Ήχος flac – mp3

Εσύ φταις για όλα...:ernaehrung004:

Όχι σοβαρά τώρα, είχα κάτσει με τα ίδια μηχανήματα τόσο πολύ καιρό που δεν άκουγα πια σοβαρά... παρότι το πορτοφόλι μου την έχει ακούσει... άξιζε τον κόπο... όσο για τα πικάπ που λέει ο supersonic ακόμα δεν έχω ακούσει όλη την δισκοθήκη μου από τα πρόπερσι... γιατί ο Δημητρακούδης με έβαλε να ακούω FLAC...:flipout:

Σύντομα θα παρουσιάσω και το σύστημα μου αφού επιτέλους κοντεύει... ελπίζω να μην με κολάσετε με τα Βουβάλια και τα Αρντουίνια πάλι...

Φίλε Χρήστο περιμένουμε την παρουσίαση. Μιας και το έφερε η κουβέντα αν και γνωστός βυνιλιάκιας ομολογώ ότι το ψηφιακό σου σύστημα μου ακούστηκε "πιο φιλικό" από το αναλογικό, όπως άλλωστε σου είπα και στη συνάντησή μας. Κάθε μέσο έχει το ρόλο του όπως και κάθε format.

Μιχαλη αυτη ειναι μια καλη ευκαιρια να πω καποιες σκεψεις μου.

1).Ειναι εξαιρετικα δυσκολη ιστορια (τουλαχιστον για μενα) ,το ψαξιμο για διαφορα θεματα απο την μηχανη αναζητησης του φορουμ
Έχεις δίκιο. Ούτε εγώ τη θεωρώ εύχρηστη. Θα συζητήσω το θέμα με το τεχνικό τμήμσ να δούμε τι μπορεί να γίνει.

2)Οντως ορισμενα θεματα εχουν πολυσυζητηθει στο παρελθον και αυτοι που συμμετείχαν τα εχουν κανει κτημα τους,αλλα:
α)υπαρχουν νεοι που δεν τα ξερουν , αλλα και παλιοι, που για καποιον λογο δεν ειχαν ασχοληθει τοτε, με το εν λογω θεμα και,
β)υπαρχουν νεα πραγματα που τοτε δεν ηταν γνωστα ή δεν τα ειχαμε σπουδαιολογήσει αναλογα.
ια το α.
Θίγεις ένα γενικότερο ζήτημα. Πάντα σ' ένα χώρο υπάρχουν εκείνοι που ξεκινούν από το μηδέν. Μην ξεχνάς όμως, ότι ένα forum αποτελεί εθελοντική προσφορά. Στηρίζεται στα μέλη του. Από την άλλη μεριά δεν είναι και πολύ λογικό, κάθε φορά που ένας αρχάριος αρχίζει να ρωτάει τα βασικά, να τα ξαναγράφουμε από την αρχή, ξανά και ξανά και ξανά. Να κάνουμε δηλαδή ένα ατομικό φροντιστήριο.

Η λύση εδώ είναι τα προηγούμενα νήματα και οι παραπομπές (links) σε sites, που έχουν συγκεντρωμένες τις αναγκαίες πληροφορίες.

Γι' αυτό σε όλα τα forum βρίσκουμε οδηγίες για τους νεοεισερχόμενους, να διαβάζουν πρώτα με προσοχή, διότι κατά πάσα πιθανότητα κάπου υπάρχει ήδη έτοιμη απάντηση για το θέμα τους κι' έπειτα να ρωτάνε.

Τα καλύτερα νήματα πάντως τα καρφιτσώνουμε, ή αλλιώς τα κάνουμε sticky. Οπότε σε κάθε περίπτωση ξεκινάμε να διαβάζουμε από αυτά.

Με την ευκαιρία:
Η κατηγορία του Computer Audio είναι σχετικά καινούργια. Υπάρχουν όμως σε παλιότερα νήματα πολύ αξιόλογες συζητήσεις, που έχουν σχέση με το θέμα και πιθανόν αξίζει να τις ανασύρουμε και να τις κάνουμε sticky.

Παρακαλώ, αν κάποιος φίλος τύχει να βρεί ένα τέτοιο νήμα, ας στείλει ένα p.m. και θα το κοιτάξουμε.

ια το β.
Τα καινούργια τα παρακολουθούμε. Όσο μπορεί καθένας βέβαια. Καμμιά φορά έρχοντσι και εκπλήξεις. Αλλά τότε ξεκινάνε και καινούργιες μεγάλες συζητήσεις στο forum.

3)Αρκετοι (εγω πχ) δεν εχουν τοσο καλη γνωση της Αγγλικης ,οποτε παραπομπες σε ξενογλωσσα LInks μια που τα ανοιγω και μια που τα κλεινω.
Πάντως στα Links που έβαλα πιο πάνω, έβαλα κι' ελληνικά. Όταν υπάρχουν το προσπαθώ.

Το θεμα βεβαια ειναι, οτι οταν ενα θεμα εχει συζητηθει ,υπαρχει μεγαλη βαρεμαρα (με εμενα αρχηγο) για ενα νεο κυκλο συζητησεων και δω ερχεται ο καλος μας διαχειριστης να κατευθύνει και να υποδειξει τον τροπο.
Ειτε παραπέμποντας στις παλιες συζητήσεις (που θα πρεπει να κανει τον κοπο να βρει) ,ειτε αρχιζοντας νεα.

Καθε σχολιο ή συμπληρωματικη αποψη-υποδειξη, δεκτα.
Από 'δω σ' έχω, από 'κει μ' έχεις, μου το πέταξες το μπαλλάκι αγαπητέ συνονόματε και φίλε! :laugh:

Να πώ μόνο: Ότι μπορούμε κάνουμε. Αλλά βοηθάτε κι' εσείς.
Άμα θυμόσαστε καμμιά παλιά καλή συζήτηση, σφυρίξτε στ' αυτί και θ' ακούσουμε! :ears:

Να σας ρωτησω κατι φιλαρακια μου...
Προχτες "απεκτησα" στο κομπιουτερ μου ενα δισκο των Spin doctors σε mp3 και flac.
Μαλιστα το flac ειναι εις διπλουν (απο δυο διαφορετικες πηγες)
Το mp3 εχει πολυ καλη ποιοτητα αλλα:
Τα 2 flac διαφερουν μεταξυ τους "η μερα με την νυχτα".
Αρα τι συμβαινει ????

Διαφορετικος ripper,διαφορετικο player.διαφορετικη εκδοση δισκου,κατι αλλο?????

Δεν θα επρεπε να ειναι ιδια????

Μηπως ειναι απο διαφορετικη παραγωγη?
γιατι 2 φλακ?
Υπαρχουν διαφορες μεταξυ rippers αλλα δεν μπορεις να πεις μερα με νυχτα

Για αυτό αποφεύγουμε πάντα τα αγνώστου πατρός.
Εάν κάποιο από αυτά έχει Logfile από EAC έλεγξε το στο notepad να δεις ρυθμίσεις.

Μόλις σήμερα κάθησα και διάβασα όλο το νήμα....

Θα ήθελα (μιας και έχει ούτως ή άλλως ψιλοξεστρατίσει) να κάνω μια σχετική/άσχετη ερώτηση.

Κάποια FLAC είναι αυτής της μορφής (1 αρχείο):

82207478.png

Και κάποια, όπως το παρακάτω, με κάθε κομμάτι και ένα ξεχωριστό αρχείο FLAC:

68977741.png

Γιατί αυτό? Τί παίζει?
Είμαι σε Mac με Amarra... τα album που είναι ένα αρχείο, τα ρίχνω πάνω στο amarra και παίζει όλο το album?
Δεν θα έχω επιλογή για next track/previous ή skip και σε άλλο κομμάτι?

υπάρχουν προγράμματα που συνδυάζουν το cue με το ενιαίο flac (ή ape) και χωρίζονται τα τρακς... σε mac δεν ξέρω με ποιο πρόγραμμα γινεται (αν κ εγω με mac παιζω) πριν λίγες μερες το χρειάστηκα αλλά ευτυχως υπήρχε και pc διαθέσιμο στον χωρο που ημου και το έκανα με το foobar... http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/94178-Cue-ape-σε-flac

υπάρχουν προγράμματα που συνδυάζουν το cue με το ενιαίο flac (ή ape) και χωρίζονται τα τρακς... σε mac δεν ξέρω με ποιο πρόγραμμα γινεται (αν κ εγω με mac παιζω) πριν λίγες μερες το χρειάστηκα αλλά ευτυχως υπήρχε και pc διαθέσιμο στον χωρο που ημου και το έκανα με το foobar... http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/94178-Cue-ape-σε-flac

Ευχαριστώ Ντομ... έκανα και σε αυτό το νήμα ένα ποστάκι μπας και γνωρίζει κανείς...
Το βρίσκω ιδιαιτέρως ενοχλητικό αυτό...

Είμαι πρόσφατος στα FLAC και τα Amarra Τρομάρα μου... :BDGBGDB55:

Μάλλον πιο ευκολα "ανεβαινουν" δυο αρχεια παρά 15 - 20 που μπορει να εχει ενα αλμπουμ... ισως για αυτό να το κάνουν ετσι... ε δεν μπορουμε να ζητάμε κ τα ρστα απο πάνω :) Με καταλαβαίνεις ελπιζω...

Μάλλον πιο ευκολα "ανεβαινουν" δυο αρχεια παρά 15 - 20 που μπορει να εχει ενα αλμπουμ... ισως για αυτό να το κάνουν ετσι... ε δεν μπορουμε να ζητάμε κ τα ρστα απο πάνω :) Με καταλαβαίνεις ελπιζω...

Δεν θέλω ρέστα, σαφώς σε καταλαβαίνω...
Απλά εξέφρασα... εχμ... πώς να το πώ... την δυσφορία στο ξεβόλεμά μου! :grinning-smiley-043

μια καλη λυση ειναι το dbpoweramp αν εχεις pc που τα κανεις alac ωστε να εχεις ολα τα υπερ του itunes παιζοντας με amarra,διοτι ως γνωστο το αμαρρα αμα παιζεις με την playlist δεν παει μπροστα το κομματι δεν εχει seekbar πραμα που εχει το itunes.
αν εχεις μονο μακ τοτε xld διαβαζει το cue και τα μετατρεπεις με αυτο σε alac η οτι αλλο format θες, ταχει ολα.

μια καλη λυση ειναι το dbpoweramp αν εχεις pc που τα κανεις alac ωστε να εχεις ολα τα υπερ του itunes παιζοντας με amarra,διοτι ως γνωστο το αμαρρα αμα παιζεις με την playlist δεν παει μπροστα το κομματι δεν εχει seekbar πραμα που εχει το itunes.
αν εχεις μονο μακ τοτε xld διαβαζει το cue και τα μετατρεπεις με αυτο σε alac η οτι αλλο format θες, ταχει ολα.

:grinning-smiley-043 :grinning-smiley-043

Να σας ρωτησω κατι φιλαρακια μου...
Προχτες "απεκτησα" στο κομπιουτερ μου ενα δισκο των Spin doctors σε mp3 και flac.
Μαλιστα το flac ειναι εις διπλουν (απο δυο διαφορετικες πηγες)
Το mp3 εχει πολυ καλη ποιοτητα αλλα:
Τα 2 flac διαφερουν μεταξυ τους "η μερα με την νυχτα".
Αρα τι συμβαινει ????

Διαφορετικος ripper,διαφορετικο player.διαφορετικη εκδοση δισκου,κατι αλλο?????

Δεν θα επρεπε να ειναι ιδια????

Λογικα θα επρεπε να ειναι τα ιδια (ή τελος παντων πολυ παραπλησια).
Αυτο που κανουν μερικοι (μην πω τι) ειναι οτι ανεβαζουν τα kbps τεχνητα.
Μπορει να παρει ενα 192 mp3 και να το βγαλει flac ή wav (ομως παλι σαν 192 θα ακουγεται).

Συμβουλη προσωπικη ειναι αυτο που λεει ο φιλος παραπανω: ποτε "αγνωστου πατρος"!
(εκτος και αν εισαι desparate και δεν υπαρχει πουθενα!!)

Να σας ρωτήσω... μεταξύ των διαφόρων προγραμμάτων αναπαραγωγής FLAC, παίζει να υπάρχουν διαφορές στην ποιότητα αυτού που φτάνει στα αυτιά μας?
Διότι εδώ και κανά δύωρο παίζω FLACs από το Vox για Mac... το οποίο μου λύνει το παραπάνω πρόβλημα.

Το ζήτημα είναι πως δεν έχω το Amarra εδώ που είμαι για να μπορώ να συγκρίνω τυχόν διαφορές.

.... Απλα υπαρχουν προγραμματακια που ελεγχουν αν ειναι φλακ ή απατεωνια ...

Ξέρεις κανένα τέτοιο για Μακ;

Να σας ρωτήσω... μεταξύ των διαφόρων προγραμμάτων αναπαραγωγής FLAC, παίζει να υπάρχουν διαφορές στην ποιότητα αυτού που φτάνει στα αυτιά μας?
Διότι εδώ και κανά δύωρο παίζω FLACs από το Vox για Mac... το οποίο μου λύνει το παραπάνω πρόβλημα.

Διαφορές ανάμεσα στα πλέιερ υπάρχουν. Το αν είναι μεγάλες εξαρτάται από πολλούς παράγοντες (το σύστημά σου, τη μουσική που ακούς, το βαθμό παράνοιάς σου-no offence, όλοι λίγο πολύ την έχουμε την τρέλα μας, αλλιώς δε θα γράφαμε σ αυτό το φόρουμ).

Τότε να το δοκιμάσετε το Vox.
Είναι δωρεάν και έχει πολύ εύχρηστο interface.
Playlist, EQ, Effects, Cover... Όλα όμορφα μαζεμένα.
Και Growl, και στη menu bar πλήκτρα...
:grandpa:

Για τσεκαρισμα υπαρχει ενα multiplatform προγραμματακι (εγω το χρησιμοποιω σε Linux αλλα λογικα θα δουλευει το ιδιο και στο Mac)
εδω: http://www.spek-project.org/

Δεν εχω την εμπειρια να πω ποσο καλο ειναι, αλλα οι διαφορες ενος 192 απο ενα 320 ειναι ξεκαθαρες.
Αμα βαλετε μαλιστα κανενα 128 βγαζει ματι

Ξέρεις κανένα τέτοιο για Μακ;

Για μακ δεν τοχω ψαξει γιατι ολες μου τις δουλειες τις κανω με το πισι αλλα θα κοιταξω το βραδυ αν υπαρχει κατι αντιστοιχο και στα μακ
που να τσεκαρει αν ειναι φλακ απο mp3.

Τότε να το δοκιμάσετε το Vox.
Είναι δωρεάν και έχει πολύ εύχρηστο interface.
Playlist, EQ, Effects, Cover... Όλα όμορφα μαζεμένα.
Και Growl, και στη menu bar πλήκτρα...
:grandpa:

dokimase to audirvana free υπαρχει και το plus 15 days trial και ξεχνα το vox ηχητικα παντα