Ήχος ολοκληρωμένου - επιλογή

Peacebone
αν τον παρεις για μερικες λιρες και δωσεις αλλες τοσες να τον ανακαινισεις σε εναν καλο μαστορα, θα εχεις μετα εναν ενισχυτη που θα κρατησει αλλα 40 χρονια χωρις κανενα μεγαλο προβλημα και τα υλικα του θα τα βρισκεις και στον μπακαλι αν χρειαστει κατι.
Ειναι ενας αξιολογος ενισχυτης με πολυ ζωντανη RIAA, δεν καιει σχεδον καθολου ρευμα και παιζει πολυ σωστα. Η δευτερη μου επιλογη μετα τον τελικο του φιλου μου Peter που χτυπαει ανετα οτι υπαρχει στον πλανητη.

Στο θέμα μόνο παρακαλώ και χωρίς άλλες αντιπαραθέσεις.

Να ρωτήσω, η Audio Analogue είναι σχετικά μία καινούρια εταιρεία.
Έχω βάλει στο μάτι τον Verdi Cento. Έτυχε να τον ακούσω και μου φάνηκε αλλά άμα δεν τον συγκρίνω με κάποιον άλλον δεν μπορώ να είμαι σίγουρος.
Είναι υβριδικός με 2 λαμπίτσες στην προενίσχυση.

Κατασκευαστικά και ποιοτικά ποιά είναι η γνώμη σας για την εταιρεία αυτή?
Αν ρίξετε μία ματιά εδώ δείχνει αναλυτικά το μηχάνημα μέσα-έξω. http://www.audioanalogue.com/prodotti_scheda.php?ID_prodotto=42

O συγκεκριμένος στην Ελλάδα είναι στα 1500ευρώ και στις υπόλοιπες χώρες 1800-1900ευρώ.

Μου αρέσουν τα μηχανήματα της Audio Analogue. Και όντως η αντιπροσωπία έχει πολύ καλύτερες τιμές στην Ελλάδα από την υπόλοιπη Ευρώπη. Δεν ξέρω τον Verdi, αλλά αν δεν έχει οθόνη πάρτον.
Το μεγάλο πρόβλημα της Audio Analogue (και γι' αυτό δεν έχει την προβολή που είχε πριν 5 χρόνια) είναι η πλήρης αστοχία στις οθόνες ενδείξεων που ταλαιπώρησε πάρα πολύ κόσμο (μεταξύ των οποίων και εμένα, παρά την γενικά καλή συμπεριφορά της αντιπροσωπίας). Πιστεύω ότι το πρόβλημα θα έχει πια λυθεί, αλλά καλού-κακού εμπιστευθείτε μόνο όσα μηχανήματά της δεν έχουν οθόνη!

Ωραίο thread.

Βρίσκομαι κι εγώ στην ίδια κατάσταση..και ψάχνω ολοκληρομένο.

Για πείτε παραπάνω πληροφορίες για την Audio Analogue και κυρίως για τον Verdi Cento άμα μπορείτε...γιατί στο ίντερνετ ελάχιστα βρίσκω για την εταιρεία αυτή.

Επίσης για τον Densen B-110 τι γνώμη έχετε??
Το σίγουρο είναι πως εμπιστεύομαι τους Δανούς!

πολυ καλος ο beat 110 αλλα για εμενα ο naim xs ειναι καλυτερος!

Συγκριτικά τι διαφορές πιστεύεις ότι έχουνε?

(Τους έχω ακούσει και τους 2 πολύ λίγο και δεν μπορώ να σιγουρευτώ.
Στο ένα κομάτι μου άρεσε ο ένας και στο άλλο κομάτι ο άλλος.)

Κατά την γνώμη μου naim ,αν και είναι προτιμότερο να ανέβεις,αν μπορείς,πιο ψηλά οικονομικώς και να αράξεις για μερικά χρόνια(η τεχνολογια ενισχυτών δύσκολα αλλάζει), κοιτώντας για supernait naim, densen 150-175.
Στα αυτιά μου πάντα, naim=ισορροπια,δυναμισμός,σοβαρή οδήγηση,καθαρότητα
densen=ατμοσφαιρικός,λεπτομερής,διάφανος

Διαλέγεις και παίρνεις,αφού ακούσεις πρώτα.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας μέχρι στιγμής.

Ενισχυτές που κοιτάζω περισσότερο τώρα είναι: Naim XS, Densen B-110, Roksan Caspian, Audio Analogue Verdi Cento.

Πιο ουδέτερο ήχο από αυτούς ποιός έχει?

Πάντως ο Naim κι ο Roksan έχουν πάρει τις καλύτερες κριτικές σε διάφορα sites. Δεν ξέρω κάτα πόσο αποτελεί κριτήριο επιλογής αυτό.

Densen κι Audio Analogue απουσιάζουν από παντού σχεδόν.
Όλοι οι Densen έχουν εγγύση εφόρου ζωής παντώς!

Για τον Roksan Caspian τι γνώμη έχετε?

O Densen είναι σίγουρα πιο ουδέτερος από τον Roksan. Τους άλλους δεν τους έχω ακούσει.

το ότι οι Densen και Audio Analogue δεν αναφέρονται σε δοκιμές δε σημαίνει τίποτα. Αν και ο Densen B 110 είχε βγει πρώτος σε κάποιο συγκριτικό του ΗΧΟΣ παλιότερα...άκουσε ότι θέλεις και αν σου αρέσει εσένα οι γνώμες των reviewers περισσεύουν. Εγώ έχω Densen και τον συνιστώ ανεπιφύλακτα.Ώρες ατελείωτες ξεκούραστων ακροάσεων.

O Densen είναι σίγουρα πιο ουδέτερος από τον Roksan. Τους άλλους δεν τους έχω ακούσει.

Α ναι?!
Ο ήχος του Roksan πως σου φαίνεται σε σχέση με τον Densen?

το ότι οι Densen και Audio Analogue δεν αναφέρονται σε δοκιμές δε σημαίνει τίποτα. Αν και ο Densen B 110 είχε βγει πρώτος σε κάποιο συγκριτικό του ΗΧΟΣ παλιότερα...άκουσε ότι θέλεις και αν σου αρέσει εσένα οι γνώμες των reviewers περισσεύουν. Εγώ έχω Densen και τον συνιστώ ανεπιφύλακτα.Ώρες ατελείωτες ξεκούραστων ακροάσεων.

Μια ερώτηση, με τι ηχεία έχεις τον Densen? Ρωτάω για να δω περίπου πόσο καλά μπορεί να οδηγήσει και τι.

Γιατί από αυτά που διαβάζω ο Naim λέτε πως έχει πολύ καλά ρεύματα για τα 60watt του. Κι ο Densen 60w έχει.
Ο Roksan όμως έχει 85 κι ο Audio Analogue 100w.

To θέμα όμως μάλλον δεν είναι η ποσότητα αλλά η ποιότητα.

Triangle Comete, ηχεία βάσης. Αν και τον έχω ακούσει και με μεγαλύτερα ηχεία και τα οδηγεί μια χαρά. Σημασία δεν έχει τόσο το μέγεθος του ηχείου όσο η ευαισθησία του που εκφράζεται σε dB. Κάποιος συνφορουμίτης που το κατέχει το σπορ θα μπορεί να μας κατατοπήσει για την ιδανική ευαισθησία ενός ενισχυτή με 2χ60 βαττ στα 4Ω.

Παίδες, η ευαισθησία του ηχείου έχει να κάνει μόνο με την στάθμη που αποδίδει το ηχείο με συγκεκριμένη ισχύ στην είσοδό του. Όχι με το αν είναι δύσκολο ή εύκολο φορτίο το ηχείο. Έχουμε αναλύσει το θέμα σε άλλο thread.

Η συμπεριφορά του ηχείου ως φορτίου φαίνεται από τις μεταβολές της εμπέδησής του με την συχνότητα, πχ αν σε καποια περιοχή του φάσματος η εμπέδηση ενός ονομαστικά 8ωμου ηχείου βυθίζεται στα 5 ή και 4Ω, το ηχείο θα ζητήσει περισσότερο ρεύμα όταν κληθεί να αναπαράγει τετοιες συχνότητες.

Last edited:
Πάντως, φίλε Peacebone εγώ λέω ν'αρχισεις να ακούς...Έχεις ήδη τρείς ενισχυτές στην άκρη. Αν μαζευτούν άλλοι τρεις θ'αρχισεις να χανεις τη μπάλλα :D Πάρε κάποια CD που γνωρίζεις καλά πώς ακούγονται στο τωρινό σου σύστημα και πήγαινε για δοκιμές.

Πάντως, φίλε Peacebone εγώ λέω ν'αρχισεις να ακούς...Έχεις ήδη τρείς ενισχυτές στην άκρη. Αν μαζευτούν άλλοι τρεις θ'αρχισεις να χανεις τη μπάλλα :D Πάρε κάποια CD που γνωρίζεις καλά πώς ακούγονται στο τωρινό σου σύστημα και πήγαινε για δοκιμές.

Τέσσερεις ενισχυτές έχω:jester:
Απλώς δεν μπορώ να στυριχτώ και πολύ στον κάθε συνδυασμό.
Δηλαδή άλλος ενισχυτής με άλλο ηχείο.

Νομίζω πως πρέπει πρώτα να αγοράσω τον ενισχυτή ή το ηχείο κι υστέρα να πηγαίνω με αυτά στο κάθε μαγαζί.
Αλλά το θέμα είναι πως καταλήγω εκεί:nounder:

Τέσσερεις ενισχυτές έχω:jester:
Απλώς δεν μπορώ να στυριχτώ και πολύ στον κάθε συνδυασμό.
Δηλαδή άλλος ενισχυτής με άλλο ηχείο.

Νομίζω πως πρέπει πρώτα να αγοράσω τον ενισχυτή ή το ηχείο κι υστέρα να πηγαίνω με αυτά στο κάθε μαγαζί.
Αλλά το θέμα είναι πως καταλήγω εκεί:nounder:

Σου είπα.... Δώσε 80 Ευρώ, πάρε ένα ζευγαράκι ακουστικά (π.χ. Sennheiser HD515), πάρε παραμάσχαλα την πηγή σου με το interconnect και τα CD σου και ξεκίνα.... Αυτός είναι ο ποιό αντικειμενικός τρόπος για να επιλέξεις. Αλλιώς θ' ακούς τα καλώδια, τα ηχεία, τις πηγές και τον χώρο του κάθε μαγαζιού...

Χμ...Δεν έχεις καταλήξει σε ηχείο, ε; :D
Πρώτα πρέπει να καταλήξεις σε ηχείο. Συγγνώμη αν σου χαλώ τη σειρά, αλλά έτσι είναι.

Mπορείς να ψάξεις για συνδυασμό ενισχυτή ηχείου. Βλέποντας οτι συμπαθείς τα monitors, κοίτα τα Spendor SA1 με κάποιον Roksan(νομίζω με τον Kandy έπαιζαν στην έκθεση), τα ATC SCM19, τα Leema Xero. Αφιέρωσε αρκετό χρόνο σε κάθε ακρόαση ώστε να έχεις πάρει καλή ιδέα του συνδυασμού που ακούς και πάντα να χρησιμοποιείς τα ίδια κομματια από τα CD που έχεις επιλέξει για τις ακροάσεις.

Καταντά εκνευριστική αυτή η έρευνα καμια φορά, αλλα δεν γινεται αλλιώς.

Σου είπα.... Δώσε 80 Ευρώ, πάρε ένα ζευγαράκι ακουστικά (π.χ. Sennheiser HD515), πάρε παραμάσχαλα την πηγή σου με το interconnect και τα CD σου και ξεκίνα.... Αυτός είναι ο ποιό αντικειμενικός τρόπος για να επιλέξεις. Αλλιώς θ' ακούς τα καλώδια, τα ηχεία, τις πηγές και τον χώρο του κάθε μαγαζιού...

Eγώ θα 'λεγα οτι είναι εντελώς λανθασμένος αυτός ο τρόπος. Γιατι δεν ακούει κανείς το στάδιο εξόδου του ενισχυτή, αλλα αυτό των ακουστικών μαζί με τα προενισχυτικά στάδια.

Βλέποντας οτι συμπαθείς τα monitors, κοίτα τα Spendor SA1 με κάποιον Roksan(νομίζω με τον Kandy έπαιζαν στην έκθεση), τα ATC SCM19, τα Leema Xero.

Ναι, τα έχω υπόψην μου αυτά.
Φοβάμαι τα SA1 γιατί είναι πολύ δυσκολοοδήγητα.
Αν τα Leema Xero είχαν και λίγο μπάσο θα τα είχα πάρει είδη!

Τα ProAc studio 110 ?
Τα Audio Spectrum Sirene?