Ηχείων διαρκής και συνεχιζομένη αναβάθμιση!

Ούτε για πλάκα.
160W σε τάξη Α θέλουν το λιγότερο έναν χιλιάρη ΜΤ.
Ο Copland που έχει κάποια watt σε τάξη Α (όχι και τα 100 του) καταναλώνει 230W πριν αρχίσει να παίζει και έχει 600 ή 650VA (δεν θυμάμαι ακριβώς) ΜΤ.

Ναι, αλλά ο Copland σου δεν πλησιάζει το θεωρητικό μέγιστο efficiency (50%) που έχω γράψει παραπάνω.. ;)

Θεωρητικά μιλάμε..

Πρακτικά σιγά μην έχει ο Cayin 50% efficiency και σιγά μη βγάζει 2 x 80W RMS σε τάξη Α.. πλάκα κάνουμε..

Να σου ζήσει το νέο μέλος!

Τα ATC πως σου ακούστηκαν σε σχέση με τα υπόλοιπα ηχεία που πέρασαν από το σαλόνι σου;
Εσένα περιμένουμε να μας πεις.
Τα ATC είναι ούτως η άλλος respected ηχεία!

Ούτε για πλάκα.
160W σε τάξη Α θέλουν το λιγότερο έναν χιλιάρη ΜΤ.
Ο Copland που έχει κάποια watt σε τάξη Α (όχι και τα 100 του) καταναλώνει 230W πριν αρχίσει να παίζει και έχει 600 ή 650VA (δεν θυμάμαι ακριβώς) ΜΤ.

Σευχαριστώ.

Βρε 160watt βγάζει σε ταξη Α/Β στα 4ohm.

Στα 8ohm αναφέρουν τα spects οτι βγάζει 80watt class A.

Σημασία έχει οτι είναι εξαιρετικός στα χρήματα του.

Απάντηση: Re: Ηχείων διαρκής και συνεχιζομένη αναβάθμιση!

Σευχαριστώ.

Στα 8ohm αναφέρουν τα spects οτι βγάζει 80watt class A.

εκεί είναι το ρεζουμέ.

Όλα τα άλλα είναι θεωρία...

Χρήστο χρόνια πολλά και να χαίρεστε τον γιό.

Τώρα σχετικά με τον κινέζο και πόσα δηλώνει και πόσο αποδίδει και σε ποια τάξη δεν έχει και πάρα πολύ σημασία εφόσον σου αρέσει το αποτέλεσμα.
Το θέμα ειναι σου αρέσει το αποτέλεσμα? Τα ATC έχουν μια αντίληψη που σε κάποιους κάθετε καλά σε άλλους καθετε τελείως στραβά.

Για τα ATC εχω να πω πολλά αλλα ξεκίνα να λες πρώτα εσύ και εδώ ειμαστε εμείς για κουβεντούλα.

Λυπαμαι αλλα αυτο που περιγραφεις ειναι μαλλον ανεδαφικο.Αν δυο αυτοκινητα βγαζουν 150 αλογα οι κινητηρες τους ,τοτε οταν μπουν στο δυναμομετρο θα πρεπει να δειξουν 150 αλογα ειτε ειναι ferrari ειτε lada .Ο Accuphase μπορει να εχει καλλιτερη ποιοτητα υλικων και οτι αλλο θελεις ,αλλα αυτο δεν θα πρεπει να επιρρεαζει τα 80 βαττ της ταξης Α.Μην μπερδευουμε πραγματα ανομοια,για να βγουν 80 βαττ σε καθαρη ταξη Α σε ολο το φασμα της ισχυος ,θελει ρευματα και καταναλωσεις,οταν δεν υπαρχουν αυτα δυστυχως καποιος λεει την μιση αληθεια.
Δεν θελω να υποτιμησω τον ενισχυτη σε καμμια περιπτωση,αλλα δυστυχως οι κατασκευαστες πολλες φορες δεν μας λενε ολη την αληθεια.Αυτο ειναι ανεξαρτητο απο τη τιμη του προιοντος,οταν εξεταζουμε τον παραγοντα τιμολογησης του προιοντος μπορει το cayin να ειναι πολυ πιο τιμιο απο το accuphase,αλλα αυτο ειναι αλλο ζητημα

Φιλε μου, δεν ειπα εγω για αντιστοιχια στα βατ ων 2 ενισχυτων, ισα ισα ειπα οτι ο Accuphase εχει πιο ρεαλιστικα και πραγματικα βατ σε ταξη Α λογω προφανως καλυτερων υλικων με ανοχη σε μεγαλυτερες θερμοκρασιες κλπ. Οσο για τα αυτοκινητα δεν συγκρινεις μονο "μοτερ" αλλα και το στησιμο του αυτοκινητου για να υποστηριξει το μοτερ. Αν θεωρεις οτι το Πολο 1.4 TSI με το Scirocco με τον ιδιο κινητηρα ειναι ιδια στο δρομο, τι να πω... Αναλογικα λοιπον ο Accuphase εχει αλλη κατασκευη , αλλα υλικα απο τον ταπεινο Cayin και ειναι αλλος ενισχυτης στο "δρομο". Πιο αβιαστα τα 50 βατ του , ο Κινεζος με την υποδεεστερη υλοποιηση πιο πουσαρισμενος για να βγαλει εστω καμια 20αρια βατακια Α, εξ ου και το τρελο casework για την ψυξη του. Απλα ο κακομοιρουλης ο Cayin ειναι τιμιος στα λεφτα του και ο ηχος του ακουγεται πιο class A απο πολλα υποτιθεμενα class a της κατηγοριας, οσα βατ κι αν ειναι αυτα που βγαζει σε ταξη Α (οχι και τα 80).

Last edited:
Να ξεκινήσω με το παρακάτω για αρχή:

Τα τελευταία 2 χρόνια πέρασαν απο τον χώρο μου τα παρακάτω ηχεία:

1) Klipcsh RF7
2) Hyperion 968
3) Tannoy TD-12
4) Dynaudio Confidence C2
5) Verity Audio Rienzi
6) Penaudio Cenya
7) Audio Note AN-E/LX
8) Magnepan MMG Improved
9) Ruark Equinox
10) ATC SCM 40
11) KEF Reference 201/2 (δοκιμαστικά 1 εβδομάδα)
12) Devore Fidelity gibbon super 8 (δοκιμαστικά 1 εβδομάδα)
13) Neat Momentum 3i (δοκιμαστικά 1 εβδομάδα)

Για να αρχίσω να γράφω μεταξύ τους διαφορές θα μου πάρει κανα μήνα, κάποια στιγμή θα το κάνω, αλλά οχι τώρα.

Για να ξεκινήσω, όπως θα παρατηρήσετε ξεκίνησα απο "μεγάλα" ηχεια δαπέδου και στην συνέχεια μαθαίνοντας τον χώρο μου άρχισα να κατεβαίνω σε "όγκο".

Το ATC είναι μαζί με το Dynaudio, το Verity και το Gibbon, απο τα δαπέδου που πραγματικά χωρίς τίποτα απο κάτω δεν μου δημιουργεί πρόβλημα στο ξύλινο πάτωμα μου.

Διότι να τα μεγαλύτερα παραπάνω ηχεία πολύ απλά δεν μπορούσα να ακούσω μουσική, διότι απο μια ένταση και πάνω χαλούσαν τα πάντα απο το "μπουμάρισμα" με αποτέλεσμα να χαμηλώνω την ένταση.

Φιλε μου, δεν ειπα εγω για αντιστοιχια στα βατ ων 2 ενισχυτων, ισα ισα ειπα οτι ο Accuphase εχει πιο ρεαλιστικα και πραγματικα βατ σε ταξη Α λογω προφανως καλυτερων υλικων με ανοχη σε μεγαλυτερες θερμοκρασιες κλπ. Οσο για τα αυτοκινητα δεν συγκρινεις μονο "μοτερ" αλλα και το στησιμο του αυτοκινητου για να υποστηριξει το μοτερ. Αν θεωρεις οτι το Πολο 1.4 TSI με το Scirocco με τον ιδιο κινητηρα ειναι ιδια στο δρομο, τι να πω... Αναλογικα λοιπον ο Accuphase εχει αλλη κατασκευη , αλλα υλικα απο τον ταπεινο Cayin και ειναι αλλος ενισχυτης στο "δρομο". Πιο αβιαστα τα 50 βατ του , ο Κινεζος με την υποδεεστερη υλοποιηση πιο πουσαρισμενος για να βγαλει εστω καμια 20αρια βατακια Α, εξ ου και το τρελο casework για την ψυξη του. Απλα ο κακομοιρουλης ο Cayin ειναι τιμιος στα λεφτα του και ο ηχος του ακουγεται πιο class A απο πολλα υποτιθεμενα class a της κατηγοριας, οσα βατ κι αν ειναι αυτα που βγαζει σε ταξη Α (οχι και τα 80).
:a0210:

Επειδη εχουμε ξεφυγει απο το θεμα θεωρω καλλιτερο να μην απαντησω σε οσα αντιπαραθετεις. Αν θελεις ανοιξε ενα αλλο νημα και συζητηθει για πολλοστη φορα το ιδιο πραγμα,νομιζω οτι και οι απαντησεις που εδωσαν Tzimisce και Δ.Δ με καλυπτουν
Το ουσιωδες ειναι οτι ο κατοχος του cayin ειναι ευχαριστημενος και ακουει τη μουσικη του.

Τα βάζω όλα μαζί. Δηλαδή 2x80W :smile:Εκτός αν έχει δύο μετασχηματιστές x500W ο καθένας.
Αυτό είναι και το θέμα. Τα νουμεράκια είναι άλλη ιστορία.

Πετρο, στην ουσια δεν διαφωνουμε γιατι δεν ειπα πουθενα στα προηγουμενα ποστ οτι ολα τα βατ του Cayin ειναι ταξης Α και δεν διαφωνω ουτε με τα υπολοιπα παιδια που αναφερθηκαν σε αυτο. Οσον αφορα τον κατοχο του cayin, σε κανα μηνα θα μαστε εδω και θα συζηταμε για αλλον ενισχυτη οποτε δεν χρειαζεται να το κουραζουμε με τον τωρινο :smile:

Last edited:
Τα βάζω όλα μαζί. Δηλαδή 2x80W Εκτός αν έχει δύο μετασχηματιστές x500W ο καθένας.

..απ 'οτι βλεπω δυο 450VA εχει ο Κινεζος.

εμ αυτο λεω και γω στο #842.

Last edited:
Re: Απάντηση: Ηχείων διαρκής και συνεχιζομένη αναβάθμιση!

Mα στην ουσια δεν διαφωνουμε γιατι δεν ειπα πουθενα στα προηγουμενα ποστ οτι ολα τα βατ του Cayin ειναι ταξης Α και δεν διαφωνω ουτε με τα υπολοιπα παιδια που αναφερθηκαν σε αυτο. Οσον αφορα τον κατοχο του cayin, σε κανα μηνα θα μαστε εδω και θα συζηταμε για αλλον ενισχυτη :smile:

Παντελή μπα.. Τον συγκεκριμένο θα τον κρατήσω περισσότερο καιρό.

Ηχεία αλλάζω συνέχεια όχι ενισχυτές, ο συγκεκριμένος είναι "εργαλείο". Μπορεί να οδηγήσει τα πάντα και καλά.

Δεν αμφιβαλλω κ την γνωμη μου την ξερεις πριν καν ερθει στην κατοχη σου, απλα εκρινα απο την "ανησυχια" σου οσον αφορα τις αλλαγες. Αν και τωρα με το παιδι πιστευω οτι θα ηρεμησεις σε καποιο βαθμο :a0210:

Re: Απάντηση: Ηχείων διαρκής και συνεχιζομένη αναβάθμιση!

Δεν αμφιβαλλω κ την γνωμη μου την ξερεις πριν καν ερθει στην κατοχη σου, απλα εκρινα απο την "ανησυχια" σου οσον αφορα τις αλλαγες. Αν και τωρα με το παιδι πιστευω οτι θα ηρεμησεις σε καποιο βαθμο :a0210:

Αυτό ελπίζω και εγώ!! :stupido2:

Ναι, αλλά ο Copland σου δεν πλησιάζει το θεωρητικό μέγιστο efficiency (50%) που έχω γράψει παραπάνω.. ;)Θεωρητικά μιλάμε..
Θεωρητικοί αριθμοί.2x50 στα 8Ω, 2x100(?) στα 4.MAX 200W ζήτηση από τον ΜΤ.Με 50% efficiency (λέμε τώρα) θέλεις 400W ΜΤ.Πόσα VA;+πόσα ακόμη για να μην δουλεύει ο ΜΤ με τη μέθοδο της πυρόλυσης; :p

Πετρο, στην ουσια δεν διαφωνουμε γιατι δεν ειπα πουθενα στα προηγουμενα ποστ οτι ολα τα βατ του Cayin ειναι ταξης Α και δεν διαφωνω ουτε με τα υπολοιπα παιδια που αναφερθηκαν σε αυτο. Οσον αφορα τον κατοχο του cayin, σε κανα μηνα θα μαστε εδω και θα συζηταμε για αλλον ενισχυτη οποτε δεν χρειαζεται να το κουραζουμε με τον τωρινο :smile:

Αυτα ειναι <κακίες> ,θα τον κρατησει τοσο πολυ?

Παιδιά πολύ καλό το 40άρι, φοβερή διαφάνεια στα σύνοδα, άλλαξα 3 RCA και κάθε φορά άλλαζε ο ήχος.

Άλλαζα λάμπες στην προ ενίσχυση πάλι αμέσως ευδιάκριτη η διαφορά. Το ηχείο είναι καθρέφτης.

Επιπλέον στην τοποθέτηση του είναι πολύ εύκολο.

Απο εκεί και πέρα όντως το χαμηλό του είναι τυπικό για την κατηγορία, αλλά προσωπικά μου αρέσει διότι είναι σφικτό και ελεγχόμενο.

Πάντως τα 2500 που έχει μετρητοίς τα αξίζει και με το παραπάνω, υπάρχουν ηχεία στην κατηγορία τών 3000-4000 που δεν αξίζουν τα λεφτά τους. Μπράβο στην ATC.

Τώρα όμως θα φανερώσω το μυστικό μου.

Το Αμερικάνικο ηχείο που αναφέρω οτι θέλω να φέρω ξανά, δεν είναι άλλο από το Hyperion 938.

Δεν το αποκλείω στο μέλλον να το ξαναφέρω.