Ηχείων διαρκής και συνεχιζομένη αναβάθμιση!

Re: Hyperion 968 ολική αναβάθμιση

Στέργιο,

Τα είπες καταπληκτικά, συμφωνώ απόλυτα σε όλα αυτά που έγραψες.

Τουλάχιστον για μένα το σημαντικό είναι να μειώνουμε την χασούρα, για παράδειγμα να μην "αγοράζουμε" τίποτα είτε είναι used/demo είτε του κουτιού, να το ΑΚΟΥΜΕ βρε παιδάκι μου. Υπάρχουν πολύ από εμάς που ψωνίζουν διότι είτε διάβασαν είτε μετά από πρόταση κάτι το οποίο μετά το πουλάνε μισοτιμής δυστυχώς.

Τέλος πάντων , εγώ σήμερα ήδη έχω κανονίσει ακρόαση. Θα τα πούμε το βράδυ..

Re: Απάντηση: Re: Hyperion 968 ολική αναβάθμιση

Πολυ σωστο.Ενας λογος που συμβαινει αυτο,ειναι πιστευω η ελλειψη εμπιστοσυνης στον εαυτο μας,τις "γνωσεις" μας περι μηχανηματων κλπ.........

Καταφευγουμε συνεχως σε ριβιουερς και ντηλερς,ξεχνωντας οτι αυτοι την δουλεια τους κανουν,οι μεν πρωτοι να "κρινουν" οτι νεο κυκλοφορησει,οι μεν δευτεροι να προωθησουν και να υποστηριξουν οτι νεο εχουν στα χερια τους.

Νεα προιοντα δεν θα σταματησουν να κυκλοφορουν ποτε.

Δεν λεω,καλο ειναι να παιρνουμε γνωμες,αλλα το πιο σημαντικο ειναι να εχουμε αποψη για το τι ζηταμε.

Και τα δισκακια "αναφορας" στην παντα.................:ernaehrung004:

Παρακολυθώ το νήμα καιρό τώρα χωρις βέβαια να συμμετέχω πολύ και είναι από τις ωραιότερες κουβέντες που διάβασα! Συμφωνώ.

νύχτωσε για τα καλά

πότε θα μας πεις νέα, ε?

Καλησπέρα.

Σήμερα θυμήθηκα και συνειδητοποίησα τι είναι ποιο σημαντικό πέραν τις ακροάσεις, τα μηχανήματα, τα καλώδια...κτλ...κτλ...

Φυσικά εμέις.. Ναι εμείς οι ίδιοι, οι απλοί άνθρωποι που απλά έχουνε ένα χόμπι το οποίο απλά μας ενώνει, και μετα.... και μετά παίζουν τα ηχεία αλλά δεν τα ακούς διότι μιλάς με τους συναθρώπους "χομπίστες"...

Τουτ έστιν σήμερα ήρθαν 2 καταπληκτικά παιδια σπίτι μου,που πραγματικά με τίμησαν με την υπομονή τους και την ευγένια τους.

Έφεραν να μην λέμε και πολλά ένα θηρίο που φοράει κάτι ICE τις B&O, θα είμαι πολύ απλός αλλά και κατατοπιστικός και με ομόφωνη απόφαση της παρέας...

Το Hyperion αποκάλυψε την ασάφεια εύκολα, αλλά του άρεσε λιγάκι εδώ που τα λέμε το ξύλο. Δηλαδή καλή δύναμη, αλλά ήθελε και λίγη γλυκάδα.

Τελικά αποτέλεσμα Unison Research S6 - ICE (1-0).

Μάλλον συνειδητοποίησα και κάτι άλλο σήμερα, το πόσο βιαστικός είναι, ο Unison παίζει πολύ καλά, αχ όμως να είχε λίγη ροπή περισσότερο.

Το φύλο αγώνα έγραψε...

-Σίγουρα θα ποιό ποτάκι ξανά με τα παιδιά.
-Θέλω κάτι απο Unison Research S6 απλά να έχει λίγα watt παραπάνω... λέω εγω τώρα... Κάτι σε καθαρή τάξη Α' 2Χ50.
-Το ηχείο δεν είναι καθόλου δύσκολο.. ίσα ίσα.....

Πάντα Φιλικά

Χρήστος

Κάτι σε υβριδικό ίσως; Κάποιον Unico; Νομίζω το είχες στη λίστα σου.

Ναι τον Unico 200 λες.. Ναι θα το προσπαθήσω να τον φέρω σπίτι.... Απο τιμή δεν θυμάμαι....θα το κοιτάξω...

Απάντηση: Re: Hyperion 968 ολική αναβάθμιση

Φίλε loudobic, να προτείνω και γω κάτι στην ήδη μεγάλη λίστα σου.
Υπάρχει σε αγγελία (όχι δική μου) ένας Chord CPM 3300
2 x 220 watts 8 ohms- 2 x 360 watts RMS into 4 ohms, με τιμή λίγο παραπάνω από τα μισά του budget που έχεις αναφέρει.
Δεν χάνεις τίποτα να ρίξεις ένα αυτί.

Απάντηση: Hyperion 968 ολική αναβάθμιση

εγώ αν ήμουν στη θέση του loudobic, δεν θα άλλαζα τίποτα...
είχα την ευκαιρία να ακούσω ένα πολύ μουσικό σύστημα, που είναι όνειρο πολλών εδώ μέσα και το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι, είναι "γιατί να το αλλάξεις"?
έχω ακούσει 3πλασιας αξιας ηχεία που μου εχουν φανει "βαρετά" και με κάνουν να σκέφτομαι οτι το high end "δε λεει".
συμφωνώ με προλαλήσαντες, πάντρεμα λαμπας με τρανζίστορ ίσως να δώσει το χτύπημα που ζητάς χαμηλά και να επαναπαυθείς για πολλά χρόνια.
Cheers!

Re: Απάντηση: Re: Hyperion 968 ολική αναβάθμιση

Φίλε loudobic, να προτείνω και γω κάτι στην ήδη μεγάλη λίστα σου.
Υπάρχει σε αγγελία (όχι δική μου) ένας Chord CPM 3300
2 x 220 watts 8 ohms- 2 x 360 watts RMS into 4 ohms, με τιμή λίγο παραπάνω από τα μισά του budget που έχεις αναφέρει.
Δεν χάνεις τίποτα να ρίξεις ένα αυτί.

Θα το τσεκάρω...Σευχαριστώ...

Το παντρεμα λαμπας με τρανζιστορ μονο ευκολο δεν ειναι.

Διαβασε και την σχετικη σελιδΑ ΤΗς Vtl .

Υβριδικος σε ολοκληρωμενο με πολλα βαττ κιολας λιγο δυσκολο να βρεις μοντελακι,
αμα θες τετοιο κολπο πας σε τρανσιστορ τελικο και λαμπα προ αλλα εκει και πας ψηλα σε χρημα και αντε να τα ματσαρεις.
Υπαρχει και αλλη λυση που την ψαχνω κι εγω,παιρνεις ενα καλο τελικο και ψαχνεις ντακ που να ειναι και σοβαρος προενισχυτης.
Εγω προσωπικα περιμενω να κυκλοφορησει και απο εδω ο Luxman da200 που ειναι σοβαρος προ με ντακ μαζι.

τα παλιότερα μοντέλα της musical fidelity ( trivista - nuvista -kw500 - kw550 - a1008 ) ήταν υβριδικά , με ψαγμένες μάλιστα λάμπες στην προενισχυση και ολα τέρατα ισχύος, μίνιμουμ 250 στα 8 ήταν όλα

Φιλε loudobic επειδη δεν ειδα πουθενα να αναφερεις για phono stage,(ισως μου διεφυγε και δεν προσεξα καλα σε τοσα ποστ) η αποψη μου ειναι,εφ'οσον σου αρεσει απ'οτι φαινεται ο S6,μεινε μ'αυτον και σκεψου την αγορα ενος καλου phono και κεφαλης.

Aν ο S8 της ιδιας εταιρειας σου προσφερει περισσοτερα βατ,αλλα οπως ειπες δεν τον προτιμας,σκεψου τωρα τι γινεται με ανακατεμα αλλων εταιρειων μεχρι να βρεις κατι πιο δυνατο και τουλαχιστον εξ'ισου καλο με αυτο που ψαχνεις !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Last edited:
Απάντηση: Re: Hyperion 968 ολική αναβάθμιση

Υβριδικος σε ολοκληρωμενο με πολλα βαττ κιολας λιγο δυσκολο να βρεις μοντελακι,
αμα θες τετοιο κολπο πας σε τρανσιστορ τελικο και λαμπα προ αλλα εκει και πας ψηλα σε χρημα και αντε να τα ματσαρεις.
Υπαρχει και αλλη λυση που την ψαχνω κι εγω,παιρνεις ενα καλο τελικο και ψαχνεις ντακ που να ειναι και σοβαρος προενισχυτης.
Εγω προσωπικα περιμενω να κυκλοφορησει και απο εδω ο Luxman da200 που ειναι σοβαρος προ με ντακ μαζι.

Μια καλη αντιστοιχη περιπτωση που την εξεταζω κ εγω και το εχω δοκιμασει λιγο ειναι το Dac-Pro της AMR το DP-777 ,
το οποιο μου εχει κανει πολυ καλη εντυπωση !!

Υβριδικος σε ολοκληρωμενο με πολλα βαττ κιολας λιγο δυσκολο να βρεις μοντελακι

επειδη ο φιλος λεει οτι τα ηχεια ειναι ευκολα, τοτε νομιζω πως το ζητουμενο του, αν εχω καταλαβει καλα, δεν ειναι η απολυτη ισχυς, αλλα η αναγκαια ισχυς κ ικανοτητα οδηγησης που θα του δωσουν τα δυναμικα που ζηταει κ που δεν εχει ο S6. Ισως 80 υβριδικα σωστα watt ειναι αρκετα.

επειδη ο φιλος λεει οτι τα ηχεια ειναι ευκολα, τοτε νομιζω πως το ζητουμενο του, αν εχω καταλαβει καλα, δεν ειναι η απολυτη ισχυς, αλλα η αναγκαια ισχυς κ ικανοτητα οδηγησης που θα του δωσουν τα δυναμικα που ζηταει κ που δεν εχει ο S6. Ισως 80 υβριδικα σωστα watt ειναι αρκετα.

Σωστά!

εγω παλι ειμαι οπαδος των βαττ και των ρευματων επειδη εχω ζησει αρκετα χρονια με οριακες καταστασεις δεν θελω ξανα,νομιζω οτι το ηχειο του φιλου ειναι θηριο οποτε με ενα ασθενικο ενισχυτη απλα θα παιζει,αλλα ελα που σου την βιδωνει καποιες φορες να γκρεμισεις κανα τοιχο, εκει ειναι που αρκετοι καψαν μοναδα στο ηχειο τους.

Απο βαττ εχουμε φαει καλα στο παρελθον.

Ποιοτητα και ποσοτητα την πληρωνεις αναλογα.

εγω παλι ειμαι οπαδος των βαττ και των ρευματων επειδη εχω ζησει αρκετα χρονια με οριακες καταστασεις δεν θελω ξανα,νομιζω οτι το ηχειο του φιλου ειναι θηριο οποτε με ενα ασθενικο ενισχυτη απλα θα παιζει,αλλα ελα που σου την βιδωνει καποιες φορες να γκρεμισεις κανα τοιχο, εκει ειναι που αρκετοι καψαν μοναδα στο ηχειο τους.

...κι εγω εχω αποψη στο μυαλο μου για το τι θα εκανα αν υποθετικα ειχα τα συγκεκριμμενα ηχεια, κ θα στρεφομουν σε value for money λυσεις ενισχυσης που δεν θα υστερουσαν σε ισχυ κ ποιοτητα, αλλα σημασια εχει το τι ζηταει ο φιλος απο το συστημα του που θα ικανοποιει τον ιδιο. Γιαυτο και προσπαθω να του δωσω μια κατευθυνση πανω στην γραμμη που ο ιδιος εχει επιλεξει.