Ηχος και Εικονα Show 2014

Να ρωτήσω ως αρχάριος...

Τα ηχεία που γενικώς απέσπασαν τις θετικότερες εντυπώσεις είναι όπως διάβασα σε προηγούμενο μνμ τα εξής:

- Harbeth 5αρι
- Magnepan MG12
- PMC IB2
- ADAM compact mk3

Εαν θέλουμε να χτίσουμε ένα σύστημα με κάθε ένα από αυτά συνδυάζοντας, χωρίς υπερβολές, υπόλοιπα κομμάτια (ενισχυτή, κλπ) για να ακουστούν σύμφωνα με τις δυνατότητές τους, γιατί κοστολόγια μιλάμε ?
 
Να ρωτήσω ως αρχάριος...

Τα ηχεία που γενικώς απέσπασαν τις θετικότερες εντυπώσεις είναι όπως διάβασα σε προηγούμενο μνμ τα εξής:

- Harbeth 5αρι
- Magnepan MG12
- PMC IB2
- ADAM compact mk3

Εαν θέλουμε να χτίσουμε ένα σύστημα με κάθε ένα από αυτά συνδυάζοντας, χωρίς υπερβολές, υπόλοιπα κομμάτια (ενισχυτή, κλπ) για να ακουστούν σύμφωνα με τις δυνατότητές τους, γιατί κοστολόγια μιλάμε ?

Να σου πω για το πρώτο που το ξέρω και καλά. Με 5 χιλιάδες πάνω-κάτω κάνεις ένα αξιοπρεπέστατο σύστημα.
Αν δεν κάνω λάθος 3,5 περίπου για το SHL5+ συν ενισχυτής και πηγές. Υπολόγισε ότι μέσα σ´αυτά θα χρειαστεί και ένα ελάχιστο ποσό για βάσεις. Δεν χρειάζονται ακριβές. Για καλώδια δε, (ηχείων και interconnect) με ενα κατοστάρικο έχεις καθαρίσει, (και πολλά είναι πίστεψέ με).
Φυσικά αυτές είναι ενδεικτικές τιμές και δεν σημαίνει ότι με έναν φθηνότερο ενισχυτή και ένα πλέιερ δεν θα κάνεις την δουλειά σου για αρχή. Απλώς ένας καλοσχεδιασμένος, καλά υλοποιημένος, ίσως ευέλικτος (και με καλό after sales service) ενισχυτής το θέλει το χιλιαρικάκι του. Στην περίπτωση μας ο κατασκευαστής μιλά για ελάχιστο 25W ανά κανάλι οπότε δεν έχεις και μεγάλες απαιτήσεις για να το σπρώξεις σωστά. Η ισχύς πλέον δεν είναι ακριβή και νομίζω με έναν γύρω στα 2Χ75 καλύπτεσαι σε κάθε περίπτωση.

Και με το δεύτερο που κοστίζει γύρω στα 2.000 θα χρειαστείς επί πλέον τα ανάλογα χωρίς βέβαια τις βάσεις. Άρα να πούμε εδώ ότι ξεκινάμε απ´τα 3,5 με 4 και ανάλογα βέβαια τις απαιτήσεις ισχύος του ηχείου που νομίζω ότι δεν διαφέρουν και πολύ από το πρώτο.
Τα άλλα δύο δεν γνωρίζω πόσο κοστίζουν αλλά η λογική είναι ανάλογη. Ξεκινάς απ´το ηχείο και βάσει των αναγκών ισχύος που θέτει ο κατασκευαστής του και του χώρου σου προχωράς σε ενισχυτή έχοντας πάντα ως αρχή ότι οι δύο μακράν σημαντικότεροι παράγοντες στην απόδοση του συστήματος είναι πρώτα το ηχείο και έπειτα ο χώρος που αυτό θα παίξει.


 
Last edited by a moderator:
Ευχαριστώ φίλε μου !
Επειδή στην έκθεση υπήρχαν ηχεία διάσπαρτα που ξέφευγαν αρκετά σε τιμές >30K (τουλάχιστον για το δικό μου πορτοφόλι) ήθελα να ρωτήσω εαν αυτά που συζητάμε κυμαίνονται σε λύσεις του ίδιου επιπέδου. Οπότε, όλα καλά και μπορώ να συνεχίσω να παρακολουθώ με ενδιαφέρον τις απόψεις σας !!! :-)
 
Μερικες φωτο και απο εμένα, για οσους δεν κατάφεραν να έρθουν στην έκθεση.

To συστημα Advance Acoustics-Cayin
DSC03205.jpg


Graham-Gold Note-Rockna
DSC03261.jpg


To εξαιρετικο Pioneer U-05 DAC
DSC03306.jpg


Electrocompaniet+Magnepan 12
DSC03317.jpg
 
Το Pioneer U-05 DAC δεν το πήρα χαμπάρι στην έκθεση.

Το έχει κανείς διαθέσιμο γιά πώληση στην Ελλάδα ;

ΥΓ . Ωραίες οι φωτογραφίες.
 
Ναι το εχει φερει η Intersys, πολυ στιβαρή κατασκευή (7,5 κιλα!) και απο ήχο τωρα που το ακουω (το εχω για δοκιμη) τα παει εξαιρετικά για την κατηγορία του.
 
Ενα απο τα πλέον εξωτικά ηχεία της αγοράς, το Enigmacoustics M1 Mythology + Sopranino super tweeter
DSC03338.jpg
 
Ναι το εχει φερει η Intersys, πολυ στιβαρή κατασκευή (7,5 κιλα!) και απο ήχο τωρα που το ακουω (το εχω για δοκιμη) τα παει εξαιρετικά για την κατηγορία του.

Σε ευχαριστώ - έχω κάποιο ενδιαφέρον γιά αυτό.
 
B&W CM 10 series 2+Rotel
DSC03199.jpg


Blumenhofer+Leben+Kondo+DPS BAUER+ZYX
DSC03573.jpg


Aavik U-300 σε πρώτη παγκόσμια παρουσίαση
DSC03430.jpg


Jadis 845+Genesis 5.3 dipole servo assisted speakers
DSC03553.jpg
 
Υπάρχει αλλο ενα attachment με τεχνικό θεμα απο πανω..

DSC03374.jpg
 
Last edited:
Άγιε Βασίλη θέλω το PMC για το καινούργιο έτος με έναν Devialet πακετάκι να παίζω....
Ευχαριστώ!!
 
το συμπέρασμα είναι ενα και σημαντικό δεν χρειάζεται να χαλάσεις μια περιουσία για να φτιάξεις ενα καλό σύστημα, τα VFM συστήματα χτύπαγαν στα 'ίσια συτήματα που κοστίζουν αστρονομικά ποσά