Μιχαλη αυτη ειναι μια καλη ευκαιρια να πω καποιες σκεψεις μου.
1).Ειναι εξαιρετικα δυσκολη ιστορια (τουλαχιστον για μενα) ,το ψαξιμο για διαφορα θεματα απο την μηχανη αναζητησης του φορουμ
Έχεις δίκιο. Ούτε εγώ τη θεωρώ εύχρηστη. Θα συζητήσω το θέμα με το τεχνικό τμήμσ να δούμε τι μπορεί να γίνει.
2)Οντως ορισμενα θεματα εχουν πολυσυζητηθει στο παρελθον και αυτοι που συμμετείχαν τα εχουν κανει κτημα τους,αλλα:
α)υπαρχουν νεοι που δεν τα ξερουν , αλλα και παλιοι, που για καποιον λογο δεν ειχαν ασχοληθει τοτε, με το εν λογω θεμα και,
β)υπαρχουν νεα πραγματα που τοτε δεν ηταν γνωστα ή δεν τα ειχαμε σπουδαιολογήσει αναλογα.
-Για το α.
Θίγεις ένα γενικότερο ζήτημα. Πάντα σ' ένα χώρο υπάρχουν εκείνοι που ξεκινούν από το μηδέν. Μην ξεχνάς όμως, ότι ένα forum αποτελεί εθελοντική προσφορά. Στηρίζεται στα μέλη του. Από την άλλη μεριά δεν είναι και πολύ λογικό, κάθε φορά που ένας αρχάριος αρχίζει να ρωτάει τα βασικά, να τα ξαναγράφουμε από την αρχή, ξανά και ξανά και ξανά. Να κάνουμε δηλαδή ένα ατομικό φροντιστήριο.
Η λύση εδώ είναι τα προηγούμενα νήματα και οι παραπομπές (links) σε sites, που έχουν συγκεντρωμένες τις αναγκαίες πληροφορίες.
Γι' αυτό σε όλα τα forum βρίσκουμε οδηγίες για τους νεοεισερχόμενους, να διαβάζουν πρώτα με προσοχή, διότι κατά πάσα πιθανότητα κάπου υπάρχει ήδη έτοιμη απάντηση για το θέμα τους κι' έπειτα να ρωτάνε.
Τα καλύτερα νήματα πάντως τα καρφιτσώνουμε, ή αλλιώς τα κάνουμε sticky. Οπότε σε κάθε περίπτωση ξεκινάμε να διαβάζουμε από αυτά.
Με την ευκαιρία:
Η κατηγορία του Computer Audio είναι σχετικά καινούργια. Υπάρχουν όμως σε παλιότερα νήματα πολύ αξιόλογες συζητήσεις, που έχουν σχέση με το θέμα και πιθανόν αξίζει να τις ανασύρουμε και να τις κάνουμε sticky.
Παρακαλώ, αν κάποιος φίλος τύχει να βρεί ένα τέτοιο νήμα, ας στείλει ένα p.m. και θα το κοιτάξουμε.
-Για το β.
Τα καινούργια τα παρακολουθούμε. Όσο μπορεί καθένας βέβαια. Καμμιά φορά έρχοντσι και εκπλήξεις. Αλλά τότε ξεκινάνε και καινούργιες μεγάλες συζητήσεις στο forum.
3)Αρκετοι (εγω πχ) δεν εχουν τοσο καλη γνωση της Αγγλικης ,οποτε παραπομπες σε ξενογλωσσα LInks μια που τα ανοιγω και μια που τα κλεινω.
Πάντως στα Links που έβαλα πιο πάνω, έβαλα κι' ελληνικά. Όταν υπάρχουν το προσπαθώ.
Το θεμα βεβαια ειναι, οτι οταν ενα θεμα εχει συζητηθει ,υπαρχει μεγαλη βαρεμαρα (με εμενα αρχηγο) για ενα νεο κυκλο συζητησεων και δω ερχεται ο καλος μας διαχειριστης να κατευθύνει και να υποδειξει τον τροπο.
Ειτε παραπέμποντας στις παλιες συζητήσεις (που θα πρεπει να κανει τον κοπο να βρει) ,ειτε αρχιζοντας νεα.
Καθε σχολιο ή συμπληρωματικη αποψη-υποδειξη, δεκτα.
Από 'δω σ' έχω, από 'κει μ' έχεις, μου το πέταξες το μπαλλάκι αγαπητέ συνονόματε και φίλε!
Να πώ μόνο: Ότι μπορούμε κάνουμε. Αλλά βοηθάτε κι' εσείς.
Άμα θυμόσαστε καμμιά παλιά καλή συζήτηση, σφυρίξτε στ' αυτί και θ' ακούσουμε! :ears: