Φίλε PeTTr@n!!! μην τρελαίνεσαι. Προφανώς και ο πωλητής έχει κάνει ότι καλύτερο μπορεί για να αναδείξει το ηχείο. Αν ξέρει βέβαια τι του γίνεται, πράγμα που δεν είναι καθόλου αυτονόητο. Ναι, μπορεί να ακούσεις ένα ηχείο στο μαγαζί, να σου αρέσει, και μετά να το ακούς στο σπίτι σου και να θες να το σπάσεις, για αυτό και τα σοβαρά μαγαζιά δίνουν τη δυνατότητα να ακούσεις ΚΑΙ τα ηχεία στο χώρο σου. Συμβαίνει όμως και το αντίθετο, να ακούς ένα ηχείο στο μαγαζί, να σου ψιλοαρέσει, και μετά στο σπίτι σου να παίζει πολύ καλύτερα. Ξέρω, κάποτε δούλευα σε χαϊεντάδικο μαγαζί στη Γερμανία, όλα τα ηχεία τα επιδεικνύαμε με ενισχυτικά και ηλεκτρονικά Marc Levinson, και όμως, που και που έρχονταν πελάτες και λέγαν, "τα ηχεία που αγόρασα ακούγονται καλύτερα στο σύστημά μου, πως γίνεται αυτό;" ποιός ξέρει; Ο χώρος; η τοποθέτηση; Το γεγονός ότι δεν υπάρχουν δεκάδες άλλα μεγάφωνα στο ίδιο δωμάτιο να απορροφούν ηχητικά κύματα; (έτσι το εξηγούσε ένας έμπορος, δεν ξέρω αν αληθεύει).
φίλε peacebone, ξεκίνα με ενισχυτή ή ηχεία, όποιο νομίζεις εσύ. Ιδανικό θα ήταν να αγόραζες ταυτόχρονα και τα δύο, αλλά αν δε μπορείς ή δε θες πάρε τον ενισχυτή που σου αρέσει και προχώρα μετά στα ηχεία. Οπωσδήποτε όμως να τον δοκιμάσεις στο υπάρχον σου σύστημα, ας λένε κάποιοι ότι δεν πιστεύουν στο ματσάρισμα. Το σωστό ματσάρισμα είναι το Α και το Ω σε ένα ηχοσύστημα. έχω ακούσει συστήματα των 50,000 ευρώ που δεν ακούγονταν γιατί τα μηχανήματα δεν ήταν σωστά ταιριασμένα.