Ήχος ολοκληρωμένου - επιλογή

Απάντηση: Re: Ήχος ολοκληρωμένου - επιλογή

Eγώ θα 'λεγα οτι είναι εντελώς λανθασμένος αυτός ο τρόπος. Γιατι δεν ακούει κανείς το στάδιο εξόδου του ενισχυτή, αλλα αυτό των ακουστικών μαζί με τα προενισχυτικά στάδια.

Ακριβώς.
Να πεις ό,τι ψάχνεις για πηγή ΟΚ αλλά έτσι...

Ναι, τα έχω υπόψην μου αυτά.
Φοβάμαι τα SA1 γιατί είναι πολύ δυσκολοοδήγητα.
Βρε συ... Τι θα πει "είναι δυσκολοοδήγητα"; Τα άκουσες με κάποιον ενισχυτή και είδες οτι δεν οδηγούνται; 'Η δεν σου άρεσε το αποτέλεσμα; Δεν στο λέω με αρνητική διάθεση, αλλα έστω κι αν υποοδηγούνται όταν τα ακούσεις, θα ξέρεις πώς ακούγεται ενα ηχείο που δεν οδηγείται καλά. Γι αυτό έλεγα πριν να ξεκινησεις να ακούς...Γιατί το ένα περιοδικό θα λέει οτι τα Spendor είναι δυσκολοδήγητα, το άλλο οτι τα Proac έχουν υποτονικό χαμηλό, το τρίτο ότι τα Leema "και-'γω-δεν-ξέρω-τι"...Κι εσυ δεν θα βγάζεις άκρη.

Πάντως, τα SA1 με τον Roksan που έπαιζαν στην έκθεση έπαιζαν πολύ καλά, και δεν ήταν μονο δική μου γνώμη αυτό. Ζήτα από τον αντιπρόσωπο να σου στήσει το ίδιο σύστημα
και δες αν σου αρέσει.

Τα ProAc studio 110 ?
Τα Audio Spectrum Sirene?

Aπό τα Proac έχω ακούσει τη σειρά των Responce και μου άρεσαν. Κοίτα και αυτα μια και θέλεις μονιτορ.

Nομίζω οτι ο Υamaha AS2000 και ο Densen beat 110 απο πλευράς κατασκευής είναι απο τους λίγους που αξίζουν τα λευτά τους στα 1500 υπερκατασκευές και οι δύο με τον Yamaha να είναι άκρως ανταγωνιστικός σε ήχο στην κατηγορία, κατασκευασμένο σαν τάνκς και με πολύ μεγάλες δυνατότητες οδήγησης και τον Densen να είναι κορυφαίος σε ήχο και σε σύγκριση με πολύ ακριβότερους αλλα ψιλοαναιμικό σαν οδήγηση, σαν κατασκευή πάντως σκέτο χρηματοκιβώτιο και με εφόρου ζωής εγγύηση (δεν κάνω πλάκα).
Εγώ ανάλογα με ποιό ηχείο θα διάλεγα θα επέλεγα ανάμεσα στους δύο.
Πάντως μήν κολλάς με την Ιαπωνική προέλευση μπορεί το HOME CINEMA να χάλασε το "όνομα" των made in Japan συσκευών οι Ιάπωνες πάντως έφτιαχνάν και συνεχίζουν να φτιάχνουν τα πιό τίμια, και σε ήχο, καί σε κατασκευή-αξιοπιστία και σε features HI FI/END μηχανήματα έχοντας γεννήσει εταιρίες γίγαντες του ΗIGH END όπως η Luxmann και η Αccuphase.
Όσο για τους ευρωπαίους καλό ήχο θα βρείς έυκολα στα λευτά που δίνεις θυσιάζοντας όμως το παρεξηγημένο αλλα πολύ σημαντικό θέμα τις οδήγικής ικανότητας και λυπάμαι που το λέω της ποιότητας κατασκευής/αξιοπιστίας όπως πικρά με έχει διδάξει η εμπειρία μου τα τελευταία 10 χρόνια προβλήματα προβλήματα προβλήματα...
με την ανάλογη απογοήτευση και εκνευρισμό.
Γιαυτό το θέμα της ποιότητας κατασκευής βάλτο κορυφαίο στην λίστα!
Ναι φυσκά και υπάρχουν ευρωπαικοί και αμερικάνικοί ενισχυτές με κορυφαία ποιότητα κατασκευής και ικανοτητα οδήγησης και κορυφαίο ήχο εχουν όμως πααααρα πολλα λευτά πολύ περισότερα απο 1500 ευρώ.
Και εγώ έχοντας ανάλογο προβληματισμό σε άλλη κατηγορία βέβαια, κατέληξα τελικά στον Luxmann 590A II του οποίου τα 30 βατάκια (και τρελλά ρεύματα..)σε καθαρή τάξη Α κάνουν και τον τοίχο να παίξει αμα τον συνδέσεις ενω πέρα απο τον κορυφαίο ήχο προσφέρει και ποιοτικότατο phono mm και mc,ποιοτικά ρυθμιστικά και φυσικά κατασκευή που θα παίζει απροβλημάτιστα για καμιά σαρανταριά χρόνια, και όλα αυτά σε τιμή τουλάχιστον την μισή απο ότι θα ξόδευα σε ανάλογης κλάσης Ευρωπαικό η Αμερικάνικο μηχάνημα αν συμπεριλάβω και ένα ποιοτικό εξωτερικό phono με τα περισότερα απο αυτά θα μου χρειαζόταν ..
Δυστυχώς όπου το πραγματικό value for money είναι απόλυτη προτεραιότητα και όσο συμπιέζεται το κόστος απόκτησης (με εκκίνηση τα χρήματα που δίνεις) οι επιλογές πραγματικά λιγοστεύουν.

Last edited:

Πάντως, τα SA1 με τον Roksan που έπαιζαν στην έκθεση έπαιζαν πολύ καλά, και δεν ήταν μονο δική μου γνώμη αυτό. Ζήτα από τον αντιπρόσωπο να σου στήσει το ίδιο σύστημα
και δες αν σου αρέσει.
.

επαιζαν εκπληκτικα.και σαν φορτια ειναι ευκολα,απλα δεν παιζουν πολυ δυνατα.ειναι ηχεια που μπορουν να παιξουν ανετα και με πολυ καλυτερους,και ακριβοτερους,ενισχυτες απο το roksan.αν αυτο δεν σημαινει τιμιο μηχανημα δεν ξερω τοτε τι αλλο μπορει να σημαινει.
και φτιαχνονται στην αγγλια.οχι στην κινα.

Να ρωτήσω κάτι για τον Naim XS.
Κατασκευάζεται στην Κίνα ή όλως στην Αγγλία? Όπως ο Roksan για παράδειγμα που είναι εξ ολοκλήρου Αγγλία.
Επίσης η ελληνική τιμή δεν είναι λίγο τσιμπιμένη?! Πριν την πτώση της λύρας πόσο ήταν δηλαδή?!

Τό περί δυσκολίας οδήγησης των Spendor πρώτη φορά τό ακούω...Τι αλλο θά ακούσουμε ακόμα....Ειδικά γιά τά SA1 τών οποίων η αντίσταση από τήν ονομαστική τών 8Ω , πέφτει μίνιμουμ στά 6,3Ω !!!!

Φαίνεται πώς τά "παπαγαλάκια" μετά τίς Ευρωεκλογές γιά νά μή πέσουν στόν ΟΑΕΔ βρήκαν άλλη απασχόληση.....

"Musically sublime, beautifully engineered and with fit and finish to challenge anything out there, it should cause quite a stir."

"Expecting great things, I was nonetheless floored by the immediately confident, capable and assured sound of the SA1's. Seemingly impervious to stress or the indignity of distress, attempts to unsettle them with either musical demands or or matching equipment proved utterly fruitless."

"If you simply want the greatest musical insight into the widest possible range of different genres and performances then this is exactly what this speaker delivers."

"Make no mistake, the SA1 is alive - and kickin'!"

Hi-Fi plus magazine
September 2008

Last edited:
Συγνώμη αν το έχω κουράσει το θέμα....αλλά μπήκε και μέσα στο παιχνίδι ο Creek Destiny.

Ποιά είναι η γνώμη σας γ'αυτόν?
Νομίζω πως σε σχέση με τους άλλους είναι στην ίδια κατηγορία.

Καλός ήχος,αξιόπιστος και τίμιος στα λεφτά του.

Μόνο που δεν είναι και για ιδιαίτερα δύσκολα ηχεία δαπέδου.

Για ολοκληρωμένο ενισχυτή μέχρι 1500 υπάρχουν πολλές μα πολλές επιλογές
Εγώ στην θέση σου όμως θα στρεφόμουν προς μεταχειρισμένο τις τάξης 2500 – 3000
Πχ έχω δει krell 400xi με 1800 ευρω

Και θα χτυπούσα ( αν όντως είναι σε καλή κατάσταση )χωρίς δεύτερη σκέψη αυτό το σετ
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=45495

προσοχή ! δεν τον ξέρω τον άνθρωπο που έχει βάλει την αγγελία – δεν κάνω προμοτιον αλλά το σετ αυτό σε αυτά τα λεφτά θα σε κάνει να χαμογελάς όταν θα τα ακούς

Για ολοκληρωμένο ενισχυτή μέχρι 1500 υπάρχουν πολλές μα πολλές επιλογές

Επειδή δεν μπορώ να πάω σε κάτι μεταχειρισμένο - τουλάχιστον ψυχολογικά δεν είμαι έτοιμος...δεν προτείνεις κάποιον γύρω στα 1500 που θεωρείς καλό?

Δηλαδή για να καταλάβει και ένας πολύ ποιο άσχετος.Πρώτα διαλέγουμε ηχείο και μετά με βάση αυτού πάμε για ενισχυτή ή το ανάποδο??
Και αν ο τύπος που θα μας βάλει να ακούσουμε το ηχείο είναι γάτα πωλητής και το έχει στημένο καλά με ότι ακριβώς χρειάζεται το εν λόγο ηχείο (Απόσταση,καλώδια,ενισχυτή,μόνωση και ότι άλλο μπορεί να βάλει δεν ξέρω)και εγώ πάω σπίτι μου και δεν καταφέρω ποτέ να το ξανακούσω όπως την πρώτη φορά??Και αν πάρω πρώτα ενισχυτή μήπως πάλι συμβαίνει κατά κάποιο τρόπο το ίδιο??
Βοηθάτε χριστιανοί!!! Θα τρελαθούμε μου φαίνεται!!
Στους 16 ενισχυτές που αγόρασα στην ζωή μου και στα 20+ ζευγάρια ηχεία (κάποια και τετράδες) ένα έχω να πω : Δοκίμασα όλους τους τρόπους αγοράς, δοκίμασα το αυτί μου,το μάτι μου και την τύχη μου και αποτέλεσμα δυστυχώς πως 100% από ένα σετ δεν έμεινα ικανοποιημένος.Πλησίασα σε κάποια το 80-85% (που το θεωρώ και επιτυχία) αλλά εκεί που ενθουσιάστηκα στην αγορά τις περισσότερες φορές απογοητεύτηκα στο σπίτι!!
Το Μόνο που Χάρηκα 100% και δεν το μετάνιωσα έως και σήμερα είναι ένα ζευγάρι ακουστικά της SEΝNHEIZER που τα έχω 10 χρόνια και τα απολαμβάνω ποιό πολύ από οτιδήποτε!!
Τώρα αν σας ζάλισα αυτή είναι δυστυχώς η θέση μου σε αυτό το θέμα!!
Όλα τα άλλα είναι πρόσκαιρα,για αυτό και τους βλέπεις όλους μετά από λίγο καιρό να ψάχνονται για <<ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ>> και καλά του συστήματος τους!!

Υ.Γ. Πάρε φίλε μου ότι θεωρείς στο αυτί σου καλό,εύχομαι να σου βγει καλό και μην χολοσκάς γιατί κατά μεγαλύτερη πιθανότητα (άμα σου μπήκε το μικρόβιο από ότι βλέπω δηλαδή)θα το αναβαθμίσεις σε κάποια χρόνια!!

Last edited:
Φίλε PeTTr@n!!! μην τρελαίνεσαι. Προφανώς και ο πωλητής έχει κάνει ότι καλύτερο μπορεί για να αναδείξει το ηχείο. Αν ξέρει βέβαια τι του γίνεται, πράγμα που δεν είναι καθόλου αυτονόητο. Ναι, μπορεί να ακούσεις ένα ηχείο στο μαγαζί, να σου αρέσει, και μετά να το ακούς στο σπίτι σου και να θες να το σπάσεις, για αυτό και τα σοβαρά μαγαζιά δίνουν τη δυνατότητα να ακούσεις ΚΑΙ τα ηχεία στο χώρο σου. Συμβαίνει όμως και το αντίθετο, να ακούς ένα ηχείο στο μαγαζί, να σου ψιλοαρέσει, και μετά στο σπίτι σου να παίζει πολύ καλύτερα. Ξέρω, κάποτε δούλευα σε χαϊεντάδικο μαγαζί στη Γερμανία, όλα τα ηχεία τα επιδεικνύαμε με ενισχυτικά και ηλεκτρονικά Marc Levinson, και όμως, που και που έρχονταν πελάτες και λέγαν, "τα ηχεία που αγόρασα ακούγονται καλύτερα στο σύστημά μου, πως γίνεται αυτό;" ποιός ξέρει; Ο χώρος; η τοποθέτηση; Το γεγονός ότι δεν υπάρχουν δεκάδες άλλα μεγάφωνα στο ίδιο δωμάτιο να απορροφούν ηχητικά κύματα; (έτσι το εξηγούσε ένας έμπορος, δεν ξέρω αν αληθεύει).

φίλε peacebone, ξεκίνα με ενισχυτή ή ηχεία, όποιο νομίζεις εσύ. Ιδανικό θα ήταν να αγόραζες ταυτόχρονα και τα δύο, αλλά αν δε μπορείς ή δε θες πάρε τον ενισχυτή που σου αρέσει και προχώρα μετά στα ηχεία. Οπωσδήποτε όμως να τον δοκιμάσεις στο υπάρχον σου σύστημα, ας λένε κάποιοι ότι δεν πιστεύουν στο ματσάρισμα. Το σωστό ματσάρισμα είναι το Α και το Ω σε ένα ηχοσύστημα. έχω ακούσει συστήματα των 50,000 ευρώ που δεν ακούγονταν γιατί τα μηχανήματα δεν ήταν σωστά ταιριασμένα.

Δηλαδή για να καταλάβει και ένας πολύ ποιο άσχετος.Πρώτα διαλέγουμε ηχείο και μετά με βάση αυτού πάμε για ενισχυτή ή το ανάποδο??

Προσωπική μου άποψη και για την οποία δεν μπορεί να πείσει κανείς για το αντίθετο.
Αγοράζω τον ποιό δυνατό ενισχυτή στα χρήματα που διαθέτω και μετά παίζω με ότι ηχείο θέλω χωρίς κανέναν περιορισμό στις απαιτήσεις τους αλλά με απαιτήσεις στον ηχητικό τους χαρακτήρα.
Τα περί ποιότητας σε ενιχυτές 15watt δε με πείθουν.
Οταν ο ενισχυτής έχει ισχύ παίζει,όταν είναι ψόφιος ψάχνεις τον ψύλλο στα άχυρα.

για αυτό και τους βλέπεις όλους μετά από λίγο καιρό να ψάχνονται για <<ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ>> και καλά του συστήματος τους!!

Δεν έχω να προσθέσω τπτ εδώ,απλά συμφωνώ και υποκλίνομαι.

Υ.Γ. Πάρε φίλε μου ότι θεωρείς στο αυτί σου καλό,εύχομαι να σου βγει καλό και μην χολοσκάς γιατί κατά μεγαλύτερη πιθανότητα (άμα σου μπήκε το μικρόβιο από ότι βλέπω δηλαδή)θα το αναβαθμίσεις σε κάποια χρόνια!!

+10000

Μιας και όντως το θέμα ενισχυτής και ηχεία συνδέονται άμεσα...
έχω αρχίσει να κοιτάω έντονα τα Vienna Acoustics Haydn και τα Audio Physic Step.

Τα έχω ακούσει και μου άρεσαν ιδιαίτερα, αλλά με προβληματίζει έντονα πως είναι στα 4Ω.

Οι ενισχυτές που αναφέραμε εδώ θα έδεναν? Θα τα οδηγούσαν καλά?

Τι προσοχή χρειάζονται τα 4Ω ηχεία?

Πάντως το μόνο σίγουρο μετά από το μικρό ψάξιμο που έχω κάνει είναι, πως το μεγαλύτερο ποσοστό στον ήχο που ακούς το έχει το ηχείο,,γι'αυτό ρωτάω και γι'αυτά τα δύο.

Επειδή δεν μπορώ να πάω σε κάτι μεταχειρισμένο - τουλάχιστον ψυχολογικά δεν είμαι έτοιμος...δεν προτείνεις κάποιον γύρω στα 1500 που θεωρείς καλό?

Φίλε μου ετοιμάζομαι για τον A-S700.
Yπολόγισε τη γνώμη μου ως τον ποιό άσχετο και τον τελευταίο χρήστη του φόρουμ.
Οτι μηχάνημα έχω ακούσει ο ήχος (στα λέει ένας πρώην καταραστής των γιαπωνεζικων...με βάση τα περιοδικά βεβαίως βεβαίως!) του γιαπωνέζου στα δυναμικά τη ζωντάνια την αληθοφάνεια και το τρισδιάσταο σκηνικό δεν παίζεται έναντι των ξενέρωτων αγγλικών.
Πάνε κι ακουσε στο Νακα τον Α-S2000 στα λεφτά που σε ενδιαφέρει και γείωσε τι λένε τα περιοδικά,αν σου αρέσει πάρτον αν δεν σου αρέσει κάνε με ρόμπα στο φόρουμ.
Δε μιλάμε δε για ποιότητα κατασκευής που στα 1600 ευρώ για ευρωπαικο πρέπει να πουλήσεις το χωράφι...

Last edited:

Τι προσοχή χρειάζονται τα 4Ω ηχεία?

Θες ενισχυτή μ' @@@@@.
Και στα λεφτά που διαθέτεις αγγλικό μηχάνημα ξέχνα το.
Θα καεί ζωντανό.
Τελεία και παύλα.
Αν αρώστησες με τα συγκεκριμένα ηχεία πάρτα και κοίτα για ενισχυτή κατά ADCOM μεριά.

Re: Απάντηση: Re: Ήχος ολοκληρωμένου - επιλογή

Φίλε μου ετοιμάζομαι για τον A-S700.

Δε μιλάμε δε για ποιότητα κατασκευής που στα 1600 ευρώ για ευρωπαικο πρέπει να πουλήσεις το χωράφι...

+100000