Ηχεία Πλήρη...Βραδινών Εντάσεων/Ακροάσεων

Πετρο, μαλλον (δηλ....σιγουρα) ετσι θα ζησω το "υπολοιπον"...

Σταυρο, λες τελικα να το ριξω στα... αυτια; για να ασχολεισθε τοσοι κατι πρεπει να τρεχει!

Δημοκηδη δες παρακατω...

Βαγγεεεελη (Κυριτση) το εχεις ακομη το "μηχανακι" για να δοκιμασουμε εντος;

Ο ήχος από ακουστικά μπορεί να είναι άκρως εθιστικός αλλά η συνεχή ακρόαση μ' αυτά δεν είναι λύση.

Καταντά κουραστικό ενώ θα σου λείψει η δικάναλη ακρόαση και πιθανότατα θα τα παρατήσεις.

Εγώ είμαι εξ' ανάγκης σ' αυτό το τριπάκι αλλά έχω επιθυμήσει να ακούω πλέον τις μουσικές μου από (καλά) ηχεία.

Προβλέπεται νέο τριπάκι στο μέλλον...

Πετρο, μαλλον (δηλ....σιγουρα) ετσι θα ζησω το "υπολοιπον"...

Σταυρο, λες τελικα να το ριξω στα... αυτια; για να ασχολεισθε τοσοι κατι πρεπει να τρεχει!

Δημοκηδη δες παρακατω...

Βαγγεεεελη (Κυριτση) το εχεις ακομη το "μηχανακι" για να δοκιμασουμε εντος;

Συνονόματε, όχι δεν το έχω πλέον έχει άλλο ευτυχή κάτοχο, έγω πάω σε άλλες λύσεις που και εκεί θα χρησιμοποιήσω ψηφιακή ισοστάθμιση απο την αρχή μέχρι το τέλος, το DIRAC. Λάκη η ψηφιακή ισοστάθμιση είναι must για κάθε σύστημα, δεν έχει όμως σχέση με στάθμες, η ψηφιακή ισοστάθμιση (και μάλιστα ο αλγόριθμος roomperfect το κάνει) πρέπει να μην επηρρεάζει την φυσιογνωμία του συστήματος, απλά πρέπει να αντισταθμίζει προβλήματα του χώρου.

Συνονόματε, όχι δεν το έχω πλέον έχει άλλο ευτυχή κάτοχο, έγω πάω σε άλλες λύσεις που και εκεί θα χρησιμοποιήσω ψηφιακή ισοστάθμιση απο την αρχή μέχρι το τέλος, το DIRAC. Λάκη η ψηφιακή ισοστάθμιση είναι must για κάθε σύστημα, δεν έχει όμως σχέση με στάθμες, η ψηφιακή ισοστάθμιση (και μάλιστα ο αλγόριθμος roomperfect το κάνει) πρέπει να μην επηρρεάζει την φυσιογνωμία του συστήματος, απλά πρέπει να αντισταθμίζει προβλήματα του χώρου.
Ως εμου δηλαδη!

Εγω παντος δεν μπορω να ακουσω χωρις Room correction πλεον. Το πατωμα μου είναι ξυλο με κενο από κατω και ειχα μια βύθιση μεγαλη στους 40-50ΗΖ.
Το correction εκοψε τα peak (πιο πανω και πιο κατω από τους 40-50ΗΖ) και γεμισε τα deep με αποτέλεσμα παρα πολύ καλο χαμηλο και ειδικα σε χαληλες εντασεις.
Βεβαια πρεπει να πω ότι τεραστιο ρολο παιζει η θεση των ηχειων και ακροασης. Αν δεν μπορει να αλλαξη η θεση των ηχειων τοτε πειραματισου με την θεση ακροασης προς-πισω.
Θα δεις τεραστια διαφορα στο χαμηλο. Εγω που εχω dedicated room χωρις τετοια θεματα το ειδα στην πραξη.

Απάντηση: Re: Ηχεία Πλήρη...Βραδινών Εντάσεων/Ακροάσεων

Eσυ και ο κουμπαρος σου (με τις...ξυλοκασονες για ηχεια!) ειστε απο τους τυχερους!
Πες μου πως σου φανηκαν τα Vienna που ακουσες στην εκθεση;

Εγω παντος δεν μπορω να ακουσω χωρις Room correction πλεον. Το πατωμα μου είναι ξυλο με κενο από κατω και ειχα μια βύθιση μεγαλη στους 40-50ΗΖ.
Το correction εκοψε τα peak (πιο πανω και πιο κατω από τους 40-50ΗΖ) και γεμισε τα deep με αποτέλεσμα παρα πολύ καλο χαμηλο και ειδικα σε χαληλες εντασεις.
Βεβαια πρεπει να πω ότι τεραστιο ρολο παιζει η θεση των ηχειων και ακροασης. Αν δεν μπορει να αλλαξη η θεση των ηχειων τοτε πειραματισου με την θεση ακροασης προς-πισω.
Θα δεις τεραστια διαφορα στο χαμηλο. Εγω που εχω dedicated room χωρις τετοια θεματα το ειδα στην πραξη.

Για γίνε πιο συγκεκριμένος. Μετράς με κάποιο software και σου βγάζει προφίλ που θα χρησιμοποιείς στον player? Ή περιλαμβάνει και κάποιο hardware?

Eσυ και ο κουμπαρος σου (με τις...ξυλοκασονες για ηχεια!) ειστε απο τους τυχερους!

Βαγγελη Κυριτση, για σενα ειναι το ανωτερω!

Βαγγελη Κυριτση, για σενα ειναι το ανωτερω!

ειναι ενα απο τα 3 ηχεια που θα αγόραζα, δηλαδή που μου άρεσαν στην έκθεση με όλο το ρίσκο που μπορεί να εχει μια τέτοια άποψη. Παρε κανενα τηλ για καφε να τα πουμε απο κοντα και αύριο αν μπορείς.

Re: Απάντηση: Re: Ηχεία Πλήρη...Βραδινών Εντάσεων/Ακροάσεων

Καλημέρα. Για ποιά Vienna μιλάτε;

Για γίνε πιο συγκεκριμένος. Μετράς με κάποιο software και σου βγάζει προφίλ που θα χρησιμοποιείς στον player? Ή περιλαμβάνει και κάποιο hardware?

Oχι δεν παιζω με πισι............εχω το SBTouch με ντακ/προ το Lyngdorf dpa-1.

Re: Απάντηση: Ηχεία Πλήρη...Βραδινών Εντάσεων/Ακροάσεων

vienna acoustics beethoven baby grand
Εξαιρετικό ηχείο!
Δεν ξέρω αν θα σου λύσει ή αν θα σου δημιουργήσει προβλήματα στον χώρο σου βέβαια αλλά όπως και να έχει σαν ηχείο αξίζει πολύ!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ηχεία Πλήρη...Βραδινών Εντάσεων/Ακροάσεων

Προς το παρον θα κανω δοκιμες με σαμπ

Μπατζανάκη δεν μπορώ να συνεισφέρω στη κουβέντα, μη γνωρίζοντας και το πρόβλημα (απαιτήσεις σου vs προσλαμβανόμενο ηχητικό αποτέλεσμα) όμως βρίσκω πολύ λογικές τις λύσεις που σου προτάθηκαν, για sub/μετρήσεις και dsp/μετρήσεις,,, απο τη στιγμή που δεν γίνεται να "φτιάξεις" το χώρο/τοποθέτηση (που θα ήταν το σωστότερο βέβαια)
Το κοινό λοιπόν είναι οι μετρήσεις, δυστυχώς ;-).

οκ παίξε με sub ή με άλλα ηχεία ή με ότι άλλο, πχ κούμπωσε κάποιον παλιό preamp με loudness στην pre-in του Η360 τουλάχιστον για τα 50-60-70db που σε καίνε, αλλά μην απορρίψεις καμία λύση, αν δεν παραμετροποιήσεις την όποια λύση, σύμφωνα με τις μετρήσεις του χώρου!

Καλή χρονιά και καλή επιτυχία!

Απάντηση: Re: Ηχεία Πλήρη...Βραδινών Εντάσεων/Ακροάσεων

Σωστα τα λες, προς τα εκει θα στραφω (αυτα λεγαμε με τον Βαγγ. Κυριτση στον πρωινο καφε σημερα -δηλ. ελεγε...) μα που να βρω τετοια βοηθεια εδω...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ηχεία Πλήρη...Βραδινών Εντάσεων/Ακροάσεων

Προς το παρον θα κανω δοκιμες με σαμπ

511B800fig4.jpg

Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται το ηχείο είναι ένα sub. Έτσι όπως το βλέπω μάλλον ένα equalizer για την καμπούρα εκεί στα ανώτερα μπάσα και γενικά τις συχνότητες loudness θα ήταν ότι πρέπει. Το ηχείο η το αποδέχεσαι όπως είναι με τα καλά του στις ψηλές εντάσεις η το αλλάζεις.

Εκτός και αν η απόκριση είναι άλλου ηχείου. :drool:

Last edited:
H απόκριση του ηχείου ελάχιστη αξια έχει όταν μιλάμε για προβληματικό χώρο. Στη πραγματικότητα όταν μετρήσει, δεν θα έχει κάποια σχέση με την "κανονική" μέτρηση που βλέπουμε.
Επιπλέον ο evam έχει αναφέρει το αντίθετο απο αυτό που περιγράφεις, στις χαμηλές εντάσεις. Γι αυτό και του προτάθηκε sub ή loudness. Να "γεμίσουν" οι χαμηλές συχνότητες .

Για τις υψηλές εντάσεις όμως θα συμφωνήσουμε. Μάλλον την ακριβώς αντίθετη συμπεριφορά θα έχει ο χώρος. Οπότε ένα καλό dsp με μνήμες, ώστε να κάνει χρήση αναλόγως των συνθηκών, μοιάζει η καλύτερη λύση. Θα πρέπει να γίνει εξπερτ βέβαια...