθεις το ωστικό κυμα...

Απάντηση: Re: ΗΧΕΙΑ ΠΛΗΡΗ...ΒΡΑΔΙΝΩΝ ΕΝΤΑΣΕΩΝ/ΑΚΡΟΑΣΕΩΝ

Δεν ξέρω τι λένε οι "κακοί" αλλά μεταξύ άλλων τα BBC monitor τύπου ηχεία έχουν φτιαχτεί ΚΑΙ για να παίζουν στα μικρά σε γενικές γραμμές Αγγλικά σαλόνια οπότε παρά το μέγεθος τους πολλές φορές σε εκπλήσουν ...
Βέβαια εδώ δεν έχουμε τέτοια περίπτωση, μάλλον το αντίθετο! Αλλά γιατί μπήκαν στην κουβέντα δεν κατάλαβα... ολίγον άσχετο!

Επειδή αναφέρθηκε πιο πάνω .... σε καμία περίπτωση δεν πρέπει θαρρώ να πουληθούν τα 805! Δυστυχώς ότι και να μπει σε αυτόν τον χώρο θα έχει θέμα... Κάποιο θέμα!!
Δλδ δεν γίνεται να τα τραβάς εκτός επίπλου όσο είσαι στον χώρο (αν θυμάμαι καλά έτσι το πρόβλημα δεν είναι τόοσο μεγάλο) ακόμα και αν δεν γίνεται "κανονική" ακρόαση και μετά να τα σπρώχνεις πίσω;
Μα ηδη αυτο κανω αγαπητε - ενταξει ζοριζομαι λιγο (ειναι πανω απο 20κ, γεμισα με αμμο τις βασεις) αλλα γινεται δουλεια.

Επιμένω βλέπε δίπολο πχ pureaudioproject! Πλάτος 54εκ για το 15αρι 42εκ για το 12αρι αν δεν κανω λάθος...
Αν τα ακούσματα σου είναι σκληρά προτείνω compression, αν όχι ένα fullrange... Με το 15αρι θα νιώθεις το ωστικό κυμα...
Αμαν βρε πατριδα (Γιαννιωτισα πηρα!) ηχεια τερασιων διαστασεων, που θα μπουν; Σκληρα με τιποτα!

5 χρόνια γεμάτα... στην ίδια κατάσταση! Ακόμα προσπαθώ να προσθέσω τα 18" που θέλω για τις χαμηλές! (Η φώτο είναι από το 2010, πλέον έχει προστεθεί ένα sub και ο F5 έγινε J2)

attachment.php

Χρόνια Πολλά, καλή Πρωτοχρονία σε όλους!

και 2015...

Attachments

• DSC00649-2.jpg
    DSC00649-2.jpg
    184.5 KB · Views: 315
Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: ΗΧΕΙΑ ΠΛΗΡΗ...ΒΡΑΔΙΝΩΝ ΕΝΤΑΣΕΩΝ/ΑΚΡΟΑΣΕΩΝ

Ωραια μα...σε τι χωρο ολα αυτα;

Προταθηκε ηχειο βασης με μεγαλο γουφερ, εχετε υπ' οψη σας καποιο;

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΗΧΕΙΑ ΠΛΗΡΗ...ΒΡΑΔΙΝΩΝ ΕΝΤΑΣΕΩΝ/ΑΚΡΟΑΣΕΩΝ

Ο χώρος είναι 7χ5,5,
Ο χώρος σου είναι ιδιαιτέρως περιοριστικός και τα ηχεία σου μικρά για να τον γεμίσουν, η ανοιχτή μπάφλα προσαρμόζεται εύκολα στο χώρο (και στον δικό σου) αλλά για να το 100 τοις εκατό θέλει μεγάλη απόσταση από πίσω και πλαινούς τοίχους...!
1215554977.jpg

Ωραια μα...σε τι χωρο ολα αυτα;

Προταθηκε ηχειο βασης με μεγαλο γουφερ, εχετε υπ' οψη σας καποιο;

Μεγάλο βάσης >>>>http://www.gedlee.com/abbey.htm

Last edited:
Απάντηση: ΗΧΕΙΑ ΠΛΗΡΗ...ΒΡΑΔΙΝΩΝ ΕΝΤΑΣΕΩΝ/ΑΚΡΟΑΣΕΩΝ

Μια καλη κουβεντα σχετικα με αυτο που, ουσιαστικα, ζητω εγινε στο παρελθον εδω http://avclub.gr/forum/showthread.php/19722-Ηχεία-με-μεγααάλο-ήχο/page7 με αξιοπροσεκτες αποψεις και πληροφοριες

prooptiki οπως βλεπω ο χωρος σου ειναι "αδειος", οποτ τον εκμεταλλευεσαι ηχητικα - ενω εγω :(...:bigcry:

Ο χώρος είναι 7χ5,5,
Ο χώρος σου είναι ιδιαιτέρως περιοριστικός και τα ηχεία σου μικρά για να τον γεμίσουν, η ανοιχτή μπάφλα προσαρμόζεται εύκολα στο χώρο (και στον δικό σου) αλλά για να το 100 τοις εκατό θέλει μεγάλη απόσταση από πίσω και πλαινούς τοίχους...!
1215554977.jpg

Μεγάλο βάσης >>>>http://www.gedlee.com/abbey.htm
Τέλειος χώρος και πολύ όμορφο ηχοσύστημα!!!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μεγάλα βάσης είναι κ τα Spendor /Harbeth

Τέλειος χώρος και πολύ όμορφο ηχοσύστημα!!!

Μεγάλα βάσης είναι κ τα Spendor /Harbeth

Μακάρι να ήταν η τελευταία Φώτο!!! Την έβαλα για να δείξω τον ιδανικό χώρο
Ο δικός μου,παραπάνω ο κλασικός ελληνικός ....!

Spendor Classic SP100R2
ATC SCM100 SL
Haberth Monitor 40.2 Domestic
gedlee Abbey 12c
JBL
Adam S4X-V
Pmc mb2-se

Μακάρι να ήταν η τελευταία Φώτο!!! Την έβαλα για να δείξω τον ιδανικό χώρο
Ο δικός μου,παραπάνω ο κλασικός ελληνικός ....!

Spendor Classic SP100R2
ATC SCM100 SL
Haberth Monitor 40.2 Domestic
gedlee Abbey 12c
JBL
Adam S4X-V
Pmc mb2-se
Ουπς σόρυ... Αλλά κ πάλι οκ είναι σχετικά! Κ πολύ ζεστός!

Τελευταία μου έχουν τραβήξει την προσοχή τα JBL είναι η αλήθεια! Θα ήθελα να ακούσω κανένα ηχείο άλλο κάποια "καλή" της σειρά...

http://eu.jbl.com/jbl_product_detail_eu/studio-monitor-4312m
Τι να λέει αυτό άραγε;;

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ...:108:

και φυσικα θα συνεχισουμε!

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ...:108:

ΚΑΛΉ ΧΡΟΝΙΑ πατριώτη. Το b&w δοκίμασες να το βοηθήσεις μέ ένα sub να παίζει απο τους 120κύκλους και κάτω το βράδυ και απο τους 60-80 την υπόλοιπη μέρα? Οχι όμως σε εκκωφαντικές στάθμες, αλλά απλά να γεμίζει αχνά, έτσι και το ηχείο σου, που σου αρέσει, κρατάς και ποιοτικά ακούς.

Καλή χρονιά. ...
Ο χώρος ειναι απαγορευτικος για μεγαλη επενδυση σε ενισχυτικα και ηχεία οπως εχει ηδη γινει.
Προσωπικα θα εβαζα μικρα nf monitors στη μια ακρη και ουτε καν sub.
Θα επενδυα τα υπόλοιπα χρηματα σε καλά ακουστικά και ενισχυτή τους.

Καλή χρονιά σε όλους και ιδιαίτερα στους δύο Βαγγέληδες .
Τα 805Ν τα δοκίμασα με ενα sub πού μου έδωσε ο Στέργιος [ Rel νομίζω] ,απλά δε <κολλάει>
Εκτιμώ ότι μόνο με σερβοελεγχόμενο sub υπάρχει περίπτωση να <δέσουν> χωρίς βέβαια να το έχω δοκιμάσει
Τελικά μάλλον θά έρθουν, Βαγγέλη, Θεσ/νικη τα 805 ?

Δεν κοιτάς για καμιά DSP λύση να ξεμπερεδεύεις; Target curve για νυχτερινές ακροάσεις και με διόρθωση για τη στραβή θέση των ηχείων, και όποιοςν συνδυασμό ανάμεσά τους.

Καλη χρονια Βαγγελη. Με το σαμπ που δοκιμασαμε δεν ηταν επιτυχες, μαλλον θελει πολυ καλο σαμπ, και δεν ξερω κατα ποσο αξιζει η δαπανη εναντι...αλλαγης!

Καλή χρονιά σε όλους και ιδιαίτερα στους δύο Βαγγέληδες .
Τα 805Ν τα δοκίμασα με ενα sub πού μου έδωσε ο Στέργιος [ Rel νομίζω] ,απλά δε <κολλάει>
Εκτιμώ ότι μόνο με σερβοελεγχόμενο sub υπάρχει περίπτωση να <δέσουν> χωρίς βέβαια να το έχω δοκιμάσει
Τελικά μάλλον θά έρθουν, Βαγγέλη, Θεσ/νικη τα 805 ?
Καλη χρονια Πετρο. Να ερθουν με σκοπο να τα δοκιμασουμε με αλλον ενισχυτη ´´η πως ακουγονται σε αλλον, πιο φροντισμενο χωρο; Για το πρωτο, νομιζω πως με τον Hegel δεν υφισταται θεμα γενικως, για το δευτερο...
Δεν κοιτάς για καμιά DSP λύση να ξεμπερεδεύεις; Target curve για νυχτερινές ακροάσεις και με διόρθωση για τη στραβή θέση των ηχείων, και όποιοςν συνδυασμό ανάμεσά τους.
Δωσε λεπτομερειες!

Βαγγέλη ,σε πειράζω .Ο δικός μου χώρος δεν είναι καθόλου φροντισμένος ,απλά ζώ με αυτούς τους περιορισμούς

Re: Απάντηση: Re: ΗΧΕΙΑ ΠΛΗΡΗ...ΒΡΑΔΙΝΩΝ ΕΝΤΑΣΕΩΝ/ΑΚΡΟΑΣΕΩΝ

Το πατριωτάκι σου, ο Βαγγέλης Κυρίτσης έχει έναν προ με ψηφιακή ισοστάθμιση ... δεν ζητάς κάποια δοκιμή σπίτι σου ;;;... και γω νομίζω ότι εκεί είναι η λύση στα θέματα σου ...