Ηχεία Πλήρη...Βραδινών Εντάσεων/Ακροάσεων

Αυτη η συσκευη τι ρολο παιζει;, μαλλον ειναι για απλα σαμπ; https://www.minidsp.com/applications/digital-crossovers/subwoofer-integration-with-minidsp
https://www.minidsp.com/products/minidsp-in-a-box/minidsp-2x4
με 105 δολ!

Περι nearfield ακροασεων...τωρα δεν γινεται τιποτα, θα προχωρησω οπως ειμαι, με διορθωσεις και προσθεσεις οπου γινεται. Και δεδομενου οτι με βαλατε στο τριπακι των dsp με σαμπ κλπ...βρηκαμε δουλεια μου φαινεται! Αλλα οχι και τρια σαμπ - ενα και συμμαζεμενο στη θεση αυτου του hc!

Supersonic εντασεις εδω μεσα οσο θελεις, απλα...ανευ μπασων!

Dalanik τοσο ειναι, αλλα με τα ηχεια στον χωρο περιπου 3μ

Sokmav πρεπει να στοιχιζει "σχετικα" το Μακιντος !

H απόσταση απο τον μπουφέ ως τη θέση ακρόασης είναι πάνω απο 3,5 μέτρα. Επίσης μιλάμε για σαλόνι οικογένειας.
Τα ξαναλέω μπας και μας ξέφυγε (πάλι) αυτό...

Απάντηση: Re: Ηχεία Πλήρη...Βραδινών Εντάσεων/Ακροάσεων

ή ακόμα καλύτερα στο MEN220 της McIntosh (που πλέον έχει ανανεωθεί σιωπηλά σε δεύτερη version).

Ξύνεις πληγές!
(Είναι και πολύ καλό ενεργό κρος εκτός των άλλων πανάθεμα το... )

Re: Απάντηση: Re: Ηχεία Πλήρη...Βραδινών Εντάσεων/Ακροάσεων

Ξύνεις πληγές!
(Είναι και πολύ καλό ενεργό κρος εκτός των άλλων πανάθεμα το... )

Είναι όντως εξαιρετικό, η δεύτερη δε version που μου προέκυψε σαν αναβάθμιση τυχαία (και άνευ κόστους!) έκανε ένα πολύ καλό εργαλείο εξαιρετικό με την έννοια ότι το μηχάνημα είναι super διάφανο, κάνοντας την δουλειά αθόρυβα και αποτελεσματικά. Τώρα αν δικαιολογεί το κόστος του (που πρέπει πλέον να φθάνει τα 7χιλ.) είναι μια άλλη κουβέντα, σε ένα σύστημα όμως >50χιλ. σε προβληματικό χώρο θα έλεγα ότι αξίζει με το παραπάνω. Η δυνατότητα δε του ενεργού cross είναι για τον φίλο ταμάμ σε σχέση με όσα ελέχθησαν από τους εμπειρότερους εδώ μέσα περί χρήσης ενός ή περισσότερων sub.

Απάντηση: Re: Ηχεία Πλήρη...Βραδινών Εντάσεων/Ακροάσεων

για τα fostex τα είπε αναλυτικότατα ο Μιχάλης.
Επίσης είναι φτιαγμένα για να μην φορτίζουν τον χώρο όπως τα κανονικά ηχεία. Είναι για να κάτσεις μπροστά τους ή δίπλα τους στα 1 ή 2 μέτρα και να ακούς.

Επίσης όλοι όσοι προτείνετε κάτι διαφορετικό από τα fostex ξεχνάτε ή παραβλέπετε ότι στον χώρο υπάρχει ένα τεράστιο παθητικό sub που λέγεται μπουφές.
Ετσι υπάρχει το πακέτο ηχεία+χώρος και ο παθητικός ακτινοβολητής μπουφές.

Εντάσεις εκεί μέσα με τον μπουφέ Δ Ε Ν.
Όσο πιό γρήγορα το πάρεις απόφαση τόσο πιό πολλά χρήματα και έννοιες θα γλυτώσεις.
Ακόμα και παραμετρικό eq, ψηφιακό με κομπρέσσορα, λιμιτερ να μπεί θα πρέπει να κόψει ένα σωρό πράγματα ώστε να μην ακτινοβολεί ο μπουφές που σημειωτέον έχει υπερπολλαπλάσιο μέτωπο από τα 805

Μήτσο ο άνθρωπας λέει ότι δεν έχει μπάσα ρεεεεεεε

ο μπουφές ρουφάει το μπάσο, δε το ενισχύει!

(κατάλαβα λάθος?)

β) προμήθεια προ με loudness κλπ: υπερβολικό νομίζω το να αγορασθεί, όχι φθηνά μαλλον, μηχάνημα μίας λειτουργίας

Bαγγέλη αναφέρθηκα σε παλιό μεταχειρισμένο όπου το κόστος είναι μηδαμηνό (μικρότερο απο αλλαγή καλωδίων...), πχ nad, rotel, mf, sansui, κτλ (έχω ακούσει τέτοιους, γι' αυτό τους αναφέρω και δεν κοστίζουν πάνω απο 100-150 + κανα 50ρικο ο έλεγχος και συντήρηση switches και pots). Βγαίνουν σε σχετικά καλή κατάσταση τέτοιες αγγελίες, εντός και εκτός...
Επιμένω,,, αν δεν προχωρήσει η λύση επεξεργαστή ήχου (που είναι αντικειμενικά η σωστότερη imo), να φέρεις δοκιμαστικά και χωρίς κόστος κάποιον preamp για ακρόαση στις χαμηλές εντάσεις που σε ενδιαφέρουν. Όλο και κάποιος θα υπάρχει σε κανα ντουλάπι γνωστού.
Ο Η360 σου δίνει τη δυνατότητα παράκαμψης του pre σταδίου με το πάτημα ενός κουμπιού. Απολύτως εύκολη λύση. Δύο καλώδια rca απο το pre out του preamp στο pre in του Ηegel και τέλος. 5 λεπτά υπόθεση και θα καταλάβεις αμέσως αν σου κάνει αυτή η λύση ή όχι!

Απο εκεί και πέρα είναι δικό σου θέμα να κρίνεις αν οι επιδόσεις είναι αποδεκτές ή ακόμα και να έχεις χώρο για άλλο ένα μηχανάκι, το οποίο είναι απο μόνο του "no go", αν δεν υπάρχει ο χώρος.

Πάντως ψάχτο όσο δε πάει άλλο, όπως ήδη κάνεις. Αυτό είναι το χόμπι μας. Αν δεν ψαχνόμαστε ας ασχοληθούμε με κάτι άλλο. Μουσική βγάζουν και τα φορητά ραδιόφωνα...

ΥΓ fostex ή άλλα <5" ενεργά nearfiled, σε ύψος πάνω απο μέτρο, κοντά μεταξύ τους και σε απόσταση 3+ μέτρων απο τη θέση ακρόαση μην αγοράσεις.
Το γράφω ρητά και imo δεν υπάρχουν "αν" και "εφόσον"...
Όμως αν σου δοθεί η ευκαιρία και μπορείς να τα βάλεις πάνω στο μπουφέ μέσα σε σαλόνι χωρίς να πέσει γιούχα απο τη σύντροφό σου, δοκίμασε και πες μας εντυπώσεις... Το κόστος τους όντως δεν είναι αποτρεπτικό.

Το Mcintosh φοραει το room perfect της Lyngdorf, στην ουσια είναι το ιδιο μηχανημα. Και στο δικο μου υπαρχει δευτερη βερσιον που δεν εχω περασει ακομα.

Μήτσο ο άνθρωπας λέει ότι δεν έχει μπάσα ρεεεεεεε

ο μπουφές ρουφάει το μπάσο, δε το ενισχύει!

(κατάλαβα λάθος?)

η μπάλα έχει χαθεί.
αμετάκλητα.
Εγώ πλέον δεν ξέρω τι πρόβλημα έχει αλλά και ΤΙ ακριβώς θέλει.

το νήμα είναι φαύλος κύκλος και φτου ξανά από την αρχή.
Και γύρω γύρω 45 Γιάννηδες λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο ή χωρίς να ξέρουν ή και ο ίδιος ο ξενοδόχος ποιό είναι το πρόβλημα.

(no offence προς κανένα και χρόνια πολλά στους 45)

Να το συνοψίσω εγώ;
Στις υψηλές εντάσεις το χαμηλό τον ενοχλεί (ο χώρος διαμαρτύρεται και δικαίως... ),στις χαμηλές εντάσεις του λείπει.

(Μιλάω εξ ονόματος του γιατί τα έχουμε πει και ξέρω τα θέματα του. )

Τα είπαμε και πριν,2 ωραιότατες καμπύλες με dsp και επιλογή ανάλογα την ώρα και τα ντέρτια.
Θέλει κόπο αλλά θα του φτιάξει κάπως τα προβλήματα και στις υψηλές εντάσεις και στις χαμηλές.

Να το συνοψίσω εγώ;
Στις υψηλές εντάσεις το χαμηλό τον ενοχλεί (ο χώρος διαμαρτύρεται και δικαίως... ),
ΟΧΙ με το ηχειο αυτο - με αλλα μπασατα ναι!

στις χαμηλές εντάσεις του λείπει.
ΝΑΙ με το ηχειο αυτο (οχι με δαπεδου δι/τριδρομα)

(Μιλάω εξ ονόματος του γιατί τα έχουμε πει και ξέρω τα θέματα του. )

Τα είπαμε και πριν,2 ωραιότατες καμπύλες με dsp και επιλογή ανάλογα την ώρα και τα ντέρτια.
Θέλει κόπο αλλά θα του φτιάξει κάπως τα προβλήματα και στις υψηλές εντάσεις και στις χαμηλές.
Αυτα τα...απλα!
Και θελω να ενισχυσω τα χαμηλα του 805 σε χαμηλη ενταση!
Αρχισε η αναζητηση προ με loudness - δεκτες προσφορες προς δοκιμη!

dbx215s_2.jpg

Re: Απάντηση: Ηχεία Πλήρη...Βραδινών Εντάσεων/Ακροάσεων

Αυτα τα...απλα!
Και θελω να ενισχυσω τα χαμηλα του 805 σε χαμηλη ενταση!
Αρχισε η αναζητηση προ με loudness - δεκτες προσφορες προς δοκιμη!

Συγνώμη δεν έχω παρακολουθήσει αναλυτικά τη συζήτηση.
Software player χρησιμοποιείς ? αν ναι τότε θα βρεις software plugins για φίλτρα να κάνεις τη δουλειά σου

Aυτος ο ισοσταθμιστης περα της ρυθμισης συχνοτητων κανει κατι αλλο;
Αν οχι, εχω αυτον https://www.google.gr/search?q=Kenw...p9m9gtIcM:&usg=__V2e0wGewIoEVKnCRI7qZXqEOqJc=

Με τηλεχειρισμο δεν υπαρχει κανενας;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Συγνώμη δεν έχω παρακολουθήσει αναλυτικά τη συζήτηση.
Software player χρησιμοποιείς ? αν ναι τότε θα βρεις software plugins για φίλτρα να κάνεις τη δουλειά σου

Αν εννοεις το foobar2000...yes!

Βρε Αντωνη αφου θα κανουμε αλλη δουλεια εκεινη την ωρα:ernaehrung004:

Aυτος ο ισοσταθμιστης περα της ρυθμισης συχνοτητων κανει κατι αλλο;
Αν οχι, εχω αυτον https://www.google.gr/search?q=Kenw...p9m9gtIcM:&usg=__V2e0wGewIoEVKnCRI7qZXqEOqJc=

Με τηλεχειρισμο δεν υπαρχει κανενας;

Αν εννοεις το foobar2000...yes!

τον τηλεχειρισμό τώρα τι τον θες?
Μια φορά θα τα στήσεις και θα ακούς.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ηχεία Πλήρη...Βραδινών Εντάσεων/Ακροάσεων

Δηλ και σε εντασεις χαλαρωτικες και σε εντασεις...εντατικες, η ρυθμιση θα ειναι σταθερη; Αφου στα χαμηλα ειναι η μεγαλη ελλειψη - εξ ου και το λάουντνες!

Πολύ αισιόδοξο ότι θα ξεπεράσεις τα υπάρχοντα προβλήματα με επιπλέον έξοδα σε βλέπω.:dancing:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ηχεία Πλήρη...Βραδινών Εντάσεων/Ακροάσεων

Δηλ και σε εντασεις χαλαρωτικες και σε εντασεις...εντατικες, η ρυθμιση θα ειναι σταθερη; Αφου στα χαμηλα ειναι η μεγαλη ελλειψη - εξ ου και το λάουντνες!

νομίζω δεν μπορώ να σε τσακώσω σε τίποτα. :twoguns:

Αμα θες εντάσεις, ενώ άκουγες χαμηλά, θα σηκωθείς και θα τα αλλάξεις.
όταν πάλι θες χαμηλά θα ξανασηκωθείς κ.ο.κ.

αλλιώς θα πάρεις παραμετρικό με dynamic compressor limiter και κοινώς ....θα τα σκάσεις.

αν ο μπουφές ρουφάει το μπάσο, θα μπορέσει η ενίσχυσή του ψηφιακά να διορθώσει το πρόβλημα;

επίσης η ενίσχυση κάποιων συχνοτήτων χαμηλά θα είναι μία προκαθορισμένη για ότι ακούμε ; αλλοιώνει αυτό το χαρακτήρα κάποιων κομματιών;
πχ κάποια κομμάτια έχουν μπάσο που περισσεύει και άλλα ανύπαρκτο

επίσης να πω ότι στο δικό μου χώρο με τα "θεωρούμενα" εύκολα Proac, το μπουμάρισμα σε υψηλή ένταση και η έλλειψη μπάσου σε χαμηλή ένταση, διορθώθηκαν σε μεγάλο βαθμό όταν αντικατέστησα τον ολοκληρωμένο με πολύ δυνατότερο τελικό,
βέβαια ο Hegel πρέπει να είναι επαρκής και με το παραπάνω για τα συγκεκριμένα ηχεία, οπότε εδώ δεν είναι αυτή η περίπτωση