ήχος η εικόνα

Σε ένα καθώς πρέπει φίλο του Home Cinema νομίζω ότι και τα δυό πρέπει να είναι στην ίδια κατηγορία. και απο θέμα απόδοσης, αλά και απο θέμα αναλογιών.Π.χ δεν μπορείς να έχεις μιά οθόνη 2 μέτρων με έναν μικρό ήχο ,ούτε έναν μεγάλο ήχο με μιά οθόνη μισού μέτρου...με λίγα λόγια δηλαδή θεωρώ ότι δεν νοείται πολύ καλή εικόνα χωρίς τον ανάλογο ήχο, ούτε φυσικά και το αντίθετο.

Last edited:
Ισσοροπία.
Αλλα να πώ την αλήθεια...ωραίες ζωντανές εικόνες βλέπεις κάθε μερα... μουσικά όργανα και μουσική όπως ακούς σε ενα καλό σύστημα, δεν ακούς κάθε μερα :)

Ο mr καράβας έχει δίκιο. Ομως και οι εξαιρετικές κινούμενες εικόνες εχουν την μαγεία τους , άρα , η σωστή ηχητική εικόνα , για μένα είναι OK.
Τι να κάνω είμαι ψωνισμένος και με τα δύο αλλά κυρίως (ετσι νομίζω) με τον ηχο.

Η ποιοτητα και των δυο πρεπει να ειναι πιστευω σε καποια ισορροποια μεταξυ τους, βεβαια η εικονα ειναι μονο για ταινιες ενω ο ηχος εκτος απο ταινιες ειναι και για μουσικη μονο αρα θα εβαζα τον ηχο λιγο παραπανω.

Ανάλογα το τί βλέπω και το τι ακούω. Αν βλέπω Τζολί - εικόνα, αν ακούω Μονικα - Ηχος, αν βλέπω ή/και ακούω Ζαχαρέα - ΤΙΠΟΤΑ!!

Ειναι σχετικο το θεμα.Αν μιλαμε για home-cinema,τοτε συνμφωνω 1000% με το Γιαννη παραπανω.Η εικονα πρεπεινα ειναι αντιστοιχη του ηχου.Αν εχεις ενα "μεγαλο" ηχο κ η εικονα σου ειναι μικρη,χανεις στο αποτελεσμα.Αν εχεις μικρο ηχο κ μεγαλη εικονα,απλα φενεται αδειο το ολο συνολο.Αρα αυτα πρεπει να συμβαδιζουν κατα καποιο τροπο οπως παρα πολυ σωστα ειπε ο Γιαννης.Τωρα αν μιλαμε για ηχο καθαρα,δεν ανακατευεται η εικονα καθολου.Προσωπικα απολαμβανω πολυ περισσοτερο την ακροαση μιας καλης ηχογραφισεις ενος cd παρα καποια "μπαμ-μπουμ"....

Αχμ... σωστά... Θέλει και αποκωδικοποίηση το θέμα!

Αλλαγές στις απαντήσεις μας μπορούμε να κάνουμε Argi;

Άρα, αν μιλάμε για ένα σύστημα π.χ. που βλέπουμε για πρώτη φορά, εγώ θα υποθέσω η εικόνα μιας και ήχο έχω ήδη... :D

Το να δω μικρή οθόνη, low definition θα είναι σαν να βλέπω τηλεόραση στο σπίτι μου. Οπότε τι να με εντυπωσιάσει από δαύτο;
Από την άλλη με τον ήχο στις ταινίες κάνεις πολλές υποχωρήσεις...

Αν και η ερώτηση θυμίζει το "ποιόν αγαπάς πιο πολύ, το μπαμπα ή τη μαμά;":confused:
θα απαντήσω:
Μέχρι να γίνει η εικόνα αληθινά 3D, τον ήχο!

Εικονα σαφως, χωρις αυτο να σημαινει οτι κανω εκπτωσεις στον ηχο...
Απλα ειμαι περισσοτερο οπτικος τυπος ! :D

Πάνω από το 70% (μπορεί και 80%) σε μια ταινία, είναι ο ήχος. Πλέον, ακόμη και τα ντοκιμαντέρ χρειάζονται καλό ήχο. Σε ένα κορυφαίο ηχοσύστημα, ακόμη και ένα απλό αεράκι σε μια σκηνή το νιώθεις. Λες: τι έγινε ρε παιδιά, τι έχω χάσει βλέποντας ταινίες τόσα χρόνια? Και οθόνη 20" να έχεις, αν έχεις κορυφαίο ηχοσύστημα, τότε ακόμη και ταινίες του 1990 θα πας να ξανανοικιάσεις να της ξαναδείς. Θα θέλεις να δεις μια ταινία (οποιαδήποτε) άλλες 10 φορές, ενώ αν δεν είχες κορυφαίο ηχοσύστημα, δεν θα την ξανάπιανες στα χέρια σου. Αν υπήρχε μόνο εικόνα σε μια ταινία (δηλαδή αν ο ήχος ήταν εικόνα), θα έβλεπες το 30% της ταινίας. θα έβλεπες την ταινία με κομμένες σκηνές. Και όσες σκηνές έβλεπες, θα τις έβλεπες με μεγάλη διαφορά σε ποιότητα. Σαν να έβλεπες DVD αντί FULL HD (ή βιντεοκασσέτα αντί FULL HD).

Τώρα τι εννοώ κορυφαίο ηχοσύστημα: Το sub να κατεβαίνει πολύ χαμηλά (12Hz μάλλον καλά είναι). Τα L&R να κατεβαίνουν και αυτά πολύ χαμηλά ( ώστε στις περισσότερες περιπτώσεις να μην χρειάζεται ούτε sub). To sub στις ταινίες νομίζω ότι είναι για τις πολύ χαμηλές συχνότητες (35Hz και κάτω, αλλά κυρίως 20 Hz και κάτω). Η μεσαίες και οι ψιλές στα L&R πρέπει να είναι υπεραναλυτικές. Τώρα αυτό κατά πόσο είναι καλό για μουσική δεν ξέρω, αλλά για ταινίες μετράει νομίζω).

Εγώ έχω το σετάκι B&W MT30. Αν βαθμολογούσα ένα κορυφαίο σύστημα με βαθμό 20, το σετάκι μου παίρνει με το ζόρι 10. Ενισχυτή νομίζω έχω αρκετά καλό (Pioneer LX70).

50-50
καθε φορα που αλλαζα ειτε εικονα ειτε ηχο
το αλλο μερος εμενε πω το αλλο
και ετσι με αναγκασε να φτασω εδω
τωρα με εικονα 1080P και σε λιγο με ασυμπιεστο ηχο και σχετικα αναλογα συνοδα
πιστευω στην ισοροπια

Εννοείται πως ιδανικά θα πρέπει να υπάρχει ισορροπία.

Προσωπικά πάντως με εντυπωσιάζει περισσότερο η εικόνα. Πιθανόν γιατί ακουστικά είμαι λίγο αναίσθητος (ή πολύ ανεκπαίδευτος ;)).