Ηχείων διαρκής και συνεχιζομένη αναβάθμιση!

όπως και οι τσακιρίδηδες παλαιότερα φάγανε λάχανο τον τζάντις
αλλά δεν το έκανα θέμα. γιατί βασικά δέν έχω θέμα.

Ενδιαφέρον.
Ποιοι Τσακιρίδηδες ποιον Jadis; Και πόσο βαριά τροποποιημένοι από την αρχική έκδοση;
Αν θυμάμαι καλά, παίζεις με τα 5άρια Harbeth έτσι;

παληά περί ορέξεως υπήρχε η κολοκυθόπιτα
τώρα υπάρχουσιν οι γκουρού και αι αυθεντίαι
φίλε να χαίρεσαι κατ αρχάς και κατ αρχήν το παιδάκι σου
και να απολαμβάνεις τις μουσικές σου με την καρδιά και την ψυχή σου
υγ και στο σύστημά μου μία όρτοφον των 150ευρω ταίριαξε καλλίτερα από μία γκραντο των 1500
όπως και οι τσακιρίδηδες παλαιότερα φάγανε λάχανο τον τζάντις
αλλά δεν το έκανα θέμα. γιατί βασικά δέν έχω θέμα.

Καιρό είχαμε να σε δούμε!

Μάλλον έχεις χάσει τεύχη οπότε να σου επισημάνω πως
κάθε είδους ζαρζαβατικά και χωριάτικες πίτες δεν έχουν πέραση πλέον..

Ευγένεια, χωρίς προσβολές είναι το ζητούμενο..Κράτησε το σαν σημείωση για το μέλλον.

Καλημέρα.

Περνώντας στο θέμα τον βελτιώσεων, θα ήθελα να βελτιστοποιήσω την "στήριξη" του ηχείου.

Έχω 6 Aktyna a.r.i.s, τα οποία έβαλα. Να σας πω την αλήθεια έπεσα κάποια db, αλλά είχα μια αίσθηση "κουτίλας" στο ηχείο. Δηλαδή σαν έμεναν περισσότεροι συντονισμοί επάνω στο ηχείο. Βέβαια θα το ξαναδοκιμάσω, αλλά προς το παρόν τα a.r.i.s δουλεύουν υπέροχα κάτω απο τις συσκευές μου.

Π.χ μήπως τα Aktyna δούλευαν καλύτερα με ένα μάρμαρο απο κάτω... να επενθυμήσω οτι το πάτωμα είναι ξύλινο με κενό από κάτω. Το οποίο όμως δεν είναι αποκλειστικά κακό, διότι μου δίνει μια εμφανή "ζεστασιά" φιλικότητα στο αυτί. Για παράδειγμα κάποια στιγμή είχα δοκιμάσει κάτω απο το ηχείο "γρανιτοπλακάκι" χοντρό καλής ποιότητας, να σας πω οτι τα μεσο υψηλά δεν μου άρεσαν, έγιναν κλινικά και ξηρά.

Ιδέες μέσα απο εμπειρία και σοφία καλοδεχούμενες.

Απάντηση: Re: Ηχείων διαρκής και συνεχιζομένη αναβάθμιση!

Καλημέρα.

Περνώντας στο θέμα τον βελτιώσεων, θα ήθελα να βελτιστοποιήσω την "στήριξη" του ηχείου.

Έχω 6 Aktyna a.r.i.s, τα οποία έβαλα. Να σας πω την αλήθεια έπεσα κάποια db, αλλά είχα μια αίσθηση "κουτίλας" στο ηχείο. Δηλαδή σαν έμεναν περισσότεροι συντονισμοί επάνω στο ηχείο. Βέβαια θα το ξαναδοκιμάσω, αλλά προς το παρόν τα a.r.i.s δουλεύουν υπέροχα κάτω απο τις συσκευές μου.

Π.χ μήπως τα Aktyna δούλευαν καλύτερα με ένα μάρμαρο απο κάτω... να επενθυμήσω οτι το πάτωμα είναι ξύλινο με κενό από κάτω. Το οποίο όμως δεν είναι αποκλειστικά κακό, διότι μου δίνει μια εμφανή "ζεστασιά" φιλικότητα στο αυτί. Για παράδειγμα κάποια στιγμή είχα δοκιμάσει κάτω απο το ηχείο "γρανιτοπλακάκι" χοντρό καλής ποιότητας, να σας πω οτι τα μεσο υψηλά δεν μου άρεσαν, έγιναν κλινικά και ξηρά.

Πάντοτε είχα καλύτερα αποτελέσματα από τις απλές ακίδες με διάφορα ελαστομερή, είτε τακάκια είτε σε φύλλο.

Το γεγονός είναι ότι η υπόθεση σηκώνει πολύ παιχνίδι!

Πάντοτε είχα καλύτερα αποτελέσματα από τις απλές ακίδες με διάφορα ελαστομερή, είτε τακάκια είτε σε φύλλο.

Το γεγονός είναι ότι η υπόθεση σηκώνει πολύ παιχνίδι!

+1
Κι εγώ στα πατάκια που πατάνε οι ακίδες έχω βάλει ελαστικό.(Βεβαίως δεν ξέρω πόσο ελαστικό παραμένει με τόσο βάρος επάνω,αλλά έχω την εντύπωση πως κάνει δουλειά.)
Επίσης ελαστικό έχω βάλει μεταξύ γούφερ και δορυφόρων,αυτό κάνει σίγουρα δουλειά,μόνο με την αφή όταν βαράει το κάτω,το καταλαβαίνει κανείς.

Θεωρητικα τουλαχιστον, για να αποδωσει σωστα τις χαμηλες συχνοτητες ενα ηχειο πρεπει να παταει σε επιφανεια που προσφερει αντισταση. Αν το πατωμα ειναι ξυλινο αλλα Ελληνικα (κουφωτο δλδ και οχι κολλητο) θα προτιμουσα μια βαση τυπου γρανιτη, κατω απο την οποια θα εβαζα λαστιχο η χαλακι (μοκετα)

Καλημέρα.

επειδη ειχα τα συγκεκριμενα ηχεια στο παρελθον μπορω να σου πω οτι τα μεγαλα AURALEX Gramma κατω απο τα ηχεια πραγματικα μεταμορφωνουν το ηχειο. Δυστυχως ενα απο τα αδυνατα σημεια του ειναι η ποιοτητα των τεσσαρων ποδιων που βαζει η εταιρια για στηριξη τα οποια κατα τη γνωμη μου ειναι απαραδεκτα αλλα στα λεφτα αυτα τους ψιλοδικαιολογω. Παντως εαν τα στηριξεις σωστα τα ηχεια θα βελτιωθει δραματικα η αποδοση τους....

Επειδη εχω ακουσει τα ηχεια με συνδιασμους εξαιρετικων ενισχυτικων (πχ Wavac PR-X2 / Burmester 911 MK3, Sovereign Director/Glory κλπ) πιστευω οτι μπορει να σοκαριστεις ποσο καλα μπορει να παιξει αυτο το ηχειο....

επειδη ειχα τα συγκεκριμενα ηχεια στο παρελθον μπορω να σου πω οτι τα μεγαλα AURALEX Gramma κατω απο τα ηχεια πραγματικα μεταμορφωνουν το ηχειο. Δυστυχως ενα απο τα αδυνατα σημεια του ειναι η ποιοτητα των τεσσαρων ποδιων που βαζει η εταιρια για στηριξη τα οποια κατα τη γνωμη μου ειναι απαραδεκτα αλλα στα λεφτα αυτα τους ψιλοδικαιολογω. Παντως εαν τα στηριξεις σωστα τα ηχεια θα βελτιωθει δραματικα η αποδοση τους....

Επειδη εχω ακουσει τα ηχεια με συνδιασμους εξαιρετικων ενισχυτικων (πχ Wavac PR-X2 / Burmester 911 MK3, Sovereign Director/Glory κλπ) πιστευω οτι μπορει να σοκαριστεις ποσο καλα μπορει να παιξει αυτο το ηχειο....
Γιώργο,
Τα Auralex μπορεί να έχει απόδοση, αλλά απο εμφάνιση είναι χάλια. Λες να το πάρω και να το ντύσω στα μαύρα?
Επίσης πες εαν πειραματίστηκες καθόλου με 2πλο καλώδιωση, και εαν ναι, είδες πλεονεκτήματα?

Γιώργο,
Τα Auralex μπορεί να έχει απόδοση, αλλά απο εμφάνιση είναι χάλια. Λες να το πάρω και να το ντύσω στα μαύρα?
Επίσης πες εαν πειραματίστηκες καθόλου με 2πλο καλώδιωση, και εαν ναι, είδες πλεονεκτήματα?

το Auralex ειναι λιγο πανασχημο εχεις δικιο. Κανει δουλεια παντως....

Οσον αφορα την διπλοκαλωδιωση, θα σου προτεινα να παρεις ενα πολυ καλο monitor καλωδιο παρα δυο μετρια σε διπλοκαλωδιωση. Δε νομιζω οτι αξιζει τα λεφτα που θα δωσεις σε αυτη την φαση... Και βεβαια μη διανοηθεις να παιξεις διπλοκαλωδιωση με διαφορετικα καλωδια, ειναι καταστροφη. Μιλαω ως παθων...

Προσωπικες προτιμησεις σε καλωδια ειναι τα Argento και τα Musical Wire απο αυτα που εχω δοκιμασει στο συστημα μου....

To Auralex Gramma μπορεί να κοπεί άψογα στις διαστάσεις που θέλεις και να επενδυθεί μετά.

auralexgrammacut.jpg

Καιρό είχαμε να σε δούμε!

Μάλλον έχεις χάσει τεύχη οπότε να σου επισημάνω πως
κάθε είδους ζαρζαβατικά και χωριάτικες πίτες δεν έχουν πέραση πλέον..

Ευγένεια, χωρίς προσβολές είναι το ζητούμενο..Κράτησε το σαν σημείωση για το μέλλον.

Ελήφθη.
Το κρατώ και εκ των προτέρων δηλώ ότι δεν σας ξανααπασχολώ
με την πολωτική αγενή μου παρουσία .
Ευχές και χαιρετισμούς.

Παιδια πως θα σας φαινόταν ενας Bryston 4B SST στο τελικο στάδιο, με μια λαμπα για προενισχυση;;

Παιδια πως θα σας φαινόταν ενας Bryston 4B SST στο τελικο στάδιο, με μια λαμπα για προενισχυση;;

Από τα 30 watt,στα 300;
Μια χαρά ακούγεται...

Ο bryston είναι αναλυτικός και ισχυρός αλλά αν δεν σου αρέσει καλύτερα να στραφείς σε άλλο ενισχυτή. Δεν ξέρω αν δένει με λάμπα στην προενίσχυση. Προσωπικά θα προτιμούσα τον ομόσταβλο προ του. Δύσκολο και δαπανηρό να βρεθεί καλή λάμπα που θα ταιριάξει μαζί του και θα χρειαστεί αρκετό ψάξιμο.

Μηχάνημα που βρίσκεται κοντά 40 χρόνια στις προθήκες, δεν μπορεί να είναι κακό. Έχει γράψει τη δική του ιστορία.
O sst2 μάλιστα, λέγεται ότι έχει και αρκετές δόσεις μουσικότητας.