Λοιπον για να καταλαβεται τι εννοω καλοι μου φιλοι..
Μαζευομαστε σε κατι παλια μαγαζια στον Πειραια (εχετε ακουσει για την μπακάλα??) καμμια 15αρια ατομα, πινομεν τα ξιδακια μας τρωμε τα σχετικα μας και αρχιζουμε τα οργανα.
Κατ αρχην στα μερη που παει η παρεα απογορευεται αυστηρως και δια ροπαλου ο....ηλεκτρισμος!!!!
Ολοι παιζουν φυσικα οργανα και ειναι αδιανοητο να μπει οτιδηποτε σε ρευμα.
Να φανταστειτε οτι πολλες φορες στο μαγαζι ειναι και αλλες παρεες με οργανα και γινεται "ατυπη" κοντρα ποια παρεα θα πει το καλυτερο τραγουδι στην καλυτερη εκτελεση.
Λαβεται δε υποψιν σας ,οτι περνούν συχνα απο αυτα τα στεκια διαφοροι "θρυλοι" της λαικης μουσικης μονο και μονο να ριξουν καμμια πενια και να τραγουδισουν κανενα τραγουδι.
Εγω ειμαι τελειως "εξοσχολικος" με ολη αυτην την κατασταση και την μουσικη, αλλα με "μυησε' ο γαμπρος μου και πολυ μου αρεσει η ολη φαση!!!!!
Να σημειωσω επισης οτι πολλα απο τα τραγουδια που τα ακουω για πρωτη φορα εκει και μετα τα ψαχνω στις εμπορικες τους εκδοσεις ,ειναι κλασεις ανωτερα στην εκτελεση της παρεας!!!!!!!!
Αυτο το "συναισθημα" λοιπον θελω να πιασω...συν την πλακα που θα εχει να κυκλοφορουμε σιντακια στην παρεα με εκτελεση της "Προυσσας" πχ και στα φωνητικα να αναφερω την αφεντομουτσουναρα μου (αυτο οντως εχει πλακα γιατι ειμαι κακοφωνος!!)
Τι προτεινεται λοιπον στην προκειμενη περπιπτωση????
Το οτι θα αγοραστει καποιο μηχανακι ,σιγουρα θα αγοραστει.
Αλλα αν ειναι να απογοητευτω απο την ηχογραφηση, που λεει και ο φιλος Sonus απο την Κρητη ,ας γινει τουλαχιστον με το μικροτερο κοστος!!
(το μηχανημα που θα αγοραστει, θα το τεσταρω με οποιο φιλο απο σας θελει να ζησει 3 ωρες χαβαλε...κερασμενο φυσικα)
Κατ' αρχήν συγχαρητήρια στα παιδιά τη Προύσσας και της Mαγικής Aνατολής.
Ευπρόσδεκτες οι διευκρινήσεις που δίνεις, βοηθούν. Αρχικά είχα την εντύπωση πως οι πρόβες και το παίξιμο αφορούν κυρίως οικιακούς χώρους. Αφού όμως παίζετε σε μαγαζί, ακόμα καλύτερα, μόνο που ανεβαίνουν κάπως και οι απαιτήσεις.
Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία, ότι οι δικές σας ζωντανές εκτελέσεις μπορούν να είναι ανώτερες από πολλές εμπορικές που κυκλοφορούν. Έχω ζήσει και γνωρίσει από κοντά παρόμοιες καταστάσεις και ξέρω. Η απαγόρευση του ηλεκτρισμού, ως μέσου ενίσχυσης, συγκαταλέγεται στα θετικά σας. Πάντως, όπως θα έχετε διαπιστώσει οι λύσεις που σας έχουν προτείνει οι φίλοι του forum και εγώ μαζί ανήκουν σε μιά από τις εξής κατηγορίες:
-Αυτόνομος εγγραφέας (Digital Recorder) με μικρόφωνα τα ενσωματωμένα δικά του, ή μ' ένα ζευγάρι εξωτερικά μικρόφωνα καλής ποιότητας.
-Αυτόνομος εγγραφέας (Digital Recorder) και πάλι, που τροφοδοτείται όμως με σήμα line από μιά μικρή κονσόλα μίξης, όπου είναι συνδεμένα δύο ή περισσότερα μικρόφωνα. Η λύση αυτή είναι πιό ευέλικτη. Το κυριώτερο, αν χρειαστεί, διευκολύνει σε περίπτωση που έχουμε κακούς χώρους, ή πολλούς εξωτερικούς θορύβους με τη χρήση κοντινής λήψης (close miking). Και δεν αποκλείει το field recording (δηλ. την εγγραφή της μουσικής περιλαμβανομένου και του περιβάλλοντος χώρου) αναλόγως των μικροφώνων που θα χρησιμοποιηθούν.
Και πάντως σε καμμιά περίπτωση δεν είπα ότι θα απογοητευτείτε από την ηχογράφηση. Αυτό που είπα είναι πως ένας κακός χώρος, ένας χώρος με υπερβολική αντήχηση, με στάσιμα κύματα, που "μπουμάρει", ή ένα πολύ θορυβώδες ακροατήριο μπορεί να υποβιβάσει την ποιότητα μιας εξαιρετικής κατά τα λοιπά εκτέλεσης.
Πριν καταλήξετε ωστόσο σε αγορά, δοκιμάστε με μηχανήματα γνωστών και φίλων. Έτσι θα διαπιστώσετε τι σας πάει και θα αποκομίσετε και κάποια μικρή πείρα.
Στη διάθεση σας για ό,τι χρειαστείτε. Πολύ ευχαρίστως να τα πούμε κι' από κοντά αν κερνάτε και κανένα "ξύδι"!