Ηχογραφηση μουσικης σε φορητο digital recorder.

Ποιοτικα μου φαίνονται 2 κλικ κάτω τα ζουμ.
Επειδή ξέρω τι χρήση θες σου προτείνω ξανά το 05.
Χρειάζεσαι xlr?
Για ηχογράφηση της παρέας δεν το θες?

απο το 40 έχει κανείς εμπειρία;;
το έχω στα υπ' όψην και στο λίγο που το έψαξα μάλλον καταλήγω εκεί στην κατηγορία τιμής πάντα!!

Να ξανακανω το προτελευταίο ερωτημα?
Επίσης εχετε σκεφτεί πως θα είναι να κοτσάρεις xlr βύσματα και καλώδια σε μια συσκευή που ειναι σαν κινητό τηλεφωνο?

Να ξανακανω το προτελευταίο ερωτημα?
Επίσης εχετε σκεφτεί πως θα είναι να κοτσάρεις xlr βύσματα και καλώδια σε μια συσκευή που ειναι σαν κινητό τηλεφωνο?

Εγώ προσωπικά το θέλω για ηχογράφηση της μελέτης μου από τα ενσωματωμένα μικρόφωνα, και των συναυλιών μου από καλύτερα εξωτερικά μικρόφωνα που ίσως πάρω αργότερα.
Στην δεύτερη περίπτωση το μηχανηματάκι έτσι κ αλλιώς θα είναι βιδωμένο σε σταντ!!

Οκ
Αλλά αν πάρεις δυνατότητα xlr ετσι για να βρίσκεται και δεν την χρησιμοποιησεις ποτε δε λέει

Οκ
Αλλά αν πάρεις δυνατότητα xlr ετσι για να βρίσκεται και δεν την χρησιμοποιησεις ποτε δε λέει

Σωστά...
Αν είχα φράγκα θα το είχα πάρει χθες μαζί με τα έξτρα μικρόφωνα αλλά ας όψεται...

Για να ξεκαθαρίσουμε την κατάσταση...
Τα tascam αξιόπιστα μηχανηματα με καλή φήμη στους επαγγελματίες.

Το 07 όσον αφορά τις δυνατότητες πιστεύω ότι θα είναι μια χαρά για τις ανάγκες σου και θα εξοικονομήσεις και χρήματα.
ΔΕΝ έχει Phantom power 48V και η μόνη εξωτερική είσοδος είναι σε μορφή MIC / LINE 1 / 8 "
Παίρνει μπαταρίες ΑΑ άρα δεν νομίζω ότι θα έχεις πρόβλημα (παίρνεις μαζί σου και μερικές ακόμα στην περίπτωση που τελειώσουν)
http://athensproaudio.gr/recording/eggrafeis/foritoi-eggrafeis/tascam-dr07-mkii.html

Το 40 προσφέρει (παραπάνω από το 07) 2 XLR 48V Phantom Power
Το 40 έχει την εξαιρετικά χρήσιμη λειτουργία ταυτόχρονης εγγραφής ΚΑΙ από τα ενσωματωμένα μικρόφωνα ΚΑΙ από τα εξωτερικά σε τέσσερα κανάλια.
Παίρνει μπαταρίες ΑΑ
Το buffer που έχει είναι επίσης χρηστικό.
http://athensproaudio.gr/recording/eggrafeis/foritoi-eggrafeis/tascam-dr40.html

Το 100 έχει (παραπάνω από το 40) 4 μικρόφωνα, τηλεχειριστήριο και ψηφιακή είσοδο S/PDIF (coaxial) Δεν έχει τετρακάναλη εγγραφή.
http://athensproaudio.gr/recording/eggrafeis/foritoi-eggrafeis/tascam-dr-100-mkii.html
Έχει διπλή λειτουργία μπαταρίας για περισσότερες ώρες (που δεν είναι και πάλι τόσο πολλές σε σχέση με το 40) Δεν αναφέρεται κάτι για buffer.

Η εμπειρία μου με τα zoom ήταν μέχρι τώρα καλή.
Το Η4n έχει την εξαιρετικά χρήσιμη λειτουργία ταυτόχρονης εγγραφής ΚΑΙ από τα ενσωματωμένα μικρόφωνα ΚΑΙ από τα εξωτερικά μικρόφωνα σε τέσσερα κανάλια.
Δυστυχώς οι ώρες εγγραφής (μπαταρίας) μου φαίνονται λίγες.
http://athensproaudio.gr/recording/eggrafeis/foritoi-eggrafeis/zoom-h4-n.html
Το buffer που έχει είναι επίσης χρηστικό.

Εγώ θα πήγαινα στο DR40 ή το Η4n για περισσότερες δυνατότητες ή στο 07 (ή και το 05) για κάτι πιο φτηνό και πιο απλό. Εξαρτάται για τι χρήση το θέλεις. Πάντως οι είσοδοι xlr ME 48V phantom power και η τετρακάναλη εγγραφή μπορεί να σου χρειαστούν κάποια στιγμη...

Για να συγκρίνεις τον ήχο τους μπορείς να ακούσεις samples.

(τα χαρακτηριστικά που αναφέρω δεν είναι όλα τα χαρακτηριστικά των συσκευών, είναι αυτά που θεωρώ ότι θα σου φανουν χρήσιμα, για περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν τα λινκς)

Last edited:
Έχει 1/8” stereo mic/line input

Περισσότερα στο post #48 :2thumb22sup:

Last edited:
a9amysy9.jpg

Το ότι δίνει βέβαια ρεύμα στα μικρόφωνα δε σημαίνει ότι είναι 48V, μπορεί να είναι και 5V. Έχεις δοκιμάσει με κάποιο μικρόφωνο που χρειάζεται 48V για να δεις αν δουλεύει?
Η tascam πάντως δεν αναφέρει κάτι για phantom στο site της.

Μπορεί. ..
Αλλωστε που να τα βρει τα 48...
Αλλά από την άλλη μεριά που τα βρίσκουν τα μεγαλύτερα μοντέλα?
Οχι δεν δοκίμασα. ..

Τελικά εχω καταλήξει σε δύο επιλογές:
1)Tascam dr40
2) Zoom h4n
Tο zoom όντως φαίνεται πιο "λίγο" από το tascam άλλα τελικά μάλλον το zoom πρέπει να είναι λίγο καλύτερο, γιατί το tascam είναι όλο πλαστικό (μόνο το dr100 είναι αλουμίνιο) .
Σε αυτό που θέλω να με βοηθήσετε είναι το εξής:
Επειδή δεν έχω εμπειρία από ζωντανά ακούσματα , θα ήθελα να κάνετε τον κόπο να ακούσετε και εσείς τα δείγματα των ηχογραφήσεων.
Θα πάρω αυτό που ακούγεται καλύτερα.
Στ αυτιά μου καλύτερο είναι το zoom.
Αλλά μια δεύτερη και τρίτη (για να μην πω και δέκατη) γνώμη πάντα βοηθάει.
Εξάλλου μπορεί εσείς να το ακούσετε σε πιο σοβαρό σύστημα απο τα ηχειάκια του λαπτοπ και να ανατραπεί τελείως αυτό που άκουσα εγώ.

Ελάτε ρε φιλαράκια........... βοηθήστε τον ανασφαλή και αναποφασιστο μικρο σας φιλο!!!:ernaehrung:flipout:004:

http://www.youtube.com/watch?v=dcsyb8o0JKQ

Εχω μουρλαθει στο διαβασμα.
Αν δεν σας κουραζω θα ποσταρω διάφορα
να μου πειτε και σεις τη γνωμη σας!
Να το συνεχίσω ή μονο εγω το βρισκω ενδιαφέρον? ??

Εδώ βρίσκονται και οι δύο υποψήφιοι!!!!!
Ποιο σας ακούγεται καλύτερα? ??????

Απάντηση: Re: Ηχογραφηση μουσικης σε φορητο digital recorder.

Η εμπειρία μου με τα zoom ήταν μέχρι τώρα καλή.
Αυτός είναι ένας πολύ σοβαρός λόγος για την αγορά του...
Θα έχω ρε αδερφέ ενα άνθρωπο να πω τον πόνο μου .
(γιατί είναι κατι παραπάνω από σίγουρο ότι όταν το πάρω .....θα αρχίσω την μουρμούρα που έμπλεξα με τα μηχανήματα του διαβόλου:flipout::flipout: )

To Microtrack μου χάλασε μία φορά εντός εγγύησης και μία εκτός, Έφαγε σουτ. Εγώ έχω δουλέψει με τα Marantz 620, 660, 661. Το 620 είναι το αγαπημένο μου γιατί είναι μικρό και πανάλαφρο, ηχογραφώ τις διαλέξεις με αυτό, αλλά έχω ηχογραφήσει και live. Αλλά ποιοτικά κανένα από τα Marantz δεν έφτανε το Tascam DR 100. Αυτό έχει και δυο ζευγάρια μικρόφωνα, αυτά που φαίνονται εμπρός και άλλα δύο από κάτω. Τελευταία ήρθε κι ένα Zoom στο εργαστήριο αλλά δεν το έχω δοκιμάσει. Είχα δοκιμάσει κι ένα Olympus, και μου άρεσε το αποτέλεσμα, ήταν και μεταλλικό, αλλά με ενοχλούσε το ότι κάθε πλήκτρο που πατούσες ακούγονταν στην ηχογράφηση.

Απάντηση: Re: Ηχογραφηση μουσικης σε φορητο digital recorder.

Πως το ακουσες χωρίς να το έχεις?

Σε εμενα το λες Μητσο μου???
Αν ναι, απο το δειγμα που εβαλα απο το youtube βρε!!!
Αυτο σας ζηταω.....να μου πειτε ποιο σας αρεσε απο τα δειγματα.