Ηχείων διαρκής και συνεχιζομένη αναβάθμιση!

Απάντηση: Hyperion 968 ολική αναβάθμιση

Για να ακούσω γνώμες και για ενα άλλο υποψήφιο παίχτη, εν ονόματι...

Cary V12

Θα ταιριάξει με τα ηχεία και εαν ναι σε τι προ να πάω??

Εγω πιστεύω που θα παίξει αρκετά καλά.

Περιμένω γνώμες!!!!!

Για να ακούσω γνώμες και για ενα άλλο υποψήφιο παίχτη, εν ονόματι...

Cary V12

Θα ταιριάξει με τα ηχεία και εαν ναι σε τι προ να πάω??

Εγω πιστεύω που θα παίξει αρκετά καλά.

Περιμένω γνώμες!!!!!

Πες μου σε παρακαλώ τί σε κάνει να το πιστεύεις αυτό.....που το στηρίζεις;;;;:banghead:

Sent from my HTC Sensation Z710e

Απάντηση: Hyperion 968 ολική αναβάθμιση

Πες μου σε παρακαλώ τί σε κάνει να το πιστεύεις αυτό.....που το στηρίζεις;;;;:banghead:

Αμέσως φίλτατε.

Το στηρίζω στην εξής σκέψη:

Ότι θα πάρω 20 παραπάνω καθαρά τρίοδα watt σε δύναμη για (Jazz και συναφή ακούσματα), οπότε θα βελτιωθεί ο έλεγχος του χαμηλού.

Και επιπλέον όταν θέλω να παίξω άλλα ήδη που δεν έχουν να αναδείξουν τίποτα ιδιαίτερες λεπτομέριες, πετάς την class AB, ultra linear mode και έχεις 100 watt στο κανάλι και καθαρίζεις.

Σε αυτά τα δύο. Το κυριότερο οτι θα πάρω σε δύναμη αλλα δεν θα χάσω σε μουσικότητα. Πάντα μιλάμε θεωρητικά, δεν τον έχω ακούσει προσωπικά, απλά διαβάζοντας.
Και απο την ανάγνωση τα Cary είναι πολύ "μουσικά μηχανήματα. Όπως φυσικά είναι και ο Unison S6 μου, απλά με λιγότερο ρεύμα.

ΜΦΧ

Re: Hyperion 968 ολική αναβάθμιση

Ειναι λογικη η θεωρια σου δεν διαφωνω,απλα καμια φορα γινονται και περιεργα πραγματα στα παντρεματα,καλα και κακα.

Λες πχ οτι αναμενεις βελτιωσεις απο τον τελικο.Αλλα αυτος απο μονος του χωρις ενα προ δεν μπορει να κανει κατι.Με καποιον προ θα τα πηγαινει καλυτερα παρα με καποιον αλλο.

Ακουσε οσα περισσοτερα μπορεις.

Δεν έχεις παρά να τον ακούσεις αγαπητέ Χρήστο στο σύστημά σου. Πρέπει να είναι ακριβό μηχανάκι οπότε ο αντιπρόσωπος θα διαπράξει έγκλημα αν δεν στο δώσει, ειδικά τέτοιες εποχές. Όσον αφορά το ματσάρισμα με προ, συνήθως επιλογές της ίδιας εταιρείας σε απαλλάσσουν από μπελάδες. Άκου, άκου, άκου!!!

Re: Απάντηση: Hyperion 968 ολική αναβάθμιση

Αμέσως φίλτατε.

Ότι θα πάρω 20 παραπάνω καθαρά τρίοδα watt σε δύναμη για (Jazz και συναφή ακούσματα), οπότε θα βελτιωθεί ο έλεγχος του χαμηλού.

Και επιπλέον όταν θέλω να παίξω άλλα ήδη που δεν έχουν να αναδείξουν τίποτα ιδιαίτερες λεπτομέριες, πετάς την class AB, ultra linear mode και έχεις 100 watt στο κανάλι και καθαρίζεις.

Σε αυτά τα δύο. Το κυριότερο οτι θα πάρω σε δύναμη αλλα δεν θα χάσω σε μουσικότητα. Πάντα μιλάμε θεωρητικά, δεν τον έχω ακούσει προσωπικά, απλά διαβάζοντας.
Και απο την ανάγνωση τα Cary είναι πολύ "μουσικά μηχανήματα. Όπως φυσικά είναι και ο Unison S6 μου, απλά με λιγότερο ρεύμα.

ΜΦΧ

Δες εδώ μετρήσεις: http://www.stereophile.com/content/cary-cad-280sa-v12-power-amplifier-measurements

Θεωρητικά (αλλά και πρακτικά..) τα Hyperion θα τον κάνουν ότι θέλουν τον συγκεκριμένο ενισχυτή. Δεν θα τα ελέγχει ούτε στο ελάχιστο.

Ο V12 παιζει αξιοπρεπεστατα πολυ μεγαλυτερα ηχεια οπως τα ΜΟΝΤΑΝΑ. ΟΙ μετρησεις στα λαμπατα ειναι σχετικες και σηκωνουν πολυ συζητηση.

Γενικα τα Cary εχουν πολυ υψηλο VFM. Τα τελικα τους σταδια ειναι απο τα καλυτερα που εχουν κατασκευαστει ποτε.

Καθε συγκριση με τον UNISON ειναι περιττη.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Hyperion 968 ολική αναβάθμιση

Δες εδώ μετρήσεις: http://www.stereophile.com/content/cary-cad-280sa-v12-power-amplifier-measurements

Θεωρητικά (αλλά και πρακτικά..) τα Hyperion θα τον κάνουν ότι θέλουν τον συγκεκριμένο ενισχυτή. Δεν θα τα ελέγχει ούτε στο ελάχιστο.

Δημήτρη γιατί το λες αυτό? Υποτίθεται ότι τα hyperion φημίζονται για την ευκολία στην οδήγηση τους.

Re: Απάντηση: Hyperion 968 ολική αναβάθμιση

Καλημέρα Δημήτρ.

Αυτό που ισχυρίζεσαι θέλω να μου το τεκμηριώσεις, πραγματικά είναι αναγκαίο.

Τα Hyperion 968 είναι σχετικός ενά μέτριο ηχείο σε δυσκολία, να μην σου πω γέρνει λίγο και στην κατηγορία με τα εύκολα. Απλά για να πάρεις ένα 80-90% απο τις δυνατότητες τους, χρειάζεσαι αρκετά αλλά "καλά" ρεύματα.. (κατεβαίνει η αντίσταση του μέχρι 3,8)

Παραθέτω αναλυτικά τα χαρακτηριστικά του.

Frequency Response: 25 Hz to 25k Hz
Sensitivity: 90 dB
Impedance: 6 ohms, 3.8 ohms Minimum
Power Requirement: 10 W Minimum, 200 W Maximum
Woofer: 8", 2nd Generation Aluminum S.V.F. Woofer x 2
Midrange: 6-1/2", 2nd Generation Hard Surround Carbon Fiber Driver with S.V.F., M.F.D.S. & R.P.R.D.
Tweeter: 1” Silk Dome
Crossover: 150 Hz, 3k Hz

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Hyperion 968 ολική αναβάθμιση

Ηχείο με 2 χ 8" πολύ δύσκολα ελέγχεται από ενισχυτή με damping factor μικρότερο από 2!! (:violent-smiley-030:)

Οι κώνοι θα πηγαίνουν όπου θέλουν.. Αυτό μπορεί να μην ακούγεται (υποκειμενικά) άσχημα με κάποια είδη μουσικής και/ή σε ηχεία που δεν έχουν μπάσο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι σωστό.

Εκτίμησή μου είναι ότι το συγκεκριμένο ηχείο θέλει δυνατό SS ενισχυτή.

Ηχείο με 2 χ 8" πολύ δύσκολα ελέγχεται από ενισχυτή με damping factor μικρότερο από 2!! (:violent-smiley-030:)

Οι κώνοι θα πηγαίνουν όπου θέλουν.. Αυτό μπορεί να μην ακούγεται (υποκειμενικά) άσχημα με κάποια είδη μουσικής και/ή σε ηχεία που δεν έχουν μπάσο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι σωστό.

+1000

+1

με damping factor 2 κανα μονοδρομο.. Εδω θελει σοβαρης ποιοτητας SS ή εστω υβριδικο. Δεν πρεπει να συγχεουμε το ποσο ευκολο φορτιο ειναι ενα ηχειο με το τι χρειαζεται απο πισω του για να παιξει στο 100% του

+ 1000

Το ηχείο δεν το έχεις ακούσει ακόμη ! Κρίμα γιατί είναι πάρα πολύ καλό ........

+ 1000

Το ηχείο δεν το έχεις ακούσει ακόμη ! Κρίμα γιατί είναι πάρα πολύ καλό ........

Τι να κάνω ρε παιδιά, το ψάχνω πάρα πολύ, διότι η Τρόικα μου κατεβάζει το budget μου μήνα με το μήνα χαμηλότερα!!!

Τι πράγμα είναι αυτό???

Ξεκίνησα να ψάχνω μηχανήματα με 5000 και το budget έχει κατέβει περίπου στα 3000 . Οπότε κοιτάω μεταχειρισμένα μήπως και ματσάρω κάτι με τα ηχεία μου.

Άντε κατεβάστε καμία πρόταση!!

Αμέσως φίλτατε.

ΜΦΧ

Και τί θα κάνεις από προ λεβέντη? Θα έχεις τα pre out του Unison ή θα ψάχνεις για άλλον? Και άλλα έξοδα δηλαδή? Θα πάρεις ένα δάσος από λάμπες και αν ποτέ σου πεί κανείς ότι το σύστημα πάσχει υψηλά ή παραμορφώνει θα ψάχνεσαι για λάμπες? Και άντε να τις βρείς όλες ματσαρισμένες. Αυτοί οι ενισχυτές είναι για πεπειραμένους παίκτες.....Πήγαινε σε άλλα κόλπα.

Ειναι λογικη η θεωρια σου δεν διαφωνω,απλα καμια φορα γινονται και περιεργα πραγματα στα παντρεματα,καλα και κακα.

Λες πχ οτι αναμενεις βελτιωσεις απο τον τελικο.Αλλα αυτος απο μονος του χωρις ενα προ δεν μπορει να κανει κατι.Με καποιον προ θα τα πηγαινει καλυτερα παρα με καποιον αλλο.

Ακουσε οσα περισσοτερα μπορεις.

Που σημαίνει ότι πάλι στο ψάξιμο και έξοδα. Και από μουσική μηδέν...... που είναι και το ζητούμενο βεβαίως βεβαίως....

Μπράβο Δημ ! Ψάξε να βρεις κανα μεταχειρησμένο. Νομίζω ότι ο αντιπρόσωπος έχει έναν pass labs ΙΝΤ-150 demo. Κάνε του ένα τηλέφωνο και ίσως τα βρείτε στην τιμή να καθαρίσεις.........

μιας και εισαι διπλα, δεν πας να παρεις για δοκιμη ενα ζευγαρι Audiolab 8200 mb 2χ250 που ειναι και σε τιμη χωμα? Ετσι να δεις ρε αδερφε πως παιζουν τα ηχεια με σοβαρη ισχυ

Το δικο μου το 938 το οποιο ειναι πιο ευκολοδηγητο απο το 968 το εχω ακουσει με τελικους Holfi, Burmester 911 Mk3, Bryston 4B SST C-Series, Sovereign Power και Sovereign Glory με εξαιρετικα αποτελεσματα... Οσο πιο πολυ ρευμα του δινεις (τοσο σε ποσοτητα οσο και σε ποιοτητα) τοσο καλυτερα... Μη συμβιβαστεις με κατι λιγοτερο απο οτι απαιτειται.... Μπορει να εχει υψηλη ευαισθησια αλλα μιλαμε για δυο οχταιντσα με αρκετα μεγαλη καμπινα...

Οποτε εαν πας σε λαμπα θες καποιο κτηνακι για να ακουσεις το ηχειο να οδηγειται σωστα