Ηχείων διαρκής και συνεχιζομένη αναβάθμιση!

Ξανά-μάτα-καλορίζικα!

Πάντως, όσο δεν ασχολείσαι με τον χώρο, θα αλλάζεις ηχεία, Χρήστο!

Γιατί μην νομίζεις οτι εξάντλησες τις δυνατότητες των προηγούμενων.

Ούτε του Tannoy,ούτε του Dynaydio,και αν θες ακόμα, ούτε του hyperion....

Αυτά εκ πείρας.

Σεβαστότατον Cheef... πρέπει σιγά σιγά να σοβαρευτώ λιγάκι... διότι μέχρι τώρα "παίζω", εαν και είμαι της άποψης οτι με την φοβερή καθημερινότητα που μας έχουν προσφέρει η αγαπημένοι μας πολιτικοί εκει πάνω, πραγματικά γουστάρω να τρέχω το ΣΚ, να ακούω όσα πιο πολλά ηχεία μπορώ, και όσα μου αρέσουν να τα φέρνω σπίτι...

Με τον χώρο το έψαξα πάρα πολύ με έναν καταπληκτικό κύριο απο τον Καναδά της Verity, που εαν σας παραθέσω τις αλληλογραφίες θα σοκαριστείτε απο τον "επαγγελματισμό" τους.

Το θέμα είναι όμως Cheef οτι μάλλον δεν διάβασες σε προηγούμενο post ότι είμαι 2 ηχεία μπροστά απο το Dynaudio...

To Rienzi το άκουσα ένα μήνα και μετά το έδωσα...

Το ηχείο που έχω σπίτι πραγματικά είναι απο τις περιπτώσεις στην ζωή που λές, μπά αποκλείετε, δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό.. άσε ρε κόψε την πλάκα....

Εεεε λοιπόν το συγκεκριμένο ηχείο δεν ξέρω πόσο καιρό θα κάτσει στο σαλόνι μου, αλλά θα το κάνω να το μάθει όλα το forum, διότι πραγματικά είναι φοβερό...

Be continued...

Σεβαστότατον Cheef... πρέπει σιγά σιγά να σοβαρευτώ λιγάκι... διότι μέχρι τώρα "παίζω", εαν και είμαι της άποψης οτι με την φοβερή καθημερινότητα που μας έχουν προσφέρει η αγαπημένοι μας πολιτικοί εκει πάνω, πραγματικά γουστάρω να τρέχω το ΣΚ, να ακούω όσα πιο πολλά ηχεία μπορώ, και όσα μου αρέσουν να τα φέρνω σπίτι...

Βρε συ, κι εγώ μαζί σου στο βάλε ηχείο-βγάλε ηχείο, έλα εσύ- φύγε εσύ, για την εμπειρία!
Το θέμα είναι να μην χάσουμε τον στόχο που είναι η μουσική,και ακούμε καμμιά δεκαριά δισκάκια σαν αναφορά
για τις διαφορές που παρουσιάζουν τα ηχεία μεταξύ τους.

Με τον χώρο το έψαξα πάρα πολύ με έναν καταπληκτικό κύριο απο τον Καναδά της Verity, που εαν σας παραθέσω τις αλληλογραφίες θα σοκαριστείτε απο τον "επαγγελματισμό" τους.

Η Verity δεν είναι τυχαία εταιρία, όπως και πολλοί άλλοι κατασκευαστές, άκρως επαγγελματίες, αντιμετωπίζουν τους
πελάτες τους με μεγάλη σοβαρότητα.

Το θέμα είναι όμως Cheef οτι μάλλον δεν διάβασες σε προηγούμενο post ότι είμαι 2 ηχεία μπροστά απο το Dynaudio...

Ολα τα έχω διαβάσει..:proud:..

To Rienzi το άκουσα ένα μήνα και μετά το έδωσα... Το ηχείο που έχω σπίτι πραγματικά είναι απο τις περιπτώσεις στην ζωή που λές, μπά αποκλείετε, δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό.. άσε ρε κόψε την πλάκα....

Εεεε λοιπόν το συγκεκριμένο ηχείο δεν ξέρω πόσο καιρό θα κάτσει στο σαλόνι μου, αλλά θα το κάνω να το μάθει όλα το forum, διότι πραγματικά είναι φοβερό...

Be continued...

Μακάρι να είσαι εσύ ευχαριστημένος...Περιμένουμε την συνέχεια!

Λοιπόν θα σας πώ μόνο ότι είναι ηχείο το οποίο πήρα ανταλλαγή, και ναι μεν διάβασα εξαιρετικά review γιαυτό πριν το δεχτώ, πήγα και το άκουσα στο σπίτι του ανθρώπου που ήθελε σαν τρελός τα Rienzi.

Ο κύριος αυτός ήθελε οπωσδήποτε να ακούσει τα rienzi στο χώρο του, έτσι λοιπόν του τα πήγα, φθάνω εκεί, όλα ωραια και καλα...

Του λέω κάτσε όμως πρώτα τα ακούσω εφώ το "μικρό" (ποιο μικρΟ?? anyways θα καταλάβετε πιο μετά), στο μεταξύ να μην ξεχάσω να αναφέρω οτι ο κύριος τα είχε αυτα τα ηχεία μόλις λίγες εβδομάδες, απλά ήταν ευσεβής πόθος του το Verity...

Οπότε που λέτε εγώ ήθελα να ακούσω το εν λόγο ηχείο βάσεως να διαπιστώσω εαν όντος αυτά τα πολλά "διθυραμβικά" reviews εαν ισχύουν ?? αλλααα μεταξύ μας εγω είχα πάει εκεί για ενα υγιεινό περίπατα με τα rienzi, διότι ο άνθρωπος μου είχε πει στο τηλέφωνο πόσο πολύ του αρέσουν τα ηχεία που πήρε, οπότε ήθελε να τα συγκρίνει. Εγώ βέβαια έχοντας εξαιρτετικές εντυπώσεις απο το Rienzi, είχα μεγάλη αυτοπεποίθηση...και με τα ηχεία να έχουν μεταξύ τους μια διαφορά της τάξης των 7000 , διότι το Rienzi έχει 10000 και το εν λόγο ηχείο 3000 .( 1o στοιχείο για τους "γριφάκιδες").

Τα ενισχυτικά στο χώρο ήταν ένα "γαιδούρι" τεράστιο ολοκληρομένος της Xindak o A600E. (2X160 8ohm), και αντίστοιχο dac της ίδιας εταιρείας...

Οπότε κλείνοντας το πρώτο κεφάλαιο, κάθομαι στον καναπέ και περιμένω να ακούσω το "μικρό" ηχείο απο την "Σκανδιναβική" χώρα. (2ο στοιχείο).. ε λοιπόν απο τα πρώτα λεπτά, είπα απο μέσα μου, μμμ κάτι γίνεται εδώ, οκ λέω δεν είναι Rienzi, αλλά εδώ έχουμε κάτι άλλο, κάτι μοναδικό....

Be continued...

Μήπως απ την εταιρία AMPHION ,που πριν καιρό έγραψα σ´άλλο ποστ ότι με ολοκληρωμένο ενισχυτή lavardin,πραγματικά αναθεώρησα πολλές απόψεις περί Hi-End??

Πέρα απο την πλάκα και ανεξάρτητα από το αν είναι αυτό ή όχι, είχα ακούσει πριν κάποια χρόνια ένα amphion (xenon αν δεν κάνω λάθος) και έπαιζε απίστευτα....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ηχείων διαρκής και συνεχιζομένη αναβάθμιση!

Είσαι τεράστιος!!! Πώς το κατάλαβες, για πες μας??

Καλησπέρα, το ηχείο δεν το έχω ακούσει, αλλά είχα διαβάσει το review στον ήχο και θυμόμουνα ότι είναι ηχείο βάσης, την τιμή 3000 € και ότι είναι φιλανδικό, οπότε λέω αυτό είναι.

Τελικά το δανείστηκες ή το απέκτησες ;

Πάντως mr loudobic, από ενδιαφέρον ηχείο σε ενδιαφέρον ηχείο πηγαίνεις...που τα ξετρυπώνεις :worshippy:

Πάντως mr loudobic, από ενδιαφέρον ηχείο σε ενδιαφέρον ηχείο πηγαίνεις...που τα ξετρυπώνεις :worshippy:

Φίλε dapost, λατρεύω το χόμπι μας. Και ρίχνω πολύ τρέξιμο.. και το σημαντικότερο είμαι λίγο του αντιεμπορικού, μου αρέσει να ανακαλύπτω ηχεία με το αυτί, όχι με το "brand"..

Φιλικά
Χρήστος

Βέβαια για να μην παρεξηγηθώ η Tannoy, Dynaudio, Verity, είναι κορυφαίες και εμπορικές εταιρείες... αλλά καταλαβαίνετε τη θέλω να πω.

Υπάρχουν και περισσότερο εμπορικές... αλλά θέλω να πηγαίνω με τον αδύναμο.. π.χ η Hyperion σαν εταιρεία δεν έχει καμία τύχη μπροστά στην B&W, αλλά το 968 άνετα το βάζω ξανά στο σπίτι μου, διότι είναι πολύ "ικανό" ηχείο...

Επιπλέον χαίρομαι ότι έχω σπίτι ένα ηχείο που ακούγετε εξαιρετικά και ας μην το ήξερα πριν 10 μέρες....

Είναι θεμιτό στο χόμπι να ανακαλύπτουμε πράγματα με το δικό μας αυτί, και όχι με τον άλλον...

http://www.penaudio.fi/products/monitors/cenya/

Πάντως σαν ηχείο (χαρακτηριστικά και κατασκευή) δεν νομίζω πως μπορεί να συγκριθεί με το verity ούτε με τα προηγούμενα...
Εκτός ότι δεν παίζει κάτω από 45Hz, φοράει μονάδες συνολικού κόστους μικρότερου των 300 και η καμπίνα του είναι ένα απλό ορθογώνιο χωρίς ούτε μια τσαχπινιά (κλίση) από κόντρα πλακέ...
Όσο καλή δουλειά και να έχει γίνει στο κρος, πόσο πια καλά να μπορεί να παίζει...μου κάνει εντύπωση!!
Δηλαδή τα άλλα ηχεία που είχες τα θεωρώ σαφώς πιο ολοκληρωμένα!

Last edited: