Ηχείων διαρκής και συνεχιζομένη αναβάθμιση!

Re: Απάντηση: Re: Hyperion 968 ολική αναβάθμιση

1.000.000 φορές σωστός. Γιαυτό και εγω αποφάσισα να αγοράσω μόνο κατόπιν ακρόασης, στον δικό μου χώρο.

Αύριο θα ετοιμάσω μια αναφορά για αυτό που άκουσα σήμερα, αλλά και δύο καταπληκτικούς συναθρώπους, που κάνουν καταπληκτικά την δουλειά τους..

Καλό βράδυ

Ελπιζω μονο οτι ακουσες να ηταν με τα δικα σου ηχεια.

Re: Hyperion 968 ολική αναβάθμιση

Οταν βγαζουμε αχρηστες ολες τις λαμπατες κατασκευες, σιγουρα δεν εχουμε προσωπικη αποψη αλλα μεταφερουμε γνωμες τριτων.

...η ισως να νομιζουμε οτι ολοι πρεπει να ακουνε να αντιλαμβανονται και να απολαμβανουν την μουσικη οπως εμεις.

Απάντηση: Hyperion 968 ολική αναβάθμιση

Λοιπόν σας χρωστάω την εξιστόρηση απο την χθεσινή μου ακροαστική εμπειρία με τα παιδιά απο την StepCom, φυσικά στον δικό μου χώρο.

Καταρχήν να ευχαριστήσω τον Αντώνη και το Γιώργο, για τον εξαιρετικό τους επαγγελματισμό. Άριστοι γνώστες, ευγενικοί και πρόθυμοι.

Τα μηχανήματα που άκουσα είναι τα εξής:

- B.M.C. Audio AMP C1
- HEGEL H200 Integrated Amplifier
- Antelope Audio Zodiac Dac

Στην αρχή άκουσα με το δικό μου Dac της Arcam (rDac), ενω μετέπειτα βάλαμε στα ίδια κομμάτια το Dac της Antelope Audio. Όλα τα κομμάτια που ακούσαμε ήταν ποιότητας flac απο το pc μου.

Λοιπόν ξεκινώντας απο τα εύκολα συμπεράσματα τα οποία παραθέτω απλά και λυτά:

- Πραγματική αναβάθμιση το Zodiac σε σχέση με το rDac (βέβαια το 1ο έχει 330 και το 2ο 1600 ), το rDac είναι πολύ καλό για τα χρήματα του, θα το χαρακτήριζα με ευκολία "value", ΑΛΛΑ το Zodiac ήταν με ευκολία ανώτερο.

- Εξίσου εύκολα καταλαβαίνεις οτι ο BMC έχει μεγαλύτερη οδηγική ικανότητα, ροπή, αποθέματα σε όλο το φάσμα. Οδήγησε τα Hyperion 968 με μεγαλύτερη άνεση, δεν αναγκάστηκε να "στενέψει" σε κανένα σημείο της ακρόασης, ίσα ίσα σε έκανε να ανεβάσεις χωρίς να φοβάσαι.

- Η συνέχεια έχει κύριο συστατικό τη λέξη "υποκειμενικό".
α) Ο BMC έχει ένα χαρακτήρα ο οποίος είναι πολύ καθαρός και μελωδικός, αποκαλυπτικός, τις κακές ηχογραφήσεις θα τις προδώσει, τις καλές θα τις απογιώσει.

β) O Hegel επιβεβαιώσε στα αυτιά μου την "άποψη" που τον θέλει απών με θετικό τρόπο απο το σύστημα. Δηλαδή, νομίζω οτι τα ηχεία μου ήταν ο πρωταγωνιστής και όχι αυτός... Με τον BMC, μια άκουγα τα ηχεία, μία αυτόν, αυτό δεν ξέρω εαν είναι καλό ή κακό, πάντως είχε εντονώτερα χρώματα το άκουσμα με τον BMC, ποιό στρογγυλά και ανάλαφρα με τον Hegel (τον οποίο όμως μερικές φορές σου έδεινε την αίσθηση να τον "χαμηλώσεις", διότι ζοριζόταν και στένευε όταν έφτανε στα όρια της οδήγησης).

γ) Ο BMC είναι πολύ ποιό όμορφος και φένεται ότι έχει τα λεφτά του.

Δεν θα πώ το τελικό συμπέρασμα, διότι θα περιμένω να τελειώσουν οι ακροάσεις μου. Η κατάληξη θα είναι και απάντηση.

Πάντως και τα δύο είναι "εξαιρετικοί" ολοκληρωμένοι !! Ο Γιώργος & Αντώνης είναι τυχεροί με την άτυπη κόντρα που έχουν.. Μπράβο.. Τους προτείνω ανεπιφύλακτα για ακρόαση!!

>>> Στα δικά μου τώρα, πραγματικά παιδιά είναι ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ σημασίας να ακούς στον χώρο σου. Άρχισα να καταλαβαίνω ""προσέξτε"", άρχισα δεν έιμαι ακόμα σίγουρος ακόμα τη θέλου τα Hyperion.

- Σίγουρα θέλουν ρεύμα. ΤΕΛΟΣ.. (θα επιβεβαιώσω πρώτα τον Geopolitis (σαν κάτοχο του 938, μου το είχε πεί απο την αρχή ο άνθρωπος) και μετά τους περισσότερους απο εσάς ότι θέλει ρεύμα. Τα ηχεία έχουν φοβερές δυνατότητες όντως, τις οποίες σίγουρα θέλει κάτι στο τελικό στάδιο να ξεκινάει πάνω απο 180 watt στο κανάλι, αλλά να είναι και (μουσικο-μελωδικό) επάνω.

Οπότε είναι σχεδόν σίγουρος ότι θέλω minimun:

-Ολοκληρωμένο σίγουρα 2 χ 200 στο κανάλι και σίγουρα "ποιοτικό" - "ακριβό" ήχο.. (π.χ BMC, Plinius)
-Τελικό ή monoblock και λάμπα στην προενίσχυση.

Αυτά προς το παρόν.

Ευχαριστώ για την ανάγνωση.

Re: Απάντηση: Hyperion 968 ολική αναβάθμιση

- Σίγουρα θέλουν ρεύμα. ΤΕΛΟΣ.. (θα επιβεβαιώσω πρώτα τον Geopolitis (σαν κάτοχο του 938, μου το είχε πεί απο την αρχή ο άνθρωπος) και μετά τους περισσότερους απο εσάς ότι θέλει ρεύμα. Τα ηχεία έχουν φοβερές δυνατότητες όντως, τις οποίες σίγουρα θέλει κάτι στο τελικό στάδιο να ξεκινάει πάνω απο 180 watt στο κανάλι, αλλά να είναι και (μουσικο-μελωδικό) επάνω.

Οπότε είναι σχεδόν σίγουρος ότι θέλω minimun:

-Ολοκληρωμένο σίγουρα 2 χ 200 στο κανάλι και σίγουρα "ποιοτικό" - "ακριβό" ήχο.. (π.χ BMC, Plinius)
-Τελικό ή monoblock και λάμπα στην προενίσχυση.

Αγαπητέ φίλε loudobic, τώρα άκουσες ένα μεγάλο μέρος των δυνατοτήτων των ηχείων σου !

Και ένα καλό μάθημα που βγαίνει από την ιστορία είναι ότι αν άκουγες από την αρχή τον geopolitis που προσπαθούσε καλοπροαίρετα να βοηθήσει και δεν παρασερνόσουν από τις αστειότητες περί ψησιμάτων και τσιρακιών θα είχες γλυτώσει χρόνο και χρήμα.....

Αγαπητέ φίλε loudobic, τώρα άκουσες ένα μεγάλο μέρος των δυνατοτήτων των ηχείων σου !

Και ένα καλό μάθημα που βγαίνει από την ιστορία είναι ότι αν άκουγες από την αρχή τον geopolitis που προσπαθούσε καλοπροαίρετα να βοηθήσει και δεν παρασερνόσουν από τις αστειότητες περί ψησιμάτων και τσιρακιών θα είχες γλυτώσει χρόνο και χρήμα.....

?
Οτι θέμε δηλαδή να επαφιόμαστε στην κρίση και την γνώμη του ενός
που θα μας πάρει από το χεράκι να μας πάει στην πόρτα του Παραδείσου?

Παντως το BMC οπως το ακουσα στο Μοναχο πρεπει να ειναι φοβερο μηχανακι και μπορει να αποδειχτει εξαιρετικη επιλογη για τα Hyperion....

Με τα ηχεια της Vivid σε απαραδεκτο χωρο το αποτελεσμα ηταν ικανοποιητικοτατο

Α! ρε παιδιά σας ζηλεύω που μπορείτε και ακούτε στο χώρο σας τα μηχανήματα που σας ενδιαφέρουν, και να κάνετε συγκρίσεις...
Anyway επειδή ψαχνόμουν για αναβάθμιση ενισχυτή, για τους ρευματοφάγους ερμήδες, επισκέφθηκα τη πρωτεύουσα και άκουσα και στη stepcom, ton BMC στην ίδια σύγκριση με το Hegel.
Φοβερός ενισχυτής, ταρακουνούσε τα παλιά focal utopia, (με εξαιρετικές χροιές), για τα καλά ενώ τον Hegel τον εξαφάνισε εντελώς.
Στη τιμή που τον φέρνουν είναι τρομερό value for money... και ήμουν έτοιμος να τον παραγγείλω αφού σκεφτόμουν παράληλα και άλλους συνδυασμούς pro τελικών.
τελικά έκανα τη κουζουλάδα και ανέβηκα αρκετά ώστε να νοιώθω πως καθάρισα για πολύ καιρό, παραγγέλνοντας το μεγάλο ASR τον απλό!!!
καλά ξέτελα που λέμε στη Κρήτη, ενώ εγώ περιμένω τις κούτες!!!!!!!

Καλορίζικος! Με τι οδηγούσες μέχρι τώρα τους Ερμήδες;

parasound A21 τελικός, benchmark dac1 hdr gia pro, ( σαν pro μόνο, όχι dac), πολύ ωραίος ήχος, αλλά τα 2 8ιντσα ένοιωθα πως θέλουν κι´αλλες στροφές στο ρολόϊ της ΔΕΗ!!!
Εκουζουλάθηκα που λέει και ο φίλος από τη Σαλόνικα,.
Ευχαριστώ για τις ευχές σας...

Καλορίζικος! Με τι οδηγούσες μέχρι τώρα τους Ερμήδες;

Αν δεν βαριεσαι μας λες τις διαφορες αναμεσα σε BMC kai ASR? Τους ακουσες με τα ιδια ηχεια?

ΚΑλοριζικος !!!

Αν δεν βαριεσαι μας λες τις διαφορες αναμεσα σε BMC kai ASR? Τους ακουσες με τα ιδια ηχεια?

ΚΑλοριζικος !!!

Όχι δεν τους άκουσα μαζί ούτε με τα ίδια ηχεία, μάλιστα asr είχα ακούσει πολύ πολύ παλιότερα στα πεταχτά!!! αλλά μου μείνανε...
Ηχεία, έχω τους τελευταίους Ερμήδες.
Τον ASR τον περιμένω, ενώ για τον ΒΜC σου προτείνω να πας στη stepcom, να τον ακούσεις που είναι και κοντά σου, και είναι και πολύ καλά παιδιά...

Καλησπέρα.

Μετα απο 3 μήνες ακροάσεων, πολλών χιλιομέτρων και προσωπικού κόπου κατάφερα και άκουσα στον χώρω μου τα παρακάτω ενισχυτικά. Πραγματικά μπορεί και να ξέχασα και κάποια. Ήταν πάρα πολλά.

Θα προσπαθήσω να είμαι σύντομος και περιεκτικός.

Οι ενισχυτές είναι οι παρακάτω. Κάτι απο τα παρακάτω πραγματικά "κούμπωσε" καλύτερα απο όλα αυτά και με άνεση έμεινε αγκαλιά με τα Hyperion.

Ολοκληρωμένοι
Pass Labs INT-30
Pathos Logos
Symphonic Line RG10 MK3
Naim Supernait
Karan KA I 180
LFD Zero LE Mk4.0
B.M.C. C1
Hegel H200
Esoteric AI-10
Wyred4Sound STI-1000

Προενισχυτές

Manley Shrimp
Audiolab 8200CDQ
VTL ST5.5
AMR DP-777
NAD C165BEE
Benchmark DAC1 Pre

Τελικοί

Plinius P10
Audiolab 8200MB monoblock
VTL ST-150
NAD 275BEE

Last edited:

Θα τα κρατήσεις τελικά τα ηχεία; Ποιος ενισχυτής έκατσε καλύτερα;

Καλησπέρα.

Μετα απο 3 μήνες ακροάσεων, πολλών χιλιομέτρων και προσωπικού κόπου κατάφερα και άκουσα στον χώρω μου τα παρακάτω ενισχυτικά. Πραγματικά μπορεί και να ξέχασα και κάποια. Ήταν πάρα πολλά.

Θα προσπαθήσω να είμαι σύντομος και περιεκτικός.

Οι ενισχυτές είναι οι παρακάτω. Κάτι απο τα παρακάτω πραγματικά "κούμπωσε" καλύτερα απο όλα αυτά και με άνεση έμεινε αγκαλιά με τα Hyperion.

Ολοκληρωμένοι
Pass Labs INT-30
Pathos Logos
Symphonic Line RG10 MK3
Naim Supernait
Karan KA I 180
LFD Zero LE Mk4.0
B.M.C. C1
Hegel H200
Esoteric AI-10
Wyred4Sound STI-1000

Προενισχυτές

Manley Shrimp
Audiolab 8200CDQ
VTL ST5.5
AMR DP-777
NAD C165BEE
Benchmark DAC1 Pre

Τελικοί

Plinius P10
Audiolab 8200MB monoblock
VTL ST-150
NAD 275BEE

''Κάτι" ή "κάποια" από τα παραπάνω έδεσε με τα Hyperion?

Να μαντέψουμε?

Για να είμαι δίκαιος θέλω να αναφέρω 2-3 πραγματάκια για κάποια απο τα μηχανήματα που άκουσα, που πραγματικά αξίζουν.

-LFD Zero LE Mk4.0
Μιλάμε για την "ενισχυτάρα", εαν είχα ένα ποιο light ηχείο θα σκεφτόμουν πάρα πολύ μήπως κρατούσα αυτόν...
Η μουσικότητα του, η τονικότητα, με λίγα λόγια ο τρόπος που αναπαράγει την μουσική είναι "μοναδικός". ΤΕΛΟΣ.´

-Manley Shrimp, (Πολυ απλά προενισχυτάρα value for money)

-Symphonic Line RG10 (Γνωστός σε όλους, αλλά με το Hyperion ταίριαξε όσοι λίγοι στο συγκρητικό, πολύ ικανός ολοκληρωμένος, αρκει να σου κάτσουν οι χροιές)

-AMR DP-777 (Ένα θα πώ, εαν είχα άπειρα λεφτά θα κρατούσα και αυτό σαν DAC, είναι μηχανηματάρα, με φοβερο αναλογικο ανάγλυφο χάιδεμα στα αυτιά, αρκεί να "ματσάρι" το gain του με τον τελικό. Για παράδειγμα εαν είχα Budget 8000 , πολύ άνετα λέω εγω τώρα το έπερνα με συνοδία βαρβάτο τελικό(π.χ Pllinius SA301 και πάνω.) Φοβερό τέλος.

Γενικότερα τα περισσότερα μηχανήματα που άκουσα ήταν άνω του μετρίου.

Last edited: