Ηχεία

Απάντηση: Re: Ηχεία

Λίγη ώρα πριν είχα πάει στο audioevolution και άκουσα τα opera grand mezza και έχω να πω ότι με εντυπωσίασαν ιδιαίτερα. :grinning-smiley-043

Με τα μεσαία τους κ τα χαμηλά τους να τα σπάνε κ με το χαρακτηριστικά καθαρό τους πρίμο. :operator:

Έμεινα έκπληκτος, δε το περίμενα τόσο καλό. Μικροί κώνοι αλλά παρόλα αυτά πολύ καλή απόδοση, τέτοια, που έψαχνα να βρω το sub.

Tο παλικάρι τα έπαιζε με έναν ολοκληρωμένο δικάναλο 2x70 watt rms.

Τα ηχεία σηκώνουν μέχρι 140 watt rms.

Η αντίστασή τους είναι 4Ω και πέφτει ως τα 3,2Ω.

Tώρα στον pioneer (7x180Wrms στα 6Ω) δε ξέρω πως θα παίζουν....

Και αν παίζουν καλά αξίζει να τα βάλω η θα μου τα κάψει :devil-smiley-029:???

Αφού σού άρεσαν τα Opera (κι εμένα μού αρέσουν πάρα πολύ) τα οποία έχουν μεγάφωνα SEAS (όπως και τα Audio Spectrum) και ο ήχος τους πλησιάζει αρκετά τα ΑS, τότε θα σού αρέσει ακόμα περισσότερο η Αρτεμις.
Διότι:
Η Αρτεμις κατεβαίνει ακόμα πιο χαμηλά. Εδώ είναι που δεν χρειάζεται subwoofer.
Εχει 91dB ευαισθησία. Επίσης έχει πολύ πιο καλοσχεδιασμένο Crossover, δεν πέφτει σε καμμία περίπτωση κάτω από τα 6Ωhms και παρουσιάζει κυρίως ωμική συμπεριφορά. Τουτέστιν είναι εύκολο φορτίο, δεν ζορίζει τους ενισχυτές και έτσι μπορούν να βγάλουν όλον τον καλό εαυτό τους.

Re: Απάντηση: Re: Ηχεία

Αφού σού άρεσαν τα Opera (κι εμένα μού αρέσουν πάρα πολύ) τα οποία έχουν μεγάφωνα SEAS (όπως και τα Audio Spectrum) και ο ήχος τους πλησιάζει αρκετά τα ΑS, τότε θα σού αρέσει ακόμα περισσότερο η Αρτεμις.
Διότι:
Η Αρτεμις κατεβαίνει ακόμα πιο χαμηλά. Εδώ είναι που δεν χρειάζεται subwoofer.
Εχει 91dB ευαισθησία. Επίσης έχει πολύ πιο καλοσχεδιασμένο Crossover, δεν πέφτει σε καμμία περίπτωση κάτω από τα 6Ωhms και παρουσιάζει κυρίως ωμική συμπεριφορά. Τουτέστιν είναι εύκολο φορτίο, δεν ζορίζει τους ενισχυτές και έτσι μπορούν να βγάλουν όλον τον καλό εαυτό τους.

Δηλαδή πιστεύεις πως δε θα έχει πρόβλημα από θέμα ρεύματος με τον pioneer lx70???

Δηλαδή πιστεύεις πως δε θα έχει πρόβλημα από θέμα ρεύματος με τον pioneer lx70???

Η Pioneer συνιστά ηχεία 6Ω ή 8Ω για σύνδεση με τους ενισχυτές της. Δεν ξέρω εάν έχει αλλάξει κάτι στον SC-LX70. Πρέπει να το αναφέρει χαρακτηριστικά στο manual του ενισχυτή. Ρίξε μιά ματιά.
Στην περίπτωση που ισχύει αυτό, προτίμησε τα Artemis, εφόσον βέβαια σε ικανοποιήσουν.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ηχεία

Οχι δεν θα έχει πρόβλημα.

Εγώ έχω οδηγήσει τα Artemis ακόμα και με τον μικρό Rotel RB-930 ο οποίος είναι μόλις 2x30 watts RMS σε έναν χώρο 45 μ2 όχι μόνο δεν ίδρωσε ο Rotelάκος αλλά έπαιξε και πάρα πολύ καλά, πολύ δυνατά, χωρίς σημάδια κόπωσης, ψαλιδίσματος κλπ.

Ακόμα και με μικρό λαμπάτο ενισχυτή στον ίδιο χώρο έχουν παίξει χωρίς πρόβλημα.

Βέβαια όσο περισσότερα και καλύτερα watts τους δίνεις τόσο σε ανταμείβουν.

Η Pioneer συνιστά ηχεία 6Ω ή 8Ω για σύνδεση με τους ενισχυτές της. Δεν ξέρω εάν έχει αλλάξει κάτι στον SC-LX70. Πρέπει να το αναφέρει χαρακτηριστικά στο manual του ενισχυτή. Ρίξε μιά ματιά.
Στην περίπτωση που ισχύει αυτό, προτίμησε τα Artemis, εφόσον βέβαια σε ικανοποιήσουν.

Δεν έχει αλλάξει κάτι. Έχω τον vsx-lx70 και στο manual λέει αυτό που γράφεις.

Ναι όντως, διάβασα τη σελίδα στο manual tou lx70 κ λέει μπορούν να συνδεθούν ηχεία από 6Ω-16Ω.

Σε άλλη σελίδα που παραπέμπει λέει συνιστώνται ηχεία των 8Ω.

Αν θέλετε να βάλετε ηχεία κάτω των 8Ω λέει πατάς το setup me to standby/on όταν είναι κλειστός κ βγάζει επιλογή speaker 6Ω ή 8Ω.

Για 8Ω και πάνω αφήνεις το 8 και κάτω των 8Ω ηχεία το βάζεις στο 6Ω.

Το μόνο που φοβάμαι είναι επειδή ο Pioneer βγάζει 180 Watt rms στα 6Ω και τα Άρτεμις αντέχουν ως 150watt rms sta 6Ω, μη σκάσω τόσα λεφτά και μου καούνε κιόλας..

Δε ξέρω γι αυτό ρωτάω..

Το μόνο που φοβάμαι είναι επειδή ο Pioneer βγάζει 180 Watt rms στα 6Ω και τα Άρτεμις αντέχουν ως 150watt rms sta 6Ω, μη σκάσω τόσα λεφτά και μου καούνε κιόλας..

Δε ξέρω γι αυτό ρωτάω..

Δεν θα καούνε. Πάντα να επιδιώκεις τη μεγαλύτερη ισχύ από ενισχυτές. Κανόνας.

Τα ηχεία καίγονται από μικρούς ενισχυτές που κλιπάρουν στην προσπάθεια να δώσουν το ρεύμα που απαιτείται.

Δε ξέρω γι αυτό ρωτάω..

Καλά κανένας AV δεν βγάζει όσα λέει οπότε μην ανησυχείς.

Στο κάτω κάτω εμένα παίζουν με Accuphase 2x180 watts RMS και δεν έχουν πάθει τίποτα. Ούτε και πρόκειται να πάθουν.

Δεν θα καούνε. Πάντα να επιδιώκεις τη μεγαλύτερη ισχύ από ενισχυτές. Κανόνας.

Τα ηχεία καίγονται από μικρούς ενισχυτές που κλιπάρουν στην προσπάθεια να δώσουν το ρεύμα που απαιτείται.

Πολύ σωστός! :2thumb22sup:

Γιαυτό είπα ότι τα Artemis έπαιξαν με τον μικρό Rotel 2x30 watts χωρίς να δείχνει σημάδια κόπωσης και κλιπαρίσματος. Επειδή τα Artemis δεν ζορίζουν κανέναν ενισχυτή έτσι ώστε να τον φέρουν εκτός ορίων...

Last edited:
Σας ευχαριστώ πολύ για τις χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές...

Αύριο πάω ωδές να ακούσω τα Άρτεμις. Με δικάναλο ενισχυτή τα παίζει εκεί?

Ρωτάω γιατί μπορεί στο δικάναλο να παίζουν άψογα και να μου αρέσουν ενώ στον pioneer όχι τόσο ok.

Ισχύει??

Σας ευχαριστώ πολύ για τις χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές...

Αύριο πάω ωδές να ακούσω τα Άρτεμις. Με δικάναλο ενισχυτή τα παίζει εκεί?

Ρωτάω γιατί μπορεί στο δικάναλο να παίζουν άψογα και να μου αρέσουν ενώ στον pioneer όχι τόσο ok.

Ισχύει??

Ναι ισχύει, ιδιαίτερα γιά τα Artemis που έχουν μιά αδυναμία στους ξεωριστούς τελικούς....πάντως την γενική εικόνα θα την πάρεις και κάτι μου λέει ότι θα κολλήσεις!!!
Να έχεις μαζί σου δισκάκια που τα γνωρίζεις πως παίζουν με άλα ηχεία γιά να κρίνεις ανάλογα.

Ναι ισχύει, ιδιαίτερα γιά τα Artemis που έχουν μιά αδυναμία στους ξεωριστούς τελικούς....πάντως την γενική εικόνα θα την πάρεις και κάτι μου λέει ότι θα κολλήσεις!!!
Να έχεις μαζί σου δισκάκια που τα γνωρίζεις πως παίζουν με άλα ηχεία γιά να κρίνεις ανάλογα.

Ναι σωστά να μη ξεχάσω τα δισκάκια!!:2thumb22sup:

Και μένα, χωρίς να τα έχω ακούσει ακόμα, κάτι μου λέει ότι θα κολλήσω !!

ωχ ωχ ωχχχ !!! :music-smiley-005:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ηχεία

Καλά κανένας AV δεν βγάζει όσα λέει οπότε μην ανησυχείς.

Στο κάτω κάτω εμένα παίζουν με Accuphase 2x180 watts RMS και δεν έχουν πάθει τίποτα. Ούτε και πρόκειται να πάθουν.

Πολύ σωστά. Εξ'άλλου άμα δεις την κατανάλωση στο manual γράφει οτι είναι 460W. Το οτι θα ακούγονται τα ηχεία διαφορετικά με δικάναλο απ'ότι με AV το θεωρώ μάλλον δεδομένο.

Πρέπει κάποια στιγμή να αγοράσω ένα καλό σύστημα ηχείων 5.1. Και αυτή η στιγμή πρέπει να είναι το πολύ σε 1 μήνα. Γιατί βαρέθηκα να ψάχνω.
Πείτε μου μερικά αξιόλογα ηχεία 5.1 μέχρι 3000ευρώ να πάω να τα ακούσω και επιτέλους να αποφασίσω...

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Πρέπει κάποια στιγμή να αγοράσω ένα καλό σύστημα ηχείων 5.1. Και αυτή η στιγμή πρέπει να είναι το πολύ σε 1 μήνα. Γιατί βαρέθηκα να ψάχνω.
Πείτε μου μερικά αξιόλογα ηχεία 5.1 μέχρι 3000ευρώ να πάω να τα ακούσω και επιτέλους να αποφασίσω...
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Καλά, από τον Μάιο που ψάχνεις δεν βρήκες ακόμη ηχεία να αγοράσεις;

Απ' αυτά που σου πρότεινα στο post #11 άκουσες κάποια;

kblachos said:
1. AUDIO SPECTRUM Artemis
2. KEF IQ90
3. B&W 683
4. OPERA GRAND MEZZA
5. MONITOR AUDIO RX8
6. ELAC FS 247
7. ACOUSTIC ENERGY Aelite 3

Απ' την αρχική μου πρόταση εξαιρώντας τα B&W και προσθέτοντας τα DALI Mentor, έχουμε τις εξής πεντάδες:

1. KEF IQ9 κυρίως - IQ60C κεντρικό - IQ30 surround
http://www.kef.com/GB/Loudspeakers/Q-Series

2. Audio Spectrum Artemis - Estia - Eros
http://www.audiospectrum-hifi.com/english/index.htm

3. Opera Grand Mezza - Mezza - Calas center
http://www.operaloudspeakers.com/c3_13/.ashx

4. Dali Mentor 5 - Vokal - Mentor 1
http://dali-speakers.com/display_con...akers.html/172

5. ELAC FS 247 - CC 241 - BS 243
http://www.elac.com/en/index.html

6. Monitor Audio RX8 - RX center - RX1
http://www.monitoraudio.co.uk/products/silver-rx

7. Acoustic Energy Aelite 3 - Aelite Center - Aelite 2
http://www.acoustic-energy.co.uk/Pro...ries/index.asp

Απ' την αρχική μου πρόταση εξαιρώντας τα B&W και προσθέτοντας τα DALI Mentor, έχουμε τις εξής πεντάδες:

3. Opera Grand Mezza - Mezza - Calas center
http://www.operaloudspeakers.com/c3_13/.ashx

Κωστα τα Opera που προτινες εχουν δικο τους κεντρικο (opera linea classica centrale).
attachment.php

Κωστα τα Opera που προτινες εχουν δικο τους κεντρικο (opera linea classica centrale).

Ο.Κ Βασίλη, ευχαριστώ! Πάντως νομίζω ότι δεν το έχουν στο site τους.

Δεν είχα όμως προσέξει ότι τα opera είναι 4Ω με min 3,2Ω. Οπότε δεν θα τα συνιστούσα για τον VSX-LX70 που έχει ο φίλος.

Εσύ Βασίλη τα έχεις με προ και τελικό οπότε δεν έχεις πρόβλημα.... -bye-

Last edited: