Ηχος & Εικόνα 2008

Πηγα στην εκθεση και δεν καταλαβα το νοημα της υπαρξης της.

Φαντάζομαι ότι νόημα υπάρχει για όλες τις εκθέσεις, μόνο που εδώ Σταύρο
υπήρξε αρκετό παρασκήνιο(δεν είναι επί του παρόντος μια τέτοια
συζήτηση, ούτε θα ήθελα να επεκταθώ) να δούμε και να ακούσουμε νέα προιόντα και κάποιους ενδιαφέροντες συνδυασμούς.

6 αιθουσες απο 4-5 εταιρειες, ελαχιστα προιοντα...αν ηθελες να πας να ακουσεις λιγο μουσικη απο 2-3 πολυ καλα συστηματα ΟΚ

Και αυτό καλό δεν είναι?

.
Αλλα ποιο το νοημα της οταν σε 10 ημερες υπαρχει η εκθεση hi-end στο Imperial με μεγαλη συμμετοχη και πολλα μηχανακια δεν το καταλαβαινω.

Πάντως μόνο τους αντιπρόσώπους δεν πρέπει να κατηγορήσουμε που
με κόπο( μιλάμε για πολύ κουβάλημα) μας παρουσίασαν τα προιόντα τους.
Ας ελπίσουμε για κάτι καλύτερο από πλευράς διοργανωτών του χρόνου.

Hi-END Show 2008 - 26/10/2008 @ Μαρούσι

Με μια λέξη μεγάλη απάτη (δύο λέξεις τελικά).

7 εκθέτες, με ελάχιστα πράγματα να δεις.

Από τις λίγες φορές που είπα "τα λεφτά μας πίσω ρεεεε". Όσο λίγα και αν είναι 7 ευρώ είσοδος, σε καμία περίπτωση δεν άξιζαν.

Ελπίζω η επόμενη το Νοέμβριο στο Μεταξουργίο να μην είναι μια από τα ίδια.

Πηγα στην εκθεση και δεν καταλαβα το νοημα της υπαρξης της.

επισης δεν καταλαβαινω το υψηλο αντιτιμο της εισοδου: 1 ευρω και κατι για καθε αιθουσα;

Τωρα οσον αφορα τον ηχο:
- σε γενικες γραμμες ο χωρος ηταν πολυ καλος σε σχεση με τα δωματιακια των ξενοδοχειων και προσφεροταν για καλο στησιμο μηχανηματων.

- Ο ηχος ομως των περισσοτερων συστηματων ηταν τοσο απογοητευτικος που αδικουσε τα επι μερους μηχανηματα.

- Για να γινω ποιο σαφης: δεν θελω να πιστευω πως ο ηχος που μπορουσαν να βγαλουν τα 207 ηταν αυτος που εγω ακουσα στην εκθεση. Τα Harbeth οπως τα ακουσα εκει δεν τα επαιρνα ουτε στο παιδικο δωματιο.

- προσωπικη μου αποψη ειναι πως ο καλυτερος ηχος της εκθεσης (τουλαχιστον το Σαββατο μεσημερι που πηγα) ηταν με διαφορα στην αιθουσα του Orpheus με δευτερο της Audiovisual.

Βασιλης

Τα Harbeth οπως τα ακουσα εκει δεν τα επαιρνα ουτε στο παιδικο δωματιο.

Βασιλης

Ωραία το ξεκίνησες αλλά εδώ μου το χάλασες. ΟΚ, προσωπικές εκτιμήσεις είναι αυτές. Εμένα το σύστημα με το Harbeth με ενθουσίασε επειδή εκεί που τα είχε στημένα ο αντιπρόσωπος - πολύ μικρός χώρος - παίζανε "μουσική" και μάλιστα με αναλογικό front end (nottinham). Φυσικά, το highlight ήταν το Odeon No 26.

και εμενα μου αρεσαν τα harbeth.
να ρωτησω ρε παιδια....τα Focal πως σας φανηκαν?

Σαν μη ειδικος μπορω να πω οτι αυτο - το λιγο - που ακουσα (εκκλησιαστικο οργανο), ουδεμια σχεση ειχε με εκκλησιαστικο οργαννο οπως το εχω ακουσει (ok, σε κανα δυο καθεδρικους. Ριγας και Βερολινου)

φιλε ντινο απο ειδικους πηξαμε... εγω απλως θα ηθελα να ξερω πως φανηκε στον απλο κοσμο που ακουσε αυτο που ακουσε. σε ευχαριστω για την απαντηση...
Νικος

και εμενα μου αρεσαν τα harbeth.
να ρωτησω ρε παιδια....τα Focal πως σας φανηκαν?

Live άκουσμα, αν και είχε γίνει μια μείωση -3bd στο μεγάφωνο των χαμηλών
λόγω του ότι ο χώρος είχε ένα συντονισμό( η ψευδοροφή ίσως?)
στα πολύ χαμηλά περάσματα.

δηλ τα πριμα (απο τα περιφημα tweeter της Focal) σου αρεσαν?

Αν και τα ηχεία της Focal δεν ήταν ποτέ από τα αγαπημένα μου,
το άκουσμα της καινούργιας σειράς δεν με ενόχλησε καθόλου.
Κάθησα πάνω από μια ώρα στο συγκεκριμένο σεταπ και μπορώ να πω
ότι ήταν ξεκούραστο και live μαζί.

Last edited:
Προσωπικά δεν θέλω να σχολιάσω συγκεκριμένα για το tweeter, αλλά για το σύνολο του ήχου των Focal έχω να πω το εξής. Είχαν βάλει ένα κομμάτι, δεν ξέρω ποιό ήταν, δεν έχει σημασία κι όλας και όταν άκουσα να χτυπάει ο μουσικός το πρώτο πλήκτρο στο πιάνο έχασα το φως μου. Γύρισα δεξιά του ηχείου ενστικτοδώς και ήταν σαν να έβλεπα ένα πιάνο με πλήρη ουρά υπό γωνία μέσα στην αίθουσα. Και αναφέρω το πιάνο συγκεκριμένα γιατί έχω πολύ μεγάλη εμπειρία στο άκουσμά του, όπως είναι, χωρίς ενισχυτές μικρόφωνα κτλ.

Όσο για τις χαμηλές που ανέφερε ο Μεγελάνος, το επιβεβαιώνω, αν και δεν νομίζω ότι χρειάζεται. Μπήκα μέσα στην αίθουσα στις 10:30 το πρωί του Σαββάτου και ο ήχος ήταν τουλάχιστον απαράδεκτος και αποκρουστικός. Μπουμάρισμα σε όλο του το μεγαλείο και πολύ ενοχλητικό κι όλας. Μέχρι να ξαναγυρίσω όμως (γύρω στις 11-11:30) το είχαν φτιάξει.

Last edited:
Απάντηση: Re: Ηχος & Εικόνα 2008

Σαν μη ειδικος μπορω να πω οτι αυτο - το λιγο - που ακουσα (εκκλησιαστικο οργανο), ουδεμια σχεση ειχε με εκκλησιαστικο οργαννο οπως το εχω ακουσει (ok, σε κανα δυο καθεδρικους. Ριγας και Βερολινου)
Άαααααντε!

Re: Hi-END Show 2008 - 26/10/2008 @ Μαρούσι

Δεν θα το δει κανένας εδω. Πρέπει να μπει στην κατηγορία του ήχου.

Παρεπιπτόντος, συμφωνώ με τους προλαλήσαντες. Και αν υπήρχαν άλλα προβλήματα, όπως κάτι για παρασκήνιο που αναφέρθηκε κάπου αλλού, ας κατεύαζαν την τιμή του εισητηρίου. 7 Ευρώ ήταν πάρα πολλά γι' αυτό που προσφέρανε. Αν ήταν 2-3 Ευρώ δεν θα γκρίνιαζε κανένας. Ήταν ξεφτυλέ.

Αν δεν ξαναπατε οπως κανω εγω τα τελευταια χρονια τοτε θα το ξανασκεφτουν και μαλιστα πολυ καλα και οι διοργανωτες αλλα και οι αντιπροσωποι που πληρωνουν για να παρουν μερος. Αποχη ειναι η λεξη κλειδι!

Τουλαχιστον η εκθεση στο ξενοδοχειο τα δυο τελευταια χρονια εχει δωρεαν εισοδο (απο τα δυο forums) και εχει παρα πολλους εκθετες για να χορτασουν τα ματια και τα αυτια μας.

Καθε χρονο παρασκηνιο: αναβολη/μεταθεση χωρου ή ημερομηνιας, εκθετες αναβαλουν και αλλα που αρμοζουν σε παιδικες παραστασεις και οχι σε επαγγελματικες εκθεσεις. Δυο διαφορετικες εκθεσεις σε διαστημα 2 εβδομαδων; Πρωτοι απο ολους το ξερουν οι διοργανωτες οτι αυτη η πολη (και η χωρα) δε μπορει να στηριξει δυο εκθεσεις, απο τις οποιες η μια ειναι κακη και η αλλη μετρια.

Οσο για τη τιμη του εισιτηριου, 7 ευρω για καποιους ειναι το 1/1000 ενος καλου καλωδιου. Εγω μονο με δωρεαν εισοδο θα σκεφτομουν να διαθεσω βενζινη και το χρονο μου για αυτο που προσφερουν. Η προσκληση μεσω ΗΧΟΥ δε μου λεει τιποτα γιατι αυτο το περιοδικο μονο ηχο δεν εχει εδω και χρονια...

Όσο λίγα και αν είναι 7 ευρώ είσοδος

Συγγνώμη αλλά πόσο λίγα μπορεί να είναι 7 ευρώ είσοδος σε μια έκθεση που ουσιαστικά οι άλλοι διαφημίζονται σε σενα???

Συμφωνώ για τα Focal μαζί σας, όσον την φυσικότητα πολλών οργάνων, εκτός όμως του πιάνου. Κι εμένα δεν μου άρεσαν τα πιατίνια που άκουσα και κάποια όργανα επίσης δεν καταλάβαινα τι ήταν, αλλά πιστεύω ότι ήταν "πειραγμένα".

Και το λέω αυτό για 2 λόγους.
1. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι τα ηχεία που έχω που είναι της τάξεως των 1.200 Ευρώ (Focal) έχουν πιό φυσικό ήχο από τα Scala που έχουν γύρω στις 20.000, γιατί στα δικά μου καταλαβαίνω με την πρώτη νότα τι όργανο παίζει όπως επίσης και το "μέγεθός" του.
2. Οι χώροι του Capsis δεν ήταν ότι καλύτερο για ακροάσεις σε μεγάλες εντάσεις γιατί όταν μπήκα μέσα στις 10:30 το Σάββατο στην αίθουσα με τα Scala ο ήχος ήταν αποκρουστικός. Τα ηχεία μπουμάριζαν όσο δεν παίρνει. Και όταν ξαναμπήκα στις 11-11:30, όλα ήταν μια χαρά. Άρα σίγουρα κάτι πειράξαν, που απ' ότι φαίνεται επιρέασε πολλά πράγματα.

Εκτός αν πρέπει να αρχίσουμε να απομυθοποιούμε και την σουπερ ντουπερ ποιότητα των ακριβών ηχείων. Και στην ποιότητα δεν συμεριλαμβάνω την ένταση που μπορούν να παίξουν αλλά μόνο το ηχιτικό αποτέλεσμα.

Συγγνώμη αλλά πόσο λίγα μπορεί να είναι 7 ευρώ είσοδος σε μια έκθεση που ουσιαστικά οι άλλοι διαφημίζονται σε σενα???

Σωστόοος...

Τουλάχιστον το Athens Imperial έχει καλές αίθουσες για ακροάσεις με μοκέτα σε όλο το πάτωμα και αρκετά καλή μόνωση απ' ότι θυμάμαι.