Ηχεία Πλήρη...Βραδινών Εντάσεων/Ακροάσεων

Λεεεποοον:
Η δοκιμή γίνεται με τα ηχεία στο μέσον του σαλονιού πανταχόθεν ελευθερα, μα με τον...μπουφε στο κόλπο (είναι βαρύς για μετακινηση), κι έτσι πρέπει αφού είναι στοιχείο του χώρου.
α) Το "Χαρλεμ" του Μιχάλη σε 24/96 ακουσθηκε φοβερά καλά και αεράτα, με πιο λίγο μπάσο βέβαια (; ) από ότι στη συνήθη θέση (έμπροσθεν μπουφε), οι λόγοι προφανείς για τέτοιο ηχείο. Με 3 αποκοπες κατω συχνοτήτων που πρότεινε ο Μιχάλης. φυσικά δεν ήταν καλά και ...επανηλθαν τάχιστα.
Αύριο θα τα επαναφέρω έμπροσθεν του μπουφέ και θα ακολουθήσω τις οδηγίες του Μιχάλη.
Η θέση αυτή, δηλ. ελεύθερα στη μέση ενός χώρου 7,5Χ3,80μ, αδικεί πολύ τα ηχεία (και κάθε βασης) γιατί ναι μεν ακούς στα 3μ, με τοίχο πίσω σου, μα διαχεομενος ο ήχος σε 90κυβικα μετρα ...απλά φωναζει στα αυτιά σου εν κενώ (4Χ4Χ3,10 όπισθεν αυτου).Έτσι, στη θέση αυτή ταιριάζει ένα δαπέδου τρίδρομο, οπότε. ..στην άλλη ζωή!!!
β) το component του foo που πρότεινε ο Σωκράτης. απεσύρθη τάχιστα -ναι μεν μικρή επιδραση μα όχι καλή κι εκεί που μου αρέσει ο ηχος, οπότε δεν....
γ) Όπως είδατε ακολούθησα τη συμβουλή του Σταύρου για περιφορά των ηχείων, δοκιμή που είχα ξανακάνει, μα ο σημερινός ήχος (με τις όσες ελλείψεις του στα χαμηλα) είναι πολύ καλος. Τα μεσαιο-υψηλά είναι υπέροχα κι αν υπήρχε. ..βάθος θα ήταν τέλειο (λέμε τωρα). Για πιο μικρό χωρο πιστεύω ότι είναι ιδανικό. "Τσιμπησα" λίγο τις χαμηλές με το foo, άλλαξε ο ήχος (καλιτερος) μα θέλει προσοχή γιατί ...παραμορφώνει! Άρα χρειάζεται τα "μοντερνα" μέσα που προτείνετε για καλη ρύθμιση και έλεγχο.
Οψόμεθα!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Περί ισοσταθμιστων:
Ο ψηφιακός του Σπύρου ως προς τι υπερτερεί του απλού, αναλογικού, που εχω;

Του Σπυρου δεν ειναι ψηφιακος...ειναι σαν τον δικο σου περιπου με ποιο πολλες ρυθμισεις.
Ψηφιακος ειναι αυτος που σου εβαλα εγω δηλ αυτο
http://www.altomusic.com/behringer-deq2496-ultra-curve-pro-mastering-processor
Τεραστια η διαφορα στις λειτουργιες

Κοιτα...θα γραψω μονο αυτο και τελειωνω εδω να μην σε κουραζω.
Οταν παμε και σκαμε 300αρες για καλωδια το θεωρω αδιανοητο να μην υπαρχει στο σπιτι ενα τετοιο μηχανακι εστω για το παιχνιδι.
Ναι ειναι δυσκολο αν θες να το παιξεις μονος μηχανικος ηχου αλλα με λιιιγο διαβασμα μπορεις να κανεις παπαδες(καθ'υπερβολην) εστω και με το αυτι.
Δεν ειναι hiend καταστασεις αλλα ειναι χρησιμες και πρακτικες ειδικα μεσα σε σπιτια που ζει κοσμος αλλα παραλληλα θελεις να απολαυσεις και λιγο τον ηχο.

@evam7
Οι κατ' αρχήν ρυθμίσεις που πρότεινα είχαν λάβει υπ' όψη τη συνήθη θέση ακρόασης, εκεί που τραβάς τα ηχεία λίγο μπροστά με τον καναπέ πίσω τους.

Είναι βέβαιο ότι κάπου στο μέσον του δωματίου χωρίς τοίχους και γωνίες δίπλα τους να αντανακλούν, τα ηχεία θα έπαιζαν πιο ισορροπημένα. Τα άκουσες διαδοχικά σε χαμηλή, μέτρια, δυνατή και πολύ δυνατή ένταση σ' αυτή τη θέση;

Μου κάνει εντύπωση ότι είχες ανάγκη να "τσιμπήσεις" το χαμηλό! Σε ποιά συχνότητα;
Υποψιάζομαι ότι σου αρέσει να ακούς φουσκωμένο μπάσο, περισσότερο από όσο υπάρχει στην πραγματικότητα.
Για να έχεις μία ιδέα πως πρέπει να ακούγεται, αν έχεις ένα ζευγάρι καλά ακουστικά, άκουσε και με αυτά το Spanish Harlem το οποίο έχουμε σαν κοινή αναφορά.

@mdvq
Έχεις απόλυτο δίκιο.
Ξαποστείλαμε τα Equalizers στο πύρ το εξώτερο και τους κάναμε καλώδια! :D

Last edited:
Απάντηση: Re: Ηχεία Πλήρη...Βραδινών Εντάσεων/Ακροάσεων

Με πρόθεση να συνεισφέρω θετικά, προχθές ακουσα το σύστημα του συνονόματου και συντοπίτη. Το σύστημα παίζει πάρα πολύ καλά, εχει υψηλές, μεσαίες και χαμηλές και παίζει μουσική άριστα. Το κακό που έχει είναι ότι είναι hi-end. Δεν γκρεμίζει σπίτια, δεν κάνει λιθοτριψία,αλλά όμως γιαυτό είναι κατασκευασμένο αυτό το ηχείο, κατά την άπποψή μου θέλει λίγο κάτι εκεί χαμηλά για τα περιγράμματα, και φυσικά να μην χαλάσει την άρθρωση που ´πολύ καλά έχει εκεί χαμηλά. Του πρότεινα, επειδή έχει ένα φίλο με car audio, να του δανείσει ένα sub jl, μικρό να έχει όμως dsp, και να το ενσωματώσει στο σύστημά του λίγο-λίγο και ακούγοντας με πολύ υπομονή για να ενσωματωθεί σωστά. Η σκηνή του είναι κορυφαία, οι μεγάλες ορχήστρες αποδίδονται απολύτως σωστά με όγκο και αξιοσημείωτη ισορροπία και φυσικά σε βάζει άνετα στο κλίμα, τα μεγάλα τυμπάνια και οι γκρανκάσες ενω είναι εκεί παρούσες και αποδίδονται σωστά χρειάζονται ενα τι στην παρουσία χωρίς αυτό όμως να αποβεί εις βάρος της άρθρωσης στην περιοχή και γενικά της ισορροπίας που επιτυγχάνει αυτό το σύστημα. Αν διαταραχθεί αυτή η ισορροπία τότε τα υπόλοιπα είναι δώρον άδωρο. Στην περιοχή των υψηλών δεν θα άλλαζα τίποτα. Απλά το σύστημα θέλει λίγο βοήθεια χαμηλά, διακριτικά και μελετημένα.

Re: Απάντηση: Re: Ηχεία Πλήρη...Βραδινών Εντάσεων/Ακροάσεων

Με πρόθεση να συνεισφέρω θετικά, προχθές ακουσα το σύστημα του συνονόματου και συντοπίτη. Το σύστημα παίζει πάρα πολύ καλά, εχει υψηλές, μεσαίες και χαμηλές και παίζει μουσική άριστα. Το κακό που έχει είναι ότι είναι hi-end. Δεν γκρεμίζει σπίτια, δεν κάνει λιθοτριψία,αλλά όμως γιαυτό είναι κατασκευασμένο αυτό το ηχείο, κατά την άπποψή μου θέλει λίγο κάτι εκεί χαμηλά για τα περιγράμματα, και φυσικά να μην χαλάσει την άρθρωση που ´πολύ καλά έχει εκεί χαμηλά. Του πρότεινα, επειδή έχει ένα φίλο με car audio, να του δανείσει ένα sub jl, μικρό να έχει όμως dsp, και να το ενσωματώσει στο σύστημά του λίγο-λίγο και ακούγοντας με πολύ υπομονή για να ενσωματωθεί σωστά. Η σκηνή του είναι κορυφαία, οι μεγάλες ορχήστρες αποδίδονται απολύτως σωστά με όγκο και αξιοσημείωτη ισορροπία και φυσικά σε βάζει άνετα στο κλίμα, τα μεγάλα τυμπάνια και οι γκρανκάσες ενω είναι εκεί παρούσες και αποδίδονται σωστά χρειάζονται ενα τι στην παρουσία χωρίς αυτό όμως να αποβεί εις βάρος της άρθρωσης στην περιοχή και γενικά της ισορροπίας που επιτυγχάνει αυτό το σύστημα. Αν διαταραχθεί αυτή η ισορροπία τότε τα υπόλοιπα είναι δώρον άδωρο. Στην περιοχή των υψηλών δεν θα άλλαζα τίποτα. Απλά το σύστημα θέλει λίγο βοήθεια χαμηλά, διακριτικά και μελετημένα.

Και όλος αυτός ο θόρυβος είναι απλά για να μας τραβήξει την προσοχή..

Αντώνη αφού και ο Βαγγέλης Κυρ. το ίδιο λέει, με το ζητούμενο από μενα:
"Απλά το σύστημα θέλει λίγο βοήθεια χαμηλά, διακριτικά και μελετημένα."
Γι' αυτό το ερ'μο το διακριτικό χαμηλό γίνεται ολη η φασαρια!

Εκτός θεματος: ένα καλωδιο usb του Βαγγέλη που δοκίμασα χθες...όντως έχει διαφορά από τα κοινα!

Μιχάλη (S.N.) μ' έκανες κι έβαλα ακουστικά πρωί πρωί (με κοιτούσε. ..λοξά η άλλη, που να ξέρει τι τραβάμε! ) και βεβαίως το μπάσο του Sennheiser hd600 δεν έχει σχέση με αυτό του ηχείου.
Νομίζω ότι η λύση είναι η...ρυθμιστική επεμβαση, κι όχι πρόσθεση σαμπακίου - οπότε. ..

...ποιο μηχανάκι είπατε πως θα μου αποστείλετε για εκπαιδευση;:)

Να το συνοψίσω εγώ;
Στις υψηλές εντάσεις το χαμηλό τον ενοχλεί (ο χώρος διαμαρτύρεται και δικαίως... ),στις χαμηλές εντάσεις του λείπει.

(Μιλάω εξ ονόματος του γιατί τα έχουμε πει και ξέρω τα θέματα του. )

Αυτα τα...απλα!
Και θελω να ενισχυσω τα χαμηλα του 805 σε χαμηλη ενταση!
Αρχισε η αναζητηση προ με loudness - δεκτες προσφορες προς δοκιμη!
Αντώνη αφού και ο Βαγγέλης Κυρ. το ίδιο λέει, με το ζητούμενο από μενα:
"Απλά το σύστημα θέλει λίγο βοήθεια χαμηλά, διακριτικά και μελετημένα."
Γι' αυτό το ερ'μο το διακριτικό χαμηλό γίνεται ολη η φασαρια!

Αποφάσισε!

Εγώ αποφάσισα σε εκείνο τον χώρο δεν παίζει ότι και να λες! :argue:

Που έβαλες τα 600? Στην έξοδο των ηχείων ή στην ειδική υποδοχή ακουστικών στη πρόσοψη?

Καμία σχέση η αίσθηση χαμηλού.

Σαφέστατα αν τα ηχεία είναι ικανά εκ κατασκευής στο χαμηλό, η αναπλήρωση από τα ακουστικά - όσο καλά και να είναι - είναι αδύνατη...

Το πρόβλημά σου επαναλαμβάνω είναι θέμα τοποθέτησης ηχείων και ελάχιστης (απαραίτητης) παρέμβασης στο χώρο.

Αν αυτές οι πρακτικές δεν βοηθήσουν > συμπλήρωσε με ψηφιακή ισοστάθμιση...

Σαφέστατα αν τα ηχεία είναι ικανά εκ κατασκευής στο χαμηλό, η αναπλήρωση από τα ακουστικά - όσο καλά και να είναι - είναι αδύνατη.....

Λυπάμαι που στο χαλάω αλλά μάλλον το αντίθετο ισχύει. .. ;)

Τι να αποφασισω Αντωνη-Κ, ειπαμε: την αισθηση του χαμηλου σε ...χαμηλες εντασεις που δινει το loudness. Κι αν προσεξες καλα τις εντυπωσεις του αυτηκοου (και εμπειροτατου) μαρτυρα Βαγγ. Κυριτση "Το σύστημα παίζει πάρα πολύ καλά, εχει υψηλές, μεσαίες και χαμηλές και παίζει μουσική άριστα.............................................., κατά την άποψή μου θέλει λίγο κάτι εκεί χαμηλά για τα περιγράμματα"
Σταυρο, δυστυχως δεν εχει εξοδο ακουστικων ο ενισχυτης, οποτε τα εβαλα στην εξοδο του nuc

Δεν έχω την εμπειρία για να δώσω συμβουλές, απλώς θα κάνω μια πρόταση που σίγουρα έχει προταθεί και πιο πριν:

https://www.minidsp.com/products/acoustic-measurement/umik-1

Το μικρόφωνο αυτό θα σου κοστίσει 100 ευρώ και θα πάρεις αμέσως μια εικόνα του τι συμβαίνει στο χώρο σου. Αυτές τις μέρες ασχολούμαι επίσης με έναν εντελώς αφρόντιστο και προβληματικό χώρο και το εν λόγω μικρόφωνο είναι ο καλύτερός μου φίλος!

Θα αποκτήσεις μέσα σε λίγα λεπτά έναν μπούσουλα ξέροντας το πρόβλημά σου ακριβώς και κυρίως θα βλέπεις την επίδραση σε κάθε αλλαγή που κάνεις στο χώρο σου.

Ρίξε και μια ματιά στο παρακάτω όπου συζητάμε με μετρήσεις και δοκιμές:

http://avclub.gr/forum/showthread.php/106716-Πως-«μετράει»-ο-χώρος-σας

tuxx
ευχαριστιες για την πιο ωφελιμη συμβουλη!

Πιστεύω ότι μετά απο ενα 24ωρο, θα επιστρέψει επιστολή απο την σύντροφο με αίτηση κηδεμονίας του Βαγγέλη απο εμάς.
Ταυτόχρονα, θα είναι έτοιμες βαλιτσούλες στην εξώπορτα του Βαγγέλη.
:twoguns:

Βαγγέλη πρόσεχε μόνο πιό θα διαλέξεις!
2aaisxy.jpg

Καλημέρα,

από το σύστημα,κατά καιρούς πέρασαν αρκετές μάρκες: Monitor Audio, Mission, Chario, Jbl, B&W,bose. Όμως μία μόνο έμεινε και έγινε... εθισμός (δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς). Το όνομά της: KLIPSCH.

Ποια είναι η διαφορά από τις υπόλοιπες που πέρασαν, και την καθιστούν μοναδική, τουλάχιστον για τα αυτιά μου, τον χώρο μου και το υπόλοιπο σύστημα?

Αρχικά είναι η δυνατότητα να έχουν πλήρη απόδοση, σε όλο δηλαδή το ακουστικό φάσμα, είτε ευρίσκεται αυτό σε πλήρη φόρτιση , αλλά το κυριότερο..... και σε πολύ, πολύ χαμηλές εντάσεις!
Άλλοι λόγοι δευτερευούσης σημασίας είναι, η ποιότητα της μεσαίας περιοχής, η ανάλυση, η ποιότητα του χαμηλού.

Κατά καιρούς, προσπάθησα για κάτι ποιοτικότερο, φυσικά στην περιοχή που μπορώ να κινηθώ. Έτσι πέρασα από αρκετά στούντιο για δοκιμές κλπ, διστάζω όμως διότι φοβάμαι ότι δεν θα έχω αυτήν την ιδιαιτερότητα και τις δυνατότητες των προϊόντων αυτής της εταιρείας οι οποίες την καθιστούν μοναδική, ΠΡΟΣΩΠΙΚΆ πάντα.

Το μοναδικό ίσως αρνητικό που θα μπορούσα να τους προσάψω είναι η εμφάνισή τους.

Δεν εχω ακουσει ποτέ Klipch, μα εχω την εντυπωση (μεσω των εντυπωσεων αλλων!) οτι ο ηχος τους "τσιριζει" ψιλα και "βαραει" χαμηλα - ειναι δηλ εντονα...αμερικανικος!

Βρε Σταυρο ξεχασα να σου απευθυνω ευχαριστιες για την ιδεα, ελα ομως που ειναι παντελως ασυμφορη: η -σιγουρη- αντικατασταση θα στοιχισει οσο τα νεα ηχεια! Αστο...

Τι κανω τοσες μερες που δεν κινειται το θεμα; ακολουθω τη συμβουλη του Βαγγελη Κυριτση: προσπαθω να "μαθω" το ηχειο και να το φερω στα ιδανικα του. Μα χρειαζονται και εργαλεια "χωρου" που λειπουν!

Εκτος απο Σταυρος υπαρχει και ο...Stavros (Bartzokas)! Σορι για το μπερδεμα