Ηχογραφηση μουσικης σε φορητο digital recorder.

Ετσι εχουν τα πραγματα...δυστυχως!!!!!

Αρα αποκλειω μηχανακια που δεν παιρνουν εξωτερικα μικροφωνα.
Δεν ξερω κατα ποσο μπορω να εμπιστευτω τον "Θωμα" αλλα εχει δειγματα ηχογραφησης απο ολα τα μηχανακια.
Τι να πω ρε παιδια....δεν τρελαθηκα απο κανενα
Αν δεν γραψεις απο εξωτερικα καλα μικροφωνα μαπα το καρπουζι!!!

Ανακεφαλαιώνοντας ή κατι φτηνο για να κανουμε την πλακα μας ή επενδυουμε (με εξαιρεση μαλλον το M audio αλλα εχει προβλημα αυτονομιας με εξωτερικα μικροφωνα) για να εχουμε ενα σοβαρο και αποδεκτο αποτελεσμα.

Μαλλον θα σας ετοιμασουμε και ενα ολοκληρωμενο αποτελεσμα με τον Sonus ,αλλα απο την αλλη εβδομαδα.

Ανακεφαλαιώνοντας ή κατι φτηνο για να κανουμε την πλακα μας ή επενδυουμε (με εξαιρεση μαλλον το M audio αλλα εχει προβλημα αυτονομιας με εξωτερικα μικροφωνα) για να εχουμε ενα σοβαρο και αποδεκτο αποτελεσμα.

Φίλε όπως το είπες είναι.

Ρίξε μια ματιά και σε αυτό εδώ της Zoom. R16, 3 σε 1.

8 εισόδους από τις οποίες οι 2, 48V phantom power. Γράφει 8 κανάλια ταυτόχρονα σε SDHC κάρτα και άλλα πάρα πολλά. Ρεύμα και από μπαταρίες. Παίρνεις και μερικά μικρόφωνα (τα Shure που πρότεινε ο φίλος παραπάνω είναι μια χαρά για τη δουλειά που τα θες) και καθάρισες. Συνδέεται σε PC στο σπίτι ή σε laptop για περαιτέρω επεξεργασία αν θες και σου δίνει και to Cubase LΕ4 μαζί. Από Θωμά κάτι λιγότερο από 380 (δωρεάν μεταφορικά). Ρίξε και μια ματιά από Ελλάδα, μπας και πετύχεις καμιά παραπλήσια τιμή.

Ο "Θωμάς" μαζί με το musicstore.de είναι από τα πιο αξιόπιστα "μαγαζάκια" (σχήμα λόγου, αμα δεις τις αποθήκες τους θα καταλάβεις) και με τρομερή εξυπηρέτηση. Μέχρι και Έλληνες έχουν προσλάβει στην εξυπηρέτηση πελατών (για να καταλάβεις τι πωλήσεις έχει από Ελλάδα). Τώρα αν εννοείς τα δείγματα πόσο αξιόπιστα είναι, δεν ξέρω.

Άποψή μου μην επενδύεις σε minidisk, είναι πεθαμένο format πλέον (και propriatory - άλλο ένα μειονέκτημα! Sony γαρ). Επίσης ο μείκτης (αναλογικός) σίγουρα προσφέρει ευκολίες αλλά και ποιοτικές απώλειες σήματος (ειδικά οι φθηνοί).

Το μεγάλο πρόβλημα στο MiniDisk αποδείχθηκε το ότι δεν επιτρέπει την μεταφορά από το δισκάκι στον υπολογιστή παρά μόνο σε real time. Έτσι μια ηχογράφηση μιας ώρας χρειάζεται μια ώρα για να περάσει στον υπολογιστή για επεξεργασία. Μεγάλη σπατάλη χρόνου και δέσμευση πόρων. Σήμερα ένα solid state μηχάνημα είναι μονόδρομος.

Μαλλον αυριο θα σας εχουμε νεα.
Αγορασα τελικα το M audio .
Εγραψα και ενα κατεβατο αλλα δεν μου το πηρε η πλατφορμα και ειμαι τοσο εκνευρισμενος (το κανει συνεχεια το φορουμ και δεν καταλαβαινω τον προβλημα) που αυτην την στιγμη δεν μπορω να το ξαναγραψω.
Αυριο λοιπον

Το μεγάλο πρόβλημα στο MiniDisk αποδείχθηκε το ότι δεν επιτρέπει την μεταφορά από το δισκάκι στον υπολογιστή παρά μόνο σε real time. Έτσι μια ηχογράφηση μιας ώρας χρειάζεται μια ώρα για να περάσει στον υπολογιστή για επεξεργασία. Μεγάλη σπατάλη χρόνου και δέσμευση πόρων. Σήμερα ένα solid state μηχάνημα είναι μονόδρομος.

Τα πιο πρόσφατα MD (netMD?) μπορούσαν να συνδεθούν και με USB με το PC ώστε να μεταφέρουν γρήγορα το υλικό.

Αλλά αυτά δεν έχουν πια νόημα. R.I.P. MiniDisc..

Ακόμα έχω κάπου ένα φορητό, ένα (τότε πανάκριβο..) αυτοκινήτου, και ένα κανονικό οικιακό.

Edit: Όντως, ήταν τα NetMD.

Εγώ πάντως με το Olympus LS10 (αν δεν απατώμαι) έχω γράψει αρκετές συναυλίες δικές μου ή φίλων κατά καιρούς, φυσικά σε μικρές αίθουσες και με εξωτερικό μικρόφωνο (ένα στερεοφωνικό της Sony που έχουμε αρκετά χρόνια) μπροστά πάνω στη σκηνή.

Δεν παίρνω και όρκο για το μοντέλο γιατί δεν είναι δικό μου, το δανείζομαι απ'τον πατέρα μου κάθε φορά, (ο οποίος το αγόρασε για τον ίδιο λόγο), πάντως οπτικά είναι ακριβώς αυτό.

Επίσης, το χρησιμοποιώ αρκετά συχνά με το stage piano που έχω για να γράφω κομμάτια, οπότε το αποτέλεσμα με wav μέσω του εσωτερικού sampler είναι ιδιαιτέρως εντυπωσιακό.

Φυσικά και υπάρχουν ΠΟΛΥ ανώτερες λύσεις, αλλά αν κατάλαβα καλά γι'αυτό που ζητάει ο φίλος είναι ό,τι πρέπει.

Last edited:
Τα πιο πρόσφατα MD (netMD?) μπορούσαν να συνδεθούν και με USB με το PC ώστε να μεταφέρουν γρήγορα το υλικό.
Αυτά που ξέρω έχουν USB αλλά μεταφέρουν την ηχογράφηση σε πραγματικό χρόνο. Ίσως τα netMD να είναι νεόερα μοντέλα.

Το ανεβάζω πάλι ,για να μην ανοίγω καινούργιο.
To m audio microtrack μας άφησε χρόνους και θέλω να το αντικαταστήσω με κάτι καλύτερο.
Μέσα στις επιλογές μου ειναι:
Ταscam dr 100mkII
Tascam dr 07
Zoom H4n
και τέλος. .....ταρατατζουμμμμμμμμμμ......
Nagra pico.

Έχει κανένας φίλος καμιά ιδέα τι παίζει την σήμερον ημέρα???
Καμιά άλλη ιδέα? ?

Ο γνωστός .......ύποπτος (sonus)εχει ηδη ενημερωθεί αλλα η γνωση πρέπει να μοιράζεται απλόχερα σε όλους τους φίλους:-)

(το m audio αξιοπρεπές για τα λεφτα του ,αλλα η μπαταρία του για κλωτσιές. .....πάντα με άφηνε στα κρύα του λουτρού)

Εχω το dr07 mkii.
Κοντά δυο χρόνια.
Εχω κάνει ζωντανές ηχογραφήσεις συναυλιων απο τη θεση μου που τις προτιμησαν οι ίδιοι οι ηχολήπτες απο αυτες που έκαναν απ ευθείας από την κονσόλα. ..

Re: Απάντηση: Ηχογραφηση μουσικης σε φορητο digital recorder.

Το ανεβάζω πάλι ,για να μην ανοίγω καινούργιο.
To m audio microtrack μας άφησε χρόνους και θέλω να το αντικαταστήσω με κάτι καλύτερο.
Μέσα στις επιλογές μου ειναι:
Ταscam dr 100mkII
Tascam dr 07
Zoom H4n
και τέλος. .....ταρατατζουμμμμμμμμμμ......
Nagra pico.

Έχει κανένας φίλος καμιά ιδέα τι παίζει την σήμερον ημέρα???
Καμιά άλλη ιδέα? ?

Ο γνωστός .......ύποπτος (sonus)εχει ηδη ενημερωθεί αλλα η γνωση πρέπει να μοιράζεται απλόχερα σε όλους τους φίλους:-)

(το m audio αξιοπρεπές για τα λεφτα του ,αλλα η μπαταρία του για κλωτσιές. .....πάντα με άφηνε στα κρύα του λουτρού)

Σε τι κατηγορία τιμής κινείσαι? (τα παραπάνω προϊόντα έχουν μεγάλες διαφορές τιμής μεταξύ τους)
Το "κάτι καλύτερο" σημαίνει ποιότητα? χωρητικότητα μπαταρίας? δυνατότητες?

Ταβάνι την τιμη του dr100, δηλ κανα 350αρι.
Υπάρχει στα υπόψιν και το Tascam dr40 .
Αυτό που ειθναι πιο σημαντικό για μένα, είναι να κάνει καλές ηχογραφήσεις με τα δικά του μικρόφωνα.
Οπότε αν ειναι να εξοικονομήσω χρήματα απο την μη αγορά άχρηστων λειτουργιών για μένα , δε θα ηταν άσχημη ιδεα!

Πχ αν το dr7 που έχει ο Δημήτρης κάνει ίδιες εγγραφές με το dr100, θα πάρω το 7αρι γιατί τα υπόλοιπα του 100 μου είναι άχρηστα.

Γιαυτό το Nagra ρε παιδιά έχετε τίποτα υπ όψιν σας! !!
300 ευρω λίγα δεν είναι γι αυτή την εταιρεία? ??
Θα το έλεγα "παιδικό" αλλά πως μπορείς να πεις κάτι τέτοιο για την Nagra?????

Δεν εχω επαφη με το αντικειμενο αλλα οσων αφορα την Nagra, αλλαξε ιδιοκτησια, με οτι αυτο μπορει να σημαινει

Απάντηση: Re: Ηχογραφηση μουσικης σε φορητο digital recorder.

Δεν εχω επαφη με το αντικειμενο αλλα οσων αφορα την Nagra, αλλαξε ιδιοκτησια, με οτι αυτο μπορει να σημαινει

Και μαλλον σημαινει πολλα

Μιχαλη....
Όχι ζουμ.
Οχι ναγκρα
Μεινε στην τασκαμ.
Αν δε θες το 7 πάρε το 5 του λείπουν μονο τα περιστρεφομενα μικροφωνα η πολλαπλή ηχογράφηση και η μεταβλητή ταχύτητα.
Το 100 αν ειναι αυτό με τις balanced υποδοχές είναι άχρηστο για σενα.
Η μπαταρία κρατάει όσο πρέπει.

Απάντηση: Re: Ηχογραφηση μουσικης σε φορητο digital recorder.

Μιχαλη....
Όχι ζουμ.
Οχι ναγκρα
Μεινε στην τασκαμ.
Αν δε θες το 7 πάρε το 5 του λείπουν μονο τα περιστρεφομενα μικροφωνα η πολλαπλή ηχογράφηση και η μεταβλητή ταχύτητα.
Το 100 αν ειναι αυτό με τις balanced υποδοχές είναι άχρηστο για σενα.
Η μπαταρία κρατάει όσο πρέπει.

Δημήτρη,
είμαι ανάμεσα στο dr07 και στο dr40.
Το μονο "πρόβλημα" που έχω είναι οτι ακούγοντας τα δείγματα μου άρεσε πολύ ο ήχος απο το zoom h4n.
Και δεδομένου οτι δεν μου το απέκλεισε ο αρχηγός. ...το βάζω και αυτό στα υπόψιν.
Εσύ γιατί λες μακριά απο το zoom???