Ηχείων διαρκής και συνεχιζομένη αναβάθμιση!

Χρήστο μου, πρόκειται για ηχεία που αγόρασες ή είναι πάλι μια από τις γνωστές περατζάδες
που συνηθίζεις?

Τι νόημα έχει ένα quiz?...

Μήπως γίνεται κατάχρηση του χώρου και της ανοχής των διαχειριστών
σε ένα νήμα που φαίνεται να μην έχει τέλος?

Επίσης, είδες πως η Κατηγορία και οι χρήστες κοιμώνται και αποφάσισες να τους ξυπνήσεις?

CHEEFF δεν βρίσκεις την σωστή απάντηση γιαυτό τα λές αυτά εε? :devil-smiley-029: χιχιχιχιχιχι...

Επίσης ο cheeff δεν βλέπει να φτιάχνω το χώρο και φορτώνει περισσότερο.

ΑΠΟ εκεί και πέρα ποτέ δεν μου πέρασε απο το μυαλό οτι κάνω κατάχρηση του χώρου και καταχράζομαι την ανοχή των διαχειριστών. Ίσα ίσα προσφέρω ζωντάνια στην κατηγορία και οι ίδιοι οι συμφουρίτες περιμένουν με αγωνία την επόμενη "ιδιαίτερη" κίνηση μου.

Με λύπη ακούω οτι υπάρχει η λέξη "ανοχή" και "περατζάδες", δεν περίμενα οτι υπάρχουν τέτοιες λέξεις για το νήμα μας, και ήδη έχω στεναχωρηθεί πολύ, που ήδη αυτή την περίοδο είμαι πολύ ούτως άλλος.. Κουίζ έχω κάνει 2-3 πιο πολύ για την "αγωνία", δεν είχα εκ του πονηρού καμμία διάθεση...

Σευχαριστώ για το δώρο Cheeff, μου έφτιαξες το στομάχι πρωί πρωί, ότι κάνω το κάνω για να περνάμε καλά, και εξάλλου θα επαναλάβω οτι τα ίδια τα παιδιά μου το ζητάνε.

Sorry παιδιά.

Τα καινούργια μου ηχεία παιδιά είναι τα Ruark Equinox. Αυτά..

Χερετώ:frown:

Last edited:
Μην αγχώνεσαι!...

Κάποιες απορίες εξέφρασα, καθώς έχουμε
ευχηθεί αρκετές φορές καλορίζικα( για όλα τα ηχεία που πέρασαν από τον χώρο σου) έχουμε
αφιερώσει αρκετές ώρες σε συμβουλές, προτάσεις, κλπ., οι οποίες απορρίφθηκαν
και τώρα καλούμαστε να απαντάμε σε quiz...

Αντε, ανέβασε τώρα τις φωτογραφίες!:music-smiley-005:

Μην αγχώνεσαι!...

Κάποιες απορίες εξέφρασα, καθώς έχουμε
ευχηθεί αρκετές φορές καλορίζικα( για όλα τα ηχεία που πέρασαν από τον χώρο σου) έχουμε
αφιερώσει αρκετές ώρες σε συμβουλές, προτάσεις, κλπ., οι οποίες απορρίφθηκαν
και τώρα καλούμαστε να απαντάμε σε quiz...

Αντε, ανέβασε τώρα τις φωτογραφίες!:music-smiley-005:

Το έχω εκφράσει οτι το πάθος μου είναι τα ηχεία...
Έχω το ελλάτωμα να αλλάζω συχνά, τι να κάνω?
Ηλικρινά επειδή δεν έχω διαβάσει τους κανόνες του forum, άμα κάνω κάτι πέραν τους κανονισμούς να μου το πείτε, αμα είναι να μην παρουσιάζω τα ηχεία μου συνέχεια.

Μφχ
Χρήστος

*Φωτογραφίες θα βγάλω σε λιγάκι.

Re: Απάντηση: Ηχείων διαρκής και συνεχιζομένη αναβάθμιση!

Θα μπορούσε απλά να μεταφερθεί το νήμα στην κατηγορία Παρουσιάσεις Συστημάτων Ήχου.

Και μάλιστα διατηρώντας τον εύστοχο τίτλο που έχει τώρα.

Επίσης με 200.000 views το νήμα είναι το δημοφιλέστερο ever και θέμα του έχει παρουσιάσεις διαφόρων ηχείων και συνδυασμών. Θεωρώ ότι πιο πολύ ανήκει στις Παρουσιάσεις Συστημάτων Ήχου.

Λοιπόν έχουμε και λέμε... Το παρακάτω αγγλικό ηχείο "θρύλος" το οποίο έβγαινε στην παραγωγή μέχρι το 2006, αποτελείται απο:

- Ένα tweeter μεταξωτού θόλου hand-treated (Scanspeak-made)

- Ενα 165mm air-dried woofer, (Vifa-made)

- Eξωτερικό crossover επάνω στην βάση του !! (θα βάλω fotos κάποια στιγμή)

- 6ohm (και πέφτει πάρα πολύ λίγο απο εκεί) & 87 dB/watt @ 1m

- Τιμή (αγορασμένο απο έμπειρο και μεγάλο χομπίστα το 1998, 1.350.000 δρχ)

- Κατασκευή απίστευτη ( 30 κιλά το κάθε ένα με την βάση).

Τα πρώτα ακούσματα, εξαιρετικά με τους McCormack.. αυτό που προκαλεί εντύπωσει είναι η απίστευτη στερεοφωνική εικόνα που στήνει δεξιά και αριστερά απο τον χώρο ακρόασης, αλλά και απόκριση του στις χαμηλές συχνότητες (σε αυτό βοηθάει η απίστευτη ποιότητα κατασκευής).

Απόσπασμα απο αγγλικό περιοδικό:

["That it's British, too, is the kind of bonus I haven't expected in a long time. WIth all due respect to the more characterful British speakers, those with such specific sonic signatures. We're talking about the more realistic upgrades most of us make. But/referenceSo not so much with performance to crow about but, as is the reviewer's curse, a list of qualitativedetermining But t And ii'''',oror, They sound like they're chin-high to Michael Jordan.neutrality and its , convincinghe-edges width and discerniblesemuch ning experience entirely. Instead (for xenophobes and taxpayers) that periencI figured that nearly all British manufacturers gave up on real high end performance about 15 years ago, with the exception of SME and a few amplifier makers of the tubed persuasion. Here, then, is a British-made speaker for which no apologies need be made; it's probably the best two-way, coned speaker this country has produced in the 1990s. It's just too bad that my size-obsessed countrymen can't accept that giants needn't be eight feet tall."]

DSC_0633.jpg

DSC_0637-1.jpg

Last edited:
Λοιπόν το ηχείο είναι απο πίσω έτσι...

DSC_0642.jpg

ΚΑΙ κάνεις και μια έτσι και αποκαλύπτεται και το εξωτερικό crossover στο πίσω μέρος της βάσης.... (λές να πάρει και ο Μπουλαμάτσης καμμία ιδέα??....:idea:)

DSC_0643.jpg

DSC_0641.jpg

Παρ'ολο που δεν "δοκιμασα την τυχη μου" στο να μαντεψω ποιο ηταν το ηχειο, να πω οτι χαιρομαι που ειναι αυτο.
Χωρου επιτρεποντος θα μπορουσε καλλιστα να ηταν και το τελευταιο μου ηχειο,αλλα δυστυχως επρεπε να ηταν πιο μεγαλο στον τελικο μου χωρο.
Ευτυχως το σημερινο μου εχει πολλες ακουστικες ομοιοτητες και πιστευω οτι αν δεν ειναι το τελευταιο μου,το τελευταιο μου θα αργησει πολυ να ελθει.
+1000 για την εξαιρετη αυτη μαρκα.

Λοιπόν έχουμε και λέμε... Το παρακάτω αγγλικό ηχείο "θρύλος" το οποίο έβγαινε στην παραγωγή μέχρι το 2006, αποτελείται απο:

- Ένα tweeter μεταξωτού θόλου hand-treated (Scanspeak-made)

- Ενα 165mm air-dried woofer, (Vifa-made)

- Eξωτερικό crossover επάνω στην βάση του !! (θα βάλω fotos κάποια στιγμή)

- 6ohm (και πέφτει πάρα πολύ λίγο απο εκεί) & 87 dB/watt @ 1m

- Τιμή (αγορασμένο απο έμπειρο και μεγάλο χομπίστα το 1998, 1.350.000 δρχ)

- Κατασκευή απίστευτη ( 30 κιλά το κάθε ένα με την βάση).

Τα πρώτα ακούσματα, εξαιρετικά με τους McCormack.. αυτό που προκαλεί εντύπωσει είναι η απίστευτη στερεοφωνική εικόνα που στήνει δεξιά και αριστερά απο τον χώρο ακρόασης, αλλά και απόκριση του στις χαμηλές συχνότητες (σε αυτό βοηθάει η απίστευτη ποιότητα κατασκευής).

Απόσπασμα απο αγγλικό περιοδικό:

["That it's British, too, is the kind of bonus I haven't expected in a long time. WIth all due respect to the more characterful British speakers, those with such specific sonic signatures. We're talking about the more realistic upgrades most of us make. But/referenceSo not so much with performance to crow about but, as is the reviewer's curse, a list of qualitativedetermining But t And ii'''',oror, They sound like they're chin-high to Michael Jordan.neutrality and its , convincinghe-edges width and discerniblesemuch ning experience entirely. Instead (for xenophobes and taxpayers) that periencI figured that nearly all British manufacturers gave up on real high end performance about 15 years ago, with the exception of SME and a few amplifier makers of the tubed persuasion. Here, then, is a British-made speaker for which no apologies need be made; it's probably the best two-way, coned speaker this country has produced in the 1990s. It's just too bad that my size-obsessed countrymen can't accept that giants needn't be eight feet tall."]

Καλές ακροάσεις!

Αν και με βάζεις στον πειρασμό για ένα ακόμη quiz!

Λοιπόν αυτό το ηχείο με είχε εντυπωσιάσει κάποτε τόσο πολύ που προσπάθησα να φτιάξω ένα "κλώνο" για το αυτοκίνητο (άλλες εποχές...). Ακόμη μου έχουν μείνει τα μεγάφωνα! Πολύ ωραίο γουφεράκι.

Υ.Γ. Ναι, αλλά να μην πάρεις τα wilson σοφία φίλε loudobic, κρίμα! (Νομίζω ακόμη πωλούνται στις αγγελίες :108: )

Attachments

• IMG_4154.jpg
    IMG_4154.jpg
    72.6 KB · Views: 309
Λοιπόν αυτό το ηχείο με είχε εντυπωσιάσει κάποτε τόσο πολύ που προσπάθησα να φτιάξω ένα "κλώνο" για το αυτοκίνητο (άλλες εποχές...). Ακόμη μου έχουν μείνει τα μεγάφωνα! Πολύ ωραίο γουφεράκι.

Υ.Γ. Ναι, αλλά να μην πάρεις τα wilson σοφία φίλε loudobic, κρίμα! (Νομίζω ακόμη πωλούνται στις αγγελίες :108: )

Έλα βρε συ... Έχεις τα Vifa..Είναι σίγουρα το (M18WO-09-06), δηλαδή να σε έχω στα υπόψιν... άμα πάθω τίποτα να σου πώ... Μια χαρά!!

Και ενα απο τα καλυτερα tweeter μεχρι σημερα θα ελεγα.

Τα tweeters είναι τα Scan-Speak D2905/9000 απο την σειρά Classic. Πλέον δεν βγαίνει, υπάρχουν ο αντικαταστάτες του τα (D2905/9300) & (D2905/9500), κάποιος τύπος στην Αγγλία διάβασα ότι αντικατέστησε τα μαμίσια 9000 με τα 9500 με άριστα εξίσου αποτελέσματα.

Τα tweeters είναι τα Scan-Speak D2905/9000 απο την σειρά Classic. Πλέον δεν βγαίνει,

Ναι,τα ξερω.Εχω ενα ζευγαρι που προοριζεται για ενα ηχειο diy ..... εδω και πολυ καιρο..... :frown:

Δεν τα γνώριζα αυτά τα ηχεία αλλά από τις φωτογραφίες φαίνεται πολύ σοβαρή υλοποίηση! Φαντάζομαι πως θα παίζει εξίσου καλά! Φίλε loubovic...Θα ήθελα να σου κάνω μια ερώτηση. Έχεις μετανιώσει ποτέ για κάποιο, ηχείο ή άλλο κομμάτι που το έδωσες, από τα υπέροχα μηχανήματα που έχουν περάσει από τον χώρο σου;

Επίσης πια μηχανήματα-ηχεία μέχρι τώρα πιστεύεις ότι ήταν τα πιο ξεχωριστά για σένα; Από περιέργεια ρωτάω.-bye-

Δεν τα γνώριζα αυτά τα ηχεία αλλά από τις φωτογραφίες φαίνεται πολύ σοβαρή υλοποίηση! Φαντάζομαι πως θα παίζει εξίσου καλά! Φίλε loubovic...Θα ήθελα να σου κάνω μια ερώτηση. Έχεις μετανιώσει ποτέ για κάποιο, ηχείο ή άλλο κομμάτι που το έδωσες, από τα υπέροχα μηχανήματα που έχουν περάσει από τον χώρο σου;

Επίσης πια μηχανήματα-ηχεία μέχρι τώρα πιστεύεις ότι ήταν τα πιο ξεχωριστά για σένα; Από περιέργεια ρωτάω.-bye-

Πάρα πολύ ωραία ερώτηση. Εαν και κατά καιρός αναφέρω για αποχωρίζομαι κάτι, και επειδή παράλληλα χρωστάω και ένα sum up, στον Sonus Naturalis, μου είχε ζητήσει κάτι παρόμοιω με αυτό που περιγράφεις, θα ετοιμάσω κάτι...:2thumb22sup: