Ηχεία που ροκαρουν!

Re: ηχεια που ροκαρουν

Τελικά, είχατε δεν είχατε, μπερδέψατε και μένα! :BDGBGDB55:
Ποιο mulidine ακούσατε;
Διαπίστωσα εκ των υστέρων ότι το Rhapsodie που ανέφερε ο Νίκος πρωτύτερα έχει σταματήσει να παράγεται από το 2001.
Άρα κάποιο άλλο μοντέλο θα ακούσατε.
Απαντήστε...ξενέρωτοι! :flipout:

Aααυτο! http://www.cristatechnologies.fr/fiche-A|CRISTA|3ALV4-02010000000000.html

sorry παίδες, αν και δε μου μοιάζει η καμπίνα (ίσως λόγω γωνίας και φινιρίσματος) αυτό πρέπει να είναι.

Το rhapsodie είχε και ένα μεγάφωνο παραπάνω, οπότε...

Δυστυχώς η οπτική μνήμη ασθενεί!

:ernaehrung004:

Για να ειμαι σαφης και επειδη το διασταυρωσα, τα Mulidine Allegretto τα ακουσα με τον Leben 300XS των 15W/ch. Απλα ανελπιστο...

Και αν έχω καταλάβει καλά από την περιγραφή σας, έπιανε καλές εντάσεις και είχε την απαραίτητο έλεγχο.

με 3Κ ευρω θα κοιταζα και προς τα επαγγελματικα της JBL.

μπορει να μην εχουν την λεπτομερεια αλλα για ροκ καταστασεις ειναι το κατι αλλο. Ποσες φορες εχεις παει σε συναυλια η ροκ μπαρ και λες, τετοια ενταση θα θελα σπιτι ??

http://www.skroutz.gr/c/571/mousika-hxeia.html?keyphrase=jbl&order_dir=asc&page=13

οι τιμες στα επαγγελματικα ειναι για το κοματι και οχι για ζευγαρι

Και αν έχω καταλάβει καλά από την περιγραφή σας, έπιανε καλές εντάσεις και είχε την απαραίτητο έλεγχο.

Μεχρι σημερα το πρωι νομιζα οτι επαιζε με τον 35αρη ενισχυτη, μεχρι που ειδα οτι ο 300 ειναι 2χ15! Τρομερη εκταση χαμηλου, και υωηλη σταθμη αβιαστα στο μεγαλο χωρο του αντιπροσωπου. Το συστημα εσφιζε απο μουσικοτητα.

Αν θέλετε την δική μου γνώμη ως ακροατής heavy metal μουσικής θα συμφωνήσω με τον sifis samos για το θέμα οτι η μουσική αυτή θέλει τσαμπουκά....καλώς εννοούμενον βέβαια. Θεωρώ ότι γενικά και λόγω της φύσεως της ροκ μουσικής καλύτερο αποτέλεσμα θα πάρει κάποιος απο ένα τρίδρομο ηχείο για να έχει καλύτερη ανάλυση στον ήχο του και κάθε κώνος να έχει το ρόλο του...Απο εκεί και πέρα θα χρειαστεί πολύ καλή ενίσχυση ίσως και πιο δαπανηρή απο τα ηχεία σίγουρα με πρό -τελικούς μονούς θα πάρει το καλύτερο....
Βέβαια υπάρχει και το άλλο σχέδιο ηχεία με έμφαση στο μεσοϋψηλό ίσως και βάσης και απο εκεί και πέρα ένα ή δύο ενεργά sub να το λέει η καρδιά τους στον έλεγχο βέβαια ίσως σε τιμή όσο τα ηχεία και μετά δεν θα θέλει να πάει σε συναυλία ξανά ο φίλος....
Το κλειδί για μένα είναι η ενίσχυση σε τέτεια μουσική γιατί όλα καλά ακούγονται στα χαμηλά αλλά όταν μπαίνει το σόλο και πορώνεσαι και ανεβάζεις το ποτενσιόμετρο να μένεις με το χαμόγελο και να μην σου ξυνίζει το αποτέλεσμα....

Υ.Γ. Θα ήθελα να ακούσω ένα ΑΤC σαραντάρι, πενηντάρι και γιατί όχι κατοστάρι με μονούς 300ριδες, 500άριδες τελικούς επάνω τους και μετά ίσως αναθεωρίσω....:operator:

Αυτό!

p113498z.jpg

Στο αμέρικα λέει 649 δολάρια. Και τα διπλά να κοστίζει εδώ πάλι ροκάρει :music-smiley-006:

http://www.cerwinvega.com/home-audio/floorstanding-speakers/xls-215.html

Μετά από όσα έχω ακούσει μέχρι σήμερα αν ήθελα να αγοράσω ηχείο κουτί δεν υπήρχε περίπτωση να πάρω οτιδήποτε άλλο εκτός από το πιο ακριβό ενεργό ηχείο που μπορώ να αγοράσω.

Με 3 χιλιάρικα σήμερα μπορείς να πάρεις εξαιρετικά ηχεία και όχι μόνο για ροκ.

Βέβαια δε θα μπορείς να "παίζεις" με καλώδια ηχείων και ενισχυτές...

Αν θέλετε την δική μου γνώμη ως ακροατής heavy metal μουσικής θα συμφωνήσω με τον sifis samos για το θέμα οτι η μουσική αυτή θέλει τσαμπουκά....
Το κλειδί για μένα είναι η ενίσχυση σε τέτεια μουσική γιατί όλα καλά ακούγονται στα χαμηλά αλλά όταν μπαίνει το σόλο και πορώνεσαι και ανεβάζεις το ποτενσιόμετρο να μένεις με το χαμόγελο και να μην σου ξυνίζει το αποτέλεσμα....

Ω γιες... αντε να ακουσεις iced earth με ψοφιο ενυσχητη....

Εμενα η λυση του επαγγελματικου ηχειου δε μ αρεσει και το δηλωνω... χαμηλα πανε σχετικα καλα..αλλα βρε παιδια αμα ανεβει η ενταση, και η κιθαρα τσαγκουρναει τρελα, η εχει κανα βαρυ σολο, που να πας να κρυφτεις απο το γρατζουνισμα και το "κρωξιμο" των PA...Εμενα με ενοχλει το ΡΑ ακουσμα..

Καλά τα PA είναι για κανα μαγαζί παραλιακής και για κανένα πανηγύρι....Ήχο της προκοπής πέραν της έντασης δεν θα πάρεις απο PA....καλά για σπίτι δεν το συζητώ....