Ηχείων διαρκής και συνεχιζομένη αναβάθμιση!

Re: Hyperion 968 ολική αναβάθμιση

Κακά τα ψέματα... Το θέμα επιλογής ηχείου και ενισχυτή είναι πολύ σοβαρό... Κι εγώ στη φάση που ψάχνω για ενισχυτή είμαι και η επιλογή με έχει δυσκολέψει πάρα πολύ... Το θέμα δεν είναι να υπάρχει μόνο συνέργεια ενισχυτή - ηχείου αλλά και ''συνέργεια'' (επιτρέψτε μου την έκφραση) ακροατή με ηχείο - ενισχυτή. Πρώτα πρέπει να σκεφτούμαι τη Θέλουμε σαν αποτέλεσμα και μετά να ερευνήσουμε. Πολλές φορές ''κάποιος'' μας λέει οτι τάδε ενισχυτής δε ''πάει'' με το δίνα ηχείο κι όταν κάνουμε ακρόαση διαπιστώνουμε το αντίθετο το οποίο μπορεί να είναι κι αυτό που μας καλύπτει σαν αποτέλεσμα....Δεν συμβαίνει πάντα βέβαια αυτό. Και φυσικά πλυν ελαχίστων εξαιρέσεων ότι πληρώνεις παίρνεις κάτι που έχω διαπιστώσει μέχρι τώρα και φυσικα ότι κι αν πάρεις αν δε το στήσεις σωστά και προσεκτικά δεν θα παίξει από μόνο του ούτε ''θαύματα'' θα κάνει....

Φίλε μου καλή αναζήτηση και πάνω από όλα καθαρό μυαλό και να ψωνήσεις μόνο αυτό που θα κάτσει καλά στο αυτή και τη ψυχή σου!

Τη καλησπέρα μου στη παρέα!

Φιλικά πάντα Πάνος!

Kαλο θα ηταν να εβλεπες στην ιστοσελιδα της ,η ιδια η hyperion τι ενισχυτες κατασκευαζει,ισως ετσι καταλαβεις και την φιλοσοφια των ηχειων της.Επισης εχω να πω οτι αν δεν υπηρχαν ενισχυτες που παιζουν καλυτερα απο αλλους διπλασιας τιμης,η ζωη μας θα ηταν πολυ μονοτονη και προβλεψιμη.Για σκεφτειτε το λιγο.

..Επισης εχω να πω οτι αν δεν υπηρχαν ενισχυτες που παιζουν καλυτερα απο αλλους διπλασιας τιμης,η ζωη μας θα ηταν πολυ μονοτονη και προβλεψιμη.Για σκεφτειτε το λιγο.
Συμφωνώ σε γενικές γραμμές. Όμως το γεγονός ότι υπάρχουν ενισχυτές που με τα Χ λεφτά παίζουν καλύτερα από άλλους πολλαπλάσιας αξίας δεν οφείλεται στην ανωτερότητα του 1ων αλλά στην κατωτερότητα του 2ων.
Σαφώς υπάρχουν εταιρίες που σου πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Όμως υπάρχουν και σοβαρές εταιρίες και αν συγκρίνεις τους ενισχυτές αυτών των εταιριών με τα υπόλοιπα giant killers καταλαβαίνεις ότι υπάρχει σαφής διαφορά μεταξύ τους. Τώρα αν αυτή η διαφορά αξίζει τα extra χρήματα είναι καθαρά προσωπικό θέμα.
Μην ξεχνάμε την αρχή του 80-20. Για να έχεις το 80% του αποτελέσματος χρειάζεται να καταβάλεις το 20% της προσπάθειας. Μετά αρχίζουν τα ζόρια.

Συμφωνώ σε γενικές γραμμές. Όμως το γεγονός ότι υπάρχουν ενισχυτές που με τα Χ λεφτά παίζουν καλύτερα από άλλους πολλαπλάσιας αξίας δεν οφείλεται στην ανωτερότητα του 1ων αλλά στην κατωτερότητα του 2ων.
Σαφώς υπάρχουν εταιρίες που σου πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Όμως υπάρχουν και σοβαρές εταιρίες και αν συγκρίνεις τους ενισχυτές αυτών των εταιριών με τα υπόλοιπα giant killers καταλαβαίνεις ότι υπάρχει σαφής διαφορά μεταξύ τους. Τώρα αν αυτή η διαφορά αξίζει τα extra χρήματα είναι καθαρά προσωπικό θέμα.
Μην ξεχνάμε την αρχή του 80-20. Για να έχεις το 80% του αποτελέσματος χρειάζεται να καταβάλεις το 20% της προσπάθειας. Μετά αρχίζουν τα ζόρια.

Δεν θα μπορουσα να συμφωνησω περισσοτερο...

Οι ιδιοκατασκευες ειναι ειδικη κατηγορια φιλε. Δεν γενικευω τιποτα αλλα μιας που το ανεφερες εχω δει κατι ιδιοκατασκευες φολες οσο δεν περιγραφεται...ειδικα στα ηχεια αστα βραστα ακομη χειροτερα.

Δεν διαφωνώ κάπου σε αυτό...

που μενεις?
εχω εναν pass για ακροαση..
ευκαιρια να ακουσω και τα ηχεια σου...

Στον Ορφέα έκανες την ακρόαση των Unison Research? Μήπως έτυχε να ακούσεις k τον mystery two της ίδιας εταιρίας? Μια φορά τον είχα ακούσει απο σποντα και μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση το 3d stage που εβγαzε. Συμβαίνει το ίδιο και με τον s6?

Εσύ θα μας απαντήσεις τώρα που έχεις ακούσει και τους δύο...

Άντε περιμένουμε.

Εσύ θα μας απαντήσεις τώρα που έχεις ακούσει και τους δύο...

Άντε περιμένουμε.
Ο mystery ειναι προενισχυτης ρε παιδια οποτε με αντιστοιχο τελικο η διαφορα τιμης ειναι τεραστια.

Ο mystery ειναι προενισχυτης ρε παιδια οποτε με αντιστοιχο τελικο η διαφορα τιμης ειναι τεραστια.

Καλησπέρα.

Δεν το λέω για εμένα, απάντησα στον bower που ήρθε και άκουσε στο σπίτι μου τον Unison Research S6, και μου είπε πως δεν του είχα απαντήσει στο ερώτημα του και όντως δεν το είχα δει.

Δεν ξέρω για τον mystery, πάντως ο S6 είναι "ενισχυτάρα".

Πάντα φιλικά
Χρήστος

Απάντηση: Re: Hyperion 968 ολική αναβάθμιση

Θα σου πω μεχρι τωρα πιο ειναι το συμπερασμα μου. Δεν εχω βρεθει εως τωρα απεναντι σε giant killer. Τι εννοω! Δεν εχω ακουσει συσκευη (ηχειο πηγη ενισχυτη) που να παιζει καλυτερα ή τουλαχιστον το ιδιο με αλλα μεγαλυτερης κατηγοριας τιμης. Δηλαδη ενα των 3χιλιαδων να τα βαζει με ενα διπλασια αξιας. Ποτε μεχρι τωρα. Επισης οσο για τους πελατες μου ενα 80% καταληγει τελικα να προσπαθει να αγορασει τον giant και να αφησει εξω τον killer. Οσοι με ξερουν απο κοντα γνωριζουν οτι δεν προωθω ουτε προσπαθω να παιρνω τα λεφτα του κοσμακη τσαμπα και βερεσε. Στις ακροασεις αφηνω τον καθενα μονο του. Ουτε καν στον ιδιο χωρο δεν καθομαι. Ε μεχρι τωρα δεν μου εχει τυχει καποιος να επιλεξει κατι που απο πριν εγω δεν ηξερα οτι θα κανει, εκτος ελαχιστων εξαιρεσεων οπου το ματι επαιξε μεγαλυτερο ρολο απο το αυτι.

Καποτε ειχαμε τα blue sky για killers μετα τους μπερηδες (μιλαμε για αστεια πραγματα), μετα .....ασε μην αρχισω να τα λεω γιατι θα με στραβοκοιταζουν οι αλλοι επαγγελματιες του χωρου και δεν με συμφερει. Εγω γιατι ακομη δεν εχω ακουσει t.a.c - dared - prima luna....να παιζει σαν audio note - cary - klimo - unison... δεν εχω καταλαβει.

Επισης ποτε δεν καταλαβα πως μια budget συσκευη με βαθμολογια 9,56 παιζει τοσο μα τοσο χειροτερα απο μια με 9,6 που εχει την διπλασια αξια....Μαλλον δουλευομαστε μεταξυ μας τελικα.

Παρόλο που θα συμφωνήσω μαζί σου σε γενικές γραμμές, νομίζω ότι το θέμα έχει πολλές διαστάσεις.

Εκτός του θέματος της υποκειμενικότητας της κρίσης του καθενός (το οποίο έχει μια μαγεία όπως και να το κάνεις) υπάρχουν και παράγοντες οι οποίοι πρέπει να ληφθούν υπόψιν, όπως είναι ο χώρος (2 συσκευές δεν παίζουν το ίδιο σε 2 διαφορετικούς χώρους αν κρατήσουμε τις άλλες παραμέτρους ίδιες), η έλλειψη εμπειρίας σε ακροάσεις με συνέπεια την έλλειψη της σκιαγράφησης στο μυαλό του επιθυμητού αποτελέσματος.

Επειδή μίλησες για μπέρηδες να θυμίσω τη δική μου εμπειρία με τα magnepan 1.6: άκουγα με έναν τελικό coda model 11 και το αποτέλεσμα στα αυτιά μου ήταν πολύ καλό. Μάλιστα όταν ένας φίλος μου πρότεινε να φέρει 2 behringer EP1500 για να τους ακούσουμε με τα magnepan εγώ δεχτηκα αλλά από μέσα μου γελούσα...
...το οποίο γέλιο μου κόπηκε απότομα όταν έπαιξαν οι πρώτες νότες με τους μπέρηδες. Το άκουσμα ήταν εξαιρετικά μελωδικό, πολλές φορές ανώτερο του περιέργως τραγικού συνδυασμού magnepan 20.1-audio research σε κάποια περασμένη έκθεση highend.

Όσοι είχαν παρευρεθεί θυμούνται.

Για μένα ήταν από τα καλύτερα ακούσματα (αν όχι το καλύτερο) που είχα κάνει ποτέ με τα ηχεία μου, στο χώρο μου ή και αλλού.

Γιατί συνέβη αυτό? όχι γιατί ο CODA ήταν κακός ενισχυτής, αλλά γιατί τα ηχεία μου χρειάζονταν περισσότερη ισχύ από αυτή που τους έδινα, χρειαζόντουσαν σοβαρή οδήγηση.

Εκεί είναι το θέμα.

Αφού επιλέξουμε ηχείο το οποίο να φορτίζει επαρκώς το χώρο για τον οποίο το προορίζουμε μετά πρέπει να ψάξουμε για τον ενισχυτή ο οποίος να τα οδηγεί σωστά.

Χροιές, εσωτερικότητες και "αισθήσεις του υπάρχειν" για μένα έπονται.

Αν ξεκινήσουμε με λάθος συνδυασμό ενισχυτή-ηχείου ότι και να κάνουμε μετά θα είναι ημίμετρο, τσάμπα χρήματα και πάντα κάτι θα μας φταίει (δε θα μας κάθονται τα αντικραδασμικά, οι λάμπες, τα ιντερκονέκτς κλπ).

Σχετικά με το "value for money" των μπέρηδων δοκίμασα μετά το σοκ που έπαθα αρκετούς τελικούς ενισχυτές με τα magnepan, μέχρι του 1500ρικου (σε καινούργιο), ότι βρήκα σε demo και μεταχειρισμένο.

Καλύτερο ενισχυτή δε βρήκα δυστυχώς η ευτυχώς. Υπόψιν το κόστος για 2 μπέρηδες ήταν περί τα 500 ευρώ μαζί με την αναγκαία αλλαγή των ανεμιστηρακίων.

Οπότε φίλε Γιάννη διαφωνώ με το "αστεία πράγματα" που έγραψες για τους μπέρηδες.

Φίλε loudobic open your ears! σου έχω και άλλη ιστορία την οποία θυμήθηκα με αφορμή το thread σου!

Φιλε Στεργιο επειδη τους εχω δοκιμασει τους μπερηδες επετρεψε μου να μην συμφωνω. Δυστυχως δεν μπορεσα να τους κρατησω καθως για τα δικα μου δεδομενα ηταν πολυ λιγοι. Το ιδιο και το ενεργο κρος της εταιριας. Πιστεψε με ουτε τα χρηματα μου περρισευουν ουτε μαζοχας ειμαι να τα χαλαω ασκοπα ουτε της "βιτρινας". Τελικα ομως και σε κρος και σε τελικους κατεληξα σε αλλες λυσεις. Απο τις απειρες αγγελιες που ειδα αργοτερα με τους μπερηδες συμπερανα οτι και αλλοι πολλοι την ιδια αποψη με εμενα ειχαν. Γενικα καθε φορα που γενιεται ενα giant killer μετα απο καμποσο καιρο γεμιζουν οι αγγελιες με το ιδιο μηχανημα και μαλιστα οσο οσο. Τυχαιο?
Τελος παντων καθε αποψη φυσικα δεκτη ειναι, εμενα παντως αυτη ειναι η δικη μου και μιλαω παντα απο την εμπειρια μου λογω και του επαγγελματος οπου εχουν περασει ενα σωρο μηχανηματα απο τα χερια μου.

Last edited:

Παντως το ηχειο στον τιτλο του νηματος μαλλον για giant killer θα το ελεγες...

Παντως το ηχειο στον τιτλο του νηματος μαλλον για giant killer θα το ελεγες...

Καλα βαλτο διπλα σε ενα watt/puppy ή σε ενα von schweikert (που στην ουσια εχει αντιγραψει) και τα ξαναλεμε. Πολυ καλο ειναι αλλα για τα χρηματα του και την κατηγορια του, χωρις φυσικα να το μειωνω ετσι?

Φιλε Στεργιο επειδη τους εχω δοκιμασει τους μπερηδες επετρεψε μου να μην συμφωνω. Δυστυχως δεν μπορεσα να τους κρατησω καθως στα για τα δικα μου δεδομενα ηταν πολυ λιγοι. Το ιδιο και το ενεργο κρος της εταιριας. Πιστεψε με ουτε τα χρηματα μου περρισευουν ουτε μαζοχας ειμαι να τα χαλαω ασκοπα ουτε της "βιτρινας". Τελικα ομως και σε κρος και σε τελικους κατεληξα σε αλλες λυσεις. Απο τις απειρες αγγελιες που ειδα αργοτερα με τους μπερηδες συμπερανα οτι και αλλοι πολλοι την ιδια αποψη με εμενα ειχαν. Γενικα καθε φορα που γενιεται ενα giant killer μετα απο καμποσο καιρο γεμιζουν οι αγγελιες με το ιδιο μηχανημα και μαλιστα οσο οσο. Τυχαιο?

Γιάννη έγραψα πολύ συγκεκριμένα πράγματα. Είχα τελικό που όταν κυκολοφούσε έκανε πάνω από 2μύρια δραχμούλες και τον άλλαξα με τους μπέρηδες.
Αυτό δε κάνει τους μπέρηδες ούτε υπερμηχανήματα ούτε giant killers.

Στις συγκεκριμένες συνθήκες με το ηχείο αυτό οι μπέρηδες υπερτερούσαν σαφώς από τον τελικό που ανέφερα, από τους ear1001 με class d, από έναν mcintosh mc150, από έναν NAD218...

Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι η θεωρητική ανωτερώτητα ενος μηχανήματος σε σχέση με κάποιο άλλο επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες σε τέτοιο βαθμό που πολλές φορές είναι δυνατή και η ανατροπή της.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση και πάλι επειδή το έχω δοκιμάσει, οι μπέρηδες έπαιξαν τελείως αδιάφορα με τα Chario millenium II που έχω, ενώ ο Coda τα κάνει πραγματικά να κελαηδάνε!

Μπορεί κανείς να πει πιο είναι πιο καλό μηχάνημα? ο Coda ή οι μπέρηδες?

Εξαρτάται!

ΥΓ: πριν καμιά βδομάδα έστησα ένα ζευγάρι magnepan smga με πηγή ένα pioneer dv717 και τελικό έναν behringer EP1500 στον κουμπάρο μου. Το αποτέλεσμα είναι απλά συγκλονιστικό σε τιμή χαμηλότερη από πολλά midi συστηματάκια. Τα magnepan αγαπάνε τους μπέρηδες, όποιος magnepanούχος με ρωτάει το πρώτο που του προτείνω είναι να πάρει μπέριγκερ και μετά αν θέλει να ψάξει καλύτερο. Οι περισσότεροι μένουν με τον μπέριγκερ. Τυχαίο? δε νομίζω! (ένας φίλος τους λέει τσίζμπουργκερ!)

Καλα βαλτο διπλα σε ενα watt/puppy ή σε ενα von schweikert (που στην ουσια εχει αντιγραψει) και τα ξαναλεμε. Πολυ καλο ειναι αλλα για τα χρηματα του και την κατηγορια του, χωρις φυσικα να το μειωνω ετσι?

κρατα και μια πισινη ....
εγω φυσικα δε το εχω κανει αλλα και στο Audiogon και στο review του μικρου του αδερφου στο HifiNews υπηρχαν ανθρωποι που το εβαλαν διπλα σε Watt/Puppy και ειπαν αλλα....

κρατα και μια πισινη ....
εγω φυσικα δε το εχω κανει αλλα και στο Audiogon και στο review του μικρου του αδερφου στο HifiNews υπηρχαν ανθρωποι που το εβαλαν διπλα σε Watt/Puppy και ειπαν αλλα....

Ε αφου το εβελαν αυτοι στο hifinews και στο audiogon τοτε εμενα δεν μου πεφτει λογος...

Φιλε Στεργιο επειδη τους εχω δοκιμασει τους μπερηδες επετρεψε μου να μην συμφωνω. Δυστυχως δεν μπορεσα να τους κρατησω καθως για τα δικα μου δεδομενα ηταν πολυ λιγοι. Το ιδιο και το ενεργο κρος της εταιριας. Πιστεψε με ουτε τα χρηματα μου περρισευουν ουτε μαζοχας ειμαι να τα χαλαω ασκοπα ουτε της "βιτρινας". Τελικα ομως και σε κρος και σε τελικους κατεληξα σε αλλες λυσεις. Απο τις απειρες αγγελιες που ειδα αργοτερα με τους μπερηδες συμπερανα οτι και αλλοι πολλοι την ιδια αποψη με εμενα ειχαν. Γενικα καθε φορα που γενιεται ενα giant killer μετα απο καμποσο καιρο γεμιζουν οι αγγελιες με το ιδιο μηχανημα και μαλιστα οσο οσο. Τυχαιο?
Τελος παντων καθε αποψη φυσικα δεκτη ειναι, εμενα παντως αυτη ειναι η δικη μου και μιλαω παντα απο την εμπειρια μου λογω και του επαγγελματος οπου εχουν περασει ενα σωρο μηχανηματα απο τα χερια μου.

Χωρίς ταμπέλες giant killers κ.ο.κ. … μια χαρά είναι οι μτχ τιμές των μπέρυ και έχουν κάνει πολλούς κατόχους τους πρώτο ή Χ χέρι ευτυχισμένους.
Ενώ τελικά δεν είναι μόνο τα μπέρυ που καταλήγουν στις αγγελίες.
Εγώ βλέπω και πανάκριβα μηχανάκια … κοψοχρονιά.
Το πείραμα με το μπέρυ δεν κοστίζει σχεδόν τίποτα σε σχέση με άλλα πειράματα.
Το ότι είναι πολλά στις αγγελίες δείχνει απλά επιτυχία στην αγορά, και σε καμία περίπτωση αποτυχία.

Re: Απάντηση: Re: Hyperion 968 ολική αναβάθμιση

Χωρίς ταμπέλες giant killers κ.ο.κ. … μια χαρά είναι οι μτχ τιμές των μπέρυ και έχουν κάνει πολλούς κατόχους τους πρώτο ή Χ χέρι ευτυχισμένους.
Ενώ τελικά δεν είναι μόνο τα μπέρυ που καταλήγουν στις αγγελίες.
Εγώ βλέπω και πανάκριβα μηχανάκια … κοψοχρονιά.
Το πείραμα με το μπέρυ δεν κοστίζει σχεδόν τίποτα σε σχέση με άλλα πειράματα.
Το ότι είναι πολλά στις αγγελίες δείχνει απλά επιτυχία στην αγορά, και σε καμία περίπτωση αποτυχία.

ok παω πασο αλλα προσωπικα δεν μου αρεσουν τα πειραματα, ειδικα οταν πληρωνω. Προσπαθω να πειραματιστω πριν πληρωσω. Οσο για τις αγγελιες παλι θα διαφωνησω αλλα ειπαμε αλλο εγω αλλο οι αλλοι!
Τι να κανω ομως ρε παιδια δεν μου αρεσει η behringer ουτε η blue sky ουτε τα ηλεκτρολογικα καλωδια.