Απάντηση: Hyperion 968 ολική αναβάθμιση
Λοιπόν σας χρωστάω την εξιστόρηση απο την χθεσινή μου ακροαστική εμπειρία με τα παιδιά απο την StepCom, φυσικά στον δικό μου χώρο.
Καταρχήν να ευχαριστήσω τον Αντώνη και το Γιώργο, για τον εξαιρετικό τους επαγγελματισμό. Άριστοι γνώστες, ευγενικοί και πρόθυμοι.
Τα μηχανήματα που άκουσα είναι τα εξής:
- B.M.C. Audio AMP C1
- HEGEL H200 Integrated Amplifier
- Antelope Audio Zodiac Dac
Στην αρχή άκουσα με το δικό μου Dac της Arcam (rDac), ενω μετέπειτα βάλαμε στα ίδια κομμάτια το Dac της Antelope Audio. Όλα τα κομμάτια που ακούσαμε ήταν ποιότητας flac απο το pc μου.
Λοιπόν ξεκινώντας απο τα εύκολα συμπεράσματα τα οποία παραθέτω απλά και λυτά:
- Πραγματική αναβάθμιση το Zodiac σε σχέση με το rDac (βέβαια το 1ο έχει 330 και το 2ο 1600 ), το rDac είναι πολύ καλό για τα χρήματα του, θα το χαρακτήριζα με ευκολία "value", ΑΛΛΑ το Zodiac ήταν με ευκολία ανώτερο.
- Εξίσου εύκολα καταλαβαίνεις οτι ο BMC έχει μεγαλύτερη οδηγική ικανότητα, ροπή, αποθέματα σε όλο το φάσμα. Οδήγησε τα Hyperion 968 με μεγαλύτερη άνεση, δεν αναγκάστηκε να "στενέψει" σε κανένα σημείο της ακρόασης, ίσα ίσα σε έκανε να ανεβάσεις χωρίς να φοβάσαι.
- Η συνέχεια έχει κύριο συστατικό τη λέξη "υποκειμενικό".
α) Ο BMC έχει ένα χαρακτήρα ο οποίος είναι πολύ καθαρός και μελωδικός, αποκαλυπτικός, τις κακές ηχογραφήσεις θα τις προδώσει, τις καλές θα τις απογιώσει.
β) O Hegel επιβεβαιώσε στα αυτιά μου την "άποψη" που τον θέλει απών με θετικό τρόπο απο το σύστημα. Δηλαδή, νομίζω οτι τα ηχεία μου ήταν ο πρωταγωνιστής και όχι αυτός... Με τον BMC, μια άκουγα τα ηχεία, μία αυτόν, αυτό δεν ξέρω εαν είναι καλό ή κακό, πάντως είχε εντονώτερα χρώματα το άκουσμα με τον BMC, ποιό στρογγυλά και ανάλαφρα με τον Hegel (τον οποίο όμως μερικές φορές σου έδεινε την αίσθηση να τον "χαμηλώσεις", διότι ζοριζόταν και στένευε όταν έφτανε στα όρια της οδήγησης).
γ) Ο BMC είναι πολύ ποιό όμορφος και φένεται ότι έχει τα λεφτά του.
Δεν θα πώ το τελικό συμπέρασμα, διότι θα περιμένω να τελειώσουν οι ακροάσεις μου. Η κατάληξη θα είναι και απάντηση.
Πάντως και τα δύο είναι "εξαιρετικοί" ολοκληρωμένοι !! Ο Γιώργος & Αντώνης είναι τυχεροί με την άτυπη κόντρα που έχουν.. Μπράβο.. Τους προτείνω ανεπιφύλακτα για ακρόαση!!
>>> Στα δικά μου τώρα, πραγματικά παιδιά είναι ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ σημασίας να ακούς στον χώρο σου. Άρχισα να καταλαβαίνω ""προσέξτε"", άρχισα δεν έιμαι ακόμα σίγουρος ακόμα τη θέλου τα Hyperion.
- Σίγουρα θέλουν ρεύμα. ΤΕΛΟΣ.. (θα επιβεβαιώσω πρώτα τον Geopolitis (σαν κάτοχο του 938, μου το είχε πεί απο την αρχή ο άνθρωπος) και μετά τους περισσότερους απο εσάς ότι θέλει ρεύμα. Τα ηχεία έχουν φοβερές δυνατότητες όντως, τις οποίες σίγουρα θέλει κάτι στο τελικό στάδιο να ξεκινάει πάνω απο 180 watt στο κανάλι, αλλά να είναι και (μουσικο-μελωδικό) επάνω.
Οπότε είναι σχεδόν σίγουρος ότι θέλω minimun:
-Ολοκληρωμένο σίγουρα 2 χ 200 στο κανάλι και σίγουρα "ποιοτικό" - "ακριβό" ήχο.. (π.χ BMC, Plinius)
-Τελικό ή monoblock και λάμπα στην προενίσχυση.
Αυτά προς το παρόν.
Ευχαριστώ για την ανάγνωση.