Ηχείων διαρκής και συνεχιζομένη αναβάθμιση!

Re: Hyperion 968 ολική αναβάθμιση

Ε αφου το εβελαν αυτοι στο hifinews και στο audiogon τοτε εμενα δεν μου πεφτει λογος...

καλα τωρα κουβεντα κανουμε... απλα αυτο που λεω ειναι οτι υπαρχει και ο υποκειμενικος παραγοντας...

και εγω ειχα τη δυνατοτητα να παρω ενα πασιγνωστο πολυδιαφημισμενο ηχειο αξιας 70000 Ευρω σε εξευτελιστικη τιμη αλλα δε το πηρα γιατι απλα δε μου αρεσε ο ηχος του...

δεν ειναι η τιμη ασφαλης οδηγος αγορων κατα τη γνωμη μου...

Καλα βαλτο διπλα σε ενα watt/puppy ή σε ενα von schweikert (που στην ουσια εχει αντιγραψει) και τα ξαναλεμε. Πολυ καλο ειναι αλλα για τα χρηματα του και την κατηγορια του, χωρις φυσικα να το μειωνω ετσι?

Το έχετε ακούσει το ηχείο? Προσωπικά?

Re: Απάντηση: Re: Hyperion 968 ολική αναβάθμιση

ουτε τα ηλεκτρολογικα καλωδια.

Αν αυτο Γιαννη παει σε μενα που σχολιασα για τα ηλεκτρολογικα καλωδια που εχω στα ηχεια μου,παω στοιχημα οτι αν τους βαλω ενα ομορφο πλεκτο απ'εξω,και μερικα flashy connectors και σου πω οτι προκειται για ενα καλωδιο μερικων χιλιαδων ευρω θα το χαψεις οπως το εχαψαν/χαψαμε πολλοι για πολλα.

Συγνωμη δηλαδη,αλλα τι νομιζεις ειχα πριν το ηλεκτρολογικο;

Βεβαια δεν αντιλεγω,αλλο εσυ,αλλο οι αλλοι......................

Καλημέρα στη παρέα. Εγώ πάλι πιστύω ότι ο συμφορπυμίτης Στέργιος μίλησε πολύ σωστά! Είπε ότι οι εν λόγο ενισχυτές ήταν άριστη για τα δικά του ηχεία στο χώρο του. Δεν το γενίκευσε. Άλλωστε αν ίσχυε το αντίθετο τότε όλοι θα έιχαν πουλήσει τα μηχανάκια τους για να πάρουν behringer και δε θα χάλαγαν ούτε χρήμα ούτε χρόνο για να κάνουν ακροάσεις ή αναζητήσεις και έρευνες αγοράς ή χειρότερα δεν θα υπήρχαν εταιρίες που θα έβγαζαν άλλα μηχανήματα. Το ζητούμενοόμως δεν είναι πάντα η ισχύς! Τι να τα κάνω τα 1000 watt άμα δεν ''παίζει''... (Δεν αναφέρομαι στους behringer) Μετά είναι και τι ζητάει ο καθένας. Άλλος θέλει μόνο ισχύ άλλος θέλει εσωτερικότητα, άλλος θέλει διαφάνια και ανάλογα διαλέγει τι θα πάρει. Βέβαια ο ενισχυτής δεν πρέπει να έχει χαρακτήρα αλλά τα παραπάνω χαρακτηριστηκά που ανέφερα είναι αποτέλεσμα στη κάθε από τις παραπάνω περιπτώσεις της εκάστοτε σχεδίασης. Δηλαδή σχεδίαση με σκοπό την ισχύ, σε άλλη περίπτωση τη σωστή και ποιοτική κυκλωματική σχεδίαση για την ανάλογα ποιοτική ενίσχυση του σήματος και ούτω κάθε εξής..... Καλό είναι όταν συμβουλεύουμε λοιπόν κάποιον όπως ο φίλος με ττα hyperion να του δίνουμε συμβουλές κι όχι προτάσεις που να βασίζοντσαι στο δικό μας σύστημα και χώρο γιατί είναι λάθος από την αρχή. Όπως είπε κι ο συμφορουμίτης Στέργιος είναι καθαρά υποκειμενικό και συμφωνώ μαζί του. Είναι δύσκολο κάποιες φορές στον χώρο αυτό να είμαστε αντικειμενικοί γιατί υπάρχει ο παράγοντας ''γούστο'' στο πως θέλει κάποιος να ακούει τη μουσική.

Φιλικά Πάνος!-bye-

Το έχετε ακούσει το ηχείο? Προσωπικά?

Φιλε loudobic το ακουσες και το πληρωσες εσυ.Δεν φτανει αυτο;Εσυ θα το απολαμβανεις,οχι ο Γιαννης η ο Παναγιωτης.

Ρε παιδια χαλαρωστε. Τη μυγα ειναι αυτη? Ουτε τα hyperion ειναι κακα ηχεια ουτε αυτο ειπα ποτε, ουτε αιχμη στον audiolytic για τα ηλεκτρολογικα καλωδια εκανα! Την γνωμη μου ειπα. Χαλαρωστε λιγο.
Τα hyperion τα εχω ακουσει φιλε loudobic φυσικα! Ειναι καλα ηχεια! Eχω ακουσει ομως και τα watt/puppy και ειναι καλυτερα. Λογικο απο την μια καθως εχουν και κατι χιλιαδες ευρω παραπανω. Αυτο δεν μειωνει το ηχειο σου ομως σε καμια περιπτωση.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Hyperion 968 ολική αναβάθμιση

ok παω πασο αλλα προσωπικα δεν μου αρεσουν τα πειραματα, ειδικα οταν πληρωνω. Προσπαθω να πειραματιστω πριν πληρωσω. Οσο για τις αγγελιες παλι θα διαφωνησω αλλα ειπαμε αλλο εγω αλλο οι αλλοι!
Τι να κανω ομως ρε παιδια δεν μου αρεσει η behringer ουτε η blue sky ουτε τα ηλεκτρολογικα καλωδια.

Ναι σίγουρα δεν είναι απαραίτητο να συμφωνούμε :-)

Πειραματιζόμαστε όλοι με σειρά ενισχυτών ή άλλων συσκευών. Πειραματισμούς τους θεωρώ, είτε είναι Behringer είτε όποια άλλη μάρκα.
Και πάντα τους πληρώνουμε τους πειραματισμούς μας,
Δηλαδή μόνο τους μπέρυ θα πλήρωνε κάποιος, τα άλλα δε θα τα πλήρωνε ?
Ή δε βρίσκετε λες behringer για ακρόαση.

Αν και νομίζω πρόσφατα έγραφες και εσύ κάτι στο οποίο συμφωνούμε, ότι καμία φορά πρέπει να ζήσεις και καιρό με ένα μηχανάκι για να το εκτιμήσεις πλήρως.

Για αυτό άλλωστε το παραπάνω post του Στεργιου το θεωρώ πολύ ρεαλιστικό.

Ρε παιδια χαλαρωστε. Τη μυγα ειναι αυτη? Ουτε τα hyperion ειναι κακα ηχεια ουτε αυτο ειπα ποτε, ουτε αιχμη στον audiolytic για τα ηλεκτρολογικα καλωδια εκανα! Την γνωμη μου ειπα. Χαλαρωστε λιγο.
Τα hyperion τα εχω ακουσει φιλε loudobic φυσικα! Ειναι καλα ηχεια!

Επειδή το λιγότερο που με χαρακτηρίζει είναι η υπερβολικότητα, και όσοι με γνωρίζουν το ξέρουν, το ηχείο πραγματικά είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ επιεικώς. Δεν θέλω να μπω σε διαδικασία σύγκρισης με watt/puppy κτλ.. αλλά αυτό που ακούω μου αρκεί.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Hyperion 968 ολική αναβάθμιση

Αν και νομίζω πρόσφατα έγραφες και εσύ κάτι στο οποίο συμφωνούμε, ότι καμία φορά πρέπει να ζήσεις και καιρό με ένα μηχανάκι για να το εκτιμήσεις πλήρως.

Για αυτό άλλωστε το παραπάνω post του Στεργιου το θεωρώ πολύ ρεαλιστικό.

Πολλες φορες εκτιμας καλυτερα αυτο που ειχες,μονον οταν δεν το εχεις πλεον.Ολοι "αναβαθμισαμε" μηχανηματα και το μετανοιωσαμε μετα.

Πολλες φορες εκτιμας καλυτερα αυτο που ειχες,μονον οταν δεν το εχεις πλεον.Ολοι "αναβαθμισαμε" μηχανηματα και το μετανοιωσαμε μετα.

Εννοείτε!!

Γιατί το άλλο, που πολλές φορές ενώ είσαι ευχαριστημένος πάλι το αλλάζεις, γιατί έτσι σου ήρθε.. Είμαστε λίγο κυκλοθυμικοί σε αυτό hobby, εξάλλου βέβαια γιαυτό μας αρέσει κιόλας, αρκεί όμως να δημιουργούμε προβλήματα "μέσα" στο σπίτι μας...

Επειδή το λιγότερο που με χαρακτηρίζει είναι η υπερβολικότητα, και όσοι με γνωρίζουν το ξέρουν, το ηχείο πραγματικά είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ επιεικώς. Δεν θέλω να μπω σε διαδικασία σύγκρισης με watt/puppy κτλ.. αλλά αυτό που ακούω μου αρκεί.
Βρε εσυ μαζι σου ειμαι, προς θεου. Αφου σου αρκει δεν πανε να λενε οι αλλοι οτι θελουν. Και για μενα το ιδιο ισχυει. Τι εχω ακουσει για το συστημα μου? Καλα και κακα, λες να με ενοχλει. Μπενακης βγενακης φιλε. Ομως σιγουρα υπαρχουν καλυτερα συστηματα και ηχεια απο τα δικα μου το ιδιο ισχυει και για τα δικα σου ετσι δεν ειναι?

Εννοείτε!!

Γιατί το άλλο, που πολλές φορές ενώ είσαι ευχαριστημένος πάλι το αλλάζεις, γιατί έτσι σου ήρθε.. Είμαστε λίγο κυκλοθυμικοί σε αυτό hobby, εξάλλου βέβαια γιαυτό μας αρέσει κιόλας, αρκεί όμως να δημιουργούμε προβλήματα "μέσα" στο σπίτι μας...

Η "θεραπεια" ειναι δυσκολη :laugh:

Θελει υπομονη μεχρι να μαθει καποιος να πιστευει την αποψη του και οχι των αλλων.

Ο χρονος οι πειραματισμοι και τα "παθηματα" τα "θεραπευουν ολα............:ernaehrung004:

Η "θεραπεια" ειναι δυσκολη :laugh:

Θελει υπομονη μεχρι να μαθει καποιος να πιστευει την αποψη του και οχι των αλλων.

Ο χρονος οι πειραματισμοι και τα "παθηματα" τα "θεραπευουν ολα............:ernaehrung004:

Ετσι απλα...

Βρε εσυ μαζι σου ειμαι, προς θεου. Αφου σου αρκει δεν πανε να λενε οι αλλοι οτι θελουν. Και για μενα το ιδιο ισχυει. Τι εχω ακουσει για το συστημα μου? Καλα και κακα, λες να με ενοχλει. Μπενακης βγενακης φιλε. Ομως σιγουρα υπαρχουν καλυτερα συστηματα και ηχεια απο τα δικα μου το ιδιο ισχυει και για τα δικα σου ετσι δεν ειναι?

Πιθανώς πάντα θα υπάρχει κάτι καλύτερο.... την υγειά μας να έχουμε να ψάχνουμε...

Απάντηση: Re: Hyperion 968 ολική αναβάθμιση

Πιθανώς πάντα θα υπάρχει κάτι καλύτερο.... την υγειά μας να έχουμε να ψάχνουμε...

Το πρόβλημα είναι ότι αυτό που οι περισσότεροι ψάχνουμε είναι κάτι το αόριστο.

Οπότε δύσκολα να το φτάσουμε.

Αυτό που συνήθως συμβαίνει είναι οι ατελείωτες τράμπες κάτι το οποίο είναι από τη φύση του λάθος γιατί συνήθως ψωνίζουμε με γνώμονα την τιμή και τη διαθεσιμότητα και όχι βάσει του τι ακριβώς χρειαζόμαστε.

Οπότε παίρνουμε ένα ηχείο το οποίο ήταν καταπληκτική ευκαιρία (αλλά δυστυχώς δε χωράει στο δωμάτιο οπότε ακούμε χειρότερα από το προηγούμενο μας ηχείο) κλπ κλπ

Έτσι κρατάμε όμως το ενδιαφέρον μας αμείωτο.

Και αυτό γιατί ουσιαστικά στη μουσική δε βρίσκουμε ενδιαφέρον, έχουμε 10-20 δισκάκια "αναφοράς" τα οποία ακούμε και ξανακούμε με τα καινούργια μας μηχανάκια για να ακούσουμε τις "διαφορές".

Δε λέω, κι αυτό καλό είναι, αλλά είναι μακριά από τη μουσική.

Οι περισσότεροι φίλοι μου οι οποίοι είναι λάτρεις της μουσικής απλά δεν ασχολούνται με μηχανάκια. Βρίσκουν ένα "στέρεο" που τους ικανοποιεί και απλά ακούνε.

Γι'αυτούς τα μηχανήματα είναι το μέσο για να ακούσουνε την αγαπημένη τους μουσική.

Για πολλούς άλλους η μουσική είναι το μέσο αξιολόγησης των αγαπημένων τους συσκευών.

Για μένα το ιδεατό είναι κάπου στη μέση, αλλά δεν το έχω δει να συμβαίνει και πολύ συχνά...

Re: Απάντηση: Re: Hyperion 968 ολική αναβάθμιση

Για μένα το ιδεατό είναι κάπου στη μέση, αλλά δεν το έχω δει να συμβαίνει και πολύ συχνά...

Πολυ σωστο.Ενας λογος που συμβαινει αυτο,ειναι πιστευω η ελλειψη εμπιστοσυνης στον εαυτο μας,τις "γνωσεις" μας περι μηχανηματων κλπ.........

Καταφευγουμε συνεχως σε ριβιουερς και ντηλερς,ξεχνωντας οτι αυτοι την δουλεια τους κανουν,οι μεν πρωτοι να "κρινουν" οτι νεο κυκλοφορησει,οι μεν δευτεροι να προωθησουν και να υποστηριξουν οτι νεο εχουν στα χερια τους.

Νεα προιοντα δεν θα σταματησουν να κυκλοφορουν ποτε.

Δεν λεω,καλο ειναι να παιρνουμε γνωμες,αλλα το πιο σημαντικο ειναι να εχουμε αποψη για το τι ζηταμε.

Και τα δισκακια "αναφορας" στην παντα.................:ernaehrung004: